2688
  • Jude666
    Gondolom nem a vasam hibája, egyszerűen a szar optimalizáció.
  • wedge31
    Sokat fogsz várni akkor, addig még jön a Two Worlds 2, Witcher 2, Dragon Age 2, Deus Ex 3 ezek mindegyike jobbnak tünik igy látatlanba.
  • tibor16
    Ahamm, gondoltam, meg mintha olvastam is volna - csak ez nem illett a képbe. Ha igaz, valamikor jön majd a Risen 2, - akkor megvárom...
  • wedge31
    Ha pc-én játszol ez benne van a pakliban, én semmit se írtam át mégse akadt.
  • Jude666
    Hát mint már írtam ez nálam egyenlő a nulla egyik hatványával...
  • totya4
    Kíváncsi vagyok hogy aki kitalálta azt a "ProcessManageres cuccot" azaz átirkálást, annál egyáltalán működött-e, nem-e csak átverés az egész :)
  • ricsa008
    mer egy kacat szar :(
  • Jude666
    Simán a Datába.
    Egyébként nekem iszonyatosan szaggat, pedig megcsináltam a ProcessManageres cuccot.
  • xrm
    Nem csodálkozom,hogy legyalultad :) A Risen-hez az P.B.-s arcoknak van köze,akik a G1,G2,G3-at csinálták, valószínűleg ezért volt Gothic feeling. Nálam is bejött a Risen ,bár túl rövid volt ,mire belejöttem volna már vége is volt,meg az ugribugri Bossfight a végén az nem igazán volt méltó hozzá.
    Én mikor megtudtam,hogy a nevet lenyúlták és nem a Piranha Bytes lesz a fejlesztő már akkor sejtettem,hogy a Gothic névvel akarnak eladni valami gyenge utánzatot,de azért reménykedtem,hogy összehoznak valamit. Sajnos nem jött össze nekik.
  • The Fugitive
    Rá lehet bírni valahogy a programot, hogy német hanggal illetve a felirattal működjön?
    Telepítésnél a német zászlót választottam, de minden angol.
  • ratgab
    Asszem pont a hátad mögött van az ajtó, ott van valahol, nézz szét!
  • Ironman2
    Hova kell bemásolni ezt a skillfixet?
  • kantorgabor
    A 1717-es hozzászólást olvasd el ott található oldalra fellépsz letöltöd a rar files-t. Majd bemásolod a játék data mappájába és már mükszik is.
  • strebacom
    Merre, nem találom baxameg.....
  • ratgab
    Ott van bent a 2. emeleten!
  • strebacom
    Segitség!!! Ezt Hol találom:

• ratgab
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egyáltalán mi funkciója volt, hogy megtaláltuk a szent "anvil"-t, hogy tudjunk kovácsolni valamilyen jó fegyvert? De az egész sztorinak a lényege a bosszú volt a Feshy-ri mészárlásért, és csak eközben kapcsolódik be ez az ősi istenes dolog a 2 jó és rossz "faj" között
  • ratgab
    Nekem akkor is kicsit következetlen a sztori vége, mintha kivágtak volna részeket! Értettem, hogy mi történt, csak a miértek ködösek!
  • gfreak
    ja de ez az egész játékban így van...arra gondolok hogy semmiféle morális rendszer nincs a játékban, simán választhatsz 'gonosz' megoldásokat, nem sokat számít (pl. a játék elején a birkák leölése )
  • ratgab
    Jó az angolom, csak:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azt nem tudom, hogy ki a tököm volt az a 3 varázsló? Talán az egyik a vízmágus mester, de hogy a francba került oda 1 ork sámán?? És ki a franc volt a harmadik mágus? Max találgatni tudtál, mert az arcuk tök más volt! Azt értettem, hogy kiűzték a démont Rhobarból, akibe sleeper amuletből került a démon! Jah és lehet nem figyeltem, de a sleeper amuletet ugye el kellett pusztítani a monostorban, de azt nem mutatták, hogy az elpusztul... Vagy az volt a kapocs a 2 faj között és visszaállt az egyensúly?
  • wedge31
    Ha a vége videót nem érteted akkor játék storyjábol se értetél szart se, gondolom nem tul jó az angolod mert ha magyarul toltad volna világos lenne a dolog.
  • Csokis
    Eurogamer review Csak 10-ből 4.
  • ratgab
    Még egy apróság: Annak, hogy az egyes nagyobb döntéseknél( Stewark, Thossoo, Theo* mittudomén város) kinek segítesz, az égadta világon semmi hatása nincs... Szintén tiszta Gothic feeling nem (Irónia on)
  • ratgab
    Jah és Hard fokozaton játszottam, néhol volt problémám, de általában nem!
    Más "normális" játéknál, hát még egy igazi Gothicnál ilyen szinten már vért pi..álsz.
  • ratgab
    Na végigértem! A főellenfél közelharci karakternél nem egyszerű (protipp szerelkezzetek fel armour-t és életerőt folyamatosan gyógyító itókából és vagy 15-20 a lehető legnagyobb gyógyító italból, nekem 10 volt, de épphogy elég lett, ja és úgy, hogy életelszívós kardom volt. Ez utóbbi nélkül szerintem rövid úton halál lett volna).

