1945
Futás
-
#983 1 hete voltam Intersportba. Van egy kínai másolata ennek, oda volt kirakva kb. fele áron... igaz nem rákkeltő műanyagoktól mentes, de gondolom forróvízzel átmosod párszor és minden oké. -
#982 Az ilyen futóövekre nem szokott néha néha akció lenni?
FuelBelt Revenge 4-Bottle Hydration Belt - Black
Mert nyáron a 80fokba 25+ (hátha 42) km-hez kéne majd de az 1 nagy kulacsos övem zavar akármerre rakom.
15-16ezret ki nem fogok perkálni érte az tuti biztos. Akkor inkább megpusztulok a melegbe! -
#981 Akciós futócipők.
Ár/érték arányban a Ride 5-ös nagyon frankó. Első cipőm olyan volt, 30 percesekre azt szoktam felvenni, hogy ne csak a Guide 7-esbe menjen a km, ez utóbbiba már 700km benne van :-(
Idén eddig többet futottam, mint tavaly 6-7 hónap alatt, ha ezt tudom tartani, idén nevetve 1200km felett leszek :-) -
#980 Lubicsot keményen elverte Nagy Kati!
De baz azt nem értem, hogy csak 170 MÉTER kellett volna az amcsi csúcs megdöntéséhez. Mindez 245km-es távon! Hát, hogy a picsbe, hogy 170 méter nem lett meg? :-D
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.04.17. 10:01:01 -
#979 Hát bizony nem olcsó... a tavaly júliusban vett cipőmbe még ebben a hónapban szépen lassan belemegy a 700. km. Ha havonta tudom tartani ezt a 100-110km/havi átlagot, akkor szeptemberre már mindenképpen vehetek egy újabb cipőt. Váááááááááááá :-(
Nekem az elmúlt 2 évben nagyjából olyan 100k-ba fájt a futás, mint hobbi és akkor én még elég olcsójancsi voltam, a 800 Ft-os nyakvédővel ~2500 Ft-os armband tokkal, meg a leakciózott 10.000 Ft-os téli ruházattal. Nekem nyári ruhám pl. nincs is. Általában topless futok nyáron, egy szál rövidnaciban. -
#978 Ma ismét lenyomtam én is a szokásos kis távomat , a középső kilóméteren erős szembeszél az utolsón meg teljes hátszél.
ÉS már a 4. futásom zsinórban ami másodpercre pontosan ugyan anyni . 20:38 3.3km-en :(. még minimum 2 percet kellene javitanom az időn , hogy már azt mondhassam rá , hogy szar ..
ÉS ma bevetettem a csodakenőcsömet ami kissé javitott a lábamon a kobraméreg izomlazitót ( kobralgin).Igy futás alatt nem jelentkezett a szúró fájdalom, csak miután megáltam és kinyujtottam a vádlim utána egy fél óráig csak sántitva jártam.
-
#977 Izomláz: múltkor tengerparton futottam homokban. Volt izomláz :D
Hát pár nap és kiderül jól döntöttem e az új cipővel... és akkor már csak egy jó terep futó cipő kell és meg vagyok az évre... és akkor azt mondják a futás olcsó :D -
#976 Nekem ritka fura lábam van sajna.
A jobb lábamon és a bal lábamon is normális a boltozat nincs lúdtalp... ennek ellenére a jobb lábamon bokasüllyedésem van, ami gyakran együtt jár a lúdtalppal, de nekem szépen megvan az ív és a vizes lenyomata is jó. A jobb lábamon a sarokcsontom ráadásul túl erős, emiatt egy picit nagyobb az a lábam, mint a bal.
Összességében a kb. 8. cipő lett okés a Spurisoknál anno (lassan cserélhetem le), méghozzá olyan, ami pronálás ellen dolgozik.
Tényleg, te most hogy állsz? Félmaraton gondolom már megvolt? Mennyit futsz mostanában hetente?
