Ismerd fel képrõl az épületet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

birdo
okés, szûkítsünk :
Európa ?

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

ha a király utcához közeli grand hotelra gondolsz, akkor nem értelek, mert az végülis régi, csak két üvegizét raktak az épületek közé, és nekem nem is tetszik, mert üti a kovácsolt vas kerítést. Bár valószínûleg ez volt a lehetõ legjobb cucc. Találjátok már ki a képet, mert akkor haladunk és legközelebb ha én jövök berakok valami jó futuristát :)
Gregorius
Ismerek olyan helyeket, ahol rájöttek arra, hogy utólag modern bejáratot építeni egy régi épület mellé mindenképpen xar, és nem próbálták ideologizálni. Helyette inkább nem a fõhomlokzat mellé építették, hanem 2 utcával arébb, hogyha már úgyis föld alatt lesz minden, teljesen tök mindegy, hogy a föld alól mégis hol megyek be az épületbe. És így megmarad a régi bejárat képe is.

Nekem semmi bajom az új dolgokkal. Nekem az új xarokkal van gondom, amiket mindenféle ideológiával felvértezve megpróbálnak benyomni valahova, ahol semmi keresnivalója ahelyett, hogy gondolkodnának. Az újat is lehet esztétikusan, ízlésesen kivitelezni. A Corinthia Grand Hotel például pont ennek a tanúja a Körúton.

Ez a kocka viszont egyáltalán nem az. Ráadásul teljesen felesleges is. Ha már úgyis föld alatt, elképzelni nem tudom, hogy miért kellett a felszínre egy kocka. Minden lehetne a föld alatt. Viszont annak örülök, hogy legalább bevallották a cikkben is, hogy azért van ez a ronda építészeti ürülék a sarkon, mert nem volt idõ a 8 vonal helyett többet húzni a rajzvászonra.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

különben van egy tanárom, aki valahogy jóban van a Peter Eisemannal és dumált vele az Afragolai pályaudvar pályázata kapcsán, amit végül Zaha Hadid nyert és Eisemann a pályázáskor valahogy a Christo velato leplére hivatkozva magyarázta a beadott mûvét ami így egy narratív épületnek volt beállítva, de amikor ezzel a tanárommal beszélt, akkor meg arról szövegelt, hogy jól elcseszte azt a tervet és csak utólag találta ki hozzá a dumát és hogy fogalma sincs, hogy milyet kellett volna tervezni. Na most ehhez hasonlót éreztem én is a BME-n, meg építészfórumokon a neten. Az építész alapvetõen eléggé támpont nélkül próbálkozok és nem tudja, hogy mi fog belõle kisülni, és ezek a kulturális konnotációk csak a marketinghez kellenek utólaqgosan csináltak és elég izzadságszagúak. Szóval,a "cizellált eklektikát" szerintem nem kell annyira lenézni, mint amennyire a BME-n nyomják.

Ez az autóforgalom-dolog necces a hõsök terén, mert alatta van a földalatti minden irányba fõútvonal vezet és én nem szeretem az aluljárót mert csúnya a fala, a le-meg felhajtó részeknek. Meg rossz a felületet megtörni ilyen mélyedésekkel. A térnek alapvetõen inkább a sivárság a problémája és nem biztos, hogy a kocsik.
David2
más tervezési feladatnál is elõjött, egy téren nagyot lehetne dobni, ha az autós forgalmat kibasznák a picsába. Így az épületek közti tér egyesülne, nem szabdalná semmi.

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

David2
nyílván át lehetne alakítani, modernizálni a Hõsök terét, sõt kellene is. De hát erre van most forrás...

a föld alatti szintekkel nincs gondom. A eredeti terv ugyebár egy üvegkocka volt. Ez a kõizé nem jó, mert a tér panorámájába belelóg de nem különül el, mint objektum. Olyan mint egy kukatároló. Az üveg kicsit arra jó, mint a növények. Lehet vele oldani a szigort. Abból van a téren. De szerintem nem lenne kötelezõ semmilyen felszíni bódét építeni. Egyébként bõvítési lehetõség a szépmû átszervezése. Egyrészt a mûcsarnokot tovább lehetne kötöztetni, (az elsõ mûcsarnok a hõsök tere építése elõtt az Andrássyn volt, a mai Képzõ, meg a bábszínház épületében) másrészt a szépmût gyûjteményileg kicsit átvizsgálni. Kivenni a múmiákat, stb. mert az nem "szépmûvészet" Kiterjeszkedni a mûcsarnokra. A hõsök tere több szintessé bõvítése a két épületet egyaránt érintse (ha szükség van rá) és képezzünk belõle múzeumi negyedet, mint ami Berlinben is éppen folyik a Museuminselen. (ott például egy föld alatti sétálóutcát építenek) A teret és a múzeumokat egyben kell kezelni és akkor a lépcsõ a lépcsõben sem kéne. Csinálni valamit a térrel, hogy ne kegyen ennyire barátságtalan.
David2
egy ilyesféle épületet mégis hogyan kellene bõvíteni? mert ez volt a tervpályázat célja. Számos helyen alkalmazzák/ták hogy az épület elõtti, alatti teret bõvítették, a legkevésbé hozzányúlva a történelmi homlokzathoz.

