1945
Futás
-
#1504 "A futó egyesületen valóban gondolkodtam már, de még korai..." Raklap haverom van ilyenekbe van amelyiknél simán jobban futok mert látom a verseny ideiket mert fészre mindig kirakják.. szóval az hogy egy tag vagy nem kell egyből Usain boltnak lenned..
"Én azt hittem neked is célod a maraton" Célom ,de nem edzéstervekkel (majd én az tudom mikor mennyit futok nem gépek meg emberek mondják meg) + ez csak kíváncsiság részemről hogy testileg elég leszek-e.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.05.18. 23:30:01 -
#1503 Nyerni? Semmit.
De a "csak úgy kimegyek futniból" a büdös életben nem lesz maraton. Azt szeretném lefutni, lehetőleg majd egyszer 4 órán belül. Ennyit akarok. Ha az meglesz utána már csak szintentartani fogok, vagyis a max amit futok majd a félmaraton. Ez utóbbi már annyiszor megvolt, hogy már nem számolom.
Azért jó mérni, mert részletesen látod, hogy honnan jöttél és hová mész, látod, hogy fejlődsz, az meg elég jó motiváló.
A futó egyesületen valóban gondolkodtam már, de még korai... sajna pont az van hozzám legközelebb, ahol a Dr. Lubics Szilvia is tag, szóval óda lófasz/10-et érek még mindig.
Én azt hittem neked is célod a maraton, bocsi, tévedtem. -
#1502 Nem rosszból de aztán őszintén te hova készülsz? Mit szeretnél megnyerni?
Mi hobbifutok vagyunk akik ha kedvük van mennek ha nincs nem mennek. Valaki méri valaki nem. Gyakorlatilag semmi jelentősége nincs mivel ez hobbi nem verseny így kb a kutyát se érdekli mit futkosunk..
Ezért nem is értem itt a hittérítésed ez meg az így meg úgy meg edzésterv meg stb. Mi, szerintem rajtad kívül csak kimegyünk azt futunk amit éppen érzünk.Ha be akarsz állni valami futó egyesületbe és versenyeket nyerni hajrá had szóljon.
"A "csak futokkal" az a baj, hogy nem fogsz fejlődni" Nem is célunk hova meg minek otthon a gép elé? Én is csak azért futok hogy a gép előtt töltött ezertrilliárd óra lemenjen + mozogjak -
#1501 Csináltam én is ilyet, aztán kinőttem.
A "csak futokkal" az a baj, hogy nem fogsz fejlődni, megrekedsz egy szinten. Ha viszont minden edzésen pontosan tudod, hogy mit csinál, az olyan, mintha lenne egy edződ, aki folyamatosan instruál, már pedig ha tudatosan csinálod és lépkedsz előre, akkor nagyobb célokat könnyebben, hatékonyabban és gyorsabban fogsz elérni.
Már sokszor elmondtam talán itt is, hogy sétálva egy laza dombon felfelé lihegtem, majd a Micoach Adidas appna köszönhetően 1.5 év múlva 2 órán belüli félmaratont futottam úgy, hogy utána természetes fáradtságot éreztem és nem voltam a halálomon. Ennyit jelent, ha van valami ami megmondja, mi a helyes út, ne adja még hozzád is igazítja mit kell tenned. -
#1500 A legrosszabb az önigazoló vásárló. Na én nem ilyen vagyok. Nem érdekel, hogy mi mennyibe került, darabokra szedem, ha valami nem tetszik. Az első benyomásaim nem voltak túl jók, aztán elmentem futni.
Röviden: Minden egyes futónak orvosi vényre írnám fel ezt az órát. Teljesen és totálisan lehidaltam tőle. Nagyon nagyon profi, abszolút hozza amit elvártam tőle!
Bővebben:
+ Állítható fényerő!!! OMG! Ez mennyire hiányzott a 920XT-ből! Ez már 60%-on normál fénynél kisüti a szemed, 100%-on ha a nap ezerrel rásüt is nyúlsz a fényerő levétele gombért. Viszont ha nem futsz, nem nyomkodod akkor a transzreflektív kijelző nappal remekül olvasható úgy is, de szürkületben, kevés fénynél szinte semennyire.
+ Nyilván tud olyat, hogy ha magad felé fordítod az órát, edzés közben, akkor érzékeli a mozdulatot és felkapcsolja a vellanyt' és jól látod az adatokat. Ha kicsit leengeded, elfordítod a kezed, hamar kikapcsolja a delejt, ezzel is spórol.
