Zuhan a 3D-s nyomtatók ára

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gladiator
Jeee... végre nem kell majd megvennünk a 18. étkészletet, mert elveszett a kiskanál az elõzõbõl. Ez a mûanyag mennyire strapabíró? Festék mennyire marad meg rajta?

Eza 300$-os ár nem tudom mire vonatkozhat. Az biztos, hogy a tárgy méretétõl is függ az ár.
Azt tudom, hogy pl. a ZPrinter 450 nyomtatónál az anyagköltség függ a tárgy térfogatától és felületétõl. De a tartozék szoftver pontosan kiszámítja az anyagfelhasználást. 1 cm3 kb. 1,5 $.
Ebben a cikkben bemutatott Z Corp. nyomtatók egymás fölé helyezett porrétegekre nyomtatnak ragasztóanyagot, úgy mint egy inkjet nyomtató. A por egyben támasztékul is szolgál, nem kell külön - késõbb levágandó és kidobandó - támaszokat készíteni. Ha jól tervezik a makettet a fel nem használt por visszaforgatható, mivel nem kerül rá ragasztó.
Ez a dolog egy hatalmas elõrelépés lesz,mert a lehetõségek száma végtelen !!!
Jó a szó tesó, a komment is ott van. Én nyomtatnék egy nyomtatót, vagy többet és eladom nektek :)

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

A picsába, már megint kifogyott az uránium patron.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Wow! Olcsóbban, kiforrotabban nagy lehetõségek vannak benne!
Uhum... startrek? :)

vagy majd jönnek a japánok, adnak MI csippet, beletoljuk egy letöltött és kinyomtatott robokutyba és máris jöhet az "I robot" meg a 200 éves ember :) majd jól eladjuk a májunk meg az egyéb belsõket a feketepiacon aztán nyomtatunk egyet magunknak... vagy már akkor egybõl azt adjuk el, amit kinyomtattunk...?

Lesz belõle színes is? meg lézer is? és fotónyomtató fotómûanyagra? :) meg majd jön egy IKEA szerû cég és... ja... mekkora lesz egy ilyen masina? már csak hogy mégis ki lehet vele nyomtatni egy széket vagy inkább vegyek az ikeában? :)
Szerintem ahogy elterjed, a netrõl lehet majd letölteni jó dolgokat.

Ha más anyag kell, akkor pedig öntömintát nyomtat az ember és kiönti egy házi kittel pl. szénszálas mûgyantás anyaggal, ami szuper könnyû és szuper erõs.

A letört kis mûanyag bizbaszokat azonnal lehet majd pótolni...
A dolog tényleg zseniális... kb. akkora változást hozhat az életünkben, mint a házi nyomtatók az írógéphez képest, vagy még nagyobbat. Modellezõk, formatervezõk, mérnökök, egyéb alkotó népségek úgy fogják imádni, mint a Messiást. :) De nekem is kelleni fog, emiatt érdemes lesz megtanulni 3d-ben tervezni.
Amúgy dolgoztam már hasonló célú géppel, mondjuk az jóval korlátozottabb volt ezeknél, hungarocell-tömbbõl vágott ki egyszerû formákat. Ettõl függetlenül nagyszerû érzés volt, hogy megrajzolok valamit, a gép meg legyártja. Nagyon várom már, hogy mikor engedhetek meg magamnak egy ilyen nyomtatót :)
felbontását leviszik atomi szintre, beletöltöm a "periódusos rendszer" patront, és már nem is megyek a boltba, áramot viszont zabálni fog az biztos
én meg pizzát:D

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

smv
Úgy várom már a replikátort :)

Starcraft + Diablo III - esemve

Ez nagyon zsír!
Nyomtatok magamnak olcsó Verbatim DVD-t <#mf1> <#crazya>

Max 200 bet?, nem tartalmazhat HTML vagy UBB kódot és 2 soremelés a megengedett.

hmm, ha olcsó lesz veszek mer tök yó lenne :)

Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)

