140
Amire egy bajnoknak szüksége van:)
-
csoola #100 sztem kb egyárban van a hondával... akkor probáld ki az NSR-t és az RS-t is sztem... de ha bele vay örülve akkor persze vedd meg:D nekem meg most az aprilia a midnen, nekem DT-m volt, most asszem Tuareg Rally lesz, mert az RX jobban tetszik de lényegében (blokk, futómű) megegyeznek, csak az áruk között van egy 70-100k különbség(300 alatt nem láttam még RX-et)... -
#99 az erőssége nem nagyon érdekel, úgysem akarok gyorsan hajtani. Ha meg az erő számít, akko odaadom a szervízbe aztán buherálnak rajta haverék valamit.
RS-re nincs pénzem, Hondára már igen - olcsóbb sokkal, és én alapból honda párti vagyok. Yamahát nemtom mennyibe kerülhet? -
csoola #98 nem rossz! -
#97 kaptok egy vidit ha már ennyire megy a topik:) -
csoola #96 azért ne legyünk bnen biztosak, mégis csak 11kw... sztem gyárilag nem fog az sem birni többet 150nél, ha anyit megy az már elismerés a yamahának...
nekem ha minden rendben lesz 93-as tuareg rally-m lesz, pont olyan amilyet szerettem volna:D -
#95 bár most jön ki egy 4ütemü yamaha versenygép, az R125ös...
ne tévesszen meg senkit hogy 4 ütem, szerintem a 2 ütemüekkel fogja felvenni a versenyt, sőt -
#94 tzrbol sincs uj -
#93 Azt elfelejtettem megkérdezni az előbb hogy mikori NSR mikori TZR és mikori RS re gondoltál?
Mert pl az NSR gyártását befejezték 99 ben. RS ből van zsír új is. TZR azt nemtom van e új, de az se egy mai moci... -
#92 Nekem egy Honda NSR 125 R em van. Ezt azért szögezném le az elején mert az általad felsorolt 3 motorból ezt ismerem a legjobban. Akkor kezdem is ezzel. Az enyém egy 96 os gyártmány. Mostanában sajnos elég sok gond volt vele de ez betudható a korának. Sajnos tönkrement a feszültség szabályzó és emiatt nem töltött az aksi... Tavaly meg a főtengely szimeringem szállt el... De ezektől eltekintve (már megjavítottam) a motor teljesen megbzható volt elötte és utána is. Kezes járgány, még megcsúszás előtt érzed hogy nem jól csináltál valamit, így még időben tudsz korigálni. (nagyon sok motor gondol egyet és már a földön vagy) Én amatőr versenyen is indultam vele a hungaroringen pannóniaringen. Kanyarsebessége qva jó, simán verem a kanyarban az 1000-es 600-as gépeket. (persze kigyorsításnál elmennek). Kényelmes és van hozzá alkatrész dögivel mind gyári , mind utángyártott. Méghozzá jó áron. Végsebessége 160 körül van. (de az huzamosabb ideig már rázós)
Yamaha TZR 125:
Ezzel volt alkalmam menni már mert haveromnak ilyenje van. Ez is nagyon jó moci, bár ezzel pályán nem mentem, de a srác szerint nem rossz ott se. Gyorsulásra teljesen ugyanaz mint az NSR. (leteszteltük a készülő autópályán :) ) Ehhez is van dögivel alkatrész...(olcsón)
Aprillia RS 125:
Ezzel is mentem már de csak pár kört egy parkolóban. Annyit tudok mondani hogy erősebb a másik kettőnél, jobban versenyre van hegyezve, de rohadt kényelmetlen... A másik hátrány hogy szerintem nem annyira megbízható mint a yamaha meg a honda. És az alkatrész rohadt drága.
Összegzésül: a honda és yamaha okos válsztás főleg ha viszonylag kezdő motoros vagy. A honda és a yamaha olcsóbb is az aprilliánál. Viszont az aprillia egy kicsit erősebb a másik kettőnél, de nem annyival amennyivel drágább és amennyivel többet fogsz költeni rá később.
