41
  • lee56
    #41
    Tényleg 1re több progi húz hasznot a többmagból, CoH is támogatja, Theatre of War-nak már a demójában is volt multitasking kapcsoló...

    Olyan világ felé haladunk sanyix :), muszáj, ha el akarnak majd adni a procigyártók 8 meg mégtöbbmagos procikat, ki a fene venné meg ha nem használná ki semmien szoftver. Tudom jó fegyver a marketing, de csak a hülye embereken nem gazdagszanak meg a gyártók ma már talán :)

    @ Keldor : Ugytudom a nehalem olyan lesz mint a fusion amd-nél, cpu-gpu hybrid, ugyhogy valószinüleg nem csucsgrafikát fog nyujtani, nem halnak ki a videokártyák, max a belépőszint és az alaplapra integráltak, tehát amit írtam az megállja a helyét, persze neked is igazad van, azt veszel amit akarsz, csak érzékeltetni akartam, hogy talán nem azt :)
  • JTBM
    #40
    Megmérted?
    Kihasználja. Már eleve többmagos procira írták a progit.
  • Sanyix
    #39
    Dehogy használna ki...max álmodban. És egy olyan világban ahol minden úgy működik ahogy kell, és mindennek van értelme :)
  • JTBM
    #38
    Az új játékok kihasználják, sőt, igénylik a nagy teljesítményt.
    A Supreme Commander-rel pl. én csak kis pályán tudok játszani, mert a közepes pályákon már úgy belassul a játék, hogy élvezhetetlen lesz. (AMD A3000+ ; 1GB RAM ; AMD Radeon X1950Pro 512MB)
    Kellene egy duplamagos proci, amit a játék 100%-osan ki is használna, meg legalább 2GB RAM, de inkább 4GB RAM.
  • maestro85
    #37
    egyébként cikket olvasva... Az hogy filmet kódolnak h.264-el, eléggé relatív, beállításoktól függ a gyorsaság, sőt, nem csak lassítani, hanem fokozni is lehet a konvertálás sebességégt beállításokkal. Ergo , utálom a relatív meghatározásokat. Viszont így-is úgy is jó teljesítmények ígérkezik. Nemrég CSAK néztem egy HD előzetest az 1,5 CeleronM-es lapimon, 92% terhelés volt.
  • maestro85
    #36
    "A 9K különséget 3,9 év (9000 HUF/192 HUF/12 hónap) alatt hozza vissza az intel Core2 Duo."
    LoL!!!
    Látszik, hogy agyatlanul vitatkoztok. Mondj egy ember aki 3,9 mondjuk 4 évre tervez gépet. Az átlag ember hamarabb lecseréli a gépét. Kidobja. Elavul. Ha játszani akar, márpedig a géptulajok nagy része játszik, ennyit nem vár. Legyünk már reálisak. Egy cég a saját gépparkját hamarabb leamortizáltatja, pedig csak doc-ot készítenek rajta. Szép...
  • maestro85
    #35
    Szerintem nem mi döntjük el melyikből vesznek többet, hanem legfőképpen az oem gyártók. Átlagusernek nem kell még a leglasabb core3 de még a x2 3600+ sem kell, a játékok sem hiszem hogy kihasználják még ezeket rendesen. inkább videókari kell. Az olcsó kategóriában egyértelműen az amd költséghatékonyabb, ezen nincsen értelme vitaztkozni, a csúcsteljesítményre meg szűk körnek van igénye, meg a nagyzó embereknek. Jelen pillanatban éppen 1386MHz-en futó gépről netezek. A másik gépem gyorsabb, mert azzal grafikával is foglalkozom. De irodai alkalmazásnak minek gyorsabb?
  • Keldor
    #34
    :)
    Nem erről van szó, csak ne írd már ki azt, hogy én nem fogom megvenni... sry de bántja a szememet!:) Én se írom ki, hogy te meg szűz maradtsz életed végéig...
  • JTBM
    #33
    intel Core 2 Duo 6600 - 50K
    AMD Athlon X2 5600+ - 41K

    Az árkülönbség tényleg csak 9K, amit a vételnél még erősen figyelembe kell venni, az a fogyasztás.

