551
Országúti kerékpáros versenyek
-
Daniele Bennati (Lampre-Fondital)
Photo ©: AFP -
#270 Results
1 Daniele Bennati (Ita) Lampre-Fondital
2 Markus Fothen (Ger) Gerolsteiner
3 Martin Elmiger (Swi) Ag2r Prévoyance
4 Jens Voigt (Ger) Team CSC
5 David Millar (GBr) Saunier Duval-Prodir 2.42
6 Matteo Tosatto (Ita) Quickstep-Innergetic
7 Manuel Quinziato (Ita) Liquigas 3.20
8 Daniele Righi (Ita) Lampre-Fondital
9 Tom Boonen (Bel) Quickstep-Innergetic 9.37
10 Sébastien Chavanel (Fra) Française Des Jeux
11 Robert Hunter (RSA) Barloworld
12 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner
13 Erik Zabel (Ger) Milram
General classification after stage 17
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team
2 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto 1.53
3 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 2.49
4 Carlos Sastre Candil (Spa) Team CSC 6.02
5 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Euskaltel - Euskadi 6.29
6 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Caisse d'Epargne 10.18
7 Kim Kirchen (Lux) T-Mobile Team 11.36
8 Yaroslav Popovych (Ukr) Discovery Channel Pro Cycling Team 12.50
9 Mauricio Soler (Col) Barloworld 13.31
10 Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 13.42 -
#269 ez már csak így megy az idei Touron... :S -
#268 Most látom, hogy milyen jó döntést hozott Ullrich, hogy visszavonult. Jókat bringázik, a családjával van, várják a gyerkőcöt. Gondolom követi az eseményeket és nem bánta meg, hogy nincs ott ! -
#267 Na végre ! Durva lett volna, hagy hagyják még Rasmussent tovább hazudozni. Ebből már nagyon elég volt !
Annyi a botrány, hogy már többször kijelentettem, hogy a büdös életben nem fogom nézni a tourt, (pl anno a Festina botrány után) , de még mindig nézem... -
#266 Csak Contador már gyanúba is keveredett. -
#265 megbeszélték,h Contador nyeri a szakaszt,tehát Rasmussen előtt volt,és még időben észrevette,h Rasmussen támadni akar.a befutónál pedig már sima út volt,nem pedig hegyi befutó.ha hegyi befutó lett volna,Rasmussen nyerte volna,de Contador jobban sprintel,és sikerült megtartania az előnyét.
egyébként persze,mindenki doppingol,és ő sem kivétel. -
#264 Na de akkor abba is gondolj bele, hogy hogyan is tudhatott azon a szakaszon Contador megverni egy olyan kerekest, aki doppingolt, ha o nem . :DDDDDDD -
#263 igen,mert itt nem maga a csapat dobta ki,hanem a szponzor,maga a Rabobank. -
#262 én úgy tudom,h a csapat is csak most tudta meg,h mégsem Mexikóban,hanem Olaszországban edzett,szóval átverte a csapatát is.
Rasmussen mondjuk sohasem a szavahihetőségéről volt híres,gondoljunk csak a múltkori dologra,amikor megbeszélték Contadorral,h lerázzák Evanst és Contador megnyerheti a szakaszt,Rasmussennek úgyis csak a sárgatrikó a lényeges,és a cél előtt pár száz méterrel megtámadta Contadort,szerencsére ugye Contador nyerte.
most ahogy így kiderültek ezek a dolgok,Rasmussenről teljesen megváltozott a véleményem.akkor mostmár nyerje meg Contador.
meg azért Rasmussen elég keményen nyomhatta a doppingot,ha tegnap Contadornak nem sikerült otthagynia,Rasmussen ülve simán visszaelőzte...eléggé furcsállottam,gondoltam is magamban,h ennyire erős nem lehet. -
#261 a rabobank amúgy nem ment haza, folytatják a versenyt, nem úgy mint a cofidis. -
#260 Ja úgy mint a Fuentes ügyben: aki gyanús nem idul, és ki van zárva hogy ilyen előfordul a tour vége előtt mint most. -
#259 -
#258 navégre, nem fog hiányozni Rasmussen sem -
#257 az a baj, hogy a Rabobanknak ezt 3 hete kellett volna megtennie, pontosabban nem kellett volna elindítania Rasmussent egyátalán. mindenesetre sztem ez pozitív dolog, jobb, mintha olyan állna a dobogón Párizsban aki gyanús. persze, az egész élmezőny az, de aki éppen most nyakig van a lecsóban, az ne nyerjen már tourt. -
#256 nem nézem jövőre a tour-t az is biztos, egyáltalán ha lesz majd -
#255 Mar 2 eve az.