+ A 920XT GPS-e is baromi pontos volt, ez meg rögzítette azt is, hogy egy mélyedést jobbról kerültem ki, pedig kicsi mélyedés volt ^^
+ Amikor frissíted az órád és kiírja, hogy hellószia akkor 7 GB-nyi utcaszintű EU térképet tolnék a bal csuklódra, az úgy IT szempontból is szinte őrület! Soha nem gondoltam volna, hogy ezt megérem valaha. Amúgy 16 GB belső tárhelye van és kb. olyan 7-8GB-ból lehet gazdálkodni MP3 és widget+app célokra, mivel a térképek nem kevés helyet foglalnak el. BŐSÉGESEN elég!
+ Futás közben 2 gomb és utcaszinten, nevekkel, minden a normál GPS-ekre jellemző lófaxxal jelezte, hogy az ott a Kossuth utca, az meg a Sport út, etc.
+ Nagyon érzékeny tájolás, pici fordulónál is azonnal reagál a térképen és látod a megfelelő égtájat, irányt, etc.
+ Pulzus alapú mérés. Pont ahogy sejtettem. Intervallokat is toltam bele, ott volt amit 2-3 mp-el később reagált le, de akkor meglepően pontosan. Nagyon kényelmes mellkaspántos öv és teló nélkül futni, ez nem vitás. De majd nézek nagyobb futásokat is ugyanis egy negatívumot itt tudok jelenteni: Mindent nagyon szépen átvett a régió órától/Connectről. Kivéve a majdnem befejezett korábbi edzéstervemet. Viszont sejtem miért nem vette át. Mivel az eső/sár miatt kb. 8-10 napja nem tudtam kimenni, így úgy értelmezhette, hogy akkor azt én ott elengedtem. Aztán nem... de akkor sem sikerült beletöltenem már a régi, de még 10%-ban aktív edzéstervet az órába. Az újat, viszont másodpercek alatt beletolta.
+ Edzéstervek. Ez egy új szint megint a 920XT-hez képest. Sokkal profibb az egész kezelése, az edzés legenerálásának folyamata, a részletek egyes edzéseknél és végre: VAN FELMÉRŐ! Ez nagyon fontos! Anno az Adidas Micoach ezt tudta és assassement workoutnak hívta, amikor kizavart futni és séta, kocogás, normáé futás, tempós futás, nyélgáz témában hajtott meg 12 perc alatt. Itt is végre van ilyen! A felmérő során arra kíváncsi, hogy milyen sebességet, tempót tudsz és milyen gyorsan nyugszik vissza a szíved. Ebből belövi, hogy mire vagy képes, milyen az állóképességet és aztán ehhez állítja hozzá az edzéstervet! Ez priceless!!! Ezt imádtam annyira a Micoachban, meg nyilván a beszédhangos edzőtársat is és igen, az is van végre!!!
+ Edzés közben, ha változás van az edzéstervben egy MAGYAR női hang közli veled a füledbe, hogy mi következik és mit csinálj. VÉGRE! A 920 XT ilyenkor rezgett, csipogott, amit nem biztos, hogy a nagy erdei rohanásban, füleden a zenével 100%-ban mindig vettél. Nem volt vele különösebb gond, de na... ez már kategóriákkal jobb így.
+ MP3 lejátszás. Ejjbzmg. Ez de kellett már. Az egy dolog, hogy telón is tudod végre léptetni a dalokat, de teló nélkül BT fülesre olyan hangminőséget tolt ki, hogy majd letépte a fejem. Nem szakad, nem zajos, nagyon rendben van a hangzás... nagyon gyorsan tudsz lépkedni a dalok között, tudsz belepörgetni, hangerőt szabályozni, lejátszási listát, Spotify-t, minden vackot hozzáadni....
Az MP3 rátolása a telefonra drag&drop, faék. Mivel az óra USB pen módban is működik, így megjelenik a Music mappa is, rátolod ami kell és kezeli.
+ Ahogy ment le a nap, úgy rögzítette szépen a hőmérséklet csökkenését is. Meglepő, hogy mennyire jól képes figyelmen kívül hagyni a bőröd melegét. Nem gondoltam volna. Azt hittem ez a része sokat nem fog érni.
+ Egy gombnyomás futás közben és laktatküszöbtől kezdve, a pulzustartalékon át bármit láthatsz. Vagy nem, ha nem akarod és leveheted az aktív panelek közül. Pazar.
