24
-
lee56 #24 Jaja, jöhetnek majd az olcsó phenomenális procik :) -
#23 Durván kemény verseny van itt azért. De nagyon helyes! Imádom szemlélni ezt az innovatív iparágat. Mi felhasználók mindenképpen jól járunk... -
dez #22 "a K8 (tehat a mostani AMD proci) is elverné 8 magosan (ha letezne ilyen)"
Végülis van ilyen 4-way 2-magos Opteron rendszerek képében. -
dez #21 Nézd csak meg annak a cikknek a dátumát... Azóta volt egy GDC (Game Developers Conference) 2007, melyen elhangzott hivatalos adatok szerint pl. akár 85%-os is lehet SSE2+ gyorsulás, és áltagosabb esetben 50%-os (szemben a blogbeli "15-25%"-os becsléssel - bár később meg upto 35-50%-ról beszél ő is, 25-30% átlaggal, ami eleve ellenmondás önmagával).
Az integer kód gyorsulásról még nincs pontos adat, de állítólag 20%-kal gyorsabb ebben egy 4-magos K10, mint egy 4-magos Xeon, azonos órajelen. (Bár ez kicsit furcsa, mert 1 K10 magnak jóval gyorsabbnak kellene ugye lenni, mint egy K8 magnak, mint 20% - bár itt bizonyára szerepet játszik a natív 4 mag vs. 2x2 magos [mostani 4-magos Xeon] felépítés is.) Ugyancsak 40%-ra teszik a fp (SSE2+) gyorsulást ugyanilyen összehasonlításban.
Újabb hírek szerint gyárilag vígan viszi a 4-magos K10 a 2.9-3GHz-t, a 2-magos vélhetően többet is (és ehhez jön majd a tuning).
A Xeonos összehasonlítást alapul véve: 3GHz+20%=3.6GHz, 3GHz+40%=4.2GHz. 3.6GHz-es C2D sincs gyárilag, nem hogy 4-magos C2Q. 4.2GHz-es meg főleg nem. A Penryn is max. csak az elsőt viszi majd gyárilag. A tuningolhatóság lesz majd egy érdekes dolog. (Még1x, a 2-magos K10-ből nyugodtan kijöhet majd 3GHz fölötti, ill. tuningban mindenképp jobb lesz, mint a 4-magos.)
ps. ezt csak mellékesen írtam, mert ugye eleve nem 2 mag vs. 2 mag esetről volt szó.
ps.2. nocsak, lassan kiderül, hogy nem én vagyok az elfogult/elvakult AMD-s (amit szuggerálsz állandóan), hanem bizony te az Inteles. LOL. -
cousin333 #20 Szeretem az ilyen "nem gondolkodom, csak ugrok egy adott szora" emberkeket...
(Az elorejelzes-cikk jo, csak nezd meg pl. a hosszat az en hozzaszolasom idevago reszevel osszevetve, majd esetleg probald elobbit utobbiba suriteni)
Mennyivel gyorsabb a C2D, mint az X2? Szavazzunk meg neki +50%-ot! Akkor is 4db X2 teljesitmenye kozel haromszorosa 1db C2D-enek (8 mag vs. 2, ugyebar), persze ott, ahol a program ki is hasznalja a magokat, nem csak nez rajuk butan. Ez akarhogy is nezed, elegge tonkreveres (AMD-m van ugyan, de nem vagyok fanatikus, barmennyire is szeretned ezt a latszatot kelteni)...
A mondat egyebkent arra a kijelentesre vonatkozott, hogy "a 8 magos AMD felveszi a versenyt a 2 magos core-al". Mint a peldambol is latszik, a K8 (tehat a mostani AMD proci) is elverné 8 magosan (ha letezne ilyen) a 2 magos C2D-t, es nem csak "felvenne a versenyt". Amint az a linkelt cikkedbol is kitunik, a K8L (vagy K10, kinek mi tetszik) hatarozottan gyorsabb a K8-nal, tehat az meginkabb elverné (elveri). -
M0rph3u5 #19 nekem x2 6000+ procim van... nincs okom panaszra. ill. mégis... sajnos xp alatt annak beállítása, hogy melyik progi melyik mago(ka)t használja... na hát azt kell mondjam, erre a funkcióra még nem készült fel az xp... viszont átlagfelhasználóknak még ez a teljesítmény is sok. Szerintem...:) nagy prociigényre inkább javaslom a szerverprocikat/gépeket...
