1945
Futás
-
#1103 Kicsit én is félek tőle, hogy sok lesz a 6 futás, de két nap ebből tényleg nem vészes, 5-6km lassú futás, max egy kis fartlek -
#1102 Sajna lassan elérem az 1k-t a tavaly július-augusztusban vett cipőmmel... lassan cserélni kéne nem? :-( -
#1101 1:55 neked simán megoldható, ha már ennyit futsz. Nekem is meglett volna, de mindig a felénél döntöm el, hogy na akkor ebből félmaraton lesz, így a 2. felét hiába húzom picit jobban, éppen csak 2 óra alatt vagyok.
A heti 6 futás nekem(!) nagyon sok lenne. Próbáltam még eleinte, de nem ment túl jól... jobb lábam nem az igazi, így 2 naponta futok.
-
#1100 Ja és a neutrális futócipőm úgy tűnik bevál ( előtte támaszos volt ), nem fáj tőle a lábam, nem tudom lesz e hosszabb távú negativ következménye, de egyelőre semmi gond... azóta már van egy újabb terepfutó cipőm is, szintén neutrális, és semmi gond, összesen már 200 km van bennük. -
#1099 Június közel 150km nálam.
szeptemberre félmaratont tervezek, így elsőre ( ami nem igaz, terepen már meg volt ) 1:55 alatti idővel elégedett lennék.
Nike Coach nagyon hajt, múlt héten heti 5 futás, most már 6, két három hosszabb, aztán két rövidke majd egy nagyon hosszú hétvégére. Mindez azért érdekes, mert találtam olyan fél maratoni edzésterveket, amik heti három futással mennek, és két heti km szám alig éri el azt amit én most egy héten futok -
#1098 Június - 120km (új rekord, 130 lenne, csak megfájdult a bokám a 2 legutóbbi terepfutás után, így tegnap nem futottam :-/)
Itt a július és 2015-ben eddig 30km híján annyit futottam összesen, mint tavaly EGÉSZ évben.
Egyszer csak összehozom azt a maratont én is! Elvileg évi 1000km lefutott távval (idén 1200-al tervezek) az ember háta mögött már halál nyugodtan nekiállhat a maratoni edzéstervnek.
Ehelyett azt tervezem, hogy ha most lejár a 10km@50 perc alatti felkészítőm, akkor nekiesek egy LVL 4-es félmaratoni félkészítőnek, mert bár 2x már lefutottam, de javítani kell rajta, mert kicsi lassúcska. Ha ez meglesz, akkor LVL 6-7 körüli félmaraton felkészítő jön és ezekkel már annyira magas lesz az évi lefutott km mennyiség (jövőre 1500km körül lazán!), hogy nem lesz gond a maratoni félkészülés. Lassan, de biztosan felépítem.
Végül is full nulláról kezdtem... -
#1097 Egyszer biztosan ,de SIKERÜLNI FOG!!!! -
#1096 Mész? -
#1095 Önbizalom....
Na akkor naponta többször hangosan is meg magomba is ordítom majd a maratont azt sikerül. -
#1094 2x volt eddig ilyenben részem. 1x tavaly, az igazi nyári eső volt, hazafelé futottam éppen, meg 1x idén. Az idei keményebb volt, mert eléggé villámlott, baromi nagy volt a szél és eléggé fáztam.
De jah, eléggé adja :-) -
#1093 Azt a kurva ezt játékba kéne ültetni büntetne a feeling a hangulat.
80fokba elindul az ember futni majd kb 10 perc után elkapja a vihar. Dörög, villámlik esik mint az állat ,nincs más előtted csak az üres út melyen felverődik az eső a sár. Az aszfaltról a hideg eső miatt felszálló pára ááá kibaszott hatalmas volt. Ezt egy rpg-be beletenni basszus félelmetesen dobna a feelingen.
-
#1092 Tegnap 50 percet futottam tele sprintekkel. Rohadt meleg volt, de én sem voltam szomjas. Mégis erőltettem az ivást és pár órán belül 1.5 litert simán lenyomtam. Nincs is semmi gondom, sőt utána tök jól éreztem magam. -
#1091 A veséd biztos örül neki... -
#1090 Pedig a mostani rohadt melegbe se visziek magammal. Pedig most olyan meleg van hogy a mozgólépcsőn is kb fulladok. -
#1089 Grebber az ultimate UFO!