    Nekem a gép szerintem megeszik havi kb. 3K áramot, ami kb. 8.45 óra naponta átlagban.
    A két CPU közt 20W fogyasztáskülönbség van az intel javára, ami havi 192HUF fogyasztáskülöbséget jelent. (20W * 8,45óra/nap * 30nap * 38HUF /1000)

    A 9K különséget 3,9 év (9000 HUF/192 HUF/12 hónap) alatt hozza vissza az intel Core2 Duo.

    Ez valakinek megéri, de szerintem a többségenek nem.
  • waterman
    #32
    megbízhatóság? -> alaplapi bios frissítés és nem a gyári cd-s, hanem netről letöltött frisebb driverek használatával igencsak javul a megbízhatóság. alapvetően egyik gyártó sem csinál jobbat vagy rosszabbat, mert ami nem megy át az ellenőrzésen, azt kidobják vagy lesz belőle celeron.. tehár rá van írva a procira mit várhatunk el tőle.

    pl vettem egy 3800+ X2-est még november elején és ha azt nézzük, hogy az intel azóta mit hozott össze, akkor kicsit szorongok, hogy nekik gyorsabbak a kétmagosaik, miért nem vártam még egy kicsit a vásárlással.. de ha így nézem akkor még most is várhatnék, mert most meg amd fog dobbantani.. szóval az otthoni felhasználóknak igenis számít az ár, nekem is - és pont az otthoni felhasználók vásárolnak 3-4 évre gépet - , csak vannak akik egy kicsit értenek is hozzá. vannak akik tesco-sat vesznek, én olyat akartam ami a legolcsóbb és 2 mag van benne (volt még a pentium d, de annak se jövője nem volt már akkor, se 31 fokos idle hőmérséklete..) és nekem bejött az amd. vagy az hogy két magos és ha valami leterheli/kiakasztja az egyiket akkor a másik még azért oda tud állítani 2 ghz-et. ha most lennék abban a helyzetben, hogy új konfigot vegyek, akkor erősen elgondolkodnék az intel féle megoldásokon. amelyik olcsóbb..
  • waterman
    #31
    nekem asus és szintén nforce. és szintén via-s alaplapról váltottam, mert elegem volt a furcsa hibaüzenetekből, kékülő ablakokból, irq ütközésekből,
  • Tetsuo
    #30
    Egy otthoni felhasználónak sem igen számít az ár, ha több évre vásárolt processzorról van szó és ~10e a differencia.
  • Tetsuo
    #29
    Az lehet..
  • lee56
    #28
    Na szóval most komolyan, ha már előre eldöntöd, hogy mi lesz a jobb és mit fogsz venni 1-2 év mulva akkor gratulálok, kicsit sem vagy elfogult...
  • Csaba42
    #27
    Én nekem az (MSI alaplap és az) nForce chipkészlet nagyon bevált!:) Régebben VIA volt, de... hát, hogy is mondjam,... kevésbbé volt talpraesett, sokat bukdácsolt.:)
  • Csaba42
    #26
    Azért ajánlják munkaállomásokba, mert ott tényleg nem számít az ár, valamint régebben az Intel inkább az üzleti ügyfeleknek tetszelgett, semmint az otthoni felhasználóknak, hisz nagyobb szeletet tud kihasítani a tortából, ha egy olyan vállalatot fűz meg, ami milliós nagyságrendben költ PC-re, mint egy felhasználó, aki "csak" pár százezret. Amúgy ez a nagy Core2Duo hype-olás már kezd idegesíteni (főleg sok nyomorék fiatal srác nyomatja ezt, akik "húdeszakértőknek" vallák magukat, bezzeg ha odavágnád neki, hogy magyarázza el pl. az ALU működését, vagy pl. az utasítás-feldolgozás lépéseit, csak hebegne meg habogna), régebben is ez ment a Pentium esetében, és az AMD rövid időn belül előállt egy olyan megoldással, ami alacsonyabb ár mellett nagyobb teljesítményre volt képes. Ezért is találta ki az Intel a Celeront (kénytelen volt), amivel a vékonyabb pénztárcás egyedeket célozta meg. Ha nem lett volna konkurencia, egyrészt Celeron sem lett volna (nem lett volna, ami kikényszerítette volna), másrészt az árak a csillagos égig emelkedtek volna. Hisz ki az a marha, aki egyedül van a piacon, s csak azért árulja olcsón a portékáját, mert a felhasználónak két szép szeme van? Most, ha az AMD megismétli a múltban történt eseményeket, akkor valószínűleg lesz valami light-osabb Core2Duo a Celeron helyére, hogy az otthoni vékony pénztárcás, Intel-mániás bagázs is tudjon új gépet(alkatrészt) venni. Egyébként nekem is volt Intel, most viszont AMD van.