Bonus: Hát én már legalább 1 éve nem éreztem izomlázat a lábaimban... a 7k-s amatőr verseny után, tegnap viszont... hűha, csak néztem döbbenten. Izomláz... wtf? :-)
Most jöttem meg 12k-ról, semmi komoly 6-os pace, ez olyan regeneráló futás volt most, kell az ilyen is :-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.04.13. 20:40:09 -
#975 Tinman, a cipőd milyen kialakítású? Ugye vannak a stability, neutral, barefoot like, racing kategóriák. Nekem most egy stability cipőm van, mert van egy enyhe kis lúdtalpam. Most szeretnék más típusú cipőt venni, mert sokan írják, hogy eddig pronáló cipőben futottak, majd áttértek barefoot-ra és nem volt semmi gond, sőt javult a lábuk állapota, elkezdtek olyan izmok dolgozni amik eddig nem ugye...
A terepfutó cipőm elég minimal, nem sok csillapítás van benne, igaz a terep az más, nem olyan kemény mint az aszfalt és az a tapasztalatom hogy nem rosszabb benne futni... Nyilván nem maratonra venném, bár vannak akik ilyenben futják, de arra majd egy jobb csillapítású cipőt veszek, persze ha aszfalton fogom futni, de nem valószínű, inkább terep :) -
#974 #931 itt leírtam mind a 2 cipőm -
#973 milyen cipőd van? -
#972 Ki mondta, hogy kicsi vagy szoros lenne a cipő? most vettem decemberbe és böven megvan a hely a lábujak elött,de nálam nem is a sarokkal vagy a lábujjal van a gond hanem a talpam belső élénél, mert nem nagyon van boltozat tehát ludtalpszerü.de csak a jobbon.
igy bármilyen cipöt nézek mindegyiknek muszály azon a részen valami erösitésnek varrásnak vagy anyagnak lenni az meg kidörzsöli.
-
#971 pedig egy jó futóboltban olyan cipőt adnak amilyen kell. kicsi, szoros cipőben nem értem miért futsz, a cipőnek legalább annyival nagyobbnak kell lennie, hogy egy ujjad a sarkad mögött beférjen, nem lehet passzos. -
#970 Hát erre tényleg lehet épitkezni,mert ennél lejebb már nincs.
Amugy meg sajnos nem állok olyan jól anyagilag, hogy csak ugy váltogassak a cipők között.Egyenlötre még az ár a döntő egy cipö vásárlásnál nem az ,hogy milyen. Meg nagy átlagban ugyis akkor derül ki számomra ,hogy valami problémát okoz amikor már nem mondhatom a boltnak, hogy nem kérem.
ÉS eddig akármilyen cipöm volt mindegyik okozott vizhólyagot némelyik nagyobbat némelyik csak kidörzsölte. Járásra és sétához tökéletesek mind.
futni meg csak tavaly óta futok rendszeresen. igy a sipcsintos fájdalom azota elöjön.
-
#969 Valami könnyű teljes arcos "szúnyoghálót" kifejleszthetnének már futóknak ami jól is néz ki ,mert melegbe futni komolyan mondom kikészít.
Fél méterenként 30 bogár repül az arcomba ,szemembe , orromba stb.
Hiányzik már a hideg tél amikor semmi ilyennel nem kellett szenvedni. -
#968 Így van.
Ha nem iszunk eleget:
- ízületi gondok, fokozottabb kopás
- vese gondok
- nagyobb teher a szívnek, nagyobb vérnyomás
- salakanyagok felhalmozódása nem optimális kiválasztása
Hosszú a sor. 60% a testünknek víz, de ezzel senkinek nem mondok újat az is biztos.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.04.11. 22:10:44 -
#967 ez már volt itt egyszer téma azt hiszem... én se vagyok híve az önsanyargatásnak. ma elmentem futni egy 10-est és vittem magammal vizet, 18 fok volt, fojt rólam a víz, minek szopassam magam? ... -
#966 Erre azért lehet építeni, de szerintem, ha fáj + vízhólyag ilyen kis távon, akkor az a cipő NEM jó! -
#965 Amatőr és hobbifutóknak szólt :-)
Na most a nép 40%-a MEGÁLLT frissíteni... én csak elkaptam egy poharat futtában. Simán lehet bírni egy félmaratont is víz nélkül, ebben tökéletesen igazad van. Na de, ha nem a légióba készülünk, akkor miért ne igyunk ha van rá mód? -
#964 mint írta, amatőr verseny volt... -
#963 Az mondjuk odaba** egyébként hogy 7km-es versenyre frissítő pontokat tesznek -
#962 Mekmondtam :-D -
#961 Tinman: - Azonnali hatállyal felszólítom Önt, hogy húzzon el versenyekre, mert amit művel az olyan messze van az amatőr kategóriától, mint Kazahsztán a sikeres űrprogramtól.
