826
Ismerd fel képről az épületet
-
Benevolens #386 Dícséretes,hogy felvettek valami építészkarra, de ne takard a hülyeségedet egyik éptör tanszékkel se. A Hagia Sophijának összetett kupolarendszere van, továbbá szűk ablakai, ennek meg áttört fala és egy kupolája van, és van közöttük legalább ezer év különbség is, még akkor is, a törökök a bizánci építészetből sok ihletet vesznek. Annak a szónak, hogy "hasonló" nincs túl sok értelme. Bármire mondhatod, hogy "hasonló" meg, hogy nem, biztos, hogy mindkettőt ki lehet mutatni. A "térszervezése" szerintem inkább nem hasonlít, mint igen. Ettől a kollégázgatástól rosszul vagyok. Nagyképű allűr. (Az egyetemi tanárok részéről. Ezt nem rád mondom) Az építészekről még annyit, hogy az építészet céhes elitkedése csak belülről tűnik valaminek, mert kívülről elég visszás a dolog. (a bölcsészek pl belülről sem kajálják be a saját céhük elitkedését) Egy csomó más csoport is kompetens ugyanazokban a témákban amiket az építészek kisajátítanak, továbbá egy csomó témában nem kompetensek, amit meg nem vesznek észre. Meg nincsenek tisztázva a szakma határai.
Ha érdekel én nem vagyok építész, de hallgattam építész karon.
Nem tudom, mi ez, de a rajz kivitele alapján a '20-as é a 60'-as évek közé teszem. Valami német izé esetleg...
Különben meg ne csinálj párharcot a topicból
-
magnesium #385 hol van? Magyarországon? -
#384 nah ma ezt adták az óvódában:
az épület megépült, csak azért így, mert túl könnyű lenne az éptört tanszéket megcáfoló kollégának:) -
Benevolens #383 hehe, miért beteg az óvónéni? -
#382 akkor valóban merőben eltérő...
de ha ilyen okos vagy gyere már néha hozzánk előadni -
Benevolens #381 A Hagia Sophia csegelyes kupolája nem önmagában áll, hanem két félkupolával van megtoldva a hosszanti tér lefedésére. -
magnesium #380 :) :) :)
a Topkapi Palota része.:) -
#379 Nuruosmaniye Mosque
hogy is mondjam, elég nehéz volt megtalálni, mivel kismillió hasonló mecset, templom létezik még:P
Benevolens: csegelyes kupola -
Benevolens #378 szerintem nem hasonlít a térszervezése. -
magnesium #377 és mennyire igazad van.:) valóban nem az.:( -
#376 hát sztem a térszervezése nagyon hasonlít a Hagia Sophiaéra, de sztem nem az -
magnesium #375 nem hiszem, bár lehet. az épület viszont jellegzetes látnivaló.:) -
Benevolens #374 ez egy mecset?? -
magnesium #373 akkor rakok én:) ha nem probléma.:)
-
#372 Még mindig nem tudok képet beilleszteni (
Átadom megint -
Benevolens #371 az, tehetsz -
#370 Waterloo station - London -
Benevolens #369
tecék. Nem nehéz -
Taibi #368 Jöhet, jöhet... :) -
Benevolens #367 és tudok rakni, bár nem lesz nehéz -
Benevolens #366 Vác, Konstantin tér, székesegyház -
Taibi #365 Találd ki, aztán majd berak egy képet valaki más megint. -
Benevolens #364 ha most kitalálom nekem kell rakni? -
Taibi #363 -
Benevolens #362 bocs teljesen elfelejtettem, hogy nekem néne rakni. És most nincs anyagom sem mert az elmúlt egy hónapban a DVD-olvasónon kívül minden tönkrement. Szóval rakjon valaki -
#361 -
#360 ejjj, pedig néztem erdélyi kastélyokat....van egy külön honlapjuk.
gratka )) -
Benevolens #359 Teleki-kastély Gernyeszeg, és Erdélyben van. -
#358 Két emeletest is találtam ezzel a tetővel ((
Keresem, keresem nem adom fel )) -
Jelenleg gyermekotthonként működik. -
#356 Csak hasonló tetőszerkezetüt találtam (((
Beregi Múzeum (Vásárosnamény) -
-
#354 jah :D -
#353 Hát így rákeresve talán a Dömötör-torony. És talán a Wikipediáról van a kép. -
#352 neve is van, de az :D -
#351 A Szegedi Dóm előtti torony? -
#350 kedvenc épületem, csak azért tudom a nevét :)
1 forintért (vagy euró?) vették meg az olaszok, és megígérték, h felújítják :D jó bizniszt csináltak -
Benevolens #349 még rá is van írva -
#348 ez se lesz túl nehéz :)
-
#347 new-york palota :)