55
A Vízkő káros hatásai a környezetünkre
  • Applepie999
    Manapság annyi kémiai és káros anyag vesz körül minket mindenhol! Szükséges a méregtelenítés. Emellett vannak olyan paraziták is, amelyek belülről pusztítják az emberi testet. Személy szerint évente egyszer vagy kétszer szedem a Worlex szert. Meg fog döbbenni, hogy mennyi minden élt a szervezetében! Őszintén ajánlom!
  • Applepie999
    Manapság annyi kémiai és káros anyag vesz körül minket mindenhol! Szükséges a méregtelenítés. Emellett vannak olyan paraziták is, amelyek belülről pusztítják az emberi testet. Személy szerint évente egyszer vagy kétszer szedem a Worlex szert. Meg fog döbbenni, hogy mennyi minden élt a szervezetében! Őszintén ajánlom!
  • manome
    http://href.hu/x/2r9y
    Ez az oldal segítségével mindenki kiderítheti, hogy a lakhelyén mennyire kemény a víz :)
  • tigerbácsi
    ekkolákko! a vízkőt én pl hasznosítom. vannak spec bacik, mik ezeken telepednek meg, s a laborban ezekkel a fajokkal kísérletezgetünk, mert ha mindenigaz vannak nagyon hasznos előnyei, de erről egyenlőre ennyit mert nem beszélhetek róla.
  • szando
    :DASADSFADSSAFASDASD_D_DSADS_A:FDFSQÜ
  • hiftu
    A vízkő az nagyon veszélyes dolog, mert a vízesés tetejéről lezúdulva tönkreteheti az indián mosógépét... Ennyi. Egyébként a vízkő nem káros a környezetünkre, mivel több millió éve már ugyanúgy viselkedik, ezért minden biológiai szervezet meg tud vele birkózni. (Ősember atyánk aztán biztos nem használt ökogolyót...) Ha a technikai környezetre gondolsz, akkor pedig javítsd át a címet, mert így megtévesztő.
  • Vegas
    ez kavics
  • Phat Smoker
    no mi a helyzet vízkő fronton ?
  • Spaw
    Óda a vízkőhöz:

Ej mi a kő?
    Csak nem vízkő?
    Környezetre hatást keltő

Veszélyes a vízkő nagyon
    Megtalálod minden csapon
    Ott van minden szaniteren
    Majdnem mindenhol megterem

Tönkreteszi életedet
    Lassan ez a lételemed
    A lágy vizet nem komálja
    Kemény víz a jó barátja

Védekezni k*rva nehéz
    Lassan nő,hát inkább ne nézd
    Vegyél neki Calgont sokat
    Így tudod le a gondokat
  • dav1d
  • Aquir
    =)
  • Aquir
    ez érdekes, én gondoltam ilyet hogy nem? :)
  • Sir Quno Jedi
    Nékem azt mondták, hogy ultrahangos hidegpárásítóimba használjak desztillált vizet, de meguntam, mert drága is, meg gyorsan fogy, azóta sima csapvízzel megy, de így tényleg k. gyakran kell ecettel átnyomatni (ahogy Borg elmíté már).
  • Ron Ragm
    Habzani habzik, mert ugye reakcióba lép, csak a mosás hatásfoka lesz alacsonyabb.
  • [Walaki]D`Lair
    baszki :|:|
  • light00
    dede. még mindig forgalomban van vizlágyito formájában triso (trinátrium-foszfát)
  • [Walaki]D`Lair
    Egészen biztosan nem foszfátot árulnak, mer az tilos...freon gázas dezodort meg hűtőt sem lehet már kapni...
  • [Walaki]D`Lair
    Sokkal jobban habzik a szappan lágy vízben mint kemény vízben :)))
  • [Walaki]D`Lair
    Lol...feküdj domestos fürdőba...méghogy baktérium mentes mosás...minek lol kiakasztod a ruhát száradni már telemegy "baktériumokkal"...kit érdekel? :D:D:D
  • Rise Against
    szarok a baktériumokra. Miért rossz az nekem, ha baktérium van a mosógépben? xD A legtöbb amit tehetek ellene, hogy nem a mosógépből eszem a húslevest :c
  • lpmaskmancick
    "Calgonnal a mosógép is tovább él!!"
  • Petko
    egy vegyész tanár mondta egyetemen
  • Nuki
    a szappan molekulái Ca-al vagy Mg-al molekulákat képeznek, és ezáltal nem tudják 'tisztító hatásukat kifejteni', szóval a kemény vízben nem habzik a szappan. jól gondolom?