Így most hirtelen ennyi jutott az eszembe... :) -
csoola #91 szerintem azért bőven van benne szerepe, ne mond h egy keeway is van ilyen megbizhato... én amugy ha sportot akarsz akkor RS-t mondok, én azt vennék, de te döntésed
nekem meg meglett a pénzem ugyhogy a jézuska hozza a tuareg rally-t!!!:D -
#90 akkor most melyiket ajánljátok? vagy mit ajánlotok? -
#89 megbízhatósága nem attól függ hogy Honda.. -
#88 aza lényeg hogy ne kerüljön sokba a fenntartása és megbízható legyen (mint a Hondák), és úgysem fogok 140nél többel száguldozni, sőt szntem 120nál sem... -
csoola #87 azért 130-140... hiszem ha látom:) de üzembiztosank üzembiztos, az 100
cagiva mito ott van, én igazábal nem tudom, egy cagiva-val mentem (w8, ugyanaz a blokk) az nem volt rossz, de fogalmam sincs h mit ér... Mito-bol tudok egyet ami elég jo elado, olya srácé h mindent ért hozzá, apja is szerelő, neki gixxere van, a srác meg vette az RS-t most amit csinál, meg asszem vett mégegy mito-t... -
#86 természetesen ott a cagiva mito is, ami nem egy gyerekjáték, de aki fikázza a "10kilowattos mütymürüttyt", annak nem való motor, mert csak menőzni akar vele, nekem ez a véleményem... -
#85 hozzátenném, hogy a tiéd egy szerencse játék lesz, ami vagy leáll fél úton, vagy nem...
és ha vesztesz, elég sok pénz rámegy, miközben az "enyém", amit még meg se vettem (most tzr-em van), nyomatékos, biztosan tartja a 130-140et, keveset fogyaszt, szép hang, és nem fog lerobbanni, csak ennyi a hozzáfűznivalóm -
#84 Azt nem írtátok melyik nsr!Egyébként a 2t sem rossz,csak sok a fojtott. -
csoola #83 az NSR 2T... akkor miért job mint az RS? az RS erősebb és gyorsabb, mellesleg jol irányitható -
#82 Szerintem az nsr jobb választás.Nem kell különolaj,fele annyit eszik,nem szennyezi a környezetet,hoszabb az élettartama.
Kicsit gyengébb,de alul nyomatékosabb.
A honda minőségben meg egyértelműen a legjobb. -
csoola #81 szerintem száz h az RS drágább, hogy mennyivel nem tudom, ez kortol és állapottol függ... (meg a beszélökédtöl, nem kell restnek lenni, nekem ismerös mikor vetünk motort még a gyári dolgokba is belekötöttXD)
RS sztem sportmotorként jobban megállja helyét, ha jol bánsz vele, nem a legolcsobb olajjal hajtod, idejében cseréled a kopo alkatrészeket akkor sztem nem lehet vele baj... és annak ha egyben van akkor simén van 160-as vége, tuning nélkül... -
#80 melyik az olcsóbb? RS vagy NSR?
én úgy tudom, hogy aprilia nem olyan megbízható mint a honda. nsr meg 150 körül van a vége, mint az rs. tuning miatt nem aggódom, ha kell úgyis megcsinálják a rendes komáim...
nekem nsr-t ajánlották, de még mindig nemtudom eldönteni (régebben RS-ben gondolkodtam) -
csoola #79 NSR-ben tudtommal az a jo (elmondás szerint, nem mentem 125-el, csak egy szar 50-essel) h lehet vele ügyesen kerekezni, amugy meg egy halál szarra valo, de nem tudom, a hondák talán eléggé üzembiztosak, ha tetszik probáld ki és dönts...
TZR több ismerösnek volt, yamaha 2T-i sztem nagyon ott voltak, érdemes lehet beszerezni
RS az meg ezek közül tudtommal legerösebb, 125-ben általában ebből épitenek pályamotort, egy ismerösöm most vett egyet amivel buktak egy nagyot, kb fél millába lesz rendbe rakni (2007-es) de aztán jo pénzért el tudja adni, és vesz egy pályamotort, kicsivel régebbit, neki a mindene az RS, ha tehetném én ilyet vennék a helyedben
nekem meg egy RX vagy Tuareg Rally kelene 11kW-os jogsihoz, forgalmival... -
#78 hozzátenném hogy a te 10 kilowattos mütymürüttyöd egy sportmotornak nevezett és kinéző bicó... és én ennyi pénzt nem adnék ki egy repülő bicóért sem. :) -
#77 nah emberek, valaki meséljen az alábbi csodajárgányokról:
Honda NSR 125
Yamaha TZR 125
Aprilia RS 125
melyik a jobb, mivel? melyiketvegyem? (életem első motorja lesz) -
csoola #76 hát nem olcsok a yamahák az tuti -
#75 engem is megfogott, de az ára is gondolom meg fog -
csoola #74 én most néztem meg valamit, ami kicsit változtat a véleményemen: Yamaha R125... nah, persze, 4T, 11 kW, de bakker ez nekem kivülröl jobban bejön mint az alap R1-es:D ha sportmotort vennék tutira ilyenre fájna a fogam, egész egyszerüen tömör gyönyör, és sztem hihetö a yamaha promocios szövege, h moto gp technologia meg hasonlok... szivesen kiprobálnám mit tud, nah:D de nálam még mindig 2T powa:D -
#73 én túrázás céljából gondoltam a gépre -
csoola #72 az rs tudtommal a maga kategoriájában egyik legjobb:D huh belegondoltam h ha te nem fértél el rajta akkor én a 192 centimmel hova menjek?:D nem is veszek sportmotort, jo lesz nekem egy régebbi rx vagy tuareg rally is, eladtam a DT-m ugyhogy lassan pénz is lesz rá, de másra nem hiszem, és amugy is 2T kell nekem még, tervezem hogy pár év mulva átképzem magam korlátlanra és veszek egy 450-es yamaha wr-t vagy ktm exc 525-öt, persze nem ujat, jo lesz nekem 2000 körüli évjárat is:) -
#71 Hali!Egy elég régi beíráshoz szólnék hozzá:
Írtad hogy a mostani motorodat lecserélnéd egy CBR 125 re. Mid van most?