(remélem sikerült vkinek újat mondanom:P) -
who am I 7 #18 a szervereket nem vitatotom.ott az amdnél van a pont. -
who am I 7 #17 Szeretem az ilyen fanatikus kijelentéseket, hogy : Tönkreverni,otthagyná,elbújhat,stb.
Itt egy hozzá értő előrejelzés, ájemdés szemüveg/nyalóka/silt-sapka nélkül :
http://nyafogo.buzz.hu/archives/2007/01/22/K8L_teljesitmeny_elorejelzes/ -
dara #16 Ezt elég rendesen félreértetted, teszem hozzá a cikk is fosul van megfogalmazva. Előzetes tesztek alapján a C2D elbújhat a Phenom X2 mellett, ahogy a C2Q a Phenom X4 mellett. -
cousin333 #15 Ezt meg hol olvastad? :)
"...konfigurációban ugyanis rögtön KÉT Phenom X4 chip kapott helyet..." Ez ugye nem meglepő módon azt jelenti, hogy a Phenom X4 az egy NÉGY magos processzor.
"...amelyek felvehetik a versenyt a Core 2 sorozat legerősebb példányaival is..." Namost a Core 2 sorozat legerősebb példányai a NÉGYmagos Quad-ok. Tehát 4 vs. 4, szóval nem tudom, mi olyan vicces... (egy 8 magos K8 ma is simán tönkreverné a Core2Duo-kat...) -
Kabuki #14 a 8 magos AMD felveszi a versenyt a 2 magos core-al? Hát ezen nevetnem kell :D -
dara #13 Azért mert nem lehet. Csak egy HT link van az AM2-es procikban engedélyezve, az meg kevés még az SMP felálláshoz is. NUMA-hoz meg főleg. -
Akuma #12 AM2-höz vajon miért nem csinálnak olcsó 2 procis alaplapot? Vinnék mint a cukrot sztem. Én rögtön beszereznék egyet magamnak! Hozzá 2 darab X2 3600+ és süvítene, mint a disznó. Még a későbbi procicsere is simán szóba jöhetne, persze lehethogy nem ez a terve az AMD-nek, hogy senki se vegyen 1-nél többszőr alaplapot... -
dara #11 Rossz a memóriád. A Pentium D már két éve jelent meg, nem sokkal később az A64X2. Már a C2D is közel egy éves.
Egyébként mihez képest sok a nyolc mag? Van ahol szánalmasan kevés. -
0ckH4M #10 Attól az még nem kevés... -
Imi1 #9 Az a 8 2*4 csak. -
0ckH4M #8 Szerintem kb 1 éve kaphatók a 2 magos procik, és máris a 8 magosok jönnek... -
lee56 #7 Milyen meglepő, pár hónap mulva piacra kerülő terméknek nem tudjuk az árát... -
dara #6 Soha nem is volt szó arról, hogy drezdában készülnének a Radeon-ok. Eddig is a TSMC gyártotta őket, ezután sem lesz máshogy. -
heyman8909 #5 az árról nem esik szó... -
#4 Mellesleg nem csak 8 magos lesz, hanem 1 magos tól 8-ig. -
haxy27 #3 Akuma itt nem arrol van szó hogy 8 mag miatt lesz gyorsabb hanem az új teknologia miatt. gondolom. de majd meglátjuk én szeretnék egy 8 mados AMD gépet. -
Akuma #2 "amelyek felvehetik a versenyt a Core 2 sorozat legerősebb példányaival is."
az lenne a jó hozzáállás, ha a 8 maggal rögtön megnyertnek tekintenék a versenyt... -
bandypappa #1 biztosjó munkásember