Vízkõ hatásai

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Manapság annyi kémiai és káros anyag vesz körül minket mindenhol! Szükséges a méregtelenítés. Emellett vannak olyan paraziták is, amelyek belülről pusztítják az emberi testet. Személy szerint évente egyszer vagy kétszer szedem a Worlex szert. Meg fog döbbenni, hogy mennyi minden élt a szervezetében! Őszintén ajánlom!
Manapság annyi kémiai és káros anyag vesz körül minket mindenhol! Szükséges a méregtelenítés. Emellett vannak olyan paraziták is, amelyek belülről pusztítják az emberi testet. Személy szerint évente egyszer vagy kétszer szedem a Worlex szert. Meg fog döbbenni, hogy mennyi minden élt a szervezetében! Őszintén ajánlom!
manome
http://href.hu/x/2r9y
Ez az oldal segítségével mindenki kiderítheti, hogy a lakhelyén mennyire kemény a víz :)

tigerbácsi
ekkolákko! a vízkõt én pl hasznosítom. vannak spec bacik, mik ezeken telepednek meg, s a laborban ezekkel a fajokkal kísérletezgetünk, mert ha mindenigaz vannak nagyon hasznos elõnyei, de errõl egyenlõre ennyit mert nem beszélhetek róla.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

:DASADSFADSSAFASDASD_D_DSADS_A:FDFSQÜ

-the invisible-

hiftu
A vízkõ az nagyon veszélyes dolog, mert a vízesés tetejérõl lezúdulva tönkreteheti az indián mosógépét... Ennyi. Egyébként a vízkõ nem káros a környezetünkre, mivel több millió éve már ugyanúgy viselkedik, ezért minden biológiai szervezet meg tud vele birkózni. (Õsember atyánk aztán biztos nem használt ökogolyót...) Ha a technikai környezetre gondolsz, akkor pedig javítsd át a címet, mert így megtévesztõ.

ez kavics

no mi a helyzet vízkõ fronton ? <#nyes>

Spaw
Óda a vízkõhöz:

Ej mi a kõ?
Csak nem vízkõ?
Környezetre hatást keltõ

Veszélyes a vízkõ nagyon
Megtalálod minden csapon
Ott van minden szaniteren
Majdnem mindenhol megterem

Tönkreteszi életedet
Lassan ez a lételemed
A lágy vizet nem komálja
Kemény víz a jó barátja

Védekezni k*rva nehéz
Lassan nõ,hát inkább ne nézd
Vegyél neki Calgont sokat
Így tudod le a gondokat

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

Aquir
=)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
ez érdekes, én gondoltam ilyet hogy nem? :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Sir Quno Jedi
Nékem azt mondták, hogy ultrahangos hidegpárásítóimba használjak desztillált vizet, de meguntam, mert drága is, meg gyorsan fogy, azóta sima csapvízzel megy, de így tényleg k. gyakran kell ecettel átnyomatni (ahogy Borg elmíté már).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ron Ragm
Habzani habzik, mert ugye reakcióba lép, csak a mosás hatásfoka lesz alacsonyabb.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

[Walaki]D`Lair
baszki :|:|

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

light00
dede. még mindig forgalomban van vizlágyito formájában triso (trinátrium-foszfát)

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

[Walaki]D`Lair
Egészen biztosan nem foszfátot árulnak, mer az tilos...freon gázas dezodort meg hûtõt sem lehet már kapni...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
Sokkal jobban habzik a szappan lágy vízben mint kemény vízben :)))

[Walaki]D`Lair
Lol...feküdj domestos fürdõba...méghogy baktérium mentes mosás...minek lol kiakasztod a ruhát száradni már telemegy "baktériumokkal"...kit érdekel? :D:D:D

Rise Against
szarok a baktériumokra. Miért rossz az nekem, ha baktérium van a mosógépben? xD A legtöbb amit tehetek ellene, hogy nem a mosógépbõl eszem a húslevest :c

lpmaskmancick
"Calgonnal a mosógép is tovább él!!"

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

egy vegyész tanár mondta egyetemen
a szappan molekulái Ca-al vagy Mg-al molekulákat képeznek, és ezáltal nem tudják 'tisztító hatásukat kifejteni', szóval a kemény vízben nem habzik a szappan. jól gondolom?

azt hittem aki ilyen vízköves/baktériumos mosószert akar fejleszteni, az már tudja ezeket betéve fejbõl...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

nagybek
hát nem fordítva van h a lágy vízbe nem habzik?

Szerintem a teljesen kemény vizben nem habzik a szappan a benne lévõ Ca2+ és Mg+ ionok miatt!

__|__ ________(*)________

nagybek
<#wink>

nagybek
aha igen!! mert mibõl gondoltad h nem?

