2912
m2-logo.png

Hivatalos magyar Metin2 weboldal: www.metin2.hu
  • N3o
    Nézd meg mit írtam mögé zárójelben.
  • Drommó
    Az előbb az ilyenek-et nem személyre értettem hanem helyzetre :)
  • Drommó
    Naaa nem kell a sárgákat bántani:) Én is sárga vagyok és jól viselkedem :)
    Mondjuk pont ,hogy az ilyenek miatt szívják meg azok akik nem támadnak meg másokat.Úgy értem No3, lehet ,hogy ha engem is meglátnál egyből lecsapnál ,pedig nem is csináltam semmit :)
    "összes kék meg egy kretén faszkalap." -ezt te írtad korábban.akkor hogy is van ez ha a kékekkel nincs is annyi bajod ?:))))
  • N3o
    Erre csak annyit, hogy 4-es szeró. Én a Pegasus-on vagyok. A kékekkel nincs is annyi bajom, velük sokat szoktunk sárgát ölni :) A sárgákkal van főleg. Meg a másik hogy sámán vagyok, még így 56os szint körül gyenge. Majd ha meglesz a 61 és az arra gyártott vértem + 10 nap és megvan az emléktárgyas küldi az még + 60 védelem. 450-460-as védelmem lesz akkor már belém köthet. Addigra az áldáson is lesz már vagy 5-6 pont. (támadó sámán vagyok az áldás a 4. és a visszaverni a 5. skill amit feltolok.) A lövés ordítás segítség már M. Sőt még 3 szint és lövés G.
  • Varikova
    bakker most nézem így utólag mindig regényt írok :D
  • Varikova
    hozzáteszem ezt tőlük tanultam... a drága 45-ös kék testi harcos száguldással belémjött miközben 4x3 bátor fekete orkot öltem. innentől kezdve még örülhetnek, hogy hagyok nekik egy kis esélyt, mert csak a "gyengébb" orkokkal viaskodókat támadom. és gerinctelenség vagy sem, ha nagyon utánam jönne reklamálni leütöm én párbajban is, ha azzal ugatna, hogy "félős vagyok meg gyenge". mellesleg nem nagyon szoktak felháborodni. a nálam két szinttel nagyobb bm sura pl csak anyit mondott, hogy köszi, úgy is a városba akartam menni. az egy szintel nagyobb nindzsa meg azt, hogy a jó k*va anyámat. utána megkérde, lurézzon-e nekem.
    nem mindegyik kék szemét. de ha beleütnek a gyűjtésembe, illetve ők is elekzdenek a közelemben lurézni mikor látják, hogy én már hamarabb ott voltam tőlem ne számítsanak semmi jóra.
    néha van olyan, aki megérti amit mondok, azokkal jól elbeszélgetek, aztán van olyan aki érti amit mondok és csak üt tovább, aztán van olyan amelyik nem tud velem beszélni és miest meglát elrohan. de a kedvencem az, amenyik nem tud beszélni és üt, mert azt legalább a saját képzelőerőmre bízhatom, hogy mi az az üres amit írt.
    mellesleg szeressük a sárgákat is. múltkor céhtársamnak csináltuk a warló küldit, mivel az oázistól lefele már nem volt íjász mentünk tőle balra. 5db 30-34 közötti sárga jött velünk szembe és csak azt láttuk, hogy verik az íjászokat. kérdezzük az egyiktől, hogy warlovaznak-e. na ná hogy nem. megkértük őket hagyják az íjászokat. erre emgtámadtak minket. (szegénykéimnek nem tudom mi volt a bajuk, bár lehet hogy csak elget tettek a kérésünknek és a városban indultak)
  • FGB
    Hát ez nagy szemétség (gerinctelenség) legyen is bármely birodalomból valok az illető. Ugy támadni valakit, hogy az éppen moob-okat ől, igencsak gyávaságra utal. Szerintem te is fel lennél háborodva, ha ezt veled művelnék!
  • Varikova
    N3O, mi bajod van a kékkel? :) jó csávók ők, főleg a 4-es szerón. nem dobálják kaviccsal a repülőt (csak engem kard ütésekkel). egyébként valamiért nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon szeretik legyilkolászni más birodalmak játékosait. múltkor is mentem a bruti speci szigetre, mikor a középső sziget rájuk eső felénél jártam vagy 4db 40-50 közötti kék okoska megtámadott. na akkor volt gyors spuri. azóta én is úgy állok hozzájuk, hogy ha meglátok egyet akár az ő területükön is, azonnal ütöm lefele. mondjuk a kedvencem azért még mindig az, hogy megvárom ameddig összelurézza az orkokat aztán rányomok egy kardütést, bekábul, orkok agyonverik, én ledarálom az orkokat és kész. hogy miket mondanak rólam azt úgy sem értem :) (tegnap volt egy faxa kis mondat a híváson: A kéket nem érteni kell, hanem megölni)
  • Töltöttkáposzta
    Viszont amikor a vitet növelted, akkor a védekezésed javult.
    Tehát olyan mint ha egyszerre a vitet és az ügyességet fejlesztetted volna.
    Intelligenciát javaslom, de csináld úgy, hogy egyszer erre egyszer arra raksz.
  • Drommó
    Köszönöm szépen a segítségeteket!
  • FGB
    az ügyesség a védekezést, a kitérést és a támadást erősíti, míg az inteligencia varázspontokat azat MP-t nővel. én inkább az ügyességet választanám, ha az is meg telik akkor a maradék mehet az inteligenciára, de izlések és pofonok.
  • Töltöttkáposzta
    Intellectre rakj sokat
  • bulitka
    az ügység nagyábol csak a + oláshoz kel intkáb akor a ntelligenciát
  • Drommó
    Tudnátok abban segíteni ,hogy egy mentális harcos (akinek maximumon van a vit és az erő) melyik képességét fejlessze inkább ?Az intelligenciát vagy az ügyességet?