+ Hazaérsz wifin automatikusan szinkronizál ez is, mint a 920XT, nagyon jó kényelmi funkció.
- Az analóg számlaptól nem volt egyszerű megszabadulnom. Gyárilag 1 digitális van benne, de az vérgagyi. A Garmin Store-ban vannak jók, de hiába böktem rá a letöltésre nem akarta, pedig össze volt párosítva már az órával, de mindig közölte, hogy az óra szoftverét frissíteni kell, csak éppen nem tette meg. Aztán direktbe kellett rádugnom az órát a PC-re, és akkor feldobta, hogy van frissítés... igen ám, de végig térkép frissítésről beszélt, így feltoltam az EU-t, majd hozzáakartam így tenni a vágyott számlapot, papíron hozzá is adta, csak éppen nem jelent meg. Na végül lehúztam a gépről, ekkor közölte, hogy itten kérem, súlyos és fontos frissítések vannak, addig semmit, míg azok fel nem mennek. 4 perc múlva fent volt az új számlap is végre, de mondom: A frissítések között rendszerfrissítést nem írt egyszer sem, holott a végén kiderült, hogy mégiscsak szedett le azt is a Garmin Expressen keresztül!
Tengernyi dolog van, amit még nem tudtam kipróbálni. Holnap talán már az érintéses fizetést is megtudom lesni, kíváncsi leszek majd a boltban az arcokra, mert soha a büdös életben nem láttam még embert az órájával fizetni, pedig az Apple is éppen mostanság próbálkozik idehaza is ennek az elterjesztésével.
A Xiaomi is sok dolgot tud, de mindenből kevesebbet, van amit meg egyáltalán nem. Egy másik kategória. Garminnak is van jóval olcsóbb de Xiaomi tudású órája, 100k körül, de a Fénix 5 Plus-ba baromi sok dolgot beletettek, abszolút a szegmens tetején sepreget. -
kamionosjoe #1499 Én már fél éve csak egyszerűen futok, semmi kütyüt nem használok. Lett egy új androidos telefonom, de a fitbit aktivításmérőt nem tudtam hozzá kapcsolni, ami korábban az iPhone-al volt szinkronizálva, így megváltam tőle. Egyelőre nekem így is tökéletes. :) -
#1498 Prohardveren van topikja és van sok tulaj ott a helyed:
Amazfit Stratos PH topik -
#1497 amazfit2 stratos
Ez is tud 14 sportot támogatni és szinte mindent mint a garmin.DE még nem találtam senkit aki gyakorlatban is használta volna és tudnék kérdezni rola dolgokat .
Mert azért az árkülönbség jelentös, és a pontosság nem hiszem, hogya annyival rosszabblenne.NYilván nem profi szinten használnám, csak hobbi koca futó és lkerékpárosként, de napi használatban is jol mutasson minden alkalomhoz -
#1496 Ez multisport óra, a Xiaomi cuccok inkább csak futáshoz vannak és rengeteg dologban pl. hozzá sem lőnek ennek a tudásához.
A Small verzánál az akksi szerintem elég kevéske, az X, vagy is large verza tud véroxigénszintet is mérni, de túl nagy az már egy ffi csuklóra is, és a magashegyi mászás veszélye engem nem fenyeget (sajnos). A large verzában persze az akksi is nagyobb, de én úgy érzem, hogy a az S és L közötti verza mérete és akksi kapacitása az életszerű és ideális. Pl. folyamatos GPS track módban 24 órát bír, ami nagyon kevés sportolónak nem elég.
A beépített pulzusmérő jelenlegi technológiai tudásunk szerint SOHA nem pontosabb, mint a mellkaspántos. Viszont lassabb, hosszabb távoknál áldás, hogy nem kell a mellkaspánt, mert ott gyak 1-2 bpm eltérésről írnak a sportolók. Intervalloknál 2-3 bpm pontosságú csuklóról, viszont pár mp-es késéssel követi le a hirtelen változásokat, így intervallokra érdemes az övet feltenni.
Nekem a Garmin mellkaspántja még soha nem csípte ki a bőröm. Ha kicsípi az azért van, mert nem volt jól tisztítva előzőleg. Minden egyes futás után az övet, ha megizzadtál meg kell mosni csap alatt és minden héten 1x langyos szappanos vízbe ki kell mosni, majd szabad levegőn megszárítani. Nekem így soha nem volt panaszom.
A Glonass, Galileo, GPS rendszereket EGYSZERRE kezeli, ez biztos, a tesztekben is mindenki írta.
