• Taxy01
    #11
    Az a helyzet, hogy az Intel mindig is nagy ász volt a hordozható gépek technológiájában. Én most is egy kb 2 éves 1,2 GHz-es Centrino-s gépről írok, amin elfogadható sebességgel fut a Vista is, 3 órás üzemidőt tud most is, és 1,2 kg. Emlékszem amikor megjelent a Centrino technológia, nagy durranás volt a hordozhatóság és az üzemidő terén. Persze közel nem hozta azt, amit ígértek, de azért sokkal messzebbre mutatott, mint a konkurensek. Volt egy-két halvány próbálkozás először a Transmeta, utána az AMD részéről a Turionnal, de messze voltak/vannak az Inteltől.
    Szerintem dícséretes, hogy létrehozták ezt a labort. A számítástechnika a leggyorsabban fejlődő ipar, a képzés ezért is nehéz. Öt év alatt, amíg elvégez valaki egy egyetemet, baromi sokat fejlődik. Hol vannak ma már az öt véves technológiák? Sehol. Ha a tanulók a legújabb fejlesztésekkel találkoznak, az mindeképpen jó dolog.
    És szerintem itt nem az egyetemeket kéne fikázni. Olyanok az egyetemek, amilyenek. Ebben az országban semmi sem az igazi, semmire sincs elég pénz. És, ha itt valaki annyira lófasznak tartja a Műegyetemet, akkor végezzen el 2-3 szakot, és keressen milliókat havonta akár itt, akár külföldön, utána fikázzon. Szerintem....