assdf#20
Na de épp ez a hiba. Nem mindent kell megtanitani csak pár dolgot, de azt alaposan.
Tudod mi volt a bmf-en 3 évig?
1 fél év pascal heti 3 órában, 1 fél c, 1 fél java, egy félév delphi...
Ezek utan elmondhattam, hogy 5 nyelven tudok programozni (értsd 5 nyelven ki tudom iratni hogy hello world...). Ez szerinted piacképes tudás?
Ehelyett tanitaniuk kellet vol 2 évig mondjuk csak c-t. Mert aki c-ben tud az szinte mindenben tud programozni és akkor van idő elsajátitani az anyagot nem csak végigrohanni rajta mint idegbeteg a lépcsőn.
Nézzük mit tanitottak windowsból? Hm... semmit. egy darab tárgyunk nem volt windowsról. Mindez rendszergazda szakirányon. Azt hiszem egyszer a tanár felrakott egy win 2000 szervert egy gépre egy órán, és azt mi távolról megcsodálhattuk...
Linuxból? Nos volt egy félév linux, ahol gyak. egyszer forditottunk kernelt úgy hogy a tanár végig mondta a lépéseket, meg vettünk néhány alapparancsot és szvsz.
Ennyiben ki is merült az informatika. Pedig mi informatikai karon voltunk rendszergazda szakirányon!
És nézzük mi volt helyette: közgáz, matek ezerrel, villanytan és elektronika meg elméleti processzortervezés... Mit ne mondjak, most hogy dolgozok, a főiskolán tanultaknak kevesebb mint 0.1%át használom viszont rengeteg új szakmai ismeretet tanultam itt a munkahelyen.