A média és a játékok hatása agyunkra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az pedig, hogy jómagam is GTAzok, Quakezek, és mégsem ölök meg senkit, nem azt bizonyítja, hogy a játékok nem ártalmasak az emberekre. Csak annyit, hogy jómagam nem kergül meg egy-egy videójáték alatt, magyarán a pszichés fejlõdésem nem engedi meg, hogy egy ilyen valótlan dolog kihatással legyen a valós viselkedésemre. Mert nem vagyunk egyformák, ahogy a pszichés feldolgozóképességünk si különbözõ. Aki "hajlamos", hogy úgy mondjam, az könnyebben bekattan, és ehhez nem egy videójáték, avyg film kell, ez bármitõl bekövetkezhet. Nem a videójátékokat kellene betiltani, hanem segíteni a szellemileg gyengébb embereken (na meg némely esetben elgondolkozni, honnan jutott fegyverhez a gyilkos, legyen akár 10-14 éves, akár 38-40)!
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ettõl még lehet igazad, de nem azért mert "tudod".
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
egyszóval nem az üzlet meg a konzol meg a játék a hibás hanem a szülõ aki megvette amúgyis elmebeteg fiának...
A türelem rozsdát terem.
1. Felül rákattintasz az IT/Tech fülre, és jobb alul láthatod a régebbieket.
2. A menüben van olyan hogy tartalom, itt rámész az IT/Tech cikkekre.
mindjárt megérted miért kell egy gyárat bezárni, mi a profit, és miért nem jó raktárra termelni
vicc de ven aki a való életben ezeklet nem fogja
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Magyarán: nem hiszem, hogy egy FPS annyira fejlesztene. Max egérrángatásban.
Egy jó kis startégiai játék ezzel szemben szerintem biztosan fejleszt. Mondjuk például szerintem aki sokat játszik StarCraftot, annak tényleg egy picit átáll a gondolkodásmódja, és könnyebben veszi elõre számításba a különbözõ helyzetek variációit.
A TV pedig igenis károsabb mint a számítógép. El is hiszem a sok mészárlást amerikában, én is ideges lennék ha a kedvenc sorozatomat reklámok szakítják meg. 😄
Starcraft + Diablo III - esemve
soxor meghaltak, sok volt belõlük, megsértül komolyabban jó eséllyel meghaltál, egy gyerek enm volt akkora érték mint ma
az ókori rómában pl. 3x adhattad el a fiadat rabszolgának
meg ugye a középkorban simán gyilkolászták egymást az emberek, elindultál a másik városba lehet, hogy soha enm értél oda, mert útközben kinyírtak a rablók, és nem ment nyomozni senki, max ha túl sokan tûntek el, kiküldtek egy õrjáratot
ha meg parasztvoltál (jobbágy) senkit nem érdekelt, hogy meghaltál
kanadában sokkal több fegyver van az mebereknél mint az USA-ban mégis nagyságrendekkel kevesebb a fegyveres erõszak
nem a technikai eszközökben kéne keresni a probléma okát a kedves amerikai barátainknak hanem a társadalmiban
Én mondjuk utálom ha fociban kikapok én vagy a kedvenc csapatom. Ha elvernek sakkban attól is pipa leszek, fõleg ha egymás után többször is. De ha a munkahelyen nem sikerül valami 5jére sem attól is nagyon pipa tudok lenni.
Sõt ha warcraftozok, és zsinórban kikapok 5ször akkor kedvem lenne jól beverni egyet annak aki miatt kikaptunk.
Mint láthatód tökre mindegy, hogy a balsiker számitógéphez köthetõ-e vagy nem, a legtöbb ember nem szeret veszteni és ettõl pipa lesz.
DE soha senkit nem bántottam ezért, általában ha felhúzom magam, abbahagyom azt amitõl pipa lettem, kimegyek levegõzni, és 10 perc múlva máris lehiggadok. Nem fogok pisztollyal lövöldõzni járókelõkre csak azért mert flehúzott egy noob...
Aki ilyet tesz annál már nagy gond van fejben és az nem a számitógépnek köszönhetõ hanem az már csak a tünete max
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Kibaszottul!!!