Gerygrey
El tudnám azt is képzelni, hogy például egy PDA-kkal, MP3 lejátszókal vagy mobiltelefonokkal foglalkozó oldal az aktuális kütyütesztjeihez mellékelne egy "nyomtatható verzió"-t, és ha letöltöd akkor ez a gép készít belõle egy 1:1 modellt, amivel megnézheted mennyire áll kézre, hogyan fér el a zsebedben, stb...
bardocz
ezekkel már lehet olyat is csinálni hogy valaki megcsinál egy 3d- modelt gépen és azt nyomtatja ki?mert akkor az nagyon király lehet,meg majd ha lehet fémmel is nyomtatni mehet az aprópénznyomtatás :D ingyen kóla automatából XD
A cucc tényleg fantasztikus! Formula versenyautók fejlesztésénél használtam, CAD-ben megrajzoltuk az új alkatrészt és a modellt beépítettük az autóba hogy minden szükséges szempontbõl leellenõrizhessük és módosíthassuk. Régebben az ilyet kartonpapírból hajtogattuk és persze közel sem kaptunk olyan eredményt mint ezzel a "nyomtatóval". Szerintem az sincs már messze amikor olyan mûanyagot tudunk nyomtatni aminek mechanikai tulajdonságai is megfelelõek arra, hogy funkciójában is tesztelhetõ legyen a modell. Akkor meg már nem is modell, hanem kész alkatrész.
cimborameknal van ehhez hasonlo nyomtato..0,2 mm-er pontosaggal tudnak nyomtatni..tehat az aze egesz jo:D

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

wander01
nekiállnék herendit nyomtatni egyböl az tuti

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Danecay
Mondjuk az sem lenne utolsó dolog, ha ötvöznék, ezt a 3D-s nyomtatót, valamilyen tintasugaras nyomtatóval, így miután a nyomtató kinyomtatná a 3D-s modellt, rányomtatná a modellhez tartozó textúrát <#vigyor2>

Danecay
Nem tudom, de ha nagyon finom csiszolóvászonnal átmész rajta, tuti jó lesz<#idiota>

Jaja, jönnek majd a warez G.I. Joe-k, meg WoW figurák, aztán majd játékgyárosok perelgetik a jónépet :)

Griphons
ld kép, de nem mindegy? ha még utána is dolgozol (kis csiszolás, fényezés, lakkozás) még úgyis sok munkát takarít meg.
Na megyek nyomtatok pár pótkulcsot... :P

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

Hú gyerekek, egy csomó zsáknyi 50Ft-ost fogok csinálni, és elviszem felváltani! Ez a biznisz.

vajon mekkora lehet a felbontása? pl csinálok Zbrushsal egy nagyon részletes modellt/szobrot és azt akarnám kinyomtatni akkor milyen minõséget kapnék? nem tudja ezt valaki?
jólvanna :) csak ha lenne ilyenem, nyomatnám a fogaskerekeket, meg a kis kerelókákat, meg ilyen bszm-fszmokat :)

Jajj és akkor majd jön hamarosan a lego meg a mûanyagszékgyártó stb cégek és perelnek majd mindenkit hogy letöltik a legújabb lego techniket, széket, stb torrentel és lemásolják és ezzel megsértik a jogaikat :D
Nem rossz dolog ez se, de igen messze van a 3D nyomtató témától. :)

Huhu, ez nagyon állat, akkor a "jövõ" szobrásza amit lentebb vizionált valaki, már létezik. Egyébként nagyon klasz kis szobrok, csak nekem drágák. :)

áá nagy kira lenne...szeretnék annyi dolgot csinálni még az életben, amihez spec kis "akármik" kellenének :) ha lenne egy ilyenem....
ilyesmiket gondolok csinálni :
http://mastergy.fw.hu

Háznyomtatón dolgoznak a britek

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=51478

tényleg baro' !<#eljen>

wander01
öcsi most szeptemberben szakosodik a müegyetemen, és ök is foglalkoztak ezzel a cuccal valamelyik oráján. annyira megtetszett a srácnak hogy valoszinüleg erre a fajta dologra fog szakosodni (polimertechnika talán), azon belül is az ilyen 3d-s anyagnyomtatásra :) elmesélte még multkor hogyan müködik kb, nagyjábol talán meg is értettem... de elég komoly a cucc, és nagyon sok haszna lehet még a háztartásban, ha lesz valamikor tuti beszerzek egyet :D modellezéshez mennyire jo lenne már egy ilyen. legyártanám az összes müanyag alkatrészt, márcsak motor-benya oszt csok :D