Grebber: - De én magamnak futok, leszarom a versenyeket, leszarom az embereket, kimegyek oszt' futok addig se gépezek.
Tinman: -Ok, megértettem, de akkor is kipróbálhatnád, neked is jó érzés lenne, az eredményed meg még jobb lenne, mert benned lenne a verseny húzó ereje.
Grebber: - Fogd már fel, hogy nem érdekel. Pont.
Tinman: krrrrgrrjlkdiréksféö4kdáv,edleénrroö485ŐŐŐééé!!%/(.... grrrrr.
Eof. -
#960 Én soha nem fogok versenyre menni. Én (mint általában mindenki aki bármit versenyez) szeretnék ott a legjobb lenni ezért elfutnám magam azt meghalnék. Nekem nem pálya. Futkosok egyedül ez nekem bőven elég.
A saját szememben nyertes vagyok,hogy képes vagyok felkelni a gép mellől,pedig nem kötelező és semmit nem kapok érte. Egy függőnél ez nagy szó sőt a legnagyobb dolog. -
#959 Ma részt vettem életem első amatőr versenyén. Alapvetően egy figyelemfelkeltő futás volt 7km, de persze mindenkit elkapott a versenyláz.
Beton, emelkedő is sajna akadt, meg városban futni amúgy se a légszívderítőbb :-/
A mérés olyan pontatlan lett, viszont mint még soha. Köszönhető ez annak, hogy nem tudtuk pontosan mikor kell indulni, nem tudtuk pontosan hová kell érkezni (a falu nevét igen, de ott hol?) és MENET közben egy rendőrautó próbálta meg leállítani a közlekedőket. Kaotikus szervezés volt... jah a frissítő pontot sem tudtam hol lesz. Egyik ponton elkaptam egy pohár vizet, felét magamra, felét a számba döntöttem... szénsavas víz volt. Bah... futó rendezvényen, frissítő ponton, szénsavas víz??? WTF?
Így az első 1 percemet lehet látni, hogy nem mérte (túl sokáig volt a teló alvó módban bekapcsolt GPS-el), mikor meg beértem a célba, elfelejtettem a nagy hajrá után kikapcsolni, így 2 perc 20mp-ig még mérte a nagy semmit.
Szóval, 7km-et 37 perc alatt futottam le a sebességem meg jól elbarmolta az összesen 3 perc 20mp-es nagy semmi :-(
Viszont idő alapján kiszámoltam: 5 perc 28mp lett a pace és 11km/h a sebesség, ami személyes egyéni rekordom ezen a távon. :-)
Nagyjából 100 futó volt. Beálltam rajtkor a sor legeslegvégére, mögöttem a rendőrautó volt. Aztán start. Aztán leelőztem 96 db. futót és harmadik lettem. És a mikor már megszorítottam a 2. számú futó srácot, sajna vége lett a versenynek, cél. A korábbi harmadikkal brutál csatát nyomtunk. Hol én előztem le, hol ő, végül a egy emelkedőn megöltem... beérett végre, hogy télen is nyomtam, meg a rengeteg dombfutás.
Persze ez csak egy amatőr verseny, direkt amatőr és hobbifutóknak amin ha pl. Grebber ott van -aki nem tud róla, de már nem amatőr!-, akkor Grebber nyeri.
Viszont qrva nagy elégtétel volt számomra 36 éves fejjel, lenyomni 14-28 év között, jó alakú, edzett fiatalokat. Voltak csajok is, akadt köztük szép is, akadt köztük olyan is, akin látszott, hogy a betonon él, kb. annyit fut és elkaptam őket, ahogy elkaptam a kompressziós zoknis, márkás futós cuccokba futó full sportembert is... szuper érzés volt!
Félmaraton után itt-ott fájt, most nincs fájdalom, viszont jól elfáradtam.
Itt az összesítőm, sajna ahogy már írtam 3 perc 20mp ebből kuka :-(
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.04.11. 21:49:00 -
#958 Ma én is voltam egy freerunon, az elején meg a végén a programot mire be és kilöttem azért ilyen sok az idő és az átlag.