Aquir
ez német keménységi fok ugye azért nk°? :)

nagybek
hmm engem nem naon érdekelnek ezek a regisztrációs izék csak a tapasztalatok...

wantonly
Na igen, meg a nyitó hozzászóló teljesen véletlenül ugyanazon a napon regisztrált, mint aki a 3. hsz-ben berakta a reklámot. :ASD
nagybek
Hát igazából nekem ezaz egy van ezen gyûjtök infókat...

_Atti_
Hány reged van?:D mert biztos csak véletlenül nyilt a ki hol lakik topic pont most ahol pont betett valaki egy vizkeménységi térképet :D gyanusan hasonlo 'baterium bástya' kifejezéssel az élén...

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

nagybek
egy olyan megoldáson gondolkodunk h nem a vízet lágyítanánk hanem a felületet védenénk tehát ha ráöntjük akkor egy réteget képez és nem tapad rá a vízkõ....csak a baktériumok ellen kell meg okosat kitalálni meg h ki mit hallott felõlle meg volt e vmilyen tapasztalat...

Desiderata
de teljesen lágy vízben nem lehet mosni, nem lehet fürödni mert nem habzik a szappan, nem tapadnak hozzá a koszok (pongyolán fogalmazva)
az emberi szervezetnek is kemény víz kell (lásd ásványvizek)

szeritnem jó a csapvíz és ha elvízkövesedik valami akkor => ecet

persze a kocsimba ablakmosó folyadékot töltök vagy desztillált vizet, de az más tészta
nagybek
hmm ez érdekes ezt hol hallottad?

csak egy érdekes dolgot mondanék ami a témába vág picit
annak idején 10-15 éve elkezdék a görény mocskos vegyipari cégek reklámozni a szar mosoporaikat, hogy így meg úgy környezetkímélõ, meg foszfátmentes... és persze az ilyen korszerû mosópor ezért drágább is
Csak éppen az a foszfát ami környezetszennyezõ azért volt benne hogy megakadályozza a vízkõ kiválását, -
és lám néhány évre rá elkezdték árulni azt a foszfátot amit kivettek elötte belõle calgon néven... szóval a mosópor drágább lett mert kivették belõle a foszfátot, és utánna még külön megveheti valaki ugyanazt a foszfátot is vízlágyító termékként plussz pénzér
nagybek
Értem erre kéne egy olcsóbb meg oldás ami fertõtlenít is!

[Walaki]D`Lair
Nem elvileg, hanem gyakorlatilag is! :)

Amúgy a legjobb megoldás egy vízlágyító berendezés felszerelése (nem a mágneses szarság, hanem a sótablettán átszûrõs téma) Nálunk van ilyen már 3 éve és gyakorlatilag 0nk a vízkeménység...érdekes érzés pl. kezet mosni, olyan mintha még mindig szappanos lenne a kezed, de pl. a mosott ruhák is sokkal puhábbak...nemtom mennyibe kerül egy ilyen berendezés, biztos nem 2 fillér, de sztem hosszabb távon megéri gondolkozni egy ilyenben...

nagybek
igen csak van ami lágyít deh nem lesz baktérium mentes ez is cél lenne!

Desiderata
a mai jobb mosóporok tartalmaznak vízlágyítót is, nem kell külön (elvileg)
nagybek
hát nem teljesen deh most a probléma gyûjtés elsõd leges szempont!

Újabb csodamágnes, ami minden vízkövet elnyel a kozmikus háttérsugárzást segítségül hívva? Alig várom.
nagybek
hát érdekes gondolat sor deh nem reklám most a cél hanem egy termék létre hozása ami minden problémát megold szal ezt egy kicsit benézted!

Szerintem kibökhetnéd végre, hogy milyen terméket akarsz reklámozni, aztán törlök, ban, és ennyi. Gyorsabban túl leszünk rajta.
nagybek
ÉS arról hallottatok már h a vízkõ esetleg bástyaként funkcionálhat baktériumoknak?

A kemény víz hatása a mosógépre: 5 éves mosógépünk van, a múltkor szétszedtem ékszíjcsere miatt, és egy vízkõnek nyomát se látom benne.
Calgont (sem egyéb vízlágyítót) még életében nem kapott, max egy párszor át lett mosva ecettel.
De ha az 5 év alatt annyi Calgot kapott volna, amennyit a termékre elõírnak, abból a pénzbõl közben már 2 új mosógépet vehettem volna.

Viszont az ultrahangos vízporlasztóban hátramarad a vízkõ. Vegyszert ez ellen nem szívesen tennék bele, ioncserélt vizet meg szintén nemtom szabad e porlasztani szobába... max forraltvizzel megy, de az sem tökéletes. Kb 2 havonta ki kell mosni ezt is ecettel... szóval akkora hatalmas gond a vízkõ, hogy már nem is.
Desiderata
de sokkal olcsóbb is <#crazya>
nagybek
igen ilyesmikre meg megoldásokra is természetesen!

[Walaki]D`Lair
A kútvíz sokkal keményebb mint a csapvíz!

wantonly
Amikor szétszedtük a bojlert vödörrel hordtam ki a vízkövet. :S
Oldal 1 / 2Következő →