Ismerd fel képrõl az épületet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

birdo

Ó bocsánat...határon és magamon kívül voltam )))

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

<#eljen> rakhatsz:) mer'hogy valóban az.:)
birdo
Azt akartam írni, hogy teljesen úgy néz ki mint a Gellért szálló )))
De nem " csak úgy néz ki ))

:) remélem, hog ez is menni fog..:)
birdo
Keress nekem valami szépet és tegyél ))
Polárkának megmarad a városkép keresés és rakás számunkra ))
Én erre szavazok ))

ahogy mondod. megint Polarka tehet? vagy ilyenkor mi a szabály?
birdo
Valóban szép ))
Szépen meg is fejtette Polarka a várososban ))

szerintem ez is nagyon szép..:)

birdo

The Samitaur Tower?
birdo

Hogy valóban mit is álcáz a fehér körfelület ))

birdo

<#eljen>és valóban:) :) tehetsz
birdo

mégis inkább én rakok, mert itt is megállt az élet.
Selgas Cano Architecture Office
helye Madrid.
de átadom a jogot...
ezt ismerem, csak nem tudom a nevét <#idiota>
birdo

Már régóta kerestem ezt a képet ))

egynek elmegy <#nemtudom>
birdo

Gondolkodás nélkül tetszik ))

Benn baloldalt, az egy kandalló lehet ??

David2
való igaz, h van egy erõs koncepció, ami azonban szar. Ez egyszerûen nem passzol a ház funkciójához, a környezetbe helyezéssel nem is beszélve.

tanulmányozd a skandináv építészetet, ott használnak rengeteg ablakot, igényesen, biztosan tetszeni fog.

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

birdo
Nem nem nem ..pont ez a jó benne... tele van ablakkal..tele van fénnyel .... az igaz, hogy imádom a polcokat ))

szerintem ez a ház nem praktikus és idegesítõ a tér.
David2
az ilyen léptéktelen homlokzatért engem nagyon lehúztak, nem is olyan régen. Elsõ ránézésére elmenne egy toronyháznak is akár, aztán meg csak egy családi ház.

birdo

Nem is tudom...igazából tetszik ))

utálom a Fintát meg a Makoveczet meg ezeket a leépült fazonokat <#boxer>
birdo
Híd - Gyaloghíd - Duna — Urbanisztikai fórum
2011, március 28 - 10:31
Kategória:

* rendezvény itthon
* Finta József
* Schneller István
* Budapest IX. kerület

Idõpont:
2011/03/29 - 15:00 - 17:00

idõpont: 2011. március 29. 15.00
helyszín: MUT Székház (1094 Bp., Liliom u. 48.)

Elõadó: Dr. Finta József DLA h.c. - Finta és Társai Építész Stúdió Kft., ügyvezetõ igazgató
Felkért hozzászóló: Schulek János - FÕMTERV Zrt., elnök-vezérigazgató
Moderátor: Dr. Schneller István - BCE Településtervezési Tanszék, tanszékvezetõ

Mit találtam ...

birdo
A Hõsök Terén felszedetném a kõburkolatot és befüvesíteném...minimum.
A rozsdás emlékmû meg egyáltalán nem inspirál ... a Dózsa Györgyön autóból nézve.....lehet, ki kéne szállnom ..
Oké.... Az egész városligetre ráférne egy " kis átalakítás...felújítás..
mélygarázzsal és még több fával....vagy õrizzük meg, így betonostól...tele parkoló autókkal....<#miaz>

csak arra, hogy a cikk alapján a felvonulási tér annak köszönheti az átalakítási terveket, hogy kommunista kultuszhely volt. Csak jeleztem, hogy a Hõsök tere is.
És nem tudom mi a bajod azzal az emlékmûvel, szerintem tök inspiráló és interaktív is.
birdo
Mire gondolsz pontosan? Mit kellene letakarni ? Maradt még valami amit le kellene takarnunk ? Végig nézve, egyedül az a rozsdásodó háromszög ijesztget .... mikor arra járok.... vagy másra utalsz ?

a Tanácsköztársaság alatt május elsején bevonták a millenniumi emlékmûvet vörös posztóval, kocka formán és egy nagy vörös csillag díszelgett rajta
birdo
Megtaláltam az Andrássy negyedet.....
Újítsanak...építsenek...csak ne sokáig halogassák, mert hamarosan lejár a támogatási idõ.
Õsszel belátogattunk volna a múzeumba a lányokkal, csakhogy kicsit nagyon soknak tûnt a jegyár.