Credits után még az irmagját is töröltem a gépről, többet hozzá se szagolok az biztos!

Röviden: - Eleinte szórakoztató harc, később hihetetlen unalomba fullad (ütöd az ellent mint a marha, amikor erőütést hajt végre, vagy te ütöd meg erőből vagy hátraugrassz, ezután kezded az egészet mechanizmust újra)

-Questek elég szórakoztatóak, ezekkel nem volt gondom
    -TEchnikai problémák: Mikro szaggatás... no comment
    - Grafika szép, szintén nem probléma
    - Túlzottan lineáris szerepjátéknak, szabadság nulla!
    - Idióta teleport rendszer (tényleg ütni kéne, aki kitalálta, ekkora baromságot én még nem láttam)
    - Theo* vagy mi a neve a városnak az utolsó előtti nagyobb terület olyan szinten unalmas (tele van élőhalottal), hogy majdnem töröltem az egészet végigjátszás nélkül.
    - Egész hasznos craftolható cuccok, de mindezt munkaállomás nélkül oldják meg
    - Pénz csak és kizárólag vásárlásra kell, így ne spóroljatok (legdrágább cuccok olyan 12000 körüli recept, fegyvert ne vegyél mert fölösleges).
    - Potionökre túl sok szükség nincs (egyedül végjátéknál kellett, de ott nagyon)

Összességében: 1 végigjátszásra alkalmas játék (a végére már nagyon fogod unni, apropó vége: ott van egy jelenet aminek az ég világon semmi értelme nem volt, aki végigküldte tudja miről beszélek, ismeretlen karakterek, valami ismeretlen dolgot csinálnak, valami ismeretlen okból. Ott megszólaltam, hogy ez mi ez????), csodákat ne várjatok tőle, Gothic-hoz csak nevében van köze!
  • sirdond
    nyisd meg a térképet és kiderül...

amúgy igen, mindig északot mutatja
  • deicide
    Sziasztok..

Van némi térkép ismereti gondom!

Még pedig ha kiválaszol egy feladatot és elindulok a piros nyíl a jobb felső sarokban a feladat felé irányít vagy csak Északot jelöli?

Most éppen a mézsörért kellene indulnom!
  • mike01010101
    En ezzel nyomom, és igy határozottan jobb. De miért kell ehhez egy mód? Miért nem alapból ilyen lett?
  • tibor16
    Hát, uninstall lett...
    Egyrészt "szaggatott mint állat", másrészt, nem igazán tetszett ez a csilivili, agyonglancolt világ - de ízlásek és pofonok...
    Van ennek valami köze a Risen készítőihez? - mert az nekem hozza a Gothicos hangulatot, másrészt fantasztikusan gyönyörű a képi világa... - amolyan "gothicos"...
    és ezek a bugok, amibe rögtön az elején beleszaladtam - csak egy, amin kacarásztam egy darabig...- a koma akkorát tud helyből ugrani, hogy egyből fent van a ház tetején - hát elég vicces...
    Azért, ha lesz egy jobb gépem, na meg elkészül valami megapeccs - mondjuk rajongói (ha lesz olyan), akkor újra előveszem. Csak most rendesen elment a kedvem tőle...
  • sirdond
    az a küldetés attól függ, hogy kinek segítettél stewarkban
  • I.C.ram
    Stewark részen, hogy kell bejutni az "Old Crypt" nevű barlangba? Sehol nem találok küldetést már, de addig nem szeretnék továbbmenni Silver Lake-be, amíg nem pucoltam kis teljesen a területet.
  • Man19
    Akkor kb a Sacred 2 határait súrolja...
  • cherubim06
    Hoppá! Egy játék, aminek Gothic a neve és 1,5 óra után uninstall lett belőle. Ez nekem már túl agyatlan, nem ellensúlyozza a szépsége.
    Apropó szépség: tudom, hogy tökmás kategória, meg motor, de pl a Crysis egy 2007-es játék...
  • rotator
    Ez nem RPG, hanem egy third person nézetű hack&slash. A Bethesda stuffok fényévekkel előtte vannak.
  • Man19
    Egyébként ha tényleg úgy állok hozzá, mint egy sima rpg-hez, aminek semmi köze a Gothichoz, akkor hozza azt a szintet, mint például az Oblivion, vagy a Fallout3??? (ezeket nagyon szerettem)
  • Kopiati
    Vigyázó szemeid a lyuk falára vessed, és pár nagy kiszögellésre kell mario módjára felugrálni...
  • Csokis
    G4-es mod csomag, melyben a futás beépítése, a harc közbeni kameraeltávolodás kiiktatása, a karakter mögött kb. a Gothic 3-ban lévő kamera távolságának belövése lett beállítva!
  • qvarg
    Azt szeretném kérdezni hogy lehet kijutni abból a barlangból amiben a szobor egy részét találjuk meg? Csak mert a bejárat egy lukban van és nem tudok kimászni. A neve az időjárás oltára vagy mi.
  • tibor16
    Sziasztok
    hmmm - minden egyes új epizód rosszabb lesz (a leírtak alapján)- pedig nagyon reménykedtem...
    off:
    Érdekes - a Risen viszont messze felülmúlta a várakozásaim.
    on
  • antos1
    Kinek érdemesebb segíteni? Vultusnak, vagy Gilananak?