azt hittem aki ilyen vízköves/baktériumos mosószert akar fejleszteni, az már tudja ezeket betéve fejből...
  • nagybek
    hát nem fordítva van h a lágy vízbe nem habzik?
  • pasquale
    Szerintem a teljesen kemény vizben nem habzik a szappan a benne lévő Ca2+ és Mg+ ionok miatt!
  • nagybek
  • nagybek
    aha igen!! mert miből gondoltad h nem?
  • Aquir
    ez német keménységi fok ugye azért nk°? :)
  • nagybek
    hmm engem nem naon érdekelnek ezek a regisztrációs izék csak a tapasztalatok...
  • wantonly
    Na igen, meg a nyitó hozzászóló teljesen véletlenül ugyanazon a napon regisztrált, mint aki a 3. hsz-ben berakta a reklámot. :ASD
  • nagybek
    Hát igazából nekem ezaz egy van ezen gyűjtök infókat...
  • _Atti_
    Hány reged van?:D mert biztos csak véletlenül nyilt a ki hol lakik topic pont most ahol pont betett valaki egy vizkeménységi térképet :D gyanusan hasonlo 'baterium bástya' kifejezéssel az élén...
  • nagybek
    egy olyan megoldáson gondolkodunk h nem a vízet lágyítanánk hanem a felületet védenénk tehát ha ráöntjük akkor egy réteget képez és nem tapad rá a vízkő....csak a baktériumok ellen kell meg okosat kitalálni meg h ki mit hallott felőlle meg volt e vmilyen tapasztalat...
  • Desiderata #22
    de teljesen lágy vízben nem lehet mosni, nem lehet fürödni mert nem habzik a szappan, nem tapadnak hozzá a koszok (pongyolán fogalmazva)
    az emberi szervezetnek is kemény víz kell (lásd ásványvizek)

szeritnem jó a csapvíz és ha elvízkövesedik valami akkor => ecet

persze a kocsimba ablakmosó folyadékot töltök vagy desztillált vizet, de az más tészta
  • nagybek
    hmm ez érdekes ezt hol hallottad?
  • Petko
    csak egy érdekes dolgot mondanék ami a témába vág picit
    annak idején 10-15 éve elkezdék a görény mocskos vegyipari cégek reklámozni a szar mosoporaikat, hogy így meg úgy környezetkímélő, meg foszfátmentes... és persze az ilyen korszerű mosópor ezért drágább is
    Csak éppen az a foszfát ami környezetszennyező azért volt benne hogy megakadályozza a vízkő kiválását, -
    és lám néhány évre rá elkezdték árulni azt a foszfátot amit kivettek elötte belőle calgon néven... szóval a mosópor drágább lett mert kivették belőle a foszfátot, és utánna még külön megveheti valaki ugyanazt a foszfátot is vízlágyító termékként plussz pénzér
  • nagybek
    Értem erre kéne egy olcsóbb meg oldás ami fertőtlenít is!
  • [Walaki]D`Lair
    Nem elvileg, hanem gyakorlatilag is! :)

Amúgy a legjobb megoldás egy vízlágyító berendezés felszerelése (nem a mágneses szarság, hanem a sótablettán átszűrős téma) Nálunk van ilyen már 3 éve és gyakorlatilag 0nk a vízkeménység...érdekes érzés pl. kezet mosni, olyan mintha még mindig szappanos lenne a kezed, de pl. a mosott ruhák is sokkal puhábbak...nemtom mennyibe kerül egy ilyen berendezés, biztos nem 2 fillér, de sztem hosszabb távon megéri gondolkozni egy ilyenben...
  • nagybek
    igen csak van ami lágyít deh nem lesz baktérium mentes ez is cél lenne!
  • Desiderata #16
    a mai jobb mosóporok tartalmaznak vízlágyítót is, nem kell külön (elvileg)