51
  • Tetsuo
    #51
    hi-fi-sták igényét nem elégíti ki 1hamar.. ;)
  • Madve
    #50
    Egyébként meg szerintem ezt konferenciákon is ki lehetne használni, ahol töbnyelvű közönség van, azt nem a fülzsíros gyengén tisztított sztetoszkóp-fülhallgatós infrás rádiókat kéne használni, hogy hallhasd hogy ugyan mit fordít neked a tolmács, hanem egyszerűen meg lenne határozva hogy ebbe az x*x méteres zónába milyen nyelvűek üljenek, azt infrasugárzók helyett ezeket raknák ki. Ezzel megszűnne az előadés előtti-utáni sorbaállás is, ahol odadják-visszaveszik a vevőkészülékeket kaució meg személyi adatok megadásának ellenében.

    Akik meg a hangszórók teljesítményéhez szóltak hozzá: mint olvashatjátok ez egy fejlesztés alatt álló cucc, amit láttok, az még csak prototípus. Ha ez sorozatgyártásra kerül, akkor biztos lesz mindenféle igényt kielégítő változata.
  • Madve
    #49
    Erre akkora az esély, mint hogy bármelyik időpontban bedögöljön a hangfalad, miközben a megfelelő erősítővel nem túlterhelve "rendeltetésszerűen" használod.
    Itt inkább szoftveres problémákal lehet számolni, pl ha annyira "megbízhatóan" és "stabilan" fog működni mint az ms többi szoftvere, akkor lehet, hogy tényleg jönnek a szomszédok baseballütőkkel, te meg nem hallod hogy rádtörték az ajtót, mivel nyugisan hallgatod a bömbölő zenét abban a hiszemben, hogy senki más nem hallja..

    A füllhallgató meg ez között annyiból nincs különbség, hogy tökmindegy, hogy ezen hallgatod a zenét, vagy azon, ha ebben a "hangbúrában" vagy akkor sem fogod meghallani a telefoncsörgést, vagy a csöngetést. Magyarul minél hallkabban hallgatod bármelyiken a zenét, vagy bármit, annál nagyobb eséllyel fogod meghallani a külső zajokat. Mondjuk ennél b*szhatod, ha az éppen hallgatott hangok között van ugyanolyan, vagy hasonló frekvenciájú hang, mint az általad hallani kívánt külső hang, mert akkor esetleg azt is kioltja, vagy alig hallhatóvá teszi...
  • stremix
    #48
    És mi van ha éjfélkor elromlik az egyik a 16-ból? Jönnek át a szomszédok baseballütővel...
  • calibra93
    #47
    Ehhez hasonló találmány már régóta létezik !
  • huuu
    #46
    Ez a fejhalgató hülyeség!
    Viszont a nagy, homogén zajt pl. egy munkahelyen kioltani,
    ellenfázisú hangal az már jobb ötlet.
    Valahol van is példa rá.
    Zajszennyezés címen.
  • Atyus
    #45
    A hatás működhet elméletileg is, a probléma igazából a hang minőségéből fog fakadni. Ezek a kis zümmögők igazából csak egy szűk hangtartományt képesek átvinni, méghozzá a közép és a felső fekvenciákból, így nem számíthatunk nagy dinamikus élményre. Arról nem is beszélve, hogy a "Végzetes hiba felllépett" esetben mit is hallanánk:-))
  • Griphons
    #44
    És minek kell neki ekkora felület? Csinálják meg akkorába, hogy beépíthető legyen pl a billentyűzetbe, és akkor oké, így viszont tutira nem cserélem ilyenre a 7.1-emet...
  • ssdb
    #43
    hmm... ez tetszik :)
  • Sadist
    #42
    Pilóták fülesében pl. aktív zajcsökkentő van.
  • Tetsuo
    #41
    Erről nem hallottam, valszeg vmi passzív, árnyékolás lehet v hang irányítás, nem pedig egy szuperszámítógép ami a térben elhelyezett többmilliós mikrofonokkal számítgat 3Ds FFTt. ;)
  • Tetsuo
    #40
    csökkentésére, de abszolút csendet nem tudnak csinálni.. az egész faluban realtime modellezni kéne még a mozgó fűszálakról visszaverődő hangokat is..
    Persze fejlődik a technika, 1re pontosabb lesz a térszimuláció, de még 1 üres szobában a folyamatos (freki)spektrumra leképezni a többszörös visszaverődéseket is nagy teljeseítmény!
  • wanek
    #39
    "Tehát ha lehet is állítani a hatótávolságát akkor szuper lesz!" - ne reménykedj, kamu.
  • wanek
    #38
    "Már egyes kocsikba is beszerelték a hangreflektorokat.. és velük az összes utas más zenét hallgathat úgy hogy a többiek nem hallhatják" - például?
  • cabzedo
    #37
    Nekem nayon jól jönne egy ilyen. Este van fél 12. Az egyik családtag lefeküdt és arra kért halkítsam le a tévét. Namost én egy farncia rosszul szikronizált(beszéd alig a zene meg nagyon hallatszik) néztem. Füllhalgatót ilyen esetben nem szeretem. Tehát ha lehet is állítani a hatótávolságát akkor szuper lesz!
  • Szefmester
    #36
    fura .. Redmondban ez új? Már egyes kocsikba is beszerelték a hangreflektorokat.. és velük az összes utas más zenét hallgathat úgy hogy a többiek nem hallhatják..