Pedig nyilvanvalo, hogy szinte mindenki doppingol. Ez alol Armstrong se volt kivetel -
bazo9 #254 ez azért már több a sokknál :((
így egy nagy rakás ... lesz a tour :((((
http://www.mon.hu/hirek/Sport/cikk/rasmussen-kiszallt-a-francia-korversenybol/cn/news-20070726-06054583 -
#253 Sejtettem......
Most akkor az ő csapata sem fog indulni holnap? Kész röhej, de sejtettem sajnos. -
#252 Az egy olog hogy doppingolnak oké e nélkül nincs ez a sport. De nekem még mindig olyan emberközeli amikor majdnem meghalnak a hegyeken, a szenvedés a fáradtság. Csak ezért is lehet őket tisztelni.(továbbra is nagyra tartom Vino-t)
Arról meg, hogy a vezetés nem tud arról hogy a bringás doppingol akkora hazugság mint a ház. A Jaksche interjú mindent feltár (bár biztos vannak benne kamu részek is ). Annyi pénzért amit ők kapnak ezt be kell vállalniuk, mert ha nem akkor nem lesznek csapattagok, és a szponzor is kivonul az egészből. Amit Sipi feszeget a közvetítések alatt (hogy az UC I tönkre akarja tenni a nem Pro Tour versenyeket) arról meg az a véleményem (bár nem értek hozzá) ,hogy a pénz beszél és igaza lehet. A végén még úgyis lesz egy két gyanús eset ezen a tour-on . És jövőre meg azok a versenyzők akikre a gyanú árnyéka vetődött nem indulnak és a csapatuk sem mert nem engedik őket. Szomorú helyzet ez :( -
#251 mondom:ilyen színvonalon dopping nélkül nem lehet végigvinni Tourt,és nem mondom,h szép dolog ez az egész,de épp h ettől jó.régen is nyomatták,már az 50-es 60-as években is,csak ott sem mindenki bukott le.a doppingszerelfedők gyártói mindig előrébb vannak az olyan szervezetek előtt,mint pl a WADA.
a Landis ügyet is vizsgálják,és szinte egyértelmű,h ő is doppingolt,csak nem tudják kimutatni(még)
tavaly is emlékezhettek rá,h mi volt.egyik nap még úgy elverték mint szódás a lovát,másnap meg ő verte meg az egész mezőnyt,méghozzá nem is kicsit.kissé furcsa,nemde? -
#250 szvsz akkor mindenkit ki kéne zárni :) tudják jól a Tour szervezői is,h MINDENKI doppingol.csak ki ezzel,ki azzal.viszont így nincs értelme kizárogatni a versenyzőket,így csak a Tourt rontják el.
az is érdekes,ahogy a csapatok hülyének néznek mindenkit.direkt olyan szerződést kötnek a bringásokkal,h ha vkit elkapnak doppingoláson,akkor szerződést bonthatnak,így keltik annak a látszatát,h ők nincsenek benne,holott a csapatorvosok nyomják beléjük a szereket.és a transzfúziót sem akárki csinálhatja meg. -
#249 ez már durva.2 csapat fejezte be.te jó ég mi folyik itt
az a szar h már régi doppingügyeket akkor vesznek elő amikor valaki jól szerepel.most is hirtelen kiderült h Rasmussen ne ment el doppingtesztekre meg amikor Vinokourov elkezdett feljönni hirtelen kicserélték a vérét............ -
#248 Rendőrök vitték el a csapatszállásról Cristian Morenit, miután kiderült, ő produkált pozitív doppingtesztet a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 11. szakaszát követően.
A szemtanúk elbeszélésére alapozott hírügynökségi beszámolók szerint azt egyelőre nem lehet tudni, hova vitték az exogén, azaz testidegen tesztoszteron férfi nemi hormonnal lebukott 34 éves kerekest, aki nem kéri a B próba elvégzését.
