Év végén jönnek az AMD asztali négymagosai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan világ felé haladunk sanyix 😊, muszáj, ha el akarnak majd adni a procigyártók 8 meg mégtöbbmagos procikat, ki a fene venné meg ha nem használná ki semmien szoftver. Tudom jó fegyver a marketing, de csak a hülye embereken nem gazdagszanak meg a gyártók ma már talán 😊
@ Keldor : Ugytudom a nehalem olyan lesz mint a fusion amd-nél, cpu-gpu hybrid, ugyhogy valószinüleg nem csucsgrafikát fog nyujtani, nem halnak ki a videokártyák, max a belépõszint és az alaplapra integráltak, tehát amit írtam az megállja a helyét, persze neked is igazad van, azt veszel amit akarsz, csak érzékeltetni akartam, hogy talán nem azt 😊
Kihasználja. Már eleve többmagos procira írták a progit.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A Supreme Commander-rel pl. én csak kis pályán tudok játszani, mert a közepes pályákon már úgy belassul a játék, hogy élvezhetetlen lesz. (AMD A3000+ ; 1GB RAM ; AMD Radeon X1950Pro 512M😎
Kellene egy duplamagos proci, amit a játék 100%-osan ki is használna, meg legalább 2GB RAM, de inkább 4GB RAM.
LoL!!! <#wow3>#wow3>
Látszik, hogy agyatlanul vitatkoztok. Mondj egy ember aki 3,9 mondjuk 4 évre tervez gépet. Az átlag ember hamarabb lecseréli a gépét. Kidobja. Elavul. Ha játszani akar, márpedig a géptulajok nagy része játszik, ennyit nem vár. Legyünk már reálisak. Egy cég a saját gépparkját hamarabb leamortizáltatja, pedig csak doc-ot készítenek rajta. <#taps>#taps><#taps>#taps> Szép...
Nem errõl van szó, csak ne írd már ki azt, hogy én nem fogom megvenni... sry de bántja a szememet!😊 Én se írom ki, hogy te meg szûz maradtsz életed végéig...
AMD Athlon X2 5600+ - 41K
Az árkülönbség tényleg csak 9K, amit a vételnél még erõsen figyelembe kell venni, az a fogyasztás.
Nekem a gép szerintem megeszik havi kb. 3K áramot, ami kb. 8.45 óra naponta átlagban.
A két CPU közt 20W fogyasztáskülönbség van az intel javára, ami havi 192HUF fogyasztáskülöbséget jelent. (20W * 8,45óra/nap * 30nap * 38HUF /1000)
A 9K különséget 3,9 év (9000 HUF/192 HUF/12 hónap) alatt hozza vissza az intel Core2 Duo.
Ez valakinek megéri, de szerintem a többségenek nem.
pl vettem egy 3800+ X2-est még november elején és ha azt nézzük, hogy az intel azóta mit hozott össze, akkor kicsit szorongok, hogy nekik gyorsabbak a kétmagosaik, miért nem vártam még egy kicsit a vásárlással.. de ha így nézem akkor még most is várhatnék, mert most meg amd fog dobbantani.. szóval az otthoni felhasználóknak igenis számít az ár, nekem is - és pont az otthoni felhasználók vásárolnak 3-4 évre gépet - , csak vannak akik egy kicsit értenek is hozzá. vannak akik tesco-sat vesznek, én olyat akartam ami a legolcsóbb és 2 mag van benne (volt még a pentium d, de annak se jövõje nem volt már akkor, se 31 fokos idle hõmérséklete..) és nekem bejött az amd. vagy az hogy két magos és ha valami leterheli/kiakasztja az egyiket akkor a másik még azért oda tud állítani 2 ghz-et. ha most lennék abban a helyzetben, hogy új konfigot vegyek, akkor erõsen elgondolkodnék az intel féle megoldásokon. amelyik olcsóbb..
\"The voices are back... Excellent.\"
\"The voices are back... Excellent.\"
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Ha bármiben tévedtem, nyugodtan ki lehet javítani!
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Nem kell a negatív lejárató reklámra, meg a hülyékre hallgatni, vagy ráfogni a procira azt ami egy másik hardver, vagy a felhasználó hibája...
Ja amúgy a p4-et is jobban ajánlották munkaállomásokba, pedig az még rosszabb teljesítményû volt... mert ez a reklám, és a hülyeség.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Amúgy azért ajánlhatják mivel nagyobb teljesítményû (ez esetben ár kevésbé fontos)
pl zenére: ha már számgép kell akkor Mac, esetleg ha PC akkor Intel proci.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Csak éppen van aki nem akar tuningolni...
Egyébként az a durva, hogy a sima K8 még most is veri a core2-t memória átviteli sebességben, az integrált memóriavezérlõ miatt. Ha most a K8L vagy K10 vagy most minek hívják nem csak memória adatátvitelben lesz jobb(márpedig úgytûik úgy lesz) akkor milesz? Veszik tovább a core2-t mer az a menõ, ugyanúgy mint a P4-nél volt anno.
Amúgy olyan 30-40 ezres árkategóriáig bõven jobb az AMD (pl 26-ért kapsz 4600X2-t, intelbõl ennyiért csak a leglasabbatt (E4300). Arról nem beszélve hogy pl 20.000 körul van a 4000+ X2 is. És ennél nagyobb teljesítményre átlagnak nincs is szüksége (Még Crysis-hoz is bõven elég lesz)...
Tényhogy Core fejlettebb, de jóval újabb is mint a K8 széria...
Igazából az az érdekes hogy K8 minden téren verte a P4-et, de csak kis piacot tudott szerezni. Most Core2 jobb és kezdik temetni az AMD-t. Hát igen a "brand" hatalma. AMD még K8-al SEM tudott kilépni a "gagyi" imidzs alól a tömegek szemében.
intel Core 2 Duo 6600 - 50K
AMD Athlon X2 5600+ - 41K"
az nem jelent semmit, az a 9 ezer forint ha 19 ezer lenne meg akkor is jobban megerne a core2 jelenleg.
Jézus nem létezett, a Biblia hazugság!
Egyébként hajrá, mert nem akarok monopol helyzetet, az biztos!
ez egy tök új architektúra lesz...
intel Core 2 Duo 6600 - 50K
AMD Athlon X2 5600+ - 41K
Az AMD mostanra már jó áron adja az Athlon X2-t, de aki teljesítményt akar, annak muszáj Intelt vennie.
Hajrá AMD!
Gigabyte GA-7N400-L, AthlonXp 2500+, ATI Redeon 9800pro, 1giga DDR 400MHZ, 280g HDD