    De mekkora már.. a külső szemlélő számára csak vadul rázza a fejét a gyerek , az meg semmit sem hall az üvöltő zenétől.. a kintiek meg a zenéből :D rendszeresíteni kellene.. nem lenne több -a városban krúzolunk 5tel a menő járgányunkal és közben nagyon vagányak vagyunk, mert üvölt a monoton szarság és olyan hangerővel hogy mindenki hallja de mi már ne értsük ey részletét sem- .. ó hogy idegesítenek azok a **csök
  • szivar
    #35
    Talán ha nyers vassal próbálkoznál, szoftver nélkül, könnyebb lenne.
    Egypár opa, egy kis késleltetés...
  • szivar
    #34
    Nálunk nemsokára kelnek a frekvenciák.
  • lacol
    #33
    gyakorlatban is nem?
    olvastam egy 120-130dB-t produkáló hangszóróról, (lol volt a kép, a csávó, aki mellette állt, csöppet kisebb volt), és azt elvileg valami faluban a repülőgépzaj csökkentésére csinálták. mondjuk nekem kéne ilyen progi, ami amit hall a gép mikrofonon, azt negativba kiküldi a hangszórókra. valaki?:D
  • Tetsuo
    #32
    Az elméletben csendgépet is lehet készíteni.. a gyakorlatban max homogén területen csökkenthetők bizonyos gépzajok.
    Ennek az eszköznek nem a fejhallgató kiváltása a legnagyobb előnye, ill csak arra kicsit drága mulatság lehet.. továbbfejlesztve, mikrofonokkal felvértezve meg qrvagyors procival 3Ds FFTket számolva (majd 20év múlva), talán használható lesz értelmes dologra is..
    Így ebben a formában biztos messze van a hi-fitől és bár kialakulnak körülötte állóhullámok és csendzónák, de tutira venni a 1,5m-t és a "csendet" azt nem lehet. Egyáltalán max hány dB-re vonatkozik ez a távolság és milyen frekin??
  • Motoroj
    #31
    Gyakorlatban tényleg kell, eért is használnak mély hangokra 30-40 cm-es hangszórókat, a különbség az, hogy azoknak a szabadlevegős rezonafrekvenciája 20-50 Hz körül van, ennek/ezeknek mëg ránézésre több száz Hz. Ergo 200 Hz alatti hangokra teljesen alkalmatlan, tombolni nem fogtok.
    Nekem egyébként semmi bajom a fejhallgatókkal, a vezetékesekkel sem, vannak kényelmesek is, van ami jól is szól.
  • BaliBoy
    #30
    Erre én is nagyon kíváncsi lennék. Szeretném egyszer kipróbálni. Tanúltam hangtant, meg a hullámokról is van némi fogalmam, szóval elméletileg tényleg lehetséges amit írnak a hullámokról, de azért érdekelne, hogy valóságban mennyire tudják megvalósítani.
  • babajaga
    #29
    "Ahhoz hogy a levegő hi-fi frekvenciákat keltsen, kell némi felület"

    A levegő semilyen frekvenciákat nem kelt. A tyúk kelt.
  • babajaga
    #28
    "a hallótávolság azonban elektronikusan állítható"

    Az agya állítható elektromosan, és jól elállították.
  • babajaga
    #27
    Mondd meg hogyan hallod a telefont ha a füledben bömböl a zene?
  • babajaga
    #26
    "Sok előnye van"

    Van? Hol van? A t***m ki van. Ami nincs az miért van?
  • wanek
    #25
    "A projekten dolgozó egyik szoftvermérnök, Ivan Tashev elmondása szerint egy tőlünk másfél méterre álló személy már nem hallhatja azt, amit mi a rendszer közvetítésével hallunk, ez a hallótávolság azonban elektronikusan állítható." - erre befizetnék! Az én fülemet nem a mikrofos szoftverközpontjában készítették, ráadásul amit állít a faszi, az nem is igaz. Gyanítom, hogy soha nem lesz ebből termék, legalábbis nem olyan termék, ami azt tudná, amit a faszi állít.
  • Penge4
    #24
    "És ha nekem pont arra kell a füles, hogy a külső zavaró zajokat ne halljam"

    Akkor fülest veszel.