Amcsi végigháborúzta a XX. szd-ot, erre csodálkoznak, hogy magas a bûnözésük. Nem a valós okokat keresik, hanem kiszúrják maguknak a TV-t meg a videójátékokat. Gratula!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Igazábol még csak nem is volt komolyabb verekedésem életemben (mondjuk olyan, ahol vmi nagyobb seb/törés lett volna). Most én valami kivétel vagyok? Nem lennék normális??<#vigyor3>#vigyor3>
A szemet viszont tenyleg tonkre teszi. ez van.
Egy rendes családban felnõtt, normális környéken élõ, sok jó baráttal, osztálytárssal, és megbecsült tanárral "rendelkezõ" gyerek nagy ívben *** azt, hogy mennyire durva az, amit a tv-ben, számítógépen lát. Viszont egy válás szélén álló, láncdohányos szülõkkel, szemét tanárokkal, szivatgatós oszálytársakkal "rendelkezõ" gyerek még a micimackó láttán is be tud kattanni.
Mindenféle hülyeséget kitalálnak, és közben senki sem veszi észre, hogy mit is kéne valójában csinálni.
A családi kötelékeket kéne rendbehozni valahogy, és az iskolákat egy jobb szintre emelni, jobban képzett tanárokkal, nem pedig mutogatni mindenfelé, mer az olyan jól esik.
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Gigabyte P67A-UD4-B3,I5-2500K, Corsair DDR3 8GB 1866 Mhz CL9, Sapphire ATI HD 6950 2 GB GDDR5, SB X-FI Gamer, Samsung BX 2431, Logitech MX 5500
a másik a szülõi felelõsség. ha valaki olvasott már bármit a gyermeki fejlõdésrõl, akkor tudja, hogy idolt keres a kölök, akire hasonlítani szeretne. régen még ugye az apjukra akartak hasonlítani a kölkök, mert õ volt a legközvetlenebb azonos nemû a környezetében, akire követendõ példaként tekinthetett. manapság elõfordul, hogy a gyerek 4-5 órát játszik és csak reggelinél találkozik a szüleivel. na akkor itt kire kezd el hasonlítani? azt látja, hogy embereket téphet ki a volán mögül a játékban, akkor lehet megteszi a valóságban is. minél valósághûbb a szimuláció, annál jobban elmosódnak a valóság és a játék határai..
egy nem témába vágó kérdés: hova tûnnek a kiemelt cikkek az sg-n? tehát hol lehet a korábbi kiemelt cikkeket elolvasni?
\"The voices are back... Excellent.\"
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
mindkettõ meg fog történni, mivel a rengeteg fellebezés miatt legalább 10-15 év telik el a tényleges itélet kimondása és a végrehajtás között, szóval 40 éves kora elõtt szinte biztosan nem végzik ki.
A srácrol meg annyit ha nem állitják választási lehetöség elé (gázkamra vagy injekcio) akkor élete végéig szopatni fogják a sitten, és megtudja milyen az igazi gta feeling. Hát dögöljön meg aki kinyir 3 embert, ha smasszer lennék, áldani fogja azt a napot amikor beül a villamosszékbe, annyira megdolgoznánk.
Az én elméletem szerint a kulcs az eset megértéséhez a következõ tényeken alapul:
- a wal mart a legjobban jövedelmezõ cégek egyike;
- a take-two milliárdokat keresett a játékkal;
- hülye gyerekek mindíg voltak, vannak, lesznek;
- az ügyvédeket nem érdekli az igazság, csak a pénz;
- a rendõr, akinek a fegyverét megszerezték, vigyázatlan volt a gyanúsított közelében, olyan szakmai hibát követett el, ami három rendõr halálához vezetett
- érdemi pénzt csak az elsõ kettõbõl lehet kisajtolni
- amcsiban nem lehet a tárgyalóterembõl közvetíteni, nehogy a média befojásolja a lakosság közhangulatát, ami nyomásként nehezedik a bíróra, ezért más eszközöket kell keresni
További érdekességek
- amirõl azt mondom, hogy tény, az valójában a véleményem
- a játékok csak bizonyos agytevékenységet helyeznek elõtérbe, ezt is repetitiven, ami más agyrészek elsatnyulásához vezet(het)
- a társadalom olyan okos, amennyire felvilágosítod.
