Futás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
80fokba elindul az ember futni majd kb 10 perc után elkapja a vihar. Dörög, villámlik esik mint az állat ,nincs más előtted csak az üres út melyen felverődik az eső a sár. Az aszfaltról a hideg eső miatt felszálló pára ááá kibaszott hatalmas volt. Ezt egy rpg-be beletenni basszus félelmetesen dobna a feelingen.
Next PC upgrade: 2022
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"A Bostoni Atlétikai Szövetség szerint egyórányi intenzív edzés alatt 0,8-1,3 liter az átlagos folyadékveszteség, ami azt jelenti, hogy a maratoni táv során 3,4-6 litert is kiizzadnak magukból a futók. "A hat liter azért már közel van a halálos mértékű folyadékveszteséghez. Ezeket az értékeket úgy kell értelmezni, hogy a kiizzadt mennyiséget a futó menet közben újra és újra kiegyenlíti, tehát a kiszáradás veszélye miatt nagyon fontos, hogy a verseny ideje alatt is gondoskodjunk a folyamatos folyadékpótlásról"
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ha kiválasztottad milyen edzést akarsz futni a telód szól, hogy "searching", vagyis keresi a GPS-t... de csak akkor, ha az be van kapcsolva a jobb felső sarokban levő OPTIONS résznél találod, ahol a legutolsó opció a GPS, tuti OFF-on van neked.
Adidas MiCouchot használom Samu S4-nel és egyszerűen nem találja a GPS-t. Másnál is előfordult ez a probléma?
Amúgy meg olvasgasd ezt az oldalt, kezdheted ezzel a cikkel 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Beton tudom eleg gaz, de jelenleg ez az egy megoldas van.
Azert nem voltam total kezdo, mert kamaszkoromban fociztam klubban, csak kimaradt jo par ev, utana meg sokat bringaztam es ujra elkezdtem focizni.
Persze nem azonnal futottam hetkoznaponkent 10 kilometereket, hanem par honap utan, mikor mar lejott par kilo.
Amugy mar regen is fajdogalt a labam ugyanott a sipcsontnal. Ludtalpam volt, hordtam is betetet, lehet ez is gaz.
ami tényleg jó volt benne, hogy víz nélkül is simán lement, csak pár perccel az elfogyasztás után kívántam meg a vizet, de ez már ugye a hatás miatt
2km után mintha falba utköztem volna a gyomorszájam nagyon szurt , most már bajom nem volt, viszont 2 km után 1 perccel rosszabb lett a 3. km-em , igy ujra ott vagyok, hogy 22 perc a 3,3km 😞 ami áprilisban ment 18:36 körül.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.06.01. 21:58:49
Hát jah... térdedet tedd mielőbb rendbe bár én a helyedben már télen megléptem volna, mert ha azt megműtik, fél évig te nem nagyon fogsz futni. Itt lesz a nyár, ősz a legjobb futószezon és nem fogsz tudni edzeni sem.
2 óránál vagy , 15 percet lazán tudsz faragni rajta. 1:40-1:55 között van az én átlagom is. Az hogy egyszer kipréseltem magamból azt az 1:38-at kb soha többet nem fogok olyat szerintem.
Nyáron lesz 2-3 hét leállásunk akkor keresek valami értelmes korházat ahol foglalkoznak is az emberekkel és megnézetem a lábaim mert ez a nyomás a térdembe kiakaszt.
Szóval, ha ebből az időből picit leadsz, beállsz 5:30-as pace-re, akkor nem fogsz 25km-nél annyira elfáradni, ott futás közben kicsit feltöltődsz (magnézium, izotóniás ital, energiaszelet) és meglesz a 42 lazán 4 órán belül erre fogadni mernék.
Qrvára szívesen kísérnélek biciklivel! Az egyetlen gond, hogy szerintem több 100km-re laksz, mert én majdnem a horvát határ mellet Zalában.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.05.31. 09:53:52
Nem egyáltalán nem akarok első körben a cél ,hogy valaha legyen bennem annyi akaraterő hogy a táv sikerüljön és mindez 6 órán belül legyen.
Arra az életem felrakom hogy a 4.xx / km-es félmaratoni időt nem fogom tudni tartani. Még 25 km-ig éppen hogy kiszenvedem de érződik, hogy fogy a kraft de nagyon.
Amúgy meg senki nem lenne olyan hülye hogy órákig nézze a szenvedésem ....
Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.05.31. 09:42:43
Lenyomod k. jó eredménnyel a félmaratont (láttuk), majd elérsz ~22km-hez és megunod? "A faxom, hazamegyek gépezni, elég volt!" Ez történik vagy mi? :-D
Hát szerintem a kérdésedre te magad is tudod a válaszokat, de azért bővebben:
- súlyfelesleggel fél-1 évig csak tempós séták javallottak, mert az ízületek rettentő lassan alkalmazkodnak a megnövekedett terheléshez
- betonon futsz, a lehető legrosszabb.
- túl sokat futottál... sőt mocskosul, sokat futottál és totálisan túlterhelted a lábad! 10km, minden hétköznap az heti 50km, havi 200km, ami egy 1 éve futónak NAGYON NAGYON RETTENETESEN SOK! A fokozatosság elve a leírtak alapján teljesen kimaradt. Magyarul rosszul alapoztad meg ezt az egészet. A leírtak alapján elég hamar túlterhelted a lábad. Igen, olvastam, hogy már nem futsz ennyit, de a tested nem felejt...