Amugy endomondó szerint másodpercre pontosan ugyan annyi mint tegnap. annyi különbséggel, hogy ma a végére kaptam 2 "társat" is az egyik a vizhólyag a másik a sipcsont fájdalom, mindegyik a jobb lábamon.
-
#957 Ej de jó idő volt.
Gyorsan toltam én is egy "jó" időt
-
#956 Mondám vala, hogy tessenek már assessment workout-ot (12 perces felmérő) csinálni legalább 1x miCoach-ba, mert túl magasan vannak a zónáid. Grebbernek kb. ezek a zónái, de ő egy másik univerzum... de neked nem és nekem sem jók ezek a zónák, mert túl erősek!
Ha miCoachba szabadon akarsz futni válaszd a telódon a FREE WORKOUT-ot és még pontozni is fogja... mert a kép alapján mára neked 30 perces futásod lett volna 10 perc kék zónás NAGYON lassú bemelegítő kocogással, majd 10 perc sárga zóna lett volna, mely egy erős, dinamikus futást jelent (de nem sprintet), végül az egészet levezette volna neked 10 perces levezetővel.
Ha a cipő kényelmetlen és dörzsöl az nagyon nem jó, az katasztrófa, az ellen tenni kell :-( -
#955 Na sikerült egyszerre használnom a micoachot és az endomondot.
Persze azért látszik, hogy eltelt egy kis idő mire a másikat is elinditottam, arra még nem jöttem rá, hogy lehet egyszerre inditani és megállitani.
ÉS azt sem néztem, hogy melyik edzéstervet adja mára igy csak futottam a szokásos távot és ahogy tudtam a legjobb tempomban.
Sajnos a edzönéninek nem tudtam a kedvében járni, mert az elején azért panaszkodott hogy lasitsak utánna meg azért, hogy gyorsuljak fel,de ott már nem is tudtam gyorsulni inkább csak arra törekedtem, hogy ne lassuljak mégjobban.
Amugy az endomondó szerint az alábbi adatok ugy modosulnak, hogy 20:38 volt a 3.3km és 6:15-ös átlag.
Ja és lehet, hogy nem fog ez az asics cipö sem beválni mint ahogy az ezelötti adidaz sem, mert ennek is a tal belső felén van az embléma varrása és dörzsöli a talpam amin még nincs viszhólyag,de egy 5km-nél már lenne. Elég lapos és széles a lábfejem ,de csak a jobb igy mindig azon vannak ilyen tünetek. -
#954 Baz -
#953 3.5 percet vertem a márciusi időmre
perszonál beszt félmaratonom
-
#952 Szerintem pályán nem fogsz elkapni semmit, gondolom nem dobálnak el ott konzerveket, cigicsikket meg ilyeneket. Ha megerősödik a talpad akkor már a kavicsok se fognak fájdalmat okozni...
Én amúgy nem vagyok híve ennek a mezítláb futásnak, persze be lehet iktatni az edzésbe, meg én is mezítláb vagyok ahol lehet, mondjuk lenn a tavon, tengerparton, homokban, mezőn, a telken stb mert erősíti a talpat, segít a lúdtalp megelőzésében, de nem hiszem hogy futnék is így. Nem véletlen kezdett el az ember cipőt hordani :D Amit most ki akarok próbálni, az amit említettem is, olyan cipőt szerezni, ami egész jól imitálja a mezitlábas futást, vagyis arra kényszerít, hogy úgy fuss benne mintha mezítláb futnál, ezért követező cipőm egy Nike Free 4 vagy 3 -
#951 Erdőben nem merném... elég egy tüske, vagy egy ottfelejtett szeg, aztán lehet menni tetanuszra. Léptem már szegbe 2x is még gyerekkoromban... nem jó :-D
Amúgy mi a véleményed arról, hogy ez mennyire veszélyes? Úgy értem mi van ha van egy picike sérülés a talpadon, nem lehet elkapni a földről semmi vackot? -
#950 Ha jó pálya akkor simán. Még erdőben is mehet, ha hozzászoktatja a lábát az ember, egy idő után megerősödik a talp, a bőr, és persze tuti nem fogsz sarokra érkezni :) Ezért szeretem a mostani cipőm is, mert a kialakítása miatt kerülöm, hogy sarokra érkezzem.. -
#949 Na gyerekek ilyet se csináltam még... 10k-t lefutottam.