A bejárat kocka meg lehetõ legjobban elbújik a sarokban, épp annyira feltûnõ, amennyire lenni kell. Üveg sztem rosszabb választás, mert a téres semmi sincs üvegbõl, totál tájidegen lenne. Nekem egyedül a lépcsõbe épített lépcsõ szúr szemet, de tudom, h kompromisszumokat nem lehet elkerülni.

A kompromisszumok a tervezés velejárói. Hol itt, hol ott kell más terület kontójára elvenni, hozzáadni, hogy a lehetõ legjobb eredményt kapjuk. Ebben az esetben, a használhatóság, a funkció miatt kellett a fõlépcsõ megbontani.

nem "cirádás eklektika a fasza", hanem a hõsök tere egy egész komplex egység. (azért elég közepes, de nem annyira rossz) Mondjuk én visszatenném fákat, meg a szökõkutat amik a húszas évekig megvoltak. Hanem nem kell mindenhova a Louvre ötletét másolni, mert nem mindenhol jön be. Ha meg kompromisszumot kell kötni akkor meg már megette a fene az egészet. Az a kõlófasz bunkerlejáró zavarni fogja a teret, jobban, mintha üvegbõl lenne. Egyébként a növényzet egy remek dolog, mert minden szart megszelídít. Szóval ne építs, ültess :)
A építészeti nyitottság nevében nincs kedvetek inkább a feladvánnyal foglalkozni? (dávid nézz át az "ismerd fel a képrõl a várost" topikba. Fasza cirádás "orientalizáló" "neoeklektikus" "névtelen építészet" van éppen<#buck>)
David2
micsoda? nem azért, h Karácson Tamást védjem, mert tanít:); de nála jobban nem hinném, h bárki más megtudná csinálni az országban.

ha megfigyeled a szituációt, ebben az esetben rengeteg kompromisszumot kell kötni, s az emberek úgy 90% egyáltalán nem befogadó az új dolgokkal kapcsolatban. Cirádás eklektika a fasza, többi mehet a sunyiba.

Gregorius
Ez inkább horrorisztikus mint érdekes

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

David2

nem
birdo
Nem Prága

az lehet, én "közismereti" órájára jártam. (Nem tudom, minek nevezik éppen)
David2
igen az

nekünk évfolyam szinten tartott elõadást, ami kihagyható volt

ja, különben galeries lafayette. vagy valami hasonló.
õ a nagy berlines. Van neki most a könyve, amit szerkesztett és szerintem van benne a friedrichstrasséról egy cikk. Szerintem tök jó elõadásokat tart, de csak kis csoportban.
David2
hát annyira nem, mert nem nagyon jártam az elõadására<#idiota>

de mi van vele?

hû, Friedrichstrasse-Jägerstrasse-Gendermarkt-Französische Stresse tömb?
(Ismersz egy Kerékgyártó nevû arcot a tudománytörténeti és filó tanszékrõl?)
David2
hát, lehetséges

Friedrichstrasse?
David2
igen

Berlin?
David2

további képrakásokhoz fasza lelõhely

szerintem tegyen valaki, mert õ csak betévedt
hahó.:) képet.:)
Gregorius
Britney Spears, te jössz!

képet :)
David2
lesz évfolyam kiállításunk, hátha vkit érdekel

szerintem az új olyan, mint egy jól csomagolt semmi. Kívülrõl tök izgalmas, de belül egy levegõtlen kocka
Kiderült, hogy mi történt, karácsonyi vásár volt bent, valamelyik pavilon kigyulladt. Nem tudom miért lett volna jobb, mint a mostani. A koncertek nagyon bénán szóltak a régiben, az új sokkal jobb.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

#488 valóban a Budapest Sportcsarnok

#492 szerintem már sosem tudjuk meg.:( pedig szebb és jobb volt, mint a mostani:(
birdo
Decemberben volt 10 éve, hogy leéget... kiderült, hogy mi is történt ?

szerintem a BS-re gondol. A kerepesi-hungária sarkán. :P
a norvégok oslonak ejtik
mire gondolsz?
Molnibalage
BS?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ez az épület már nem létezik. emlékeztek rá?
David2
az

vagy oszlói.. ahogy tetszik.:)
az oslói operaház?
David2
másik kortárs kedvencem, hátha ez híresebb

David2
mivel nem hiszem, h ezt kitaláljátok, neten én is alig találtam infót róla. Megoldás: Lausitzban Stefan Gierstõl lignitbánya revitalizáció keretében emelt kilátó torony.

birdo
Igen...valahogy így gondoltam a belsejét )) Oldalról a lépcsõk a bányajáratokat jelképezhetik..
Csak annyira a semmi közepén áll (

David2
izgalmas belsõ tere van:

David2
ez egy bányához készült kilátótorony, nem is olyan régen. Sztem a korstílusnak megfelelõ, témához kötõdõ arányos alkotás. Tény, h egy városban én sem tudnám elképzelni, de egy bányához tökéletes.

ez egy kilátó :O Tök kreatív, de nem igazán tetszik. Talán hatvanas, hetvenes évek. Hát nem tudom :(
birdo
Hmmm... izé...ez igen ))
Jól látom, hogy lépcsõk vezetnek fõl ? Kilátói is lehet... nemcsak egy ...micsoda is ??
Nyugtass meg, hogy neked se tetszik