- a nyújtást a futás után végezzük és nem előtte. Sok nőnél látom, hogy u.e. a fassssságot műveli. A hideg, merev, dermedt izmait nyújtja futás előtt. Baromság. A bemelegítés szuper az kell is, majd jöhet a bemelegítő kör (1-1.5k elég). Utána jöhet az edzésterved, vagy nem tudom mi alapján futsz, utána jön a levezető kör, és utána nyújtás! Ekkor ugyanis a jól "bejáratott" izmokat és ízületekre hat a nyújtás jótékony folyamata.
- azért fáj a sípcsontod melletti izom már 2km után, mert gyenge. Értem, hogy erős vagy, levered Klicsko-t, olyan a vádlid, mint Ussain Bolt-nak, de akkor is gyenge az az izmod. 2 oka van: Vagy csonthártyagyulladás, de mivel írtad, hogy utána nem fáj, ezért ezt ki lehet húzni, így már csak az marad, hogy a betonon történő futás nagy terhelést jelent a lábnak. Minden egyes lépéskor egy kisebb becsapódás történik, amit nálad valószínűleg az az izmod vezet el, mert olyan a futótechnikád. A futáskor a gördülésre kell törekedni. Azt mondják, a jó futó lépteit szinte nem is hallani (Chi running), mert gördül és nem becsapódik a lába a talajon.
Mi a megoldás? Torna és a futás mennyiségének csökkentése 1.5 hónapig. H-K torna, SZ futás, CS-P torna, SZ futás, V-H torna és így tovább. Milyen torna? Célzott. Endomondo tudtommal erre alkalmatlan, mert nincs benne Reduce Injury Risk edzésterv. Adidas miCoach-ban van. Azt ha tisztességgel csinálod, garantáltan nem lesz gondod és nem csak a sípcsont melletti izmod fog rendbe jönni, hanem kb. minden ízületed és izmod ami a futáshoz kell.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.05.31. 09:31:57
Megfájdul valamid durván? Vagy mi a gond?
Jó, hát nekem is nyilván olyan helyeken kezd el fájogatni, ahol előtte soha, de kis fájdalom az belefér...
Kb egy eve futok rendszeresen. Volt egy kis sulyfeleslegem, azert kezdtem el futni. Nem vagyok most se egy nagy futo, 2 naponta szoktam futni 2X5km-t varosban. De volt olyan, hogy minden hetkoznap futottam 10km-t tobb heten keresztul. Most is tudnek, csak mar nincs meg a cel, ami eleinte volt 😄 Viszont a labam ritka szar valamiert. Nagyon sokszor bedurrannak az izmok a sipcsontjaimnal kb 10 perc utan (2km). Picit megallok ilyenkor (piros lampanal nyujtok egy kicsit), es lefutom a maradek tavot (az elso 5km-t). Aztan mikor elerem az 5km-t, tartok egy kis pihenot, nyujtok, es mikor jovok vissza olyankor mar nem szokott fajni a labam. Pedig mindig bemelegitek&nyujtok futas elott. A cipovel sincs sztem problema. Nem hiszem, hogy csonthartya gyulladas lenne, mert futas utan nem faj a labam, izomlaz sincs mar. Mi lehet a gaz? Sz@rul futok, rossz a technikam?
Hogy állsz a maraton kérdéssel? El nem hiszem, hogy nem tudnád lefutni... gondolom valami qrva jó időt akarsz mi? :-)
1 éves sincs a tavaly vett cipőm és már úgy járok 800km felett vele, hogy a régit is próbálom rendszeresen befogni. Elvileg 1000km körül cserélnem kellene, vagyis nyár végén mindenképpen. :-(((
Jah és tavaly EGÉSZ évben 650km-t futottam le, most 2015 felénél járva már 500km-t lenyomtam idén. Ha nem lesz semmi baj, az 1000km röhögve! :-)
Nagyon várom már a maratoni felkészítőt, de addig még hátravan egy félmaratoni teljes edzésterv, mert hiába futottam már le 2x a félmaratont, a maratontól úgy be vagyok szarva, hogy arra szavak nincsenek... nem akarom elcseszni, nem akarok sétálni, nem akarom feladni, és még relatív jó időt is szeretnék futni. Idén 100%, hogy nem futok maratont...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.05.30. 21:32:28
Ugyanis korábban mindig olyan cipőket vettem, amik picit nagyobbak voltak... legfeljebb vastag zokni ment bele. Ellenben a netes vásárláskor pontos méricskélés fojt és valóban, k. pontosan akkora a cipő, mint a lábam. :-D
Már qrvára unom amúgy. Ha külső íven is futom, akkor is min. 50kör. 25.-nél fordulni szoktam, vagy van, hogy előbb. Télen még elment, meg rövidebb távon oké, de már a 2. félmarcsi.
Viszont elmentünk párommal bodzaszörpnek valót szedni erdei utakra vasárnap és számomra még mindig nem futható. Nincs terepfutócipőm, a füves/aszfaltos pályára valót pedig nem viszem ki oda sárt dagasztani, de ha ki is vinném: balesetveszélyes. Ezek az aszfaltra való cipők a nedves talajon, alig biztosítanak kellő tapadást... hát séta közben csúszott picit a lábam.