    Ha bármiben tévedtem, nyugodtan ki lehet javítani!
  • dez
    #25
    Pffff. Mindkét proci pontosan ugyanannyira megbízható, azaz teljesen. Amiről te beszélsz, az az alaplap, és a rajta lévő chipset, amiből Intelhez is és AMD-hez is van jobb és rosszabb. De jó ideje a legrosszabbal is csak kisebb problémák vannak, amik orvosolhatók.
  • Sanyix
    #24
    Megbízhatóbb lol... ez olyan mint amikor egyesek azt mondják, hogy a p4 is azé volt jobb az amd-knél, mer kevesebb fagyott... erre mondtam többször is, hogy akkor hogy van az, hogy a 2 amd-s konfigomból, 3 féle amd procival, normál esetben egy se fagyott soha? Nem normális esetben, egy bugos handriver miatt (ami rögtön ki is derült, és új driverrel megszűnt), majd tuning közben, míg meg nem találtam az optimális feszt. Ezeken kívül soha nem fagyott semmi, tuniggal sem (pedig a gép napi 14-16 órát megy, sokszor fullosan leterhelve).
    Nem kell a negatív lejárató reklámra, meg a hülyékre hallgatni, vagy ráfogni a procira azt ami egy másik hardver, vagy a felhasználó hibája...

    Ja amúgy a p4-et is jobban ajánlották munkaállomásokba, pedig az még rosszabb teljesítményű volt... mert ez a reklám, és a hülyeség.
  • lee56
    #23
    Rendben, te döntesz
  • sgbo
    #22
    Megbízhatóbb ??? Miért mert Intel és nem valami "gagyi" AMD.
    Amúgy azért ajánlhatják mivel nagyobb teljesítményű (ez esetben ár kevésbé fontos)
  • Tetsuo
    #21
    Azért a Core2 valamivel megbízhatóbb mint a K8, hiszen munkaállomásokhoz jobban ajánlják..
    pl zenére: ha már számgép kell akkor Mac, esetleg ha PC akkor Intel proci.
  • Csaba42
    #20
    Döntsd el te, ne is hagyd, hogy más eldöntse helyetted! Arra költöd a pénzed, amire akarod!
  • Csaba42
    #19
    Ehhez amúgy új tokozás lesz? Amúgy Sanyix-nek igaza van, a Core2-t sokan azért veszik, mert az a "menő", ahogy a P4-nél is volt. :( Persze, ezt csak azok csinálják, akik vajmi keveset is értenek az informatikához, vagy csak fel akarnak vágni a haverok előtt = a primitív dedósok. Szerintem aki jó vételt akar, az nem azt nézi, hogy Intel vagy AMD, hanem a teljesítmény/ár-aránytényezőt. Az ilyen embert én is többre becsülöm, mint akik ész nélkül maradnak egy márkánál.
  • Keldor
    #18
    Had döntsem már el én, hogy mit akarok megvenni és mit nem...
  • Sanyix
    #17
    Azt fogja mondani, hogy azé mert a core2-t jobban lehet tuningolni...
    Csak éppen van aki nem akar tuningolni...
    Egyébként az a durva, hogy a sima K8 még most is veri a core2-t memória átviteli sebességben, az integrált memóriavezérlő miatt. Ha most a K8L vagy K10 vagy most minek hívják nem csak memória adatátvitelben lesz jobb(márpedig úgytűik úgy lesz) akkor milesz? Veszik tovább a core2-t mer az a menő, ugyanúgy mint a P4-nél volt anno.
  • sgbo
    #16
    Ha valamivel olcsobban ua teljesítményt megkapod miért érné meg ?
    Amúgy olyan 30-40 ezres árkategóriáig bőven jobb az AMD (pl 26-ért kapsz 4600X2-t, intelből ennyiért csak a leglasabbatt (E4300). Arról nem beszélve hogy pl 20.000 körul van a 4000+ X2 is. És ennél nagyobb teljesítményre átlagnak nincs is szüksége (Még Crysis-hoz is bőven elég lesz)...

