Geotermikus energia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Fúrtak már mélyebbre is, csak nem ilyen helyen, mint Magyarország. A kérdés a gazdaságosságon is van. Mert most is le lehetne valószínûleg, csak olyan áron, hogy semmi értelme nem lenne.

A probléma az, hogy az eddigi nagyon kevés geotermikus tapasztalat azt mutatja, hogy a látszat ellenére nem annyira stabil a dolog, mint kéne. A Földkéreg léptékével olyan, mintha hajszálrepedések változnának meg az anyagban. Csak éppen az a hajszálrepedés emberi léptékben azt jelenti, hogy ahol eddig jött föl elég hõ ipari alkalmazáshoz utána már nem jön fel. Egy geológus ebbe belekötne precízségben, de kb. errõl van szó tudtommal.

Egy példán keresztük. Techikailag lehetséges lenne az AN-225-nél 3-szor nagyobb felszállótömegû repcsi építése. Csak mik az akadályok?

- Hol száll le? Nincs olyan reptér aki fogadni tudná gyakorlatilag.

- Mit szállítana így és hova?

Magyarán pusztán az alkotás képessége kevés. Úgy kell csinálni, hogy fizetõképes legyen a dolog. Az mindegy, hogy a civil szférában kitermeli a hasznot, vagy állambácsi fizet érte.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Frayer
A rezgés által vízbontás, errõl írtam az elõbb,hogy én is olvastam már róla valahol.
Jó lenne ha ezt más forrásokból is meg tudnánk erõsíteni.

Acoustic water dance
Magnetic Liquid is Crazy
Nagyon érdekesek.

Creature in the Sonic Liquid
Ez kurva jó <#gonosz1>

Cold Fusion is REAL (fire from water)

FREE ENERGY Generator

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

A Mag c. filmen még én is sírtam. Ahogyan "rádióztak", meg több ezer fokos magmában ott sétálgattak szkafanderben...ááááhhhh.

A mélyfúrásra meg ott van a nagy hõfokon égõ gázkeverék...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

A mag címû filmben milyen jól ment már a föld alatt az a kis kukac, amivel utaztak.

A Star Warsban is milyen jól mennek azok a kis hajók, amikkel utaznak...

Frayer
Ez jó ötlet. Már én is írtam.
Jó lenne ha elterjednének a szaporító reaktorok, melyben több hasadó anyag keletkezik, mint amennyit elhasználunk, és amit elhasználunk, annak jelentõs részét, elektromos energiába alakítjuk ami megy a hálózatba, hasznosulni.

Ez nagyon szép lenne.

Egyébként molni, elképzelhetõnek tartod,hogy esetleg valamivel a jövõben le tudjanak fúrni 5-6 kilométer mélyre, és onnan hõenergiát nyerni? Valami olcsó, nagyszerû megoldás lenne a jó.

A mag címû filmben milyen jól ment már a föld alatt az a kis kukac, amivel utaztak.

Barátommal találkoztam a hétvégén, õ megcsinálta Stan Meyer vízbontóját (rég találkoztunk, nem is tudtam, h ezzel foglalkozik) szóval elmondása szerint a tiszta hidrogén üzemû vízmelegítõ-cirko kazánon dolgozik.
A rezgés általi, kis energiát igénylõ vízbontás mûködik.

Látom, kissé eltereltem a témát, bocsánat!

Molnibalage
Atomenergia. Kiváló és még jobb lesz. Alaperõmûnek verhetetlen. Ez tény. Olcsó és tiszta. Igen az. Minden mással összeetve az. Ja, és stabil és évekre simán rakározható az energiaforrás.

Ezt kell megtámogatni még megújulóval ésszerûen, de a fosszilis kiirtva teljesen nem lesz egy darabig még az tuti. Ha 30 év múlva csak 1/3-ad maradna a fosszilis aránya, a seggemet verném a földöhöz örömömben!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Frayer
Valami ufo technológia? Ki tud ilyet? Azt én is tudom mondani,hogy ez se jó, az se jó, ez sem mûködik, szar az egész.

Olyasmit mondjatok már ami mûködik. Valami ötlet csak van.

Molnibalage
Na ebben viszont tényleg kételkedek. Az akusztikai hangsugárzóknak olyan borzalmas hatásfoku van, hogy az valami borzalom. 0,1-10% között, de a 10% az tényleg csak a legendákban fordul elõ.

Frayer
Halottam valami olyasmit,hogy kutatók hanghullámokkal próbáltak meg vizet bontani. Rezgésbe hozzák a vízmolekulákat, melyek felbomlanak, így több energiát nyerve a durranógáz elégetésekor mint amennyit belefektetnek a vízbontásba.

Jó lenne már ha az ilyen kísérletek kiszabadulnának a laborokból, és teljesítenének a való életben is. Energia alapú társadalmunk van, mindennél fontosabb az ingyen, olcsó bõséges energiaforrás.

