Országúti kerékpáros versenyek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Kihirdették az idei Tour de France csapatait
A francia ASO szervezõiroda véglegesen kihirdette, mely csapatokat várják a július 5-27. közti Tour de France kerékpárversenyre. A várakozásoknak és a korábbbi híreknek megfelelõen, a tavalyi címvédõ Alberto Contador csapata, nem kapott helyet a 20-as keretben.
Az Astana kivételével egyébként minden más ProTour gárda ott lesz a Francia Körversenyen, mellettük az Agritubel, a Slipstream és a Barloworld prokontinentális gárdák kaptak indulási jogot.
Az Astana csapat kizárását az ASO egyébként már februárban bejelentette arra hivatkozva, a kazah illetõségû gárda az elmúlt 2 évben rengeteget ártott a kerékpársportnak. Azt ugyan elismerték, hogy a jelenlegi vezetõségnek nem sok köze van a múlthoz és szinte a teljes versenyzõi stáb is kicserédõdött, de ettõl függetlenül úgy gondolják, Johan Bruyneel csapatának az idén bizonyítani kell, tudnak botránymentes évet produkálni, ha ez sikerül, abban az esetben valószínûleg ott lehetnek majd a 2009-es Tour-on.
Az UCI elnöke és több más sportszakértõ is "hihetetlen õrültségnek" tartja az Astana kizárását a világ legnagyobb és legrangosabb kerékpárversenyérõl.
A 20 meghívott csapat:
Gerolsteiner, Team Milram, Quick Step, Silence - Lotto, Team CSC, Caisse d`Epargne, Euskatel - Euskadi, Saunier Duval - Scott, High Road, Slipstream Chipotle, Bouygues Telecom, Crédit Agricole, Cofidis crédit par téléphone, Française Des Jeux, AG2R - La Mondiale, Agritubel, Barloworld , Lampre, Liquigas , Rabobank
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
nem hungary?
Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!
Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!
Ettore Torri, az Olasz Olimpiai Bizottság doppingellenes szekciójának vezetõje szerint a sportág megtisztításához szükségesek az ilyen akciók, és kitért rá, hogy a jövõben a különféle viadalok alkalmával reggelente is számíthatnak kontrollra az indulók.
Hozzátette: a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata szerint reggel 7 és este 10 között lehet a sportolókat ellenõrizni.
Az éjszakai razziát - amelynek eredményérõl egyelõre nem közöltek semmit - egy 7:30 órai doppingkontroll követte. A váratlan vizsgálat keretében a 2004-es Giro d'Italia-gyõztes Damiano Cunego mellett másik öt bringástól vettek mintát.
Az ígéretekhez híven jelentõs erõkkel folyik az elsõ magyar kontinentális kerékpáros csapat, a P-Nívó-Betonexpressz 2000-Endurancenter megerõsítése: elsõként a kétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes Marco Villa érkezik.
Az olaszok kitûnõ pályaversenyzõje Silvio Martinello párjaként olimpiai bronzérmet szerzett a sydneyi olimpia párosversenyében, s ugyancsak Martinellóval kétszer nyert világbajnoki címet ebben a számban. A 38 esztendõs sprinter pályafutása során 23 alkalommal nyert profi hatnapos pályaversenyt, s ha sérülés vagy betegség nem hátráltatja, a jövõ évi pekingi olimpián is éremesélyesként száll majd nyeregbe.
Mellesleg – ahogyan a legtöbb kitûnõ pályaversenyzõ esetében ez így van – Villa országúton is sokszor szerepel, ezt bizonyítja, hogy 1993 óta teker országúti proficsapatokban, s a sprintbefutóval végzõdõ versenyeken sok szép sikert ért már el – érkezése jelentõs erõsítés lehet a magyar klubnak.
Marco Villa ezekben a napokban is bizonyította, hogy jó formában van, a milánói kerékpáros vásár keretében megrendezett négynapos Bikeshow végén a kétszeres országúti világbajnok Paolo Bettini társaként a dobogó legfelsõ fokára állhatott! (Roberto Bettini felvételén balról Marco Villa és az olimpiai bajnok Paolo Bettini látható.) A P-Nívó-Betonexpressz 2000-Endurancenter két sportigazgatója, Daniele Zammicheli és Roberto Miodini Milánóban állapodott meg a kitûnõ kerékpárossal, már csupán a jövõ évre szóló szerzõdés aláírása maradt hátra.