A Garmin connectbe gyak. bármiről tudsz feltölteni adatokat, hiszen van benne TCX, GPX import, a statisztikák, jók és részletesek, ezt a korábbi 920XT-m alapján nyugodt szívvel mondhatom. Az órára természetesen lehet edzéstervet feltölteni, évek óta így futok vele! Alternatív appból, ha jól tudom Strava támogatás van egyedül, ami nem rossz, ugyanis jelenleg a Strava legjobb ilyen app. Viszont nekem bőven elég a Garmin Connect, nem kell Strava. -
#1495 kb nekem is ez jött le elsöre, hogy oké , a sok tudás, de valahogy nem jött át , hogy mire fel kérnek el ennyit érte, miközben a kinai xiaomi is ugyan ezt tudja 5 öd áron.
Én probáltam mind a 3 kivitelt a small a large és a saphire verziót is, mindegyik kb ugyan azt tudja csak egy egy feature hiányzik belölük és ugye a méretbe és anyaghasználatba különböznek.
Azt em tudom, hogy ez a beépitett pulsusmérő mennyivel pontosabb mint a melpántos verzió, de nekem az is jó ha legalább azt a szintet hozza, mert nem kell veszödni a pánttal és nem csipi ki a böröm alatta.
A gps pontosság is jó ha 3 féle muholdat használ a kérdés, hogy kombinálja e a 3at egybe vagy választani kell köztük, hogy mikor elyik aktiv.
A hozzá mellékelt szoftverrol nem tudok semmit, mennyire lehet beleimportáln elöbbi adatokat és milyen statisztikákat csinál esetleg fel lehet e tölteni az órára az edzés tervet, vagy alternativ appal használni.
-
#1494 5% felett kapcsolt be magától, itt már látszik a töltés módja, százaléka.
Alapból a rendelkezésre álló számlapok közül egyik sem digitális, mindegyik analóg, ami nálam negatívum, már pár évesen is digitális óra volt a kezem, nyilván nem fogok átszokni analógra. Viszont ezernyi digitális widget tölthető rá a Garmin store-ból ingyenesen, még Star Trek témájú is van :-)
Ja és amúgy továbbra se értem, hogy a faszba nem képesek egy nyomorult töltőt csomagolni a dobozba már ezen a szinten???!!! Töltőkábel van, adapter nincs, a többit old meg. Fúúúúú -.-
A töltőkábel ráadásul piszkosul rövid, a 920XT kábelének kb. fele, ráadásul az órát a hátlapjába dugva lehet tölteni, így nem lehet csak egy szabadon álló konnektorba bedugni, mert akkor azon lógna, mint pók a fonálon. Ezek apró, de fontos dolgok, amikre a 920XT esetében még figyeltek, most meg baxtak rá.
De legalább gyorsan töltődik... 17%... 920XT-t is tök gyorsan fel lehetett tölteni és 1 hétig garantáltan elvoltál vele.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.05.18. 14:53:25 -
#1493 10 perce vettem át.
Eddig:
- Akksi rommá merülve, rögtön tölteni kell, de bontatlan doboz, minden fóliás. Ezt csak azért írom, mert sok helyen panaszkodnak, hogy refurbished terméket adtak el nekik. Nyilván nem a hazi Garmin viszonteladók, hanem az ilyen-olyan random webshopok.
- 260k-ért nulla magyar nyelvű leírás, dobozon: töltsd le innen és innen. És ott teljesértékű, szuper részletes, magyar, de akkor is gyerekek... nem telt nyomtatóra, meg papírra.
- Ennyi pénzért NULLA mellécsomagolt extra. Amikor az OLCSÓBB 920XT-m kibontottam tele volt extrával... pl. biciklis tartó, magyar nyelvű részletes kiskönyv, külön kis hordozó szütyő, extra toldó pántok.
- Ez a Sapphire változat, ami elvileg eléggé a felső kategória már, de a 920 XT csodás szíjához képest ez így a kínai dzsunkarizs, fapad szíjakat idézi. Egyszerűen kellemesebb a bőrnek a 920XT gyári szíja, mint ezé. Tény, hogy ehhez lehet venni bőr, meg fém, meg egyéb anyagokból készült szíjat, de, hogy alapból nem egy normálisabbal adják ennyiért az elég gáz!
- Most nézem a töltést. Gagyi a visszajelzés! Egy villám jel egy akku jelben és szevasz. A 920XT-m ezzel szemben %-ot és ha jól rémlik még aktuális időt is írt, meg nyilván az USB kapcsolat jele is rajta volt.