Molnibalage
Miért? Mert az anyag így viselkedik. Minden anyag más frekcvenicát nyel el jobban. Nem tûnt fel ez még a mikrosütõben? Röntgesugár az mi? Vajon miért a sûrûbb szüvetek nyelnek el jobban valamit?

Atyaisten...

Ez ugyanaz amit én is belinkeltem, szerintem a VÍZrõl (meg a kovalens kötésrõl) tudunk még túl keveset, valószínû lehetne olyan vízbontót és kavitációs vízmelegítõt is alkotni, ami kihasználja a víz struktúráját, és ezért LÁTSZÓLAG 100% feletti hatásfokkal mûködne. Kb. mint a fúzió beindítása, ahol elõször azt hitték, hogy 40kg dúsított urán kell hozzá, de nem, mert a láncreakciót kell beindítani, ahhoz meg elég a töredéke. Namost szerintem a vízrõl még annyit sem tudunk, mint az maghasadásról. (pl. miért pont a 2,45GHz-es EM hullámokat nyeli el a víz ilyen jól, érdekes lenne itt egy hullámforma kísérletet végezni, a magnetron sima szinuszt ad ki? fûrész, négyszög, stb.. lehet hogy jobb hatásfokú lenne, esetleg valamilyen modulált hullámmal)
Frayer

Frayer
Az adiabatikus határ, ugyebár.

Molnibalage
Így már kicsit tisztább. Az, hogy kis rés van az azért érdekes, mert így baromi nagy nyírófeszültséget állíthatnak elõ. Attól már bizony nõhet a hõmérséklet kavitációval kombinálva ami inkább a keverést segíti talán. Ennyibõ a részletes mûdökési elv nem látszik. A hatásfok része még így is kérdéses. Sokaknak nehézséget okoz a TD II értelmezése. Sokszor még nekem is.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Molnibalage
Õszintén szólva fura a helyzet. A céget nem ismerem, de nem tûnik pitiáner cégnek. Viszont ez még nem termék. Hol van a katalógus hozzá és másegyéb.

Valam itt nagyon nem kerek. Tényleg annyira hibás az elve szerintem, hogy egyszerûen nem találom az a pontot ami igazolná, hogy ezzel lehet vizet melegíteni (nemhogy forralni). Végüli helyileg tényleg felforralja a vizet, csak attól nem lesz melegebb...

Az egyik pontban egyébként keveréshez ajánlja a gépet, ha jól értettem. Nem sok idõm volt ránézni eddig.

Vegyél sokat😄
A hülyének is megéri.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Molnibalage
Úgy látom itt nagy kavar van.

A kavitációs állapotban azért forr el a víz, mert alacsony lesz a telítési gõznyomás. Ez 1 bar nyomáson "átlagos" víz esetén olyan 2500-4500 Pa nyomáson történik. Elég tág értékeket ad meg a szakirodalom. A vízben levõ szennyezõanyagok ezt képesek erõsen befolyásolni, mert a buborékképzõdés a szilárd szennyezõ körül asszem nagyobb, meg más apró dolok (pl. klórozott -e vagy sem, tengervíz vagy édesvíz, stb..).

Viszont a folyadék - gõz keverék attól még nem egy fikarsznyival lesz melegebb hogy elkavitál! Csak annyi történik, hogy Akár 40 fokon is gõz állapotban van az anyag. Tudjátok, ahogy a magassággal csökken a légnyomás, úgy forr hamarabb a víz. Akkor hogyan melegít vizet ez a valami? Szerintem sehogy. Én ebben az egészben kételkedek. Valaki itt nagyon át akar verni valakit, vagy valamit nagyon nem értek.

A BME-n volt kavitációs kutatás, de ilyen fel sem merült, mint ötlet. Szuperkavitációs állapotot is elõállítottunk. Melegedésrõl szó sem volt a folyadékáramlás miatt. Több tíz kW-os szivattyú kellett ahhoz, hogy egy áramlásba tett test körül kavitácó legyen. Felrakhatom a numerikus szimuláció és mérési eredményeket is, ha valakit érdekel.

Viszont engem az érdekelne, ilyenekrõl miért nem hallunk soha sehol tv-ben modnjuk? Még cáfoló videót se láttam ilyenekrõl. Az összes úgy van elrendezve, hogy mûxik, többet termel, mint fogyaszt, oszt jónapot. Ez az, ami engem érdekelne.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"További gond a zaj és elhasználódás. A kavitációk baromi hangos és eszi az anyagot."

Erre is biztosan találnának megoldást, fõleg ha többet termel, mint amennyit fogyaszt.

Molnibalage
Jó, akkor lecsekkolom. Viszont nem olda meg egy gondot. Áram kell hozzá. Az áram meg nagyrész fosszilis erõmûvekbõl jön.