    Tényhogy Core fejlettebb, de jóval újabb is mint a K8 széria...

    Igazából az az érdekes hogy K8 minden téren verte a P4-et, de csak kis piacot tudott szerezni. Most Core2 jobb és kezdik temetni az AMD-t. Hát igen a "brand" hatalma. AMD még K8-al SEM tudott kilépni a "gagyi" imidzs alól a tömegek szemében.
  • Alien_AM
    #15
    "A két kb. azonos teljesítményű proci közül az AMD az olcsóbb:
    intel Core 2 Duo 6600 - 50K
    AMD Athlon X2 5600+ - 41K"

    az nem jelent semmit, az a 9 ezer forint ha 19 ezer lenne meg akkor is jobban megerne a core2 jelenleg.
  • kisb92
    #14
    Sok hülye fan, flame-elő állat... Mindegy, ilyenek mindig is lesznek.

    Egyébként hajrá, mert nem akarok monopol helyzetet, az biztos!
  • lee56
    #13
    Az biztos, de nem te fogod megvenni, se én, se senki aki majd játszani is akar...
  • Keldor
    #12
    Nehalem: 2008. H2
    ez egy tök új architektúra lesz...
  • dez
    #11
    na, én sem tudok írni: úgy = új
  • dez
    #10
    Az úgy családban is lesz kétmagos, lásd cikk, ami az üzletekben állítólag Phenom X2 néven lesz megtalálható.
  • Sanyix
    #9
    Persze felmutatnak néhány évente valami újat, majd nem csinálnak semmit. Minek? a fanoknak elég ez is. Ha meg jön fel a konkurencia, akkor megint csinálnak valamit. Ez a legjobb nekik, tiszta haszon.
  • Kryon
    #8
    az a gond Inte-el,hogy végre csináltak 1 ütős cuccot Core 2esekkel,és kész,semmi nagyobb újítást nem terveznek csak csíkszélesség csökkentés+több proci 1 tokba,pont mint pentium,így megint csúnyán le fognak maradni.....
  • M0RN1NGST4R
    #7
    vegyél azt. de az a "szaros Intel" rendesen pofán b@szta az AMD-t.
  • kandeláber
    #6
    Ez még egy darabig így fog maradni.
  • JTBM
    #5
    A két kb. azonos teljesítményű proci közül az AMD az olcsóbb:
    intel Core 2 Duo 6600 - 50K
    AMD Athlon X2 5600+ - 41K
  • JTBM
    #4
    Az Intel a Core2 megjelenése óta gyorsabb, mint az AMD.
    Az AMD mostanra már jó áron adja az Athlon X2-t, de aki teljesítményt akar, annak muszáj Intelt vennie.
  • NeoMaN
    #3
    pffffffffff
  • Macci
    #2
    Hát, 1 ideig még nem lesz ilyen procim...Viszont legalább a kétmagosoknak így leesik az ára! Addig is jól meghúzom a mostani prockóm. Az biztos, h már csak AMD-t fogok venni, nem pedig szaros Intelt, ami drágább és lassabb.
    Hajrá AMD!