A csapat megerõsítése tovább folyik, a klub vezetése elõrehaladott tárgyalásokat folytat egy másik kitûnõ sprinterrel, az ugyancsak olasz Ivan Quarantával (aki hat szakaszgyõzelmet szerzett eddig a Giro d’Italián), illetve egy tehetséges olasz kerekessel, Samuele Marzolival, aki a Lampre és az LPR meze után a P-Nívóét húzhatja majd fel.
-http://www.pnivo-kerekpar.hu/-
Jövõre május 10-én, a szicíliai Palermóból rajtol a Giro d,Italia országúti kerékpáros körverseny.
Az év elsõ háromhetes viadala egy 25,8 km-es csapat idõfutammal kezdõdik, s a szokásoknak megfelelõen Milánóban zárul. A június elsejei utolsó etap egy 30 km-es egyéni idõfutam lesz. Ilyen szakaszból további kettõt rendeznek, az egyiket hegyen.
A Giro részletes jövõ évi útvonalát december elsején mutatják be.
médbáj enesóka
Még a szövetség elnöke is belátja, hogy nem tudnak neki megfelelõ feltételeket biztosítani. Ebben az országban sportra (kivéve a csapnivaló focinkat) alig van pénz.
Ha szinten akar maradni akkor ezt tudja tenni.
Valljuk be, ha akkor nem kerül külföldre és nem ott készülhet nagy nevû csapatoknál, nehezen lenne most itt ahol van.
Állandóan külföldön volt, ott élt, ott alapított családot is, õ profi kerékpáros, ebbõl él, ebbõl kell a családot is eltartania.
Nem csodálkozok én sem a döntésén, ugyanezt teszi az országunk sajnos a nagy feltalálóinkkal és tudósainkkal is. Érdekes, kint milyen sokra viszik utána. Tipikus magyar sajátoság, amiért nem az egész ország a felelõs, hanem egyes emberek, szervezetek akik ellehetetlenítik a tehetségeink érvényesülését.
Egyébként nem látszik nálam a banner meg a háttér sem. Ha lehetne akkor valaki csinálhatna egyet mondjuk amin rajta van Laci is.
Tudomásom szerint Bodrogi SAJÁT kölcségekböl fog indulni az olimpián(eddig csak saját pézböl indult: tour, vb stb.)
+A befutó
Aki akar hagyhat Lacinak üzenetet a vendégkönyv menüpont alatt(Guestbook).Megérdemli.
mikor lesz a köv verseny vele?
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROS VILÁGBAJNOKSÁG, STUTTGART
FÉRFIAK, EGYÉNI INDÍTÁSOS IDÕFUTAM (44,9 km):
1. Fabian Cancellara Svájc 55:41,35 perc
2. Bodrogi László Magyarország + 52,06 mp
3. Stef Clement Hollandia + 57,71
4. Bert Grabsch Németország + 1:12,12 perc
5. Sebastian Lang Németország + 1:17,43
6. Vlagyimir Guszev Oroszország + 1:46,91
7. Jose Gutierrez Palacios Spanyolország + 1:56,18
8. Andrej Mizurov Kazahsztán + 2:02,67
9. Vaszilij Kirijenka Fehéroroszország + 2:03,44
10. Bradley Wiggins Nagy-Britannia + 2:10,78
A holland Lars Boom (képünkön) nyerte a férfi U23-asok egyéni idõfutamát a stuttgarti országúti kerékpáros-világbajnokságon. Lovassy Krisztián az 50., Koczka Sándor pedig a 70., utolsó lett.
A felnõtt nõk versenyét szerda délután, a férfiakét csütörtökön rendezik. Utóbbiban Bodrogi László 15:25 órakor rajtol.
STUTTGART, VILÁGBAJNOKSÁG:
U23, egyéni idõfutam (38,1 km):
1. Lars Boom (Hollandia) 48:57 perc (46,86 km/ó átlagsebesség)
2. Mihail Ignatyev (Oroszország) 49:05
3. Jerome Coppel (Franciaország) 49:43
...50. Lovassy Krisztián 53:27
...70. Koczka Sándor 57:19
MTI
Országúti kerékpáros-vb: a belga klasszis, Tom Boonen nem indul
Térdsérülése miatt nem indul a szerdán kezdõdõ, stuttgarti országúti kerékpáros-világbajnokságon Tom Boonen, a belgák klasszisa.
Ezt csapata, a Quickstep-Innergetic jelentette be csütörtökön.
Boonen, a 2005-ös vb mezõnyversenyének gyõztese, múlt pénteken a Vuelta a Espanától volt kénytelen visszalépni hátfájdalmai miatt.