63
  • mikloss
    Sztem az már annyira nem drága egy 3D-s nyomtatóért :D Bár te biztos félreértelmezted és arra gondoltál hogy egy darab 3d-s tárgy kinyomtatása 300 dolcsi de nem az mag a nyomtató anyagköltsége amiből felépítenek egy nyomtatót. De szerintem nagyon jó ötlet.
  • Gerygrey
    Nem gondoltam volna hogy képes még ilyen szinten újat mutatni a számítástechnika :) Valami hihetetlenül nagy fantáziát látok ebben a dologban, szerintem ez a következő évtized egyik nagy durranása lehet. Bele sem merek gondolni, hogy bármit legyárthatok itthon, ami műanyagból készül, az egyedi formatervezésű mobiltelefon-előlaptól saját kis mechanikus bizbaszokig bármit, amit csak le tudok modellezni. Amint 500 dollár alá megy a gép ára és a "nyomtatás" sem túl drága, beszerzek egy ilyen gépet. De szerintem az a plázákban üvegkockába lézerrel gravírozós cég rövid időn belül rácsaphat erre is és nemsokára lehet kérni barátnős barbie-babát meg műanyag Gyurcsány woodoo-bábút :)
  • Berber
    Kár hogy vasat, alut, karbont, aranyat :) egyenlőre nem nyomtat... És ha már mindent tud, akkor be szkennelheted a barinőt, autócaddel áttervezed az ergonómiát, upgradeled egy 2.0-ás Ossal, és nyomtatsz helyette egy újat. A kérdés csak az, hogy a mintadarabot megtartsa e az ember....
  • M0rph3u5
    akkor engem 3D modellező helyett nyugodtan tituláhatnának szobrásznak is...:D

amint lesz rá lehetőségem, beszerzek 1et...:)
  • m4G1c
    ez nagyon tetszik. remélem lesz majd 3dsmaxhoz is plugin, hogy "anyagba renderelje" a modellt.
    az új Michelangelo-kat az idővel autodesk fogja támogatni :)
  • lacol
    nem, Te érted jól.
    a gyártónak 300 dollárba kerül egy darab, a többi haszon.
  • WinG
    Igazad van, a többiek értik félre. Az 1000 dollár a gép felhasználói ára lesz, a 300 dollár pedig nagyjából a gyártási költség. A nyomtatás nem hiszem, hogy olyan drága lesz.
  • kogasom
    Lehet, hogy csak én értem félre, de az a 300 dollár a nyomtatógép anyagköltsége, nem egy nyomtatott modellé...
  • n0k0m
    Ez vmi nagyon specko muanyag lehet, hogy ekkora az anyagkoltseg. Remelem egy 10 even belul kijon egy olyan valtozat hogy belegyurod a tesco-s zacsit aztan farag neked belole egy donald kacsat. :D
  • duke
    Jo lenne ha elterjedne.Mert akkor sok gyarto kezdene el intenziven fejleszteni.Es sokkal olcsobb lenne,es tuti hogy sokkal szelesebb felhasznalasi modokat talalnanak ki.Kinaiak hamarosan kihoznak az 50 $-os valtozatot.
  • Akuma
    Ez nem otthon felhasználásra való, 300 dolcsis anyagköltséget senki sem fizet ki mindennapi használatra... Kivéve a gyárak, az se mindegyik. Példának okádék egy fogaskereket nagyon jól elő lehetne vele állítani, a legfőbb kérdés most számomra, hogy mennyi idő alatt készít el 1 darabot...
  • Lazarus
    Ez rohadt jó cucc, egyből az jutott eszembe hogy ezzel nagyon jó kis ergonómikus egér műanyag tokot tudnék építeni az olcsó egeremhez :D Bár a 300 dolcsis anyagköltség kissé húzós... az 1000 dollár pedig nem magyar pénztárcának való
  • szombi
    És majd ezt is fillérekért dobálják, és az alapanyagok eladásából élnek meg...
  • kvarga
    aha világos, gondolom gondolkodtak az alkotók is, van kitöltő anyag is... csak elsőre nem triviális, miért fogyasztanál anyagot a kitültésre is, az csak szemét.
  • pepe003
    Csatornafedél sokszorosítás
  • stinkydiver73
    Evvel lehet nyomtatni öntőformát fémhez!
  • Worki
    Ez azért már nem gyenge. Csak ugyanezt fémből kéne... Csak az már teljesen más, mint ennek a technikája...
  • Remetix
    Van itt egy cikk arrol, hogy hogyan mukodnek. Eleg sok fele modszer van, es van amelyikkel olyat is meg tudnak csinalni, hogy egy targyon belul egy masik targy, peldanak golyon belul masik golyot irnak, meg csapagyakat.
  • AranyKéz
    Bár még látszik hogy nagyon fos, azért mégiscsak egy lépés a replikátor felé :)
  • Szefmester
    én úgy tuom hogy ahol a tárgy van ott valami kötőanyagot is nyomat, a többi helyre csak porszerű valamit.. amit aztán le lehet törni fújni stb
  • kvarga
    Vagy mondjuk egy csészét csak állítva lehet csinálni vagy fekve is működik? :D
  • kvarga
    Hmm, nem rossz! Ezt alulról fölfele csinálja? Logikusan úgy nem dőlne el a tárgy. De mondjuk mi van, ha egy olyan állatot akarunk kinyomtatni, aminek egyik keze nem ér le a földre, és feljebb kezdődik? Akkor úgy nem nagyon lesz alátámasztása. Vagy térben mozogva növeszti akár oldalirányba a tárgyat a cucc?
  • JTBM
    Ha tényleg megfizethető áron lesz, akkor egy ilyet én is beszerzek, mert tényleg hasznos lesz...