a Szépmûvel az a baj, hogy szar a gyûjteménye. Igaziból egy-két képen kívül csak másod-, harmad-, meg huszadvonalbeli festmények vannak. Senkit nem érdekel ami ott van. És fõleg azért, mert nincs szakmai ismertetés meg semmi, hanem csak ki vannak pakolva a tárgyak és kész. Nekem a föld alatti bõvítés tetszene, és talán jobb kiállítást lehetne csinálni de az üvegkocka necces, mert egy kifejezetten szimmetrikus térre tennék. Viszont az is igaz, hogy a Hõsök tere nagyon embertelen és nyomasztó. A '20-as években az emlékmû fák és szökõkutak között állt, tehát a tér parkos volt, csak kivágták a fákat, hogy nyomasztó "méltó a nemzethez" legyen. Egyébként ha már a térrõl beszélünk és a Viktor úgyis azzal erõszakoskodik, hogy szakítani kell az elõzõ rendszerrel, akkor gondolom úgy képzeli hogy majd kiveszik a kommunisták által berakott szobrokat, és visszateszik az eredeti szobrokat. Csak mert ha nekik ez így elfogadható, akkor nem értem hogy különben meg minek erõszakoskodnak.
Gregorius
Nekem az tetszik, hogy az új ötlet már csak feleolyan elb*xott mint a régi volt. Beépítenék a volt Felvonulási teret új múzeumi épületekkel. Nem mintha nem lenne így is elég múzeum a fõvárosban. És nem mintha nem lenne már így is kevés parkolóhely. Most egycsapásra lehet még szánalmasabb helyzetbe hozni a közlekedést, parkolást és közvetve a közbiztonságot, és megépíteni még több múzeumi épületet, ami majd ránk rohad. Én tudok nem egy múzeumról, ami elég híres, és eddig is hasznosított épület volt, de összedõl, beázik, korhad. Inkább arra kéne fordítani a pénzt. de nem. Majd lenyúlnak megint egy valag Uniós pénzt az Andrássy Múzeum Negyed címszó alatt, miközben mindenféle okos embereket látok nyilatkozni a tévében a tök üres Szépmûvészeti Múzeumban, hogy végre lesz hely az új kiállításoknak. Nem mintha a háttérben álló szobor mellett nem férne el még 5. Szinte tolongtak az emberek a háttérben. Tragikomikus aláfestés egy szánalmas riporthoz. Amije van a városnak, azt sem tudja rendben tartani. Csak a karbantartásnál nincs mit lenyúlni.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

szerintem ez a terv egy Louvre-másolat volt, és egyáltalán nem akarta figyelembe venni a helyi viszonyokat.
birdo
Szépmûvészeti Múzeum...mi lesz veled ??

Nem tudom eldönteni, hogy lesz-e bõvítés...vagy nem... egy másik cikk azt írja, hogy másra fogják fordítani a pénzt....
" mert a kormány a héten úgy döntött: nem bõvítik a Szépmûvészeti Múzeumot. Az intézmény vezetése - mely egyébként januárban írta ki a kivitelezési pályázatot, és májusban elkezdõdhettek volna a munkálatok - értetlenül áll a határozat elõtt.

köszönöm.:) de mivel éppen dolgozom, kérek valakit, hogy rakjon helyettem.:) :)
David2
szép megfejtés

Wolkenbugel Moszkvában? :)
David2

azért ez gyors volt.:)
:) <#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>
David2
Sears Towers

teljesüljön a vágyad.:)
mindenesetre átjártam a BME-re órát hallgatni, mert mûvtöri szakon alig van építészet, engem az érdekel, és tök jó volt az egész, meg akikkel találkoztam azok is jó fejek voltak. Az egyetlen gondom az volt, hogy viszonylag sok ideológiailag kiépített elvet építettek magukba, amirõl egyébként nem tehettek, mert nincs képzettségük reflektálni az ideológiákra.
Szóval vélhetõen fogom magamat és végighallgatom az éptöröket is. Csak nem tudom, hogy hogyan csináljam, mert rajzos feladatok is kapcsolódnak hozzá.
ELTE-BTK
David2
nálatok az merre van? :)

milyen jó, hogy a BME-n folytattok kollektív autodidakta fejtágítást :) Nálunk ez esélytelen lenne.
David2
nem is azért tetszett meg, mert annyira kirobbanó lenne, akkor mást linkeltem volna, akár ettõl az irodáltól, hanem a letisztult koncepció, szinte már szoborszerû tömegalakítás.

amúgy egy ismerõs mutatta

nem is arra gondoltam, hogy tananyag éptörön, hanem esetleg valami "szemléletadó" órán. Igaziból az érdekelne, hogy honnan hallottál róla. Mert nekem jó átlagosnak tûnik. Vagyis nem rossz, de nem is annyira kirobbanó
David2
tudtommal nem tananyag (még)