106
  • archelf
    Piros elött messziről üresbe... Pfff, ezt gondolom magadtól találtad ki; de jobb lesz ha gyorsan el is felejted. Ha leveszed a lábad a gázról (motorfék), akkor a modern (elektronikus vezérlésű) gépkocsik nem (vagy csak nagyon minimális mennyiségben) fecskendeznek be üzemenyagot az égéstérbe (mert felesleges), míg ha üresbe teszed a motor 800-1000 f/perc-en alapjáraton (!) megy. Ilyenkor sokkal többet fogyaszt a kocsi, mint motorfékkel.
    De égesd nyugodtan a drága benzint, és osztogass hülye tanácsokat :)

AE
  • gforce9
    jah bocsi az offért :)
  • gforce9
    Nem tudom hol olvastad azt, hogy én megkérdőjeleztem volna a kémiát. Én a klasszikus energiamegmaradás törvényre írtam, hogy kissé átalakult a kezdetek óta és úgy mint tisztán 'energiamegmaradás' nem érvényes, bár ezt a kifejezést használjuk rá ma is. Az anyag és antianyag találkozásakor teljes mértékben megsemmisülnek és energiaként szétsugárzódnak. Ennek a fordítottja is működik. Ez viszont sem a klasszikus energiamegmaradás sem pedig az anyagmegmaradás törvényével nem egyeztethető. Én pusztán ennyit írtam. Nem a kémiát kérdőjeleztem meg...
    A lenti linken viszonylag egyszerűen le van írva, hogy hogyan lett átfogalmazva-átértékelve az energiamaradás törvénye, de ez abszolúte nem ellenkezik semmilyen kémiai dologgal.
  • alien47
    Ezt a tipikus marketing fogas a draga szarok eladasara.....
  • alien47
    Ezt a hulye egy cikket.

Es mi lesz ha rengeteg inteligens kocsi fog futni az utakon es mindegyik megprobalja kikerulni a dugokat?
    Akkor az elkerulo utak is bedugulnak. Nem csak inteligens autokra van szukseg hanem az uthalozatok radikalis bovitesere. AAmire szep kis hazankban es sok mas allamban sincs penz. Igy a kor mar be is zarult.
    Lesz egy draga inteligens autonk ami nem tud majd mit kezdeni az uthalozatok kicsi atereszto kepessegevel.
    Ugyhogy a tulaj baszhatja a draga kocsijat.(szo szerint)

• vmatex
    5éves Mercedes C220 cdi autopályán 150-el elmegy 6,5 literrel újabb E270cdi 7litert eszik...
  • babajaga
    Nem is tudom hogy a fenében működik a kémiai ipar pld ha semilyen törvény nem jó?
  • gforce9
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Energiamegmarad%C3%A1s#Modern_fizika

Én erre gondoltam :) (annyira nem tudok jól külföldiül, így magyar forrás :))
    A klasszikus energiamegmaradás azért szépen átformálódott ekkor. Igazából innentől már a 'tömeg-energia megmaradás' kifejezés jobban takarja az igazságot. Bár ha Kricsi erre gondolt akkor bocsi. Nem vagyok gondolatolvasó.... még :)
  • Dj Faustus #58
    "Ez már jó régen meg van döntve tudtommal... mert pl. pozitront már láttak."
    Az energiamegmaradás törvénye köszöni szépen megvan (Noether, Feynmann további megerősítéseket tett). Nem lesz olyan könnyű dolga aki ezt meg akarná dönteni.
    Az, hogy pozitront "láttak" az meg nem bizonyítja az energiamegmaradás tételének megdőlését.
  • gforce9
    Ez már jó régen meg van döntve tudtommal... mert pl. pozitront már láttak. Azt meg nem lehet csak úgy egy kémcsőben kikeverni :)
  • sathinel
    Monjuk ezek fejlesztésének felgyorsulásához hozzájárulhatott a Bush kormányzat intézkedése, miszerint ha teljesen alternatív járművet hozol létre, akkor adómentessége, és + fejlesztési pénzt kaphatsz az államtól, illetve aki ilyesmit vásárol, az is adókedvezményt kap majd ha minden igaz. Bár valsz már az ő pénzük is ezekben van:D
  • Caro
    Azért ez nem így van, egy 4-500 kg-s akkumulátor még szerintem bevállalható, és mivel az elektromosok hatásfoka sokkal jobb, illetve egyes veszteségeket is képesek csökkenteni, kijöhet ugyanakkora távolság.
    Meg ha kicsit megmachináljuk a lítium akksikat, akkor sokkal nagyobb teljesítménysűrűségeket bírnak.
  • Dj Faustus #54
    "addig az elektromos autók max. érdekességnek vagy viccnek jók."
    Tesla motors
    Solo-duo
    Széchenyi futam
    További elektromos járművek

