55
A Vízkő káros hatásai a környezetünkre
  • nagybek
    hát nem teljesen deh most a probléma gyűjtés elsőd leges szempont!
  • Borg
    Újabb csodamágnes, ami minden vízkövet elnyel a kozmikus háttérsugárzást segítségül hívva? Alig várom.
  • nagybek
    hát érdekes gondolat sor deh nem reklám most a cél hanem egy termék létre hozása ami minden problémát megold szal ezt egy kicsit benézted!
  • Borg
    Szerintem kibökhetnéd végre, hogy milyen terméket akarsz reklámozni, aztán törlök, ban, és ennyi. Gyorsabban túl leszünk rajta.
  • nagybek
    ÉS arról hallottatok már h a vízkő esetleg bástyaként funkcionálhat baktériumoknak?
  • Borg
    A kemény víz hatása a mosógépre: 5 éves mosógépünk van, a múltkor szétszedtem ékszíjcsere miatt, és egy vízkőnek nyomát se látom benne.
    Calgont (sem egyéb vízlágyítót) még életében nem kapott, max egy párszor át lett mosva ecettel.
    De ha az 5 év alatt annyi Calgot kapott volna, amennyit a termékre előírnak, abból a pénzből közben már 2 új mosógépet vehettem volna.

Viszont az ultrahangos vízporlasztóban hátramarad a vízkő. Vegyszert ez ellen nem szívesen tennék bele, ioncserélt vizet meg szintén nemtom szabad e porlasztani szobába... max forraltvizzel megy, de az sem tökéletes. Kb 2 havonta ki kell mosni ezt is ecettel... szóval akkora hatalmas gond a vízkő, hogy már nem is.
  • Desiderata #9
    de sokkal olcsóbb is
  • nagybek
    igen ilyesmikre meg megoldásokra is természetesen!
  • [Walaki]D`Lair
    A kútvíz sokkal keményebb mint a csapvíz!
  • wantonly
    Amikor szétszedtük a bojlert vödörrel hordtam ki a vízkövet. :S
  • Desiderata #5
    hobbi kerti tó szökőkúttal, kb 3 év alatt annyira vízköves lett hogy már nem is indult be
    a vizet nem vezetékesből hanem kútból kapja
    áztattam egy napig 20 %-os ecetben azóta működik, kopp,kopp,kopp

kávéfőzőt is sűrűn kell átmosni (pár hónap), illetve zuhanyrózsa, vízcsap

mosógép is megfeküdt, vízpumpát kicserélték nem tudom mitől döglött be

ilyesmi problémákat keresel?
  • Mirk
    nincs vele probléma, megveszed az intelligens mosóport, kombinálod a calgonnal és minden tök király lesz
  • nagybek
    nah most ilyen problémákkal kapcsolatban lennénk kíváncsiak
  • nagybek
    A vízkő lényegében a természet körfogása által bekerült alkáli-föld-fémek kiválása, mivel ezek nem oldódnak a folyadékban. Budapesten a Fővárosi Vízművek által szolgáltatott víz átlagos keménységi foka 15-19nk° határértékek között mozog, de helyenként a 30nk°-ig emelkedhet. Más településeken a 30nk° fölötti érték is előfordul. Ezekben az esetekben mindenkor vízkőlerakódás képződik a csővezetékekben, a medencékben és a szűrőrendszerekben. A vízkő amellett, hogy nehezen távolítható el a fürdőszobánk csempéjéről, a mosogatótálcánkból, roncsolja a vízzel működő, vagy vizet tartalmazó alkalmazó háztartási készülékeinket tönkreteszi, károsítja növényeinket. A vízkő lerakódása energiaveszteséget, korróziós veszélyt és esetenként áramlási teljesítménycsökkenést jelent!
  • nagybek
    Üdvözlet mindenkinek egy tanulmány folytatunk a vízkő okozta problémákról! Amihez mások tapasztalatára is szükségünk lenne... szóval esetleg írjatok ide, hogy letudjuk a következtetéseket vonni