Szintén szemtanúk állítása szerint a rendőrök doppingszerek után kutatva átvizsgálták Moreni csapatának, a Cofidisnek a szállását Lescar-ban. A francia együttes Moreni esete miatt kiszáll a viadalból, azaz egyetlen versenyzője sem folytatja a Tourt. -
#247 Ez a cikk másról is szolhatna: A hétszeres győztes !!!
Ez van, akkor is eddig a legizgalmasabb tour, hosszú idő óta.
Dopping ide, vagy oda, csodálatos sport az országúti kerékpár. -
#246 Az egészben az a legszomorúbb, hogy Armstron vigyorog, mint a vadalma mert őt sosem tudták lebuktatni, a háttere miatt. Szomorú ez, hétszeres győztes lehetett, csak a tourra edzett, arra a pár hétre kihegyezett csúcsformával.
A doppingbizottság is furán végzi a dolgát, mert érdekes módon nem szállnak rá egyformán mindenkire.
-
#245 Akkor már Contador is gyanús nem kicsit. Nagy valószínűséggel rajta volt a Fuentes féle listán csak tisztázta magát Paulinho-val együtt. -
#244 remélem lebukik rasmusen tuti doppingol -
#243 jogos :)
akkor viszont azt mondom, annyira nem meglepő, hiszen azért nyert már ő pöttyös trikót, tehát azt lehetett tudni, hogy hegyre tud menni. annyi a különbség, hogy most a mezőnnyel ment fel a hegyekre, és nem nyaralta el az időfutamot... -
#242 #220 -
#241 nem kicsit gyanús a srác nekem is -
#240 lehet, de az az igazság, hogy magának köszönheti a mezőny. a 8dik szakaszon hagyták elmenni, mert senki sem számolt vele. azt hitték, hogy csak a pöttyös trikóra gyűjtöget, és azon a szakaszon 3:30al verte Contadort például. -
#239 Nekem Rasmussen is nagyon gyanús :o -
#238 ha jól emlékszem a szakasz elejére, többek között a Cofidisesek is 1-2 percig csak álltak a rajtnál, tiltakozásképpen. ehhez képest vicces, hogy valószínűleg Morenit kapták el túl magas tesztoszteron szint miatt. -
#237 mindenkit aki doppingol, ki kell zárni és akkor legalább esélye lenne olyan versenyzőknek mint pl. Sandy Casar.
-
#236 ya ilyenről volt már szó hogy a versenyzők van amikor nem is tudnak róla és beadják nekik a doppingszert -
#235 Just a day after Alexandre Vinokourov tested positive for blood doping, L'Equipe report that a senior French doping official has revealed to them that an unnamed rider tested positive for testosterone on stage 11.
The French sports newspaper added that the UCI, cycling's governing body, would announce the latest test result shortly. -
#234 mondjuk így is doppingol mindenki.szóval,ha senki nem doppingol,vagy ha mindenki doppingol szvsz semmi értelme ezen rágódni,mindenki tudja,h doppingolnak,és a Tour szervezői is tudják,h dopping nélkül szinte lehetetlen lenne végigmenni egy Tourt,főleg,ha az ember jó teljesítményt is akar elérni.
Viszont még most sem értem,h Bodrogit miért nem indították,ha jól tudom Hoshovd is megmondta,h neki szüksége van Bodrogira. -
#233 te jó ég,mi van a Touron:az Astana visszalépett,Rasmussent keményen támadják...ez annyira gusztustalan.Üzletekben is,h van kiírva?Pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el.mert ugye még most is vizsgálgatják Landis vérét és vizeletét...miért nem lehet azt,h akit elkapnak Tuor előtt,az már eleve nem indul és kész?közben meg persze komolyan figyelve lennének a bringások,és a sérüléseket is nem a csapatorvosokkal kéne ellátatni.csapatorvosra nem lenne szükség,a Tour szervezői küldenének a csapatokhoz orvost,és a doppingolás lehetősége kisebbre csökkenne. -
#232 Most Vino a tour végén Rasmussen vagy Contador. Magasabb szinten megy itt a vita csak a versenyzők szívják meg.