    "A könyvtárban ráordítani valakire és a szerencsétlen elvisitja magát. "

    Suliban/Munkahelyen is jó poén lehet.

    "Az egy vezeték nem olyan sok, van más egyéb úgyis."

    Nem is a vezetékekkel van bajom, mert hátul elfér, hanem ha ki kell húznom és ott lóg mindenfelé, akkor idegesít. A wireless headset meg nem olcsó, vagy valami kínai szar. Meg a gombelem se és hamar lemerül.

    "a viszont nincs más a helységben, akkor minek ez az izé??"

    Azért, mert: 1: A hangszigetelés jóval drágább és van amikor mások TV-t néznek, vagy alszanak a melletted lévő szobában például.
    2: Nagyobb termekben egész jó lehet helykihasználás szempontjából, hogy az egyik felében disco, a másikban meg valami más, ahova még ha szűrődik is be valami zaj, de nem annyi, mintha elválasztanák a falat pl gipszkartonnal.

    "és nem kell üvöltetni a zenét, és meghallod a csengést."

    Akkor én meg olyat mondok, hogy minek dugdossam a fülembe, illetve a kis headset elveszik a szobában...stb, ennél meg nem kell semmi, csak elindítom a zenét a gépen.
  • djw
    #23
    pár éven belül lesz olyan is ami csak a kis füled mellett rezegteti a levegőt és 5 centin belül lehet csak hallani :)
  • GulaSoft
    #22
    Ivan Tashev elmondása szerint egy tőlünk másfél méterre álló személy már nem hallhatja azt, amit mi a rendszer közvetítésével hallunk, ez a hallótávolság azonban elektronikusan állítható.
    Én spec call centerben dolgozom, ez elképzelhetetlen!! Teljesen haszontalan mikrofos szar már megint!
    1: Nincs felesleges vezeték, illetve nem kell hozzá elem/akksi...stb, ami nagyon sokba van hosszútútávon. Az egy vezeték nem olyan sok, van más egyéb úgyis.
    2: Más nem hallja, csak te, tehát nem zavarsz vele senkit. ja csak másfél méteres körzetben mindenki más, ja és a helységben ne legyen másnak ilyen mert akkor cseszheted, ha viszont nincs más a helységben, akkor minek ez az izé??
    Nem zavarja a füled a headset, és nem szigeteli le annyira a hallójáratot, tehát pl ha valaki szól vagy csengetnek, akkor jobban meghallod. Na most erre lehetne inkább olyat kitalálni, hogy legyen egy luk fülhallgatóban, és nem kell üvöltetni a zenét, és meghallod a csengést. Ez akkor lenne hasznos, ha fél méteren belül nem hallaná senki, és nem zavarnák egymást a szobában elhelyezett fele ekkora kütyük.
  • p00h
    #21
    mi durva lehet h a monitor előtt bömbölteted a zenét, zúzol, pörögsz rá mint állat, és benyit vki a szobádba és annyit lát h te csendben tombolsz :D
  • mikloss
    #20
    Remélem csendet is lehet vele sugározni úgy hogy mások ne hallják
  • Dj Faustus #19
    Hm, mint ha erre a célra láttam már volna hasonló megoldást...
  • panther112
    #18
    Ez egy oltári találmány, iszonyúan utáltam a fajhallgatókat.
  • Lami
    #17
    Mire jó? A könyvtárban ráordítani valakire és a szerencsétlen elvisitja magát. Persze a többi ember nem hallott semmit. xD A Brainiac-ban legalábbis ezt csinálták vele még tavaly valamikor. Szóval ez egy nem túl újkeletű dolog...
  • Blacktom
    #16
    Azt én is láttam, nem rossz dolog, csak az nem egy helyre küldi a hangot, még mögötted is lehetne hallani asszem, ha nem nyeled el az egészet
  • herlius
    #15
    És ha nekem pont arra kell a füles, hogy a külső zavaró zajokat ne halljam pl. amikor épp zenét hallgatok vagy játszok? Mert ez az akármi pont erre nem jó, a külső zajokat (pl. ha a szomszédban fúrnak) nem szűri ki.
  • polarka
    #14
    igen és mennyivel fogyaszthat többet, mint 2 kisebb méretű hangszóró a fülednél!?
  • kristo p
    #13
    az első kettő elhanyagolható vagy hülyeség de a 3. az már tényleg előnynek mondható.
  • Penge4
    #12
    Sok előnye van
    1: Nincs felesleges vezeték, illetve nem kell hozzá elem/akksi...stb, ami nagyon sokba van hosszútútávon.
    2: Más nem hallja, csak te, tehát nem zavarsz vele senkit.
    3: Nem zavarja a füled a headset, és nem szigeteli le annyira a hallójáratot, tehát pl ha valaki szól vagy csengetnek, akkor jobban meghallod.