87
  • Jim Kirk
    Ez tényleg mindent megmagyaráz. :)
    Az a sok ember inkább ment Barátok köztet vagy Jóban-rosszbant nézni. Na, azok aztán színvonalasak... :)
  • Rosco
    Ez a film egy nagy rakás kaki volt. A fenti kritikán kívül ami ezt legjobban alátámasztja, az az, amit a moziban láttam: az elmúlt 10 évben először láttam film közben távozni a nézőtér közel felét. Ennyi.
  • Atisz #85
    Az tényleg nagyon vicces volt... illetve a végén a "Hé törpe, akarsz nekem dolgozni?" jelenet is ott volt
  • winnie
    "valószínű a cikk írójának nemnagyon tetszett a film"

azt mondod, hogy akkor jó kritikát kell írnia?
  • Tower Guard
    Ez azért túlzás szerintem ilyen rossz kritikát írni.Ez egy nagyon jó film volt lehet volt benne 1-2 dolog ami nemtetszett nade akkoris valószínű a cikk írójának nemnagyon tetszett a film vagyis lehet ez az egész pókemberes sztori nem jön be neki
  • waterman
    ja még valami: miért kell minden spiderman film végén temetni???
  • waterman
    félelmetesen eltúlzott idegesítő holivúdi nyáladzásba átcsapó, a marveltől és a bármilyen "képregény adaptáció" -műfajtól igencsak messze álló, helyenként már már gyomrot felkavaró ömlengés.
    nem beszélve arról, hogy a történet simán elbírta volna, ha 3 filmbe vágják inkább és a keletkező plusz játékidőben kidomboríthatták volna azt, amit így nem igazán sikerült, mivel ugye a nyál-és-műanyag részek szép hosszúak, minden más jelenet pedig vagy elnagyolt, vagy rosszul kidolgozott, elsietett snittkupac.
    egyetlen része tetszett a filmnek: nevezetesen a titkárnő és a nyugtató pirulák..
  • Atisz #80
    Jaja, ezt a Tobey gyereket és az ő nem létező színészi kvalitásai valamint alkalmatlanságát a szerepre én is szóvá tettem korábban, de le lettem oltva
  • Atisz #79
    Sztem összeségében nem volt rossz a film. Nem maradandó, de a rajongótábor azt hiszem elégedett lehet.
    Tipikus képregényadaptáció monumentálisan kivitelezve, amilyennek lennie kell. PG-13, no ketchup, ellenben minden benne van, ami egy ilyen filmbe kell (szerelem, humor, akció, trendi gonosztevők, happyend, stb.).
    Az emós átváltozás nem kellett volna, jazz klubbostól, öltönyöstől.
    Az USA lobogó előtti pillanatnyi kimerevítés tényleg kár volt, nincs a készítőkben önkritika? :D
    Tipikusan az a film, ami azt hozza, amire az ember számít.

(A 300-as fanclub-nak üzenem, ilyen egy igazi képregényadaptáció :P)
  • magyarszurke
    morden,teljesen igazad van
  • winnie
    griphons: szerintem elvétetted a célt, mintha nem az én kommentemre írtál volna, hanem a kollega agymenésére kettővel lejjebb
  • roliika
    Miért is szomorkodna? Dollármilliókat kaszál rajta, énsem szomorkodnék! :DDD
  • Griphons
    "van egy olyan érzésem, hogy itt majd mindenki a saját véleményét írta le. és az kellőképpen negatív"

Már elnézést, de mégis kinek a véleményét kéne leírnom, ha nem a magamét? És hogy kellőképpen negatív? Nem akarok szemantikai vitákba bonyolódni, ezért inkább a jelzővel foglalkoznék: valóban. Bár ha jobban szétnézel akadt pozitív vélemény is.
    Én úgy érzem itt te próbálod támadni a negatív kritikával élőket, valószínűleg mert neked tetszett ez a film, és sérti az önérzetedet ez a véleménykülönbség.
    Ha már alátámasztott véleménynél tartunk. Szeretnéd, ha minden hozzászóló, vagy a cikkíró mellékelne egy filmkritikusi diplomát? Mégis milyen alapon? A cikkíró véleméynét alátámasztják a hozzászólók nagytöbbségének a postjai, amiket a film megtekintése után írtak le.

Emellett tiszteletben tartom a véleményedet - a filmről.
  • Morden23
    Hát sorry mindenkitől, akinek tetszett a film, de...

...régen nem láttam ennyire rosszul összerakott mozit.

