40
-
frc0032 #40 nemtom h ti hogy vagytok vele, de én már olvastam, és abban a fordításban a "szentek"-et ereklyéknek hívták, ami sztem sokkal jobban meg értelmesebben hangzik, meg ugye azt a három tárgyat, amire utal a cím(NEM horcuxok!) inkább lehet ereklyéknek hivni mint szenteknek... -
1Obi1 #39 Hát ja, a Gyűrűk Urát nem lehet ehhez a könyvsorozathoz hasonlítani.Ez egy ifjúsági regény, a LOTR pedig maga a Fantasy irodalom megtestesítője, ami nincs olyan pongyolán megfogalmazva mint a HP. -
#38 És nem is új dolog ez, már vmikor a 6. előtt, vagy mégkorábban mondta, hogy esetleg lesz egy enciklopédia szerepét betöltő kötet a 7. után, melyben kimaradt mellékszálak is helyet kapnának. -
Loverman #37 mellesleg, az első két kötet kb még igen, mese volt. viszont, (ha azt vesszük alapul hogy 10-14 évesek olvasták mondjuk az első könyveket), a kiadással együtt felnőttek, ugyanaz a stílus nem lett volna már megfelelő. ezt kellene látni... és ezért lettek "sötétebbek" a könyvek ahogy a történet is az lett. ennyi -
albatros #36 Akár mese, akár fantasy szerintem nagyon is jók a könyvek is és a filmek is. -
Zedas #35 Ez azért így nem igaz, a fairy tale az a mese, a fantasy az már nem hároméveseknek szól. Én még nem találkoztam jó magyar fordításával.
A HP egyértelműen fantasy és nem mese, sőt már lassan inkább horror :) -
#34 Nincs kedvem elolvasni a Silmarilokat,de elmondanád pár szóval mi a lényege??? -
Kindred Blades #33 Az ám! :) -
wolruf #32 Ez az összefoglaló rész olyan mint Tolkientől a Silmarilok? Akkor az eddig Potter fanok jót fognak aludni :D -
moRtiZ #31 :D :D :D Ez milyen vallásos faszság? :D :D Okkultizmus :D
Amúgy az amikor megjelent első HP könyv, és mindenki arról beszélt, nagyon idegesített a dolog, de mivel nem mondok véleményt arról amiről nem tudok semmit, ezért nekiálltam elolvasni a cuccot. Azóta már 3x elolvastam az eddig megjelent részeket, mert nagyon jónak találom. (Pedig már nem vagyok gyerek).
Mindenesetre nem sajnálom, hogy lesz 8. rész, Rowling elég jól felépített és izgalmas fantáziavilágot hozott össze. -
Cat #30 Harry Potter Begins :D -
kandeláber #29 fantasy=mese -
#28 Mese. Mese. Mese.
Elég terjedelmes mesék lettek :)
A Harry Potterre inkább azt mondanám, hogy gyerekeknek szánt kaland/fantasy regény A Gyűrűk Ura meg egyértelműen Fantasy regény.
Elég messze van mind2 a mese fogalmától.
De tény, hogy jóra sikerültek.
Jah meg persze a Narnia Fantasy/Kaland regény.
Szó sincs itt meséről. -
Kindred Blades #27 Elolvasva a cikket rájöttem, hogy nem egy új bejelentésről van szó, hanem a már rég emlegetett háttérkönyvecskéről.
De a címet olvasva felvillant az agyamban egy szikra.
"Az ifjú Dumbledore kalandjai"
"Harry Potter gyermekei"
stb, a frász kitört. :)
Abban biztos vagyok, hogy hallunk még ezen könyvek után is Rowlingtól, ha esetleg tartja is magát ahhoz, amit mondott, bármikor belekezdhet egy új, független regénysorozat megalkotásába. És mit mondhatnék? Nagyon helyesen teszi. Elolvastam a könyveket, aranyos, néhány sötét taktussal fűszerezett mese, remekül szórakoztam rajta.
20-as számú kollégval szemben kifejezetten örülök, hogy ezen nőnek fel a gyerekek. Legalább a könyv kilép a gyerekek számára oly könnyen váló tabuszerepből (ez szép magyar mondat lett).
És persze nem ártana körülnézni, mielőtt okkultizmust kiáltunk. Körülbelül annyira okkult ez a mese, mint a Hófehérke és a hét törpe. Abban is főztek bájitalt. Sőt, abban a főhős egyenesen elzombult. Ehe!
A szakácskönyv meg pláne! Abban még a csirkét is lefejezik. -
kandeláber #26 Látom, te se nagyon tudod, hogy miről beszélsz. Okkultoizmus? LOL Ez nem okkultizmus, hanem mese, mint a Gyűrűk ura vagy a Narnia, de mindegy. -
ddt500 #25 Nyolcadik utas a Halál.:) -
#24 nem unják még? -
#23 Bárki bármit mond, nagyon jó könyvek és én várom (bár mire lefordul magyarra lesz az tavasz is :\ ) -
Prof William #22 Ha kiegészítő és maygarázó kötet akkor NP. De ha a szorit akarta volna tovább húzni az sokaknak nem tetszett volna. -
#21 Magyarázó, kiegészítő kötet az az nem lesz különálló történet, nem lesz a eddigi történet folytatása azaz nem 8. rész lesz hanem egy különálló könyv ami az eddigi részek egyes megmagyarázatlan és rejtéjbe burkolózott titkait és egyéb dolgait fedi fel. Szal tényleg amolyan lexikon jellege lesz ha tényleg elkészül ez a könyv.