- Aminek eléggé örültem, hogy az óra súlya szinte annyinak érezhető, mint a 920XT, sőt a kerek kivitel miatt a mérete nem, hogy nagyobb, de picit kisebb! Simán elmegy egy átlagos nívós ffi órának, míg a 920XT téglalap alakja eléggé retro feelin'.
Nem kapcsoltam még be, mivel tölti, de az első benyomásom az, hogy egy használt Suzuki Swift áráért ez így eddig csalódás. De ezek egyelőre csak a külsőségek, a lényeg nemsokára jön, mert 1.5 órás futásom van pont, ahol már zenét is szeretnék hallgatni, a GPS térképes navit is kifogom próbálni, hétfőn meg fizetni akarok vele a Sparban :-)
Bevallom az eddigiek alapján a 920XT-mre szavazok, de ez eddig ugye még semmi, csak első benyomások...
-
#1492 MAjd ird le a tapasztalataid, mert én is ezt néztem még a xiaomi amazfit2 stratos mellett. és kb ugyan azokat a funkciókat tudják, persze a garmin tobbet és nyilván jobbat, csak még nem gyöztem meg magam rola, hogy ez mind megéri e nekem az árban lévő különbséget.
Karácsonykor volt az egyik közeli boltba 899 eur rol 699 ért akciósan persze neten is annyi az ára, most tanán már 599ért is találni, -
#1491 Olyan izgatott vagyok, mint egy szaros kölök'. Már ott a főnököm autójában (Nemsoká' 40 éves, leszek ez így SOK ember közös ajándéka, nyilván én adom bele ettől még a legtöbbet :-)
Garmin Fénix 5 Plus Sapphire
Főbb fincsiségei
- csuklós pulzusmérés (is) 3 LED-del
- Zafír üveg, rozsdamentes egyéb elemek
- utcaszintű beépített navigáció + térképek
- beépített MP3 lejátszó(!), 500 dal tárolása, hallgatás BT fülhallgatón keresztül, óráról léptetés, SPOTIFY támogatás!
- NFC chip miatt érintős fizetés!
- GPS, GLONASS, Galileo, három tengelyű iránytű, giroszkóp, barometrikus magasságmérő, hőmérsékletszenzor
- nyilván az alap analóg órás kijelző tetszőleges átállítható, akár Star Trek témájúvá is :-D
- kvázi örök garancia -> ha rámész markolóval gar időn túl, akkor is cserélik és újraindul a gar, nyilván ennek van egy díj, kb. az óra eredeti árának a kb. 30%-a
-
#1490 Szerver oldali gond volt pedig... Navigate elintézte pár nap alatt :-)
Amúgy idén szerintem még feljebb váltok futós óra témában, ha valakit érdekel az "örök garis" 920XT Triatlon Bundle pakkom, szóljon bátran.
SG-snek instant 10k engedmény, meg nyilván free posta.
https://hardverapro.hu/apro/garmin_920xt_black_tri_bundle_orok_garis_hrm_swim_2/hsz_1-25.html -
#1489 Köszi... akkor fogalmam sincs, mi a kínja :-( -
#1488 Nekem nincs hiba. Mindegyiknél ott a térkép, mobil appban is és pc-n is.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.04.23. 15:42:48 -
#1487 Garmin Connect-et aki használ: Az utolsó pár edzésemen levő térképeket semmi alól nem tölti be a tevékenységnél. Minden adat ott van rendben, de a térkép nem jelenik meg. Márciusi edzésnél gond nélkül betölti!
Másnál is rossz? -
#1486 Hátha valakit érdekel 21run olcsó cipők németből -
#1485 Köszönöm de nem értem ezt a nyelvet. -
#1484 https://github.com/tobiaslj/garmin-connect-export -
#1483 Ja, egyesével elég nagy szopás, azért pár nap múlva nézd meg Strava-t hátha leszinkronizálta. -
#1482 Ezért mondtam akkor maradnak a garmin órák... nem fogok 3 éves futásokat ki tudja hány napra lebontva egyesével átteni stravára..Kár, hogy nincs más megoldás :( -
#1481 Adott edzés megnyit, jobb felső sarok, fogaskerék.
-
#1480 Garmin oldalán, az All Activities-ben kellett volna lennie ennek a lehetőségnek a jobb felso sarokban, volt egy gomb hogy export, de úgy látom a Garmin kedvesen megszüntette és most már csak .csv-be enged exportálni.