És?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Levettem a cipőm.
És?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Levettem a zoknim.
És?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lefutottam még 3k-t mezitláb :-D
Hát mit mondjak... elképesztően furcsa élmény volt:
1. Hideg volt a fű, nem is kicsit. Errefelé most is eléggé fúj a szél, egész nap felhős minden, reggel -2 fok körül volt.
2. Tele van a pálya kisebb nagyobb ágdarabokkal, "finomak" voltak a talpam alatt :-)
3. Az első körnél azt éreztem, hogy mintha összementem volna és a sarkamban volt fura érzés.
4. Aztán változtattam kicsit a technikámon, még a sebességem is lekúszott 5:30-as pace alá.
5. Pár kör után bokámban éreztem a terhelést. Teljesen más mezítláb futni, mint cipőben, de olyan szinten, hogy ösztönösen tök másképp is fut az ember.
6. Szólva letoltam így azt a +3k-t és bizony konstatáltam, hogy mivel így még soha nem futottam ez kb. 2x annyira megterhelte az egész talpam, bokám, mintha u.e. a távot cipőben futottam volna.
Még majd bevezetek ilyeneket, mert 10k-t nyárra mindenképpen bevállalok full mezítláb.
Bonus: Lusta voltam frissítést vinni, most én is Grebber módra víz nélkül futottam végig.
-
#948 -
#947 Fasza, holnap kiderül hogy mit tud az enyém :) -
#946 Huawei P7-esem van az remélem elbirja.
április 20 ra kéne 18 alatt futnom a 3200öt. most olyan 20 perc, de a versenyhelyzet talán még hozhat 1 percet ,de akkor is gyenge még.
-
#945 2 app ha nem elég erős a telód proci/ram terén félő, hogy eléggé leterheli, esetleg kifagyhat, de, hogy az akksid jobban fogja szívni az biztos.
Egy adott edzésterv jellemzően 70-100 edzésből áll. Az előtte végzett felmérő arra a 70-100 alkalomra hidd el jó lesz, elvégre direkt úgy van felépítve, hogy eleinte nem terhel annyira, majd szépen fokozatosan igen. Magamon is érzem, hogy olyanok ezek az edzések, hogy lightos, átlagos, lightos, keményebb, lightos, etc.
Nagyon jól ki van ez találva. Nem szakít meg és figyel arra is, hogy legyen regeneráló futások.
Nekem jelenleg 2 nagyobb kör sprint megy gond nélkül (800-1000m), utána le kell lassulnom zöld zónába 3-4 percre, majd mehet sárga, piros akármi megint, illetve olyan fél órát bírok sárga és piros között váltogatva.
Nem is kell egyébként, hogy állandóan maxra pörgetett szívvel rohanj, annak semmi értelme és káros is! Ellenben a sprintek nagyon fontosak, szépen tologathatod ki vele a határaid, sebesség és savasodás terén is.
Nem tudom pl. Tikal mit mondana az általad leírtakkal kapcsolatban, de nekem az a meglátásom, hogy kezd el egy 5km-es LVL 2-3-as felkészítőt és azt csináld is végig heti 3 edzéssel kalkulálva. Ennél kevesebb és több se legyen. A végére azt az 5000m-t tisztességesen fogod lefutni és arra már lehet alapozni. -
#944 azért akarok 2 appot futtatni mert endomondoban nem lehet edzéstervet csinálni, vagyis lehet de fizetős. igy coachban az edzést vezényelné mig az endomondo ,meg rögzitené ,hogy együtt maradjon az eddigi adatom.
A zóna beálitásra meg a másodigk megállapitára gondoltam,mert nélküle nem lenne elég hatékony az edzés ha a végére a piros zónád amivel kezdtél már a zöldbe van és ugy meg sem izzadsz .
Persze ez nem rám vonatkozik, mert még azt is nehéz elképzelnem, hogy hogyan tudnék én még egy piros zonás sprint után akár 100m zöldet futni, mikor egy szökkenés nem sok annyit nem birnik egy sprint után max gyalogolni.
Az oldalon már régebben regisztráltam,de multkor valamiért nem engedett be.