826
Ismerd fel képről az épületet
  • Gregorius
    Hasonlít a müncheni Olimpiai Falura.
  • Gregorius
    Szerintem eszméletlen ronda és sivár.
  • birdo #424
    Szóval igazi....akkor keresem )
  • Benevolens
    nem igazán, igaziból amikor ezt építették akkor kb 10 éve meghalt. Meg szerintem, (nem tudom, csak saját vélemény) ez egy végteleníthető architektúra, le corbusier pedig nem igazán. (bár lehet, hogy a tömbházai igen, de azok meg nem ennyire tisztán tagoltak homlokzatúak és sokkal markánsabbak) Ja és még valami. Én csak egy Le corbusier-épületben voltam, de az nagyon nyomasztó volt és a lakói is utálták. Ezt meg szeretik :)
  • David2
    ez nekem olyan "corbusier"-es benyomása van
  • Benevolens
    Ha érdekel, nagyon fantáziadús kis lakótelep. A házak tetején összesen hat tetőmedence van, egy csomó szauna, konditerem, közösségi terek, iskola, óvoda stb akkor amikor máshol még a fürdőszobán problémáznak. Az épületek alsó része teraszos, és akkorák a teraszok, mint egy sorház előkertje, a fölötte lévő erkélyek szintén nagyok, egy tök izgalmas park van tele madárral, a házak között az egész terület autómentes, és a városnak, ahol áll az egyik legkedveltebb lakóterülete.
    Szerintem nem néz ki rosszul a markáns sötét függőleges sávokkal (lépcsőház, liftakna) tagolt raszterizé. Nem túl harsány, pont jó lakókörnyezetnek. Egyébként a házak között járni lenyűgöző.
    A képen nem látszik, de nem egyformák a házak, mert eltérő számú lépcsőház és tömbrész van bennük.
  • Gregorius
    Jé, ez pont olyan fantáziadús mint a Népstadion Szálló...
  • Benevolens

ez az egyik kedvencem :D
  • David2
    mondjuk az a rajz, amit prímán leüvegeztem, alapól volt szar:D
  • David2
    hát vittem vmit, de nem vették be, így pótleadás
  • Benevolens
    és megszerkesztetted? Az éjszaka leple alatt... :D
  • David2
    szép megfejtés
  • Benevolens
    Cathédrale Notre-Dame de Bayeux
  • David2
    én nem:D

amúgy nem magyar, meg ez sztem kicsivel nagyobb is
  • birdo #412
    Örülünk ))))
    Nem az Ecseri és nem a Lehel téri templom )
  • David2
    ennek a templomnak kellett volna megszerkesztenem a belső terét holnapra...

ennek örömére találjátok ki:D

• magnesium
    ide nem rak senki? :(
  • birdo #409
    Kicsim keress valami szépet és megfejtjük....oksa ??
  • Gregorius
    jaja
  • David2
    másik feladvány vagy mimásik?
  • Gregorius
    David2, van másik?
  • birdo #405
    nagyon kerestem... de nem találtam ((((
  • Gregorius
    Amikor spanyolban jártam, még el is mentem mellette, de a városközponthoz nem volt szerencsém.
  • David2
    látom nem sikerült felismerni, a megoldás: Murcia Városháza

rakjon aki akar
  • Benevolens
    kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet. De valószínűbb, hogy egy a Camorra által uralt terület.
  • Gregorius
    Kultúrországban kultúremberek nem firkálnak. Ott van mellette egy nem egy, nem kettő de nem is 10 éves épület, és falfirkának se híre se hamva, akárcsak újravakolásnak.
  • birdo #400
    Nem nagyon tetszik.... viszont mintha ezzel a kőburkolóanyaggal találkoztam volna a Kirány utcában.... méghozzá a járda kövezet ez....asszem
  • Benevolens
    olyan lesz,mint egy darabka panelbetonrohadás-esszencia
    Előtte még összefirkálják. Különben nem az volt a lényeg, hogy 20 év múlva jó legyen. Akkor hova építené az akkori tervét?
    Azért most érdekes. (ha nem is szép) vajon hol lehet...
  • Gregorius
    Igen, ezek olyanok, hogy most olyan mintha fából lenne vagy papírból, csak majd 15 év múlva, amikor belepi a kosz, akkor nem olyan lesz, mintha rusztikus lenne, hanem olyan mintha ős-szocreál lenne.
  • Benevolens
    semmi, csak a "he-he"-re reagáltam. Némely budapesti épületeket én is utálok...Ez az épület elég meglepő, mert a többi épülethez képest olyan, mintha papírból vagy fából lenne. Meg mint egy stilizált makett. Kicsit mint egy bútor, vagy díszlet. Mintha nem egy külső térben lennénk. Szerintem érdekes hatása van, noha meg tudom érteni, hogy sokan utálják. És valami mediterrán városban áll.
  • Gregorius
    Parancsolsz, kérlek alássan?
  • Benevolens
    És akkor most hurrá, mert nem csak minket szednek szét?
  • Gregorius
    He-he! Úgy látom, ne csak a mi városunk kulturális jellegét rombolják a mai modernnek kikiáltott ocsmányságokkal. Eddig azt hittem, csak a budapesti főépítésznek vannak ferde hajlamai.
  • Benevolens
    az utolsó kérdésem költői
  • Benevolens
    nem egyértelmű, hogy a hagia sophia centrális elrendezésű. Pillants rá egy alaprajzra. 537-ben nem volt kiforott ez a centralitás-dolog. Sőt, szerintem a sír meg keresztelőkápolnákon kívül bazilikás elrendezésű dolgokat csináltak. Gondolom a leégett főtemplom is ilyen volt.

posztmodern izé Portugáliában?

Ilyenkor hol vannak a használhatóságra vonatkozó rengeteg érv, ami egy bérház bontása körül általában elhangzik, mint indok?
  • David2
    nos, már csak annyit tennék hozzá a dologhoz,

centrális térszervezés, ezen belül csegelyes kupola

így osztályozzák a térszervezést. Az, hogy ez még mivel toldják meg, esetleg még kerül rá egy tambur, vagy 9 osztatú, az teljesen mind1. Erre a hasonlóságra szerettem volna rávilágítani az első hszmben, úgy tűnik hogy rosszul fogalmaztam, nem ment át.
  • David2
    egy segítő kép

• Benevolens
    ?
  • Benevolens
    vagy az épület alaprajzi elemei hasonló megfontolásból
  • Benevolens
    valami strukturalista izé. Gondolom a háttér valami megastruktúra-illusztráció