És egy érdekes dokumentumfilm: Who killed the electric car?
  • sathinel
    itt más szemszögből kommentálva a gyorsulás.

Itt pedig a japánok autója versenyez.
  • sathinel
    A japánoknak is van ilyen fejlesztése, és ezekkel eggyetlen mai benzines autó sem veszi fel a versenyt gyorsulásban. Pl nem kell váltani, nincs forgó alkatrész, csak a kerekek. A töltés a sarkallatos, de úgynézki fejlődünk.
  • sathinel
    viccnek? szerintem elég meggyőző fejlesztések vannak.
    Pl: ez nem is látszik olyan bénának.

De van más fejlesztés is: A honda új Hydrogen autója.
  • Molnibalage
    Ezt a régi elektromotrok is tudták, mert egyszerűen az elektromotorok jellegörbéje teljesen más, mint egy benzinmotoré. Egyébként a versenyautókat mintha rosszul vezették volna. Azok valamiért csikorkgtak, tehát szerintem azoknak kipörgött a kereke. Igazából lényegtelen, amíg nem találnak valami olyan megfelelő tárolóforrást ami legalább összemérhető a benzinnel addig az elektromos autók max. érdekességnek vagy viccnek jók.
  • Reyes
    "Amennyiben viszont a jármű intelligens, akár ki is kerülheti a torlódásokat, ezzel további megtakarítást érve el"

Hm, és akkor mi lesz, ha az öszes inteligens autó kikerüli a dugókat? 2 mp alatt megfagyna a rendszer...
  • Caro
    Na azért az szép is lenne...
    Természetesen a hidrogén is fúzionál, csak nagyon kis mértékben, ha épp ütközik egy másik protonnal, és az egyik éppen elszenved egy pozitív béta bomlást... ez ritka, de ha nem lenne, akkor mi sem lennénk.
  • Caro
    Azért a belső égési motorok még mindig sokkal gyakrabban hibásodnak meg, mint a villanymotorok.
  • sathinel
    Itt egy kis ízelítő mit tud egy kezdetleges(mai)elektromotor. Remélem az autók meggyőznek.
    Az árát is mondják.

De van máshol is normál kasznival, és ott 300 km után kell 3 óra a feltöltéshez.
  • Cat #45
    négyszer annyi hibalehetőség.
  • dronkZero
    Megnő? Miért, most mennyibe fáj egy belsőégésű motor?

Egyébként akkor már kerékagymotor, 4 darab... Nem kell áttétel, mechanika...
  • Divergencia
    Hibrid autókhoz jó kiegészító lenne. Elektromos oldalról, csak táplálni kell, és kész.
  • Molnibalage
    Pontosan tudom, hogy mi a frekiváltó, éppen dolgozok eggyel. 14kW-os és kb. 20kg és 40x40x60cm. De ez csak a frekiváltó és hol van még az elektromotor? Meg az kettő közti hajtásrenszer miatti plusz mechanika, és áttételek és egybek? Ja és a 14kW az lószar egy autóhoz és ez is kb. 600 ezer forint... Egy hasonló elektromotor még ennyi. 50kW-os motor + frekiváltó az kb. 2-3 millió forint, tehát kb. az autók ára 40-50%-kal megnő. Zseniális...
  • Dj Faustus #41
    Meyer polgári pere...

Gyertyagenerátor ;)
  • Akuma
    "Csak kémiai úton lehet egy vegyületet bontani!"