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

maestro85
De jó, veszek egy értékes és ritka bútort, majd replikákat gyártok belõle, és jól meggazdagszom. <#falbav> Hülyeség. Mûanyag árukat még oké. De, hogy biztonsági másolatot egy tárgyról. <#unalmas>

Ezt skubizzátok meg:

http://www.bathsheba.com/sculpt/

Ejj, ilyen kellett volna otthonra, amikor a zuhanyfülkémben eltört egy kis mûanyag alkatrész, amit persze nem lehet pótolni mert már nem gyártják és egyébként is, menjek a fenébe... :) Fél napom elment amig flexxel, fúróval vasból megcsináltam ugyanazt :)
Annyi ilyen kis mûanyag bizbasz törik el a ház körül, egy ilyen nyomtató sokat segitene a napi javitgatásban...

Meg bombaalkatrészeket is le lehet gyártani, nem kell az esztergákkal baszakodni. Talán még a svájci órakészítök is hasznát vennék.

mikloss
Gyorsaan befektetni a 3D-s nyomtatós részvényekbe amíg nem kéésõõ!!! <#nevetes1> És mi leszünk a következõ Bill Gates-ek!

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.

mikloss
Sztem az már annyira nem drága egy 3D-s nyomtatóért :D Bár te biztos félreértelmezted és arra gondoltál hogy egy darab 3d-s tárgy kinyomtatása 300 dolcsi de nem az mag a nyomtató anyagköltsége amibõl felépítenek egy nyomtatót. De szerintem nagyon jó ötlet.

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.

Gerygrey
Nem gondoltam volna hogy képes még ilyen szinten újat mutatni a számítástechnika :) Valami hihetetlenül nagy fantáziát látok ebben a dologban, szerintem ez a következõ évtized egyik nagy durranása lehet. Bele sem merek gondolni, hogy bármit legyárthatok itthon, ami mûanyagból készül, az egyedi formatervezésû mobiltelefon-elõlaptól saját kis mechanikus bizbaszokig bármit, amit csak le tudok modellezni. Amint 500 dollár alá megy a gép ára és a "nyomtatás" sem túl drága, beszerzek egy ilyen gépet. De szerintem az a plázákban üvegkockába lézerrel gravírozós cég rövid idõn belül rácsaphat erre is és nemsokára lehet kérni barátnõs barbie-babát meg mûanyag Gyurcsány woodoo-bábút :)
Berber
Kár hogy vasat, alut, karbont, aranyat :) egyenlõre nem nyomtat... És ha már mindent tud, akkor be szkennelheted a barinõt, autócaddel áttervezed az ergonómiát, upgradeled egy 2.0-ás Ossal, és nyomtatsz helyette egy újat. A kérdés csak az, hogy a mintadarabot megtartsa e az ember....

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

akkor engem 3D modellezõ helyett nyugodtan tituláhatnának szobrásznak is...:D

amint lesz rá lehetõségem, beszerzek 1et...:)
ez nagyon tetszik. remélem lesz majd 3dsmaxhoz is plugin, hogy "anyagba renderelje" a modellt.
az új Michelangelo-kat az idõvel autodesk fogja támogatni :)

nem, Te érted jól.
a gyártónak 300 dollárba kerül egy darab, a többi haszon.
Igazad van, a többiek értik félre. Az 1000 dollár a gép felhasználói ára lesz, a 300 dollár pedig nagyjából a gyártási költség. A nyomtatás nem hiszem, hogy olyan drága lesz.

Lehet, hogy csak én értem félre, de az a 300 dollár a nyomtatógép anyagköltsége, nem egy nyomtatott modellé...
Ez vmi nagyon specko muanyag lehet, hogy ekkora az anyagkoltseg. Remelem egy 10 even belul kijon egy olyan valtozat hogy belegyurod a tesco-s zacsit aztan farag neked belole egy donald kacsat. :D

Jo lenne ha elterjedne.Mert akkor sok gyarto kezdene el intenziven fejleszteni.Es sokkal olcsobb lenne,es tuti hogy sokkal szelesebb felhasznalasi modokat talalnanak ki.Kinaiak hamarosan kihoznak az 50 $-os valtozatot.
Oldal 1 / 2Következő →