- A színészi játék nem érte el egy igényesebb sorozat színvonalát, arról nem is beszélve, hogy Tobey Magiure olyan anti-színész teljesítményt nyújt, hogy az valami félelmetes. Gyakran még a szituhoz illő grimaszt sem tudta megtalálni.
    - Karakterfejlődés semmi.
    - Néhány jelenet olyan kellemetlen volt, hogy ki kellene találni egy új, "12 éven felülieknek nem ajánlott" karikát is. A "meglibbentem a sérót, és ettől rosszarc vagyok" dolgot még egyekutya alapon lenyelem, de a rettenetesen sikerült, esetleg a Maszk-ban elfogadható jazzklub-scene már izzasztó volt. Az utcán sétáló, majd ruhaboltba betérő Peter Parker egy low-category ruhareklám paródiájának sem ment volna el, az MJ + Harry főzőcskézik jelenetet meg egyenesen nem értettem, mit is akartak vele kezdeni.
    - Amerikai zászlós jelenetet még a készítők is annyira jónak találták, hogy inkább nem tartották ki. Jelentősége nem volt, a magasztos amerikai zászlós feeling sem jött át, pont arra volt elég, hogy sokaknak szemet szúrjon, és renyhe prüszkölést váltson ki.
    - A művészieskedő félsötétséget megemlíteni is felesleges.

Még lehetne rakat marhaságot írni, de mindenki tudja szerintem magától is. Kétlem, hogy a 10 éves amerikai oldie comic-rajongón kívül túl sok embernek tetszett volna. Élvezhetetlen.
  • magyarszurke
    Ja meg a zászlós jelenet is kaki
  • Dude64
    Félregépelések ruleeez:)
  • Dude64
    Azt ne mon már, hogy ez egy hű de jó film. 300 millióból már csak nem csinálnak Uwe Boll szintű rettenetet, de hogy ezt is látvány húzzaki a nyakig érő fekáliából az is biztos. De akkor írd le mi volt jó a filmben. Mert én nagyon kevés olyan momentumot láttam -és ahoyg olavsom voltak még így páran-, de lehet csak mi néztük csukott szemmel.
  • winnie
    "a saját vélemény alkotása manapság luxus?"

hehe, klasszikus önvédelmi reakció, amikor valaki, ha nem tetszik neki, hogy valaki más véleményen van, akkor nem magában, hanem a másikban keresi a hibát.

van egy olyan érzésem, hogy itt majd mindenki a saját véleményét írta le. és az kellőképpen negatív.

a f*ka persze nokomment, mivel van különbség az alátámasztott vélemény és a köpködés között. csak nyilván kell némi **, hogy észrevegye az ember.
  • ansell
    És áruld már el, hogy mitől lesz valaki filmkritikus? Réz András - akinek a szavára tényleg sokat adnak - valóban nagy tudású, de ő például esztétika szakon végzett, nem filmes szakon (ha már itt tartunk). Érdekelne: szerinted ez a cikk itt fikázó? Mert szerintem pozitívumokat és negatívumokat is felemlít, noha ZSM összvéleménye a filmről valóban negatív...A negatív vélemény = fika? Mert szerintem jól kifejti azt amit gondol, ha nem is értek vele egyet mindenben. Nem akarok neked támadni, csak érdekelne hogy mitől fika a fika nálad...
  • Loverman
    nos, ahogy néztem a netet, az a tendencia hogy a fikázó cikkek után kezdtek el az emberek is fikázni. mondjuk, nem értem, mert ha még kritikus írná a cikkeket, az okés, mondjuk Réz András, vagy hasonló ember, akinek a Szakmája ez, de legtöbb oldalon ugyan annyira értenek hozzá mint mondjuk én. szal önjelölt hangadók mondják el a véleményüket (ami persze minnél szaftosabb és figyelemfelkeltőbb, annál jobb), a sok láma meg átveszi, akkor is ha látta a filmet (ez a legszánalmasabb egyébként). nos, aki már olvasta a képregényt, az is tudja hogy nem 100% akció az egész. Peter Parker is egy ember, az emberi oldala is ki van domborítva a képregényben IS, és az a helyénvaló ha a filmekben IS. persze vannak értelmes emberek is akik tudják hogy nem volt ez a rész olyan rossz ahogy be van állítva, a sok láma viszont úgy lehurrogja őket, hogy csak na (rosszabb esetben még anyáznak is). a saját vélemény alkotása manapság luxus?
  • Broafka
    mitől válik színessé a homokember? :D
  • knightbali
    -g +k
  • knightbali
    Miért nem? A színészeg nagyátlagban konyítanak az énekléshez is.
  • magyarszurke
    ja tuti hogy kirsten dunst nme a saját hangján énekelt
  • magyarszurke
    Amúgy a haverokkal Homokembert kapásból elneveztük Homokládának:D.Az ertéel klubon ment régebben 1 Pókember rajzfilm,sztem az jobb volt mint a fil.Sokkal jobban kidolgozták Brockot és azt ,hogy hogy vált Méreggé(mindig úgy beszélt,hogy "mi").
    Ezt a filmben nem igazán vették figyelembe
  • MrPrise
    Szereposztó dívány ;-)
  • BobaFett
    Eh, ezen a filmen a 12-es karika szerintem azt a célt szolgálta (volna), hogy aki idősebb ennél nehogy beüljön rá, mert úgyis csak hányingere lesz :S

Tényleg az a szomorú, hogy ezt kajálják a mai fiatalok, bár szerencsére inkább csak a tengeren túlon.
    Istenem és vannak ezek a nulla szinészek, akik hülyére keresik magukat azzal hogy anno valahogy becastingolták őket az első részbe, és igy már lecserélni nemnagyon lehet őket, egyre többet kérhetnek :S
    Persze ez nemcsak erre a filmre igaz...
  • Curbuncle
    Már ne is haragudj, de ahogyan a rendező sem nézte át elkészült művét, úgy azt te sem tetted meg. Végigolvastad mit írtál?