És mivel magyarázod a videon a sűrű gázfejlődést?
  • babajaga
    A fúziós erőművekben csak hidrogénizotópot lehet használni nem közönséges gázt! A napnál is mindíg elfelejtik hogy ott is izotópok egyesülnek.
  • babajaga
    "szétrázódik mechanikusan a víz hidrogénre és oxigénre"

Ez baromság! Csak kémiai úton lehet egy vegyületet bontani! Miért tanult sok ember kémiát ha a legelemibb fogalmak se maradnak meg az agyában?
  • Caro
    Azért a hidrogén nem rossz ötlet, és negyedik generációs atomerőművekben elvileg ~50% hatásfokkal elő tudják majd állítani, ami azért nem rossz.
    Egyébként meg elég a fúzióig kihúzni :)
  • HUmanEmber41st
    Balage!
    Láttál-e már frekvrenciaváltót? Egy autó teljesítményéhez való elfér egy aktatáskában.. :D :D
    De nem is kell igazából a légvezetékhálózat, sem az áramszedő, létezik vezetéknélküli energiatovábbítás is. Persze még csak mobiltelefon töltő méretekben. Egyenlőre.

A vibráció elven működő vízbontó berendezésekről elég sok leírás található a szabadenergia.lap.hu oldalon. Ajánlom figyelmetekbe Kanarev úr megoldását :D
    De sztem először meg kellene építeni, és bizony-bizony kísérletezni, mint annak idején Nikola Tesla :D
    Tudjátok, az elmélet nem mindig válik be a gyakorlatban.
  • Akuma
    Kettő azon az elven működő video, ugyanolyan fajta vízbontó:
    http://www.youtube.com/watch?v=nOGAkRkCWfA&mode=related&search=
    http://www.youtube.com/watch?v=OiA4z_Kpgg4&mode=related&search=

kisfeszültség és 20kHz frekvencián az acélcsöveken szétrázódik mechanikusan a víz hidrogénre és oxigénre, a videón látható szerkezetnek igen kicsi a hővesztesége, nem is lehet nagy, mivel alig vesz fel áramot. Persze mivel nem én csináltam a videokat így nem lehetek én sem 100%-ig biztos a dologban... Viszont csinált ez a Meyer autót is belőle, azt is meg lehet találni a youtube-on, márha érdekel valakit.
  • Divergencia
    intelligens autók mellé intelligens emberek is kellenek.
  • babajaga
    "Az elektrolízis során az elektródfolyamatban képződő anyag tömege arányos az elektrolizáló áram erősségének és az időnek a szorzatával"

Az elektrolízisnél az áram erősségét lehet bizonyos határok között állítani. Pld az alumíniumot régebben 30000 A erősséggel elektrolizálták
    Az új rendszerű kádakban 100000 A-el csinálják.
  • babajaga
    Ez a "kisfeszültségű" eleve hadova. Mert nincs "nagyfeszültségű" vízbontás. Aki egy kicsit is ért az elektrolízishez az tudja.
  • Dj Faustus #31
    "Azt nem tudják sokan hogy a szabadalmi hivatalok tele vannak megvalósíthatatlan működésképtelen szabadalmaztatott "ötletekkel"."
    Ugyanis minek kell megfelelnie egy találmánynak, hogy szabadalmaztatható legyen? Nem kell működnie, gazdaságosnak lennie - csak formai követelményeket kell betartani.
    Erről bővebben a szabadalmi hivatal oldalán olvashatunk.
  • dronkZero
    Hogy ne csak személyeskedést tegyek hozzá a témához:

"Ennyi erővel a benzint se érdemes elégetni a motorban, mih???"

Hát ja, ha a benzint úgy kellene atomonként szintetizálni szénből, meg hidrogénből, akkor nem lenne érdemes elégetni.
    Viszont hidrogént meg nemigen tudunk bányászni. Legalábbis itt a Földön nem.
  • babajaga
    Hinni a templomban kell!
  • kricsi
    "Mi az istennek vannak a fizikai és kémiai törvények ha analfabéták állandóan megkérdőjelezik?"

Azért, hogy megkérdőjelezzék és még így is egy-két fizikai törvény hagy némi kívánnivalót maga után:)

Én az energiamegmaradás törvény megdöntését várom...az lenne a nagy lépés(utópia)
  • babajaga
    Azt nem tudják sokan hogy a szabadalmi hivatalok tele vannak megvalósíthatatlan működésképtelen szabadalmaztatott "ötletekkel". Sokkal több a használhatatlan dolog mint a használható, működőképes.