Egébként azért kérdezem mert én a hungaroringen pannóniaringen szoktam motorozni gsxr-600 meg Honda NSR125R-el és volt alkalmam egy napig tesztelni a cbr125 öt. Hát hogy is mondjam. Kezdem azzal hogy mivel 4 ütemű ezért viszonylag "nyomatékos" alső fordulatszámon. Ha ki van véve belőle a folytás (én olyannal mentem), akkor 160 körül van a vége és kapunk 23 asszem lóerőt ami nem túl sok. Amikor kanyarodni kell vele akkor már gondok vannak. Beül nagyon , nem lehet állítani semmit az első futóművön hogy kicsit keményebb legyen. Kanyarodás közben az eleje állandóan ki akar csúszni... És nekem nagyon kicsi volt. Nem vagyok nagy (180 cm) de alig fértem el rajta normálisan. Tudom, nem feltétlenül pályázásra kell ezt a mocit használni, hanem arra jó hogy a srácok megtanuljanak motorozni. Szerintem.
De ha te ismered a CBR125 öt akkor semmi gond. Csak gondoltam írok valamit róla. Amúgy én még drágállom is a gépet ennyiért. Ha vennél ebből egy használtat elég jót kapnál. Pl egy aprillia rs 125. -
#70 Ha nincsen rajta világítótekercs,és nincs benne akksi,akkor nem tudsz rá lámpát tenni.Legalább egyiknek lennie kell,nem valószínű,de előfordulhat. -
Cvd #69 Első lámpa fejidommal olyan 6-8 ezertől van, hátsó lámpa rendszámtábla tartóval meg 4-5-től. Persze a rendőr ettől még meg fog büntetni ha 125-ös motorral elkapnak rendszám nélkül.:) -
#68 egy tesztbol:
"A világítás az érvényben lévő szabályok szerint folyamatosan működik" -
#67 a motorosoknak kötelező a folytoni világítás, szval lehet hogy lekapcsolnának lámpa nélkül -
#66 Sziasztok! Nagy motorosok vagytok szal van egy Suzuki rm 125ös crossmocim. Nincs rajta lámpa és az leenne a kérdésme, hoigy lakott területen belül lehet lámpa nélkül menni vele? Vagy megbümtetni a rendör? Jah és kb mennyi lehet egy 1.+hátsó lámpa? A választ elöre is thnx!!
-
#65 Nem tudom, hogy miről beszélsz, semmilyen veszekedés nem volt, mindent megbeszéltünk korrektul, ahogyan azt kell! -
#64 Boconadi már kitanulta a veszekedést felsőfokon a Haditeknikai topikban :DDD -
#63 -
#62 Korrekt vagy, én is így gondolom! Ezen felesleges vitatkozni, mivel napokat tudnánk erről vitázni...
Szia! -
#61 Elolvastad mit írtam?Nem hiszem!Hadakozol itt mire?Pontosan tudom hogy 13 lóerő,és nem írtam sehol hogy egy 2-ütemű nem nyomja le.Amúgy pontosan tudom mi az hogy négy v. két ütem.Ha a teljesítményt nézzük,az rg jobb-o.k.Minden másban sokkal rosszabb.Én már 95-ben RD 500-al jártam kisfiam!Nem volt motor ami megverje,mégsem írok olyan hülyeséget,hogy jobb az r6-nál csak azért mert lenyomja.