"A Bostoni Atlétikai Szövetség szerint egyórányi intenzív edzés alatt 0,8-1,3 liter az átlagos folyadékveszteség, ami azt jelenti, hogy a maratoni táv során 3,4-6 litert is kiizzadnak magukból a futók. "A hat liter azért már közel van a halálos mértékű folyadékveszteséghez. Ezeket az értékeket úgy kell értelmezni, hogy a kiizzadt mennyiséget a futó menet közben újra és újra kiegyenlíti, tehát a kiszáradás veszélye miatt nagyon fontos, hogy a verseny ideje alatt is gondoskodjunk a folyamatos folyadékpótlásról" -
#1088 A zónáid ahhoz fognak viszonyulni. De a legegyszerűbb módja a miCoach oldalán(!) átállítanod a zónáid a neked megfelelő szintre. Settings ->Training -> Adjust Zones. -
#1087 Ha megyek egy assesment (azt hiszem ez a neve) workoutot, akkor az automatikusan updateli régiről a sebességemet, ha nem akarok új edzéstervet kezdeni? -
#1086 Telódon a tartózkodási helyet kapcsold be. Utána jöhet a miCoach, de azon belül ellenőrizd, hogy a GPS be van-e kapcsolva!
Ha kiválasztottad milyen edzést akarsz futni a telód szól, hogy "searching", vagyis keresi a GPS-t... de csak akkor, ha az be van kapcsolva a jobb felső sarokban levő OPTIONS résznél találod, ahol a legutolsó opció a GPS, tuti OFF-on van neked. -
#1085 Hali!
Adidas MiCouchot használom Samu S4-nel és egyszerűen nem találja a GPS-t. Másnál is előfordult ez a probléma? -
#1084 Fájt 2 napja a vállam, mint a franc, fogalmam sincs miért. Elmentem ma ~50 percet futni, mire hazajöttem gyak. teljesen eltűnt a fájdalom. Hihetetlen mennyi vacaktól megszabadított már a futás ^^ -
#1083 Felpróbálás és kipróbálás, és lehetőleg olyan boltban ahol van 1 hónapos kipróbálási idő. Spuri futóboltban azt hiszem van, meg a Nike is add erre lehetőséget, sőt nekik a Margitszigeten szoktak lenni ilyen futócipő tesztek is, elmész és felhúzhatsz jó pár féle cipőt.
Amúgy meg olvasgasd ezt az oldalt, kezdheted ezzel a cikkel :) -
#1082 Üdv!
Futócipő választáshoz van valami használható útmutató? -
#1081 Gyógytornásztól kérj tanácsot, nagyjából u.e. fogja elmondani, meg lehet megfejeli még azzal, hogy valahol a vázad statikája nem megfelelő (xy helyen gyenge az izom). -
#1080 Azert nem volt sok annyira sok sulyfelesleg, kb 12-13kgrol beszelunk.
Beton tudom eleg gaz, de jelenleg ez az egy megoldas van.
Azert nem voltam total kezdo, mert kamaszkoromban fociztam klubban, csak kimaradt jo par ev, utana meg sokat bringaztam es ujra elkezdtem focizni.
Persze nem azonnal futottam hetkoznaponkent 10 kilometereket, hanem par honap utan, mikor mar lejott par kilo.
