Ismerd fel képrõl az épületet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

engem például érdekelne, hogy a BME-n mit mondtak errõl az épületrõl.
David2
az, de igazán rakhatna vki rajtam kívül is...

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Celosia Residence, Madridban

és ha az, akkor átadom a jogot.:)
David2
annyit segítek, hogy Ibériai-félsziget. Sztem, ez nagyon nem nézne ki jól +70 emelettel.

Gregorius
Ilyen épületeket a gyorsan fejlõdõ nagyvárosokban szoktak építeni, ahol több a pénz mint az idõ, amit tervezésre lehet költeni. Amerikában ugyanezt 70 emelettel magasabbra csinálták volna, más kontinenseken, ahol még figyelnek a kultúrára pedig láthatnánk valami kultúrjegyet. Én Európára tippelek, fejlõdõ ország. Ha meg nem, akkor bocsi. :)

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

David2
eltaláltad:)

igen, tudod, az a nagyon érdekes hogy a négy egymás mellé sorolt alak négy nõalak, és aligha lehetne más, mert ilyen módon egymás mellé sorolt alakok ilyen típusú helyeken általában megszemélyesítések, a megszemélyesítések meg általában nõalakok. Ebben az esetben antik istenek az alakok, de megszemélyesítésként vannak jelen, attól meg idegen a férfi ábrázolás. (legalábbis ebben a korszakban és ebben a típusban)
nem hollandiában van?
birdo
Néééégy ? A talapzaton két nõ belül két férfi kívül...és a lovashajtó is nõ.... az nekem három <#miaz>

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

David2
hú egy kis fail, de nem csaljatok :P

David2
amíg megfejtõdik a rejtély a két nõ alak körül, addig vmi kortárs:

?? kép? :)
a két nõalakot jól írtam (pontosabban még nem bíráltam felül magamat), de négy nõalak van, így ha kivonod belõle a kettõt, akkor pont kettõ marad, amiket nem tudtam, pedig tudnom kellene biztos, legalábbis bizonyos nézetek szerint. De az az igazság, hogy meglehetõs intellektuális nyitottságot kíván tõlem az is, hogy egyáltalán érdekeljenek az ominózus nõalakok, ami ama bizonyos nézet szerint nem megengedhetõ. Azért próbálkoztam az ikonográfiával, hogy hátha kiadja az apropót, amiért a cucc állítva lett.
birdo
Ben ne már ...most akkor a két nõalakot jól írtad....vagy nem ???
Nem vágom <#conf>

csak mert azt gondoltam, hogy ha már a diadalív kompozíciójáról meg a Belgiumban esetleg fellelhetõ osztrák ikonográfiai programról eszmefuttatok, akkor az magában foglalja azt a dolgot, hogy rájöttem, hogy mi ez az épület.
David2
ennyi elég, tegyél:)

azon túl, hogy diadalív Brüsszelben mit kérsz még?
David2

pedig nem is hasonlít :P A Brandenburgi kapu tényleg 18. századi, ez meg kései hirtorizmus Az egymás mellé sorolt oszlopokból áll nincs rajta mellékalak stb. Azért a harsonás puttókat továbbra is osztrák hatásnak tartom, és mûködhet is mert Belgium a 18. században tényleg a Habsburgokhoz tartozott... Gondolom teremtettek egy osztrákos hagyományt az állami reprezentációban. Én egyébként azt gondoltam, hogy ez egy épület díszes oromzata vagy rizalit akrotérionja, pedig tényleg rohadtul diadalívkompozíciós :S Szóval asszem ezért, meg a két nõalakért jogosan bántalmazható lennék a megfelelõ helyeken :)
birdo
Hát nem...))

David2
jó ez egy kicsit gonosz volt, mikor megláttam az eredti épületet, nekem is a branderburgi kapu ugrott be, de nem az

hát nemtom... Ez egy quadriga. Én csak egyet ismerek, ami a Brandenburgi kapu tetején áll, de ez nem az. Van alul egy Minerva meg egy Victoria. A másik két alakot nem ismerem fel. :( A keskeny harsonás puttók, és a császári korona, meg a 18. századi kivitel alapján Bécset mondanám, de az oroszlános címer nem vág össze. Ezért valami délnémet hercegség fõvárosát mondanám, vagy valamit a Monarchiából <#nemtudom>
David2
egy kis up

nekem sem nyilik ki.
Gregorius
Hát ezek szerint mégsem annyira könnyû.
De akár Magyarország is lehetne.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

birdo
nem nyílik ki (((

NeverwinterKING
egy könnyû:

\"You are fucking crazy people!\"

NeverwinterKING
visegrádi királyi palota

\"You are fucking crazy people!\"

birdo

David2
igen, arra, kössze

Viszont én most már ezt a csíkos rondaságot megmondom. Berlin, Friedrichstrasse-Jägerstrasse-Gendermark-Taubenstrasse-tömb. Friedrichstrasse Passagen a neve és a Galeries Lafayette melletti épület, amit dávid berakott az elõzõ feladványban. Sõt azon a képen, amit elõször beraktam még látszik is a Galeries Lafayette mellette. :( Akkor most tegyen valaki, hogy kiheverjük ezt a dolgot :)
Jubilee Church Roma, Richerd Meier. Ha erre gondolsz
David2
helló!

most én keresek egy épületet, aminek a nevére nem emléxem, és képem sincs róla:D

a szóban forgó kortárs remekmû egy olyan templom, ami a Sidney operaházra hajaz kinézetben. Youtube videó is van róla, ahogy lemodellezték s forgátja körbe, közben a napszakok váltakozna. Konkérten ezt a videót keresem, de már a névvel is elõre lennék.

Aki tud segíteni, annak örökhála:)

birdo
Huuu el is fejtettem a kocekát <#wilting>

tessék, ez a belseje. Ha nem érdekel senkit, akkor megmondom, aztán mehetünk tovább.
az épület, amit ki kéne találni németországban van és a giccses külsõ ellenére jegyzett épület (bár szerintem inkább az iroda miatt)
http://kephost.hu/share-D7A0_4B98E1EF.html nem engedi, csak így :(
naaaa :(( lemaradt [url=http://]ez
az nem ízléses kiegészítés, hanem rejtõzködõ szar. De legalább rejtõzködik. És annyit még tegyünk hozzá, hogy nem a futurista épületek a legszarabbak amiket építeni lehet :) Budapest legrondább épülete a
[url=]Fidesz székház
Gregorius
Például. De szerintem a Hõsök tere, és a múzeum is elég régi. És oda is csak építeni kell valamit. Úgyhogy nem értem, hogy mit nem értesz.

birdo
Affene...pedig igyekszem ;)

tehát akkor most ott tartunk, hogy európa, de nem angol, nem svéd és nem a bilbaió egészségügyi minisztérium :)
birdo
))
egy félig földbe süllyesztett iroda.... nem találom a többi képet róla...nem tudom már merre jártam

nem és nem is a bilbaoi egészségügyi minisztérium. Bár ezt az épületet izgisnek tartom. A második képen az a belsõ tér mi?
birdo

Nem hasonlít ügye??

birdo

birdo
Svéd ?

nem
birdo
Anglia ?

igen