"ennyi bőven elég volt ebből a retekből"
Gratulálok. Ez volt aztán a véleménnyílvánítás.
Amúgy régebben sosem gondoltam, hogy HP fan leszek. Eleinte nem igazán érdekelt az egész dolog aztán filmek hatására kezdett el mégjobban érdekelni a dolog aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már a könyveket olvasom :D -
rendiboy #20 Én csak azt sajnálom, hogy az emberek ennyire hajlanak az okultizmus felé, hogy képesek ebből pénzt csinálni, nem hittem volna, hogy idáig eljut, hog a nyolcasik részen töri a fejét a volt munkanélküli írónő. Szerintem jobban tenné ha nem írna több ilyen okult szerzeményt, mert elég gáz ha ezen nőnek fel a gyerekek -
Loverman #19 hát, nem lesz, de nvm. -
kandeláber #18 Rowlingnak aligha van szüksége több pénzre. -
kandeláber #17 Szerintem a hallow a horcruxokra utal, de majd kiderül. Tudtommal a "szent" szónak csak a kereszténység kapcsán van értelme. -
#16 Még jó, hogy nem hagyja abba, hisz honnan lenne több bevétele. Ha nem ír, akkor kevesebb zsozsó folyik be. Szerintem lesz itt még 8. 9. és 10. is.... -
pauly #15 Ezen jót röhögtem :)))))
Pauly,winnie tényleg eddig nem is gondoltam az occ-re :)Amúgy nem rossz sorozat,de már előtte is használtam ezt a nevet :) -
bandypappa #14 Te pauly meg a winnie, ennyire szeretitek az occ-t, vagy mi, amugy szerintem is király müsor az american hotrod is jó. -
Anything88 #13 Ne haragudj,most látom, hogy te is írtad, hogy a karácsony szerepel a könyvekben. Nem szóltam... Legközelebb figyelmesebb leszek. -
Anything88 #12 Nincs semmilyen keresztény utalás, leszámítva a karácsony megünneplését ugyebár... vagy mondjuk a mindenszentek. Persze nem emlegetik, hogy Jézus születése, meg hasonlók, de azért mindannyian tudjuk, hogy valójában nem az ajándékvásárlásról szól az az ünnep. Amúgy nem zavar a dolog és nagyon szeretem a Harry Potter könyveket, filmeket, illetve nemvagyok ellenzője a keresztény vallásnak sem. Pontosabban semmilyen vallás ellen nincs kifogásom, csak gondoltam megosztom veletek az észrevételemet, ha már ebbe az irányba terelődött az eszmecsere. -
jahola #11 Komolyan kandelábar olvastad a könyveket?
Ha igen, akkor sejtethetnéd hogy a szentek nem teljes egészében jelent keresztényt...Na mindegy..
Amúgy nagyon sok fórumon, újságban Halálos szentként emltitik a 7. részt magyar címét.
Sokadikgabi te pedig biztos hogy a Harry Potter nézted?? -
cateran #10 nyilván csak a főcímet és a szereplők felsorolását láttad....na, ott valóban nem varázsol senki:P -
kandeláber #9 Akkor jó alaposan megnézhetted... -
kandeláber #8 "Mégis lesz nyolcadik Harry Potter történet?"
Mint ahogy a cikkből kiderül, nem lesz nyolcadik. Egyébként ez már több éves hír, Rowling rég megmondta, hogy nem lesz több regény, esetleg jótékony célra ír egy HP lexikont.
"a hetedik regény, melynek címe Harry Potter és a halálos szentek lesz."
Nem ez lesz a címe, mivel még nem lehet tudni, hogy a "deathly hallows" mit jelent, csak valami okostojás megnézte a szótárat, és a sok jelentés közül kiválasztotta ezt. Mivel a könyvekben a karácsonyt leszámítva semmiféle keresztény utalás nem volt, 100%, hogy a "hallows" nem "szentek" jelentésű. -
sokadikgab #7 En lattam vagy 2 reszt, es nagyon "tetszett",h. varazslo az ifju foszereplo, de ha jol emlekszem egyszer sem varazsolt benne ... -
Loverman #6 "ebből a retekből"
úgy látszik 12 évesen még nem tanulja meg az ember tisztelni mások véleményét... -
#5 Há nem valék pottő fan, de a filmeket láttam mind és meg lehet nézni. Néha még akár jóak is talán. Néha meg nem... -
Loverman #4 haha:D Mellesleg ez is csak félhír, olyan könyvet tervez ami enciklopédikusan ír le dolgokat amik csak említve vannak a könyvben vagy nincsenek megmagyarázva. ennyi. igazából nem új rész lesz, csak háttért adó könyv. mellesleg eddig 2 olyan HP könyv jelent meg ami nem kapcsolódik a történethez, mind a kettő bevételeit jótékony célra fordították. -
pauly #3 Na majd mindjárt jön winnie,és azzal fog jönni,hogy miért vegyük el azoktól akik szeretik :))) -
Zro #2 Miért kéne befejeznie? Ha ennyien veszik :)
Akit nem érdekel, az nem olvassa, nem nézi meg.
Én pl egy könyvét sem olvastam, de a filmeket megnéztem...
-
#1 jajj ne ne ne ne ne ne
nenene
neeeeeeeee
ennyi bőven elég volt ebből a retekből, Rowling a világ leggazdagabb nője lett, hagyja már abba végre.