További gond a zaj és elhasználódás. A kavitációk baromi hangos és eszi az anyagot.

Mert nem ÁRAM , hanem HÕ, amit termel, és mire visszaalakítod, addigra a veszteségek miatt már 100% alatt lesz. (ott a videó, abban Jim Griggs beméreti a kavitációs vízmelegítõt, nem egyszer, nem kétszer, és van 100% feletti, ami azt jelenti, hogy 1kW-os motor meghajtással, több mint 1kW-nyi hõértéket állít elõ)
Molnibalage
100% feletti hatásfok? Aha. Akkor miért nem vezetjük vissza és termelünk vele áramot? Az árammal még kavitáció és még áram? Csak vigyázz, hogy szét ne robbantsad a világot. <#falbav>

És igen, tényleg megvehetõ:

Hydrodynamics Inc.
Már megint félrebeszélsz:
Kavitációs vízmelegítõ, esetenként 100% feletti hatásfokkal
Nem ezért nem terjedt el, hanem mert a gáz túl olcsó, ey ugyanis közvetve ÁRAMMAL mûködik.
Én csak hallottam errõl.
Én is megnézném.

Molnibalage
Hát erre én is kíváncsi lennék. Végeztem kavitációs témában egy keveset. A kavitációs buborékokban jelen levõ energia és egyéb paraméterei messze alatta vannak ami az elõállításukhoz kell. Baromira megzném, hogy hogyan mûlödik egy ilyen dolog...

Frayer
Jó lenne ha errõl bõvebben írnál, tudnál mutatni linkeket. Mert komolyan, én hozatok be ilyet, és ha mûködik, akkor elkezdjük megépíteni nagyban, majd gombamód had szaporodjon.

Olyan szinten, h Amcsiból meg lehet rendelni (állítólag) egy lakás fûtését ellátó kb 100 Watt!!!!! teljesítményû kis szivattyút a kavitációs kamrával. Ha valaki jól tud angolul nézzen utána pls!

Frayer
Érdekes a téma, de vajon tényleg mûködõképes a dolog? Mert ha igen, én már holnap beáldozom az összes pénzemet, és elkezdek építeni egy kavitációs erõmûvet.

A kavitáció elvén mûködõ vízforralót azért egyszerûbb építeni, mint 2 km mély aknát ásni...

Má megin mi bajod?

Anyázás helyett:
Új hévízforrás tört fel nemrég Magyarországon. A helyiséget nem tudtam megjegyezni-rádióban hallottam. Most azon gondolkodnak, hasznosítsák-e vagy nem...mert ugye nincs rá pénz... áááhhh

Ezt pont te mondod LOL
Legalább lennél következetes

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Frayer
Már megin kezded? Itt ne mélyítsél el semmit, fõleg nem a flémet.
Már megint parasztozol. Látom már megint érik egy bann.

ma 20:10 m1 Szempont, lesz szó a témáról

Hegi90
Gondoltam benézek ebbe a topikba, hogy elmélyítsem a témában a tudásomat, erre mit látok? Már megint ez a néhány elvakult paraszt osztja az észt meg flamel. Gratulálok!! <#szomoru1><#levele><#levele><#levele>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Dehát ebben az országban mindenki a bölcsészkaron végzett. -.-

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Molnibalage
Ha nem tud akkor ne ossza az észt talán...

Molnibalage
A vélemény nyilvánítás szabadságának is vannak korlátai. Halottál már becsületsértésrõl? Vagy talán nem kéne annak beszólni aki azokat tervezi amirõl itt egyesek hülyeségeket pofáznak?

És különben is, szabad véleménynyilvánitás van érvényben, mindenki azt mondhat, amit szabad.😛

Nekem mindegy, ki mit tud vagy nem tud, de személyeskedni nem kell, ugyse ér az itt semmit.

lehet újranyomás miatt nem kapható, de könyvtár keresõjében láttam, majd kiveszem onnan

Molnibalage
A #196 volt elõbb. Esetleg összeállítsak egy kérdéssort a gázellátás alapjairól? Ha nem tudtok válaszolni legalább az 50%-ra akkor kijelenthetem, hogy szart sem tudtok?

Bucser
A szerzõ honlapja szerint

Még csak elõkészületben van a nyomtatásra. Egyébként onnan is megrendelhetõ talán.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Gratulálok. Amugy meg rendre te vagy az, aki a másikat elkezdi minõsiteni.

Jézus szíve
Nehogy abbahagyjátok, nagyon jól szórakozom<#eplus2>

[NST]Cifu
A személyeskedést kéretik abbahagyni mindenki részérõl!

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

szeretném beszerezni A GEOTERMIKUS ENERGIA címû könyvet

valakinek volt a kezében?