"Dicséretére legyen mondva, hogy tőle kétdimenziós negatív karaktert sem eddig nem láttunk, sem most nem látunk majd. A törődő gondoskodáson most azonban kétszer annyi figura kénytelen osztozni, s a maximalista direktort ez láthatóan megzavarja, majd ki is kizökkenti."

A többit keresd meg te, nem az olvasók dolga.
  • Dude64
    Gyenge. Nagyon. Pedig a képregényt imádom. Aztán lehet éppne ezért volt kínszenvedés szinte az egész.
    - Gwen minek kellett bele?! Főleg így?! Ő azért fontosabb szerepet tölt be póki életében.
    -Peter azért nem egy szerencsétlen gyökér, mint ahogy azt bemutatják
    -Dunst kisasszony még minig katasztrófális MJ
    -amit a cikkíró is említ: minek ennyi minden a filmben amikor semmit nem sikerül rendesen kidolgozni?! Brock megörüléséről nem is beszélve.
    Azon, hogy a párbszédek sokszor bénák, a karakterek meg sokszor nem olyanok mint lenniük kéne...nos talán még ezen túltenné magát az ember. De annyi mindent elbasztak. Ezt nem lehet szebben megfogalmazni. Mondjuk Venom jobb lett, mint vártam a film közben. De elég hamar lenyomja.

Ash és Stan Lee feltünése azért hozott egy kis derültséget:)
  • Atisz #58
    Háát igen, de ez a lehúzás többnyire csak itt, az sg-n megy.
    Én nem láttam a 2. részt, de az első rész ahhoz képest hogy képregényadaptáció, nem volt rossz. Csak a főszereplővel volt bajom, ennyire nem kellett volna pampuskaképűnek lennie.
  • Wittgen
    Uh, én még nem láttam a filmet, de ha a többség, úgy nézem a hozzászólók kb 90%-a?, az mondja szar, akkor biztos igazuk van.
    Nekem pl az 1. és 2. rész sem tetszett, látványban ott voltak, de borzalamsan unalmasra sikeredtek. Pedig szerettem/szeretem a Pókember képregényeket / rajzfilmeket. Nincs rosszabb, mint amikor a forgatókönyvíró és a rendező a saját kis képzelgései szerint elront egy adaptációt.
  • magyarszurke
    Mekkora egy szar ez a film!Húzzzák vonják a végét.Elmondom milyen Békéscsabán a premier:Elsötétül a harc után a kép,már hazamenne mindenki,DE NEM mert még el kell temetni Harry Osbourn-t.Megint egy sötétítés:a fele társaság már szedelőzködik.Nem még Kirsten Dunst odanyújtja Tobynak a szőrös kezét,közben ömlik a nyál a vászonról.És akkor végre vége lett.Mekkora hülyeség volt az is hogy a Harry komornyikja nem mondta el neki hogy igazából hogy halt meg az apja.Ja meg Harrínek sztem meg kellett volna halni a HE gránáttól,amit a feje mellett robbant
  • Tyga
    de azz:)
  • Broafka
    egyébként ez így szokott lenni, de azért ezt még talán te is bevallhatod, hogy ez egy elég gyenge film lett! :)
  • Broafka
    hát én már egyszer megmondtam a véleményem róla, de mg azóta se változott nagyon! :)

talán annyi hogy az akciós részek egész jók voltak.

Szerintem ha valaki megcsinálná akkor kb úgy hogy csak akciók legyenek benne, így összevagdosni a filmet, akkor ki jönne belőle egy marha pergős akció film, és szerintem úgyis hogy még lehetne érteni is! :)
  • SSeth
    Jah van belőle angol.
    Szánom-bánom de TS verzió volt amit néztem, mondjuk az "élményből" semmit nem vett el. Inkább hozzátett, mert helyenként alig lehetett látni valamit :-)
  • kishell
    A Pókembernek nem az a főszereplője, aki a szánalmas kis szőke stoppos senkit alakította a Félelem és Rettegés Las Vegasban című filmben?
  • zberta
    Hát azért ha már ennyi embernek nem tetszik nem gondolod, hogy lehet benne valami?
  • krizsuli
    Álatlában amelyik film nagyon tetszik nekem arra azt mondjátok hogy szar, amelyik pedig igazán szar azt meg dicséritek!!
  • zberta
    szimbióta meteorittal??? semmi titkos háború !? (mármint legalább szó lenne róla)
    ez már nékem itt csalódás...:S
    Így rajtam már nem gazdagodnak sem a mozik ... sem a stúdió sem az állam!