- angliában nem eshetett volna meg a sztori.
- ha Allah nevét üvöltözve robbantassz fel valamit, ahhoz Allahnak semmi köze, ahogy Jézusnak/istennek sincs semmi köze a keresztesekhez. Ki hibáztatja a császárt a japán militisták gyilkosságaiért? Ha egy gyilkos azt mondja, hogy videojáték miatt csinálta, egybõl úgy kezelik a dolgot, mintha ez lenne a kész tény.
Ha egyszer lövöldöznék, én a Sportszeletre fognám. Vagy a SuperGamezre 😊)))
mwuahhahaha
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
A gyilkosságokért a felelõsség egy részét át kell hárítani a kés nyelének a gyártójára, a kés pengéjének a gyártójára, a tettes szüleire akik megtanították a tettest használni a kést, valamint a fõzõshowra, amit a tettes nap mint nap nézett, és amely kiképezte õt a gyilkosságra.
"azonban egyre több felmérés és tanulmány bizonygatja, hogy a média által közvetített, értéknek nem nevezhetõ tartalom összefüggésben van az erõszak emelkedésével, a gyermekkori depresszióval"
http://www.gamerevolution.com/features/violence_and_videogames
"a koncentrálóképesség csökkenési rendellenességekkel"
Aki egész nap a tévé elõtt döglik, az ne várjon mást, ez tény.
"és a hanyatló oktatási színvonallal"
Mi köze az OKTATÁS színvonalához a médiának ?
"Az egyik legegyértelmûbb kísérlete a témának 1961-re nyúlik vissza, amikor a Stanford Egyetem kutatói óvodás korú gyerekeknek játszottak le két különbözõ filmet."
Az ovodás korú gyerekeknél még kurva sok nevelés hiányzik, nem tudom miért vonnak le ebbõl a kísérletbõl következtetéseket a >14 éves korúakra.
Mellesleg a bohócok ijesztõek.
"ezekbõl alakulnak ki a másolásos, úgynevezett "copycat" bûncselekmények"
HOPPÁ! Akkor mégsem az interaktivitás a probléma, hanem az ha van egy példakép aki egy akciófilmben irtja az embereket ?
"vagy akár szülõn múlik"
'vagy akár'... jó vicc.
Bizony kell egy bûnbak.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
1: interaktív, gondolkodásra, cselekvésre kényszerít.
2: van választási lehetõséged, hogy mit nézel meg, különösen az Internet esetében.
3: sok információ szöveg formájában van jelen: kénytelen vagy olvasni 😊
A TV viszont:
1: passzív, az ember csak ül, és bámul.
2: nincs választás, azt nézel, amit adnak. Ez különösen akkor rossz, ha az összes fogható TV-csatorna egy kaptafára megy (mint nálunk).
3: nincs olvasás, minden szinkronizálva van.
Hónapok óta nem néztem TV-t, legalább két éve csak alig-alig. Néha megnézem Interneten egy bizonyos TV-csatorna hiradóját, vagy beszélgetõs mûsorokat. Ezt leszámítva a többi hír, illetve a szórakoztató, ismeretterjesztõ tartalom 100%-a olvasható szöveg, vagy interaktív tartalom, tehát nem kép, és nem video.
nem nagyon lehet parhuzamot vonni a 2 kozt 😛
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
a TV / játékok hatása asszem eleg sokat beszélt téma az SG-n. Én csak saját tapasztalatbol tudom mondani, hogy nem lettem aggressziv a jatekoktol, soha nem kevertem össze a valósággal, pedig elég sokat játszok.
Akikre hatással van akár egy aggressziv TV musor, vagy játék, azoknak szerintem eleve valami problemaja van, az aggressziv tartalmak max felerõsítik benne, de valoszinuleg Tv nélkül is verekedni járna délutánonként
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.