Amugy mar regen is fajdogalt a labam ugyanott a sipcsontnal. Ludtalpam volt, hordtam is betetet, lehet ez is gaz. -
#1079 legutobb myprotein nevu cégtől vettem, de most kifejezetten olyat vettem a SiS-től ami az edzés utána regenerációt segíti elő. Ugye intenziv edzés után fél órán belül érdemes pótolni az elveszett cuccost...ebben meg minden meg van ami kell -
#1078 1 órás futás felett szoktam Isostar port felkeverni vízben, de az ajánlott mennyiség felét vagy negyedét. Futás előtt magnézium-citrát vagy magnézium és B vitamon combo, meg flavonoid koncentrátum (Flavon Max Sport). -
#1077 Milyen fehérjét iszol/isztok? -
#1076 a kis szédülés meg a szájszárasság az ugy vettem észre minden ilyen "táplálékkiegészítő" hatása. Szoktam protein-os cuccott is nyomni edzések után, és attól is nagyon kiszáradok, meg fel is pörget :) -
#1075 én áprilisban egy HOT blood italport ittam a futás elött nem éreztem semmi gondot, viszont utánna egy kis szédülés és olyan szájszárasság, hogy a ajkam odatapadt a foginamhoz.Egyébként a futásnál tényleg jó volt, márha volt hatása, mert az addigi időmet 1 perccel javitottam és nem fájt semmim.de ehhez lehet a tömeg is közrejátszott amivel tudtam a tempot tartani. -
#1074 Érdemes kipróbálni több félét, mondjuk mindegyikből vagy kettőt egy hosszabb futáson, hogy lásd a gyomrod hogy reagál rá. Persze attól még előfordulhat, hogy legközelebb mégse fog neki örülni a gyomrod :) Én is kettőt nyomtam le, de szerncsére nem kellett megállni egy bokornál se :) -
#1073 Van idehaza is márkás gél, de ezt még nem láttam. Majd járok Pesten kicsit bespájzolok belőle, mert tegnap a túlerőltetős futás után a gyomor kínom tovább mélyült, megérte magam mostanra helyrekalapálni :-/ -
#1072 Ahol élek most ott forgalmazzák, nem tudom, hogy Magyarországon lehet e kapni, én nem találtam. A közvetlen rendeléssel az a baj csak, hogy elég sok a postaköltség, 15 font, csak úgy érné meg ha sok mindent vesz az ember, vagy többen összeállni, de akkor is több tízezer forintot kéne elkölteni. -
#1071 Ezeket kintről rendeled? -
#1070 SiS ( science in sports )
ami tényleg jó volt benne, hogy víz nélkül is simán lement, csak pár perccel az elfogyasztás után kívántam meg a vizet, de ez már ugye a hatás miatt -
#1069 A sok kihagyás mindig kicsit olyan, mint a resetelés. Nekem 4 nap kihagyás után az edzés már picit nehezebben megy aztán a kihagyott napok számával ez exponenciálisan nő. -
#1068 Márka? -
#1067 kipróbáltam egy zselét, rosszabbra számítottam azok alapján amit mondanak róla, de lehet csak kifogtam egy jófélét. Jobban esett mint egy csoki vagy müzli szelet, és igencsak megéreztem a hatását. Kicsit éhesen mentem el futni, de a zselé megadta az energiát, könnyen lecsúszott, az ize se volt rossz. -
#1066 az biztos, ma én is elvoltam a szokásos távra,de ismét elszomoroidtam, az időjárás és egyéb elfoglaltság miatt a másuj kimaradt és most megint ott vagyok mintha idén egy métert sem futottam volna, pedig már most a tavalyi felét lenyomtam.
2km után mintha falba utköztem volna a gyomorszájam nagyon szurt , most már bajom nem volt, viszont 2 km után 1 perccel rosszabb lett a 3. km-em , igy ujra ott vagyok, hogy 22 perc a 3,3km :( ami áprilisban ment 18:36 körül. -
#1065 Voltam ma ~13km futni (benne 5 db. húzós 5 perces sprintközeli szakasszal). Ez kb. 2x olyan megterhelő volt, mint a félmaraton. Miért? A meleg miatt. Végig sütött a nap, plusz szar volt már d.e. is a gyomrom, elég gyilkos volt. Miközben futottam 3 futó is jött közbe, de 30 perc után feladták... Volt értelme télen is végignyomnom, elég nagy az előnyöm :-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.06.01. 21:58:49 -
#1064 Hát én 1 óra 35 percre emlékszem nálad, hogy annyi idő alatt nyomod le a félmaratont... 5 perc is nagyon sokat számít. Na most én brutál 25 percre vagyok lemaradva tőled, amiből ha összekapom magam most 10 percet lennék képes lefaragni. Az még mindig negyed órára lenne a te eredményedtől! Olyan pace-el futsz, amit én nem, hogy 21km-en, de jelenleg örülök, ha 3-4km-en keresztül tudok tartani. ÉVEKRE vagyok tőled!
Hát jah... térdedet tedd mielőbb rendbe bár én a helyedben már télen megléptem volna, mert ha azt megműtik, fél évig te nem nagyon fogsz futni. Itt lesz a nyár, ősz a legjobb futószezon és nem fogsz tudni edzeni sem.