Országúti kerékpáros versenyek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Werner Franke német doppingszakértõ lesújtó véleménye a gyõztesrõl
A doppingellenes küzdelem egyik német szakértõje szerint Alberto Contador gyõzelme a Tour de France kerékpáros körversenyen a sporttörténelem egyik legnagyobb szélhámossága.
"Contador úr neve több helyen felbukkant spanyol bírósági, illetve rendõrségi iratokban - utalt a szakember a ZDF televíziónak nyilatkozva a doppingdoktorként elhíresült Eufemio Fuentes ügyének vizsgálatára. - Errõl egyszerûen elfeledkeztek, mindenrõl hallgatnak, mióta Contador nevét kihúzták a gyanúsítottak listájáról."
Franke azt állítja, hogy birtokában vannak dokumentumok, többek között megvan neki a Fuentes rendelõjének átkutatásakor felvett jegyzõkönyv, melyben részletesen felsorolják a Contador által használt, fogyasztott szereket.
"Kapott inzulint, asztmagyógyszert, valamint egy olyan hormonkészítményt, amely segíti a tesztoszteron kiválasztását - fogalmazott a hazájában szókimondásáról híres szaktekintély. - Mindezt valakik fedezik, legalábbis Spanyolországban" - tette hozzá.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Az Astana kerékpáros istálló hétfõn kirúgta elsõszámú versenyzõjét, a kazah Alekszandr Vinokurovot, mivel pozitív doppingtesztet produkált a francia kerékpáros körversenyen (Tour de France).
A kazah sportolót július 24-én küldte haza a csapat, miután szakaszgyõzelme után megbukott a kötelezõ vérvizsgálaton. A minták alapján kiderült, hogy Vinokurov vér transzfúzión esett át.
A versenyzõ az A és a B próba eredményét is kétségbe vonta, ám egy július 23-i harmadik vizsgálat is a bûnösségét igazolta. A csapat végül hétfõn úgy döntött, hogy felbontják a kazah versenyzõ szerzõdését.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
de ha megpróbálná, szerinted lenne olyan erõs vagy a csapatával együtt, mint a Discovery csapata?
meg a sprinterek sem mentek volna bele, hogy ez legyen, de végülis igazad van, szoros volt, akár át is futhatott az agyukon,
hát a pezsgõzés gondoom miért maradt el....
Igaz, hogy Sipiék jópárszor elmondták, hogy Evans nem fog szökni, de jópáran reménykedtek benne, mivel nagyon szoros volt az idõ a 20. szakasz elött, és ahogy kezdtem az írásomat ilyen már régen nem volt. De elég csak megnézned, hogy még a szokásos pezsgõzés is elmaradt a "megállós" demonstrációról már nem is beszélek.
Pedig csak 2003-óta nézem, de ez mindig így volt.
Kiváncsi leszek, hogy mindenki tiszta volt-e (tavaly Landis is átvette Párizsban a sárgát, nem?)

20. szakasz:
1 Daniele Bennati (Ita) Lampre-Fondital
2 Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole
3 Erik Zabel (Ger) Milram
4 Robert Hunter (RSA) Barloworld
5 Tom Boonen (Bel) Quickstep-Innergetic
6 Sébastien Chavanel (Fra) Française Des Jeux
7 Fabian Cancellara (Swi) Team CSC
8 David Millar (GBr) Saunier Duval-Prodir
9 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner
10 Manuel Quinziato (Ita) Liquigas
Az összetett végeredménye:
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team
2 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto 0.23
3 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.31
4 Carlos Sastre Candil (Spa) Team CSC 7.08
5 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Euskaltel - Euskadi 8.17
6 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Caisse d'Epargne 11.37
7 Kim Kirchen (Lux) T-Mobile Team 12.18
8 Yaroslav Popovych (Ukr) Discovery Channel Pro Cycling Team 12.30
9 Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 14.14
10 Oscar Pereiro Sio (Spa) Caisse d'Epargne 14.25
Jövõre is lesz...
Nemsoká Vuelta <#wink>#wink>
Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!

