58
-
#18 Ok akkor csinálj egy űrhajót, amivel eljutsz a merkúrig, szállj le rá, és áss le a magjáig, így igazolhatod az elméletet, vagy megcáfolhatod. Na gyerünk, senki sem tart vissza! -
wanek #17 Szar az az elmélet, amit a gyakorlat nem igazol. -
wanek #16 Értem én lacika! Csak a cikk baromságot állít. -
wanek #15 Örülök, hogy ilyen szépen jellemezted magad. Én meg a wanek vagyok. -
Borzpapir #14 jajistenem... megölöm magam, annyira vicces... ...má boc -
kacsi01 #13 Szar vagy wanek. Hulladék. -
djukel #12 Az én magom is folyékony, ebben hasonlitok a Merkúrra. -
Loverman #11 ehhez is grat:) 100% igazad van -
Loverman #10 grat:) -
L3zl13 #9 Menjél vissza a barlangba. Ha az emberek mindig csak az azonnali hasznot néznék, akkor soha semmilyen felfedeést nem tettek vona. -
L3zl13 #8 Ekkora faszságot írni. Ezzel sikeresen bebizonyítottad, hogy nem a csillagászati kutatásokkal és elméletekkel van gond, inkább csak nem érted őket. -
#7 pl újabb fegyverekre és katonákra? -
Jötün #6 Most erre a teljesen érdektelen hülyeségre, mennyi pénzt b*sztak el? S mindezt, miért nem lehetett fontosabb dolgokra költeni? -
#5 na.
látom megelőztél. -
#4 senki sem mondta, hogy a Földön nem lehet kén. Csak (az elmélet szerint) nagy mennyiségben, a bolygó formálódás korai szakaszaiban nem fordulhatna elő. Később millió és egy féleképpen idekerülhet, ill. különböző szennyeződések formájában, kis mennyiségben simán jelen lehet a bolygók kialakulásakor is.
Az arányokon van a hangsúly.
ui.: Amúgy a cikket nem egy csillagász írta, hanem egy újságíró. Az ő szavai alapján "ész nélkül halandzsázni" baromság. -
teddybear #3 Nem kéne puffogni.
Amikor a keletkező csillag elkezdi a könnyebb gázokat, porrészecskéket a napszél segítségével kifújni, nem végez tökéletes munkát. maradnak olyan nagyobb rögök, amelyek zárványaiban előfordulnak a könnyebb elemek. Ezek az anyagok amikor a bolygókezdemények elég nagy lesznek, a gravitáció miatt már nem távoznak.
Jelentős forrás még a meteoritok, ill. az üstökösök is. Hat milliárd év hosszú idő, sok anyag zuhant le ennyi alatt. -
gforce9 #2 Ha nem állítanak fel elméleteket, nincs mit megdönteni. -> Az igazság sosem derül ki. Egyébként nem ez az első eset a bolygókeletkezési elméletek megkérdőjelezésére. -
wanek #1 "A nagy olvadási ponttal rendelkező nehéz elemek, mint a vas, a nikkel és a szilícium a szülőcsillag közelében sűrűsödik szilárd halmazállapotú anyaggá, ezekből alakulnak ki a bolygóembriók, melyekből idővel valódi bolygók alakulhatnak ki. A Naprendszer belső bolygói, a Merkúr, a Vénusz, a Föld és a Mars főként nehéz elemekből tevődnek össze. A könnyebb elemek, mint a fentebb említett kén, csak a csillagtól távolabb képes szilárd alakot ölteni, ahol fagyosabb a közeg." - micsoda káprázatos megállapítás! Minő szárnyaló gondolatok! A csillagászok újabb bravúrja! De sajnos ismét bebizonyosodott, hogy ész nélkül halandzsáznak. A Földre ugyanis akkor ki a búbánat hozta a ként? Talán egy ufonak öltözött Mari néni? De az is lehet, hogy csak benyomult ide a "sötét anyag", és az a "sötét energia" hatására átalakult. Megalol!