Egyébként nem értem hogy a Strava miért nem húzta át minden adatod, nekem ez ment simán, lehet csak idő kell neki és majd frissül. -
#1479 Jöhet hogy kell én nem találok semmi ilyet. -
#1478 Ne viccelj, par kattintas az egesz. -
#1477 Ennyi szarakodást nekem nem ér meg.Főleg hogy nem tudom "kézzel" hogy kell. -
#1476 A maradekot kezzel. En emiatt nem maradnek, marmint a xiaomi amugy tetszik akkor ne ez tartson vissza. Nekem ott van minden futasom tobb evre visszamenoleg pedig nem is garmin-nal kezdtem, sot még strava se volt akkor. -
#1475 Strava fiokbol, valahol lesz ott egy menupont ahol 3rd party app-okat lehet hozzaadni, lenyegeben csak rakattintasz az egyik lehetosegre, itt ugye Garmin, aztan megadod a garmin fiokod adataid, ezutan a Strava athuz mindent, es ha frissul a garmin connect akkor azt is, nem lesz semmi dolgod. -
#1474 Na megcsináltam de csak 2018 decemberitől tette át a stravaba..Mindegy akkor maradok a garmin óráknál. -
#1473 Garmint stravaval hogy kell? Életbe nem kötögettem semmit semmivel. -
#1472 Akkor marad a kezi exportalas import. Szerintem a legjobban akkor jarsz ha osszekotod a Garmint Strava-val es az uj orad is. Vagy kezi export fájl-ba es nezel egy olyan oldalt amivel osszekotheto a Xiaomi es oda importalod be ezt a fajlt. Tcx-et mar mindegyik oldal ismeri, azzal nem lesz gond szerintem. -
#1471 Igen.Garmin órával Garmin connect netes oldalra. -
#1470 Én Strava-ba gyujtom, oda tudtam Nike app-bol is, Garmin-bol is automatikusan feltolteni, es ahogy latom az Amazfit is tud.
Egyebkent most hova gyujtod a futasod? Garminba?
Na majd kivancsi leszek a velemenyedre az oraval kapcsolatban, tesom is venni akar de még örlődik, mert bejon neki a Garmin is:) -
#1469 Amazebackup progival megoldható. Kicsit nyögvenyelős, mert egyikből futás után állandóan exportálsz, a másikba meg importálsz. -
#1468 Nem sokan használnak xiaomit pedig jó volna tudni hogy az ott regisztrált futások pl Garmin alá tehetőek-e.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.03.01. 10:08:52 -
#1467 A legtöbb normális futós app webes felületén kell, hogy legyen export, ott TXC, GPX fájlba exportálható a futás és az új helyre betehető.
MiCoachnál anno könnyen ment, Runtasticnál anno már egy Githubos segédprogi kellett (Runtastic = retek), Garminnál dettó van ilyenre gyors lehetőség. -
#1466 Cserélném az ezer éves Garmin Forerunner25-ömet (aminek a mai napig semmi baja) Xiaomi Stratos 2-re mert nem is drága jól is néz ki,de nem akarok megint már egy 3. helyet ahova gyűlik a futásom.
Nem értem miért nem lehet egységesre tervezni ezeket hogy a mentés valami minden app által támogatott formátumba legyen és egy adott futó website-nál csak simán fel lehetne tölteni legyen az xiaomi ,garmin, apple + minden más órával rögzítve. -
#1465 Hatha valakit érdekel, Garmin Fenix 3
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az óra egyébként nagyon jó, testreszabhato minden sprothoz, tobbfele szamlapot lehet beallitani hozzajuk amik kozt valtogathatsz. A pulzust eleg pontosan meri, egy kis lag van benne de nem vészes, osszehasonlitottuk mellkaspánttal es nem volt nagy eltérés, szinte semmi. A kijelzoje par eve meg jonak volt mondhato, de azert ma mar nem mondanam annak. Jol olvashato, nem azzal van a gond hanem a felbontassal. Az ora egyetlen nagy hatranya az ara. Xiamoi stratos fit orát már fele annyiert kapni es gyakorlatilag mindent tud amit a Garmin, kivéve barometer. Szoval mondhatjuk hogy a Garmin az okosorák Apple-je hiszen mint tudjuk mindent ázsiaban raknak ossze ugyanabbol. Az uj oraik ára pedig még durvábbak...
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.03.01. 09:21:43