1 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 1.02.44 (53.068 km/h)
2 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto 0.51
3 Vladimir Karpets (Rus) Caisse d'Epargne 1.56
4 Yaroslav Popovych (Ukr) Discovery Channel Pro Cycling Team 2.01
5 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team 2.18
6 José Ivan Gutierrez Palacios (Spa) Caisse d'Epargne 2.27
7 George Hincapie (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 2.33
8 Oscar Pereiro Sio (Spa) Caisse d'Epargne 2.36
9 Leif Hoste (Bel) Predictor - Lotto 2.48
10 Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 2.50
11 Thomas Dekker (Ned) Rabobank 2.55
12 Fabian Cancellara (Swi) Team CSC
13 Kim Kirchen (Lux) T-Mobile Team 3.00
14 Linus Gerdemann (Ger) T-Mobile Team 3.17
15 Stefan Schumacher (Ger) Gerolsteiner
16 Carlos Sastre Candil (Spa) Team CSC 3.24
17 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Caisse d'Epargne 3.37
18 Sébastien Rosseler (Bel) Quickstep - Innergetic 3.46
19 Christian Vande Velde (USA) Team CSC 3.58
20 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Euskaltel - Euskadi 4.06
General classification after stage 19
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team 87.09.18
2 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto 0.23
3 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.31
4 Carlos Sastre Candil (Spa) Team CSC 7.08
5 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Euskaltel - Euskadi 8.17
6 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Caisse d'Epargne 11.37
7 Kim Kirchen (Lux) T-Mobile Team 12.18
8 Yaroslav Popovych (Ukr) Discovery Channel Pro Cycling Team 12.30
9 Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 14.14
10 Oscar Pereiro Sio (Spa) Caisse d'Epargne 14.25
11 Mauricio Soler (Col) Barloworld 16.41
12 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 21.05
13 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne 21.49
14 Vladimir Karpets (Rus) Caisse d'Epargne 24.05
15 Chris Horner (USA) Predictor - Lotto 25.09
16 Iban Mayo Diez (Spa) Saunier Duval - Prodir 26.59
17 Frank Schleck (Lux) Team CSC 31.38
18 Manuel Beltran Martinez (Spa) Liquigas 34.04
19 Tadej Valjavec (Slo) Lampre - Fondital 36.58
20 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Saunier Duval - Prodir 37.04

Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!
Results
1 Sandy Casar (Fra) Française des Jeux 5.13.31 (40.38 km/h)
2 Axel Merckx (Bel) T-Mobile Team 0.01
3 Laurent Lefevre (Fra) Bouygues Telecom
4 Michael Boogerd (Ned) Rabobank
5 Tom Boonen (Bel) Quickstep - Innergetic 8.34
6 Robert Hunter (RSA) Barloworld
7 Erik Zabel (Ger) Team Milram
8 Sébastien Chavanel (Fra) Française des Jeux
9 Bernhard Eisel (Aut) T-Mobile Team
10 Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole
11 Claudio Corioni (Ita) Lampre - Fondital
12 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner
13 Yaroslav Popovych (Ukr) Discovery Channel Pro Cycling Team
14 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto
15 Sébastien Hinault (Fra) Crédit Agricole
16 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team 8.37
17 Oscar Pereiro Sio (Spa) Caisse d'Epargne
18 Steven De Jongh (Ned) Quickstep - Innergetic
19 Anthony Geslin (Fra) Bouygues Telecom
20 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team
21 Carlos Sastre Candil (Spa) Team CSC
General Classification After Stage 18
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team 86.04.16
2 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto 1.50
3 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 2.49
4 Carlos Sastre Candil (Spa) Team CSC 6.02
5 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Euskaltel - Euskadi 6.29
6 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Caisse d'Epargne 10.18
7 Kim Kirchen (Lux) T-Mobile Team 11.36
8 Yaroslav Popovych (Ukr) Discovery Channel Pro Cycling Team 12.47
9 Mauricio Soler (Col) Barloworld 13.31
10 Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 13.42
11 Oscar Pereiro Sio (Spa) Caisse d'Epargne 14.07
12 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne 17.58
13 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 19.10
14 Iban Mayo Diez (Spa) Saunier Duval - Prodir 22.14
15 Chris Horner (USA) Predictor - Lotto 23.12
16 Vladimir Karpets (Rus) Caisse d'Epargne 24.27
17 Frank Schleck (Lux) Team CSC 28.38
18 Manuel Beltran Martinez (Spa) Liquigas 29.48
19 Tadej Valjavec (Slo) Lampre - Fondital 33.21
20 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Saunier Duval - Prodir 34.32
Egyébként még nem biztos hogy nyer mivel van még egy idõfutam szombaton. Mostmár bármi elõfordulhat.
