Centrino újdonságok és Intel labor a BME-n
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.
Tudod mi volt a bmf-en 3 évig?
1 fél év pascal heti 3 órában, 1 fél c, 1 fél java, egy félév delphi...
Ezek utan elmondhattam, hogy 5 nyelven tudok programozni (értsd 5 nyelven ki tudom iratni hogy hello world...). Ez szerinted piacképes tudás?
Ehelyett tanitaniuk kellet vol 2 évig mondjuk csak c-t. Mert aki c-ben tud az szinte mindenben tud programozni és akkor van idõ elsajátitani az anyagot nem csak végigrohanni rajta mint idegbeteg a lépcsõn.
Nézzük mit tanitottak windowsból? Hm... semmit. egy darab tárgyunk nem volt windowsról. Mindez rendszergazda szakirányon. Azt hiszem egyszer a tanár felrakott egy win 2000 szervert egy gépre egy órán, és azt mi távolról megcsodálhattuk...
Linuxból? Nos volt egy félév linux, ahol gyak. egyszer forditottunk kernelt úgy hogy a tanár végig mondta a lépéseket, meg vettünk néhány alapparancsot és szvsz.
Ennyiben ki is merült az informatika. Pedig mi informatikai karon voltunk rendszergazda szakirányon!
És nézzük mi volt helyette: közgáz, matek ezerrel, villanytan és elektronika meg elméleti processzortervezés... Mit ne mondjak, most hogy dolgozok, a fõiskolán tanultaknak kevesebb mint 0.1%át használom viszont rengeteg új szakmai ismeretet tanultam itt a munkahelyen.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Az megint mas kerdes hogy jelenleg a diploma csak egy IQ teszt, a peonokat kikepzi a ceg maga.
De remenykedjunk hogy ez valtozik.
Egyébként egyáltalán nem hátrány, hogy sokmindent tanítanak lévén ahol most dolgozom csak mérnökök dolgoznak, mindent õk csinálnak (marketing,cégvezetés, stb.) és állítom nagyságrendekkel logikusabban csinálják mintha "szakbarbárokat" vettek volna fel.
Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.
Ha dolgozol, akkor ahhoz kell értened ami a szakmád, ha informatikus vagyok akkor ahhoz kell értenem nem a villanykapcsolókhoz vagy a közgazdaságtanhoz.
Az eddigi legnagyobb ellentmondás szerintem, amikor azzal jönnek a felsõoktatásban, hogy õk "mérnöki szemléletet" tanitanak, miközben az összes létezõ munkahely szakbarbárokat keres, és nagy ivben lesz@rja a mérnöki szemléletet, az kérdezik hogy linux/windows (java/php stb)-ben profi vagy? Igen? Fel vagy véve.
Nem? Mehetsz kukásnak a mérnöki szemlélettel.
szerintem
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
És azzal a ténnyel, hogy egyetemi szintû / világszinvonalú mérnöki felsõokatatás csak a BME-n van Mo-n, kár vitatkozni. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a jó mérnököt csak a BMEn képzik, mivel rengeteg Kandón végzett jó mérnök ismerõsöm van.)
Csak a mi karunkat nem szeretik annyira, mármint ami a támogatásokat illeti, de szerintem nem is baj, az egyetem azért egyetem, mert EGYETEMES tudást kell(ene) nyújtania, nem pedig azzal foglalkozni, hogy az Intel ilyen meg olyan dolgokat gyárt.
Az hogy eladják a képzést külsõ cégeknek (mert gyakorlatilag ez van) szerintem nagyon nem helyes út.
Szóval én még örülök, hogy mi legalább kívül esünk a külsõ érdekek harcán...
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Szerintem dícséretes, hogy létrehozták ezt a labort. A számítástechnika a leggyorsabban fejlõdõ ipar, a képzés ezért is nehéz. Öt év alatt, amíg elvégez valaki egy egyetemet, baromi sokat fejlõdik. Hol vannak ma már az öt véves technológiák? Sehol. Ha a tanulók a legújabb fejlesztésekkel találkoznak, az mindeképpen jó dolog.
És szerintem itt nem az egyetemeket kéne fikázni. Olyanok az egyetemek, amilyenek. Ebben az országban semmi sem az igazi, semmire sincs elég pénz. És, ha itt valaki annyira lófasznak tartja a Mûegyetemet, akkor végezzen el 2-3 szakot, és keressen milliókat havonta akár itt, akár külföldön, utána fikázzon. Szerintem....
Ez nem igaz, a GMA950 is képes megjeleníteni az Aero-t.
/*WTF?!*/
erõltetik a notebookot hogy milyen szép meg jó szeritnem az összes note egy becsapás aki meg ráharap az meg vegye meg ...
lehetne más egyetemekbe is nyomatni a technológiát nem csak a pestiekbe....
van mû kéz van mû láb meg mûegyetem...
tegyenek már a lapitopikba egy hidrogén cellás energia egységet ... aztán abból lehet energia asszem 12 órás mûködés 1 feltöltéssel
OLED monitorok még kevesebbet fogyasztanak de a lcd-t még futtatni kell ....
merevlemezek áhh másolgatni hip hop sebességgel ha ha ... technológia visszafogása ... áhhhhhh