Daniele Bennati (Lampre-Fondital)
Photo ©: AFP
1 Daniele Bennati (Ita) Lampre-Fondital
2 Markus Fothen (Ger) Gerolsteiner
3 Martin Elmiger (Swi) Ag2r Prévoyance
4 Jens Voigt (Ger) Team CSC
5 David Millar (GBr) Saunier Duval-Prodir 2.42
6 Matteo Tosatto (Ita) Quickstep-Innergetic
7 Manuel Quinziato (Ita) Liquigas 3.20
8 Daniele Righi (Ita) Lampre-Fondital
9 Tom Boonen (Bel) Quickstep-Innergetic 9.37
10 Sébastien Chavanel (Fra) Française Des Jeux
11 Robert Hunter (RSA) Barloworld
12 Robert Förster (Ger) Gerolsteiner
13 Erik Zabel (Ger) Milram
General classification after stage 17
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team
2 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto 1.53
3 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 2.49
4 Carlos Sastre Candil (Spa) Team CSC 6.02
5 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Euskaltel - Euskadi 6.29
6 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Caisse d'Epargne 10.18
7 Kim Kirchen (Lux) T-Mobile Team 11.36
8 Yaroslav Popovych (Ukr) Discovery Channel Pro Cycling Team 12.50
9 Mauricio Soler (Col) Barloworld 13.31
10 Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 13.42
Annyi a botrány, hogy már többször kijelentettem, hogy a büdös életben nem fogom nézni a tourt, (pl anno a Festina botrány után) , de még mindig nézem...
egyébként persze,mindenki doppingol,és õ sem kivétel.
ReaL MaDRid x siempre
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Rasmussen mondjuk sohasem a szavahihetõségérõl volt híres,gondoljunk csak a múltkori dologra,amikor megbeszélték Contadorral,h lerázzák Evanst és Contador megnyerheti a szakaszt,Rasmussennek úgyis csak a sárgatrikó a lényeges,és a cél elõtt pár száz méterrel megtámadta Contadort,szerencsére ugye Contador nyerte.
most ahogy így kiderültek ezek a dolgok,Rasmussenrõl teljesen megváltozott a véleményem.akkor mostmár nyerje meg Contador.
meg azért Rasmussen elég keményen nyomhatta a doppingot,ha tegnap Contadornak nem sikerült otthagynia,Rasmussen ülve simán visszaelõzte...eléggé furcsállottam,gondoltam is magamban,h ennyire erõs nem lehet.
ReaL MaDRid x siempre

Pedig nyilvanvalo, hogy szinte mindenki doppingol. Ez alol Armstrong se volt kivetel
így egy nagy rakás ... lesz a tour 😞(((
http://www.mon.hu/hirek/Sport/cikk/rasmussen-kiszallt-a-francia-korversenybol/cn/news-20070726-06054583
Most akkor az õ csapata sem fog indulni holnap? Kész röhej, de sejtettem sajnos.
Arról meg, hogy a vezetés nem tud arról hogy a bringás doppingol akkora hazugság mint a ház. A Jaksche interjú mindent feltár (bár biztos vannak benne kamu részek is ). Annyi pénzért amit õk kapnak ezt be kell vállalniuk, mert ha nem akkor nem lesznek csapattagok, és a szponzor is kivonul az egészbõl. Amit Sipi feszeget a közvetítések alatt (hogy az UC I tönkre akarja tenni a nem Pro Tour versenyeket) arról meg az a véleményem (bár nem értek hozzá) ,hogy a pénz beszél és igaza lehet. A végén még úgyis lesz egy két gyanús eset ezen a tour-on . És jövõre meg azok a versenyzõk akikre a gyanú árnyéka vetõdött nem indulnak és a csapatuk sem mert nem engedik õket. Szomorú helyzet ez 😞