Köszi szépen!
  • Drommó
    Hát néhány kék tényleg érdekesen viselkedik.Én is voltam olyan helyen ahol bőven voltak kékek és szépen odajöttek és a 40-es ,50-es szintűek és levertek.Mondjuk nem igazán értem,hogy ha már "verekedni" akartak miért nem velük egyenrengúval tették vagy olyasvalakivel aki beléjük kötött...Könnyű a kicsit bántani :))
  • N3o
    Igen 56os szintig tartott a kitartásom. Most az emléktárgyas küldire várok, mást nem is csinálok, még le kell adni párat aztán az a +60 védelem már elég lesz a dt-be köpenyezni. Még viszek védelem löttyöt és olyan 480-490-es védelemmel már jó lesz. Onnantól már V1-be is menni fognak a nagy pókok de 60ig dt lesz.
  • Töltöttkáposzta
    JB ebben igazad van, bár én is kék vagyok, de hidd el hogy vannak rendes emberek is. Ha agyilag normális beállítottságú vagy, akárhova regizhetsz, jó maradsz.
    De azért máskor télleg kímélj minket az obszcén megjegyzéseidtől :D
  • FGB
    N3o!

Annak idelyén nem te ajánlottad valakinek, hogy csak akkor válasza a sámánt ha kitartó? Akkor most neked eddig tartott a kitartásod? :D
    Szerintem ird fel az emberek nevét akikel bajod volt és később majd mikor nagy és erős leszel vadázd le őket :D
  • FGB
    nem, vannak helyek ahol teljesen más a táj pl: sivatag, tűzfől, sohan hegy, stb.
  • Colt17
    Sziasztok most kezdtem a játékot.A 4 es szerveren vagyok.És lenne egy kérdésem:a táj nemváltozik?Mindíg ilyen zöld erdős lessz?
  • N3o
    Kicsit felkaptam a vizet sorry.
  • ChaosTeam
    A véleményedet egy kicsit kulturáltabb formában is leírhattad volna...

• N3o
    Ha csoportba vagy és ő a saját birodalmán belülit szabadba leütötte akkor a rangvesztés osztódik. Amúgy meg rohadjon meg az összes köcsög fasszopó kretén barom kék és sárga egyaránt. A geci kurva sámánom szaros 56os fosra se jó, pedig jól van megcsinálva. LÓFASZT se ér. Az összes kék meg egy kretén faszkalap. (1-2kivétel van oszt ennyi)
  • Töltöttkáposzta
    Kössz JB ezt eddig nem tudtam! :-)
    Nekem volt 26 áthatolás kk-mn amibe közel 2 milió yangot fektettem, ebből még mevan 14, és még csak M3-as.
    De még 1 sikeres könyv, és átviszi M4 be.
    Azután kb 1-2 fog sikerülni szerintem, max M6 os lesz. De nem nagy rá az esélye. :-(
  • Drommó
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy jár e rangvesztéssel az ha pl. egy jóval nagyobb szintű játékossal vagyok egy csoportban?Ugyanis egyik nap akivel játszottam csoportban meghívott egy 60-as szintűt a csoportba(az enyém 20) és a játék közben 600 ponttal visszaesett a rangom.Létezik,hogy emiatt?
  • bigbigle
    nekem m2-re is is 2 kk kellett...(de nem baj mert az 1-et ütöttem a másikat meg fillérekért vettem...)
  • N3o
    Több mint 50db SIKERES könyv olvasás kell hogy G-re váltson. Akkor sikeres ha kiírja hogy még mennyi van hátra a következő szintig.
  • N3o
    Nos igen és a szöveg az ó a francba nem sikerült volt, ebből 5millió jön sem vált át. 3 SIKERES könyv olvasás kell, a sikerteleből 5milliót is olvashatsz szar lesz továbbra is.
  • Töltöttkáposzta
    Érdekes én M3-om nál járok, és M4 be eddig 5 kk ment elé és még mindig nem ment át.
  • N3o
    Bocsi egy elírás M2-ről M3-ra 2 könyv.

Na akkor a RANG pont vesztés G skill növelésnél a következőek:

G1->G2 - 1000 rangpont
    G2->G3 - 1500 rangpont
    G3->G4 - 2000 rangpont
    G4->G5 - 2500 rangpont
    G5->G6 - 3000 rangpont
    G6->G7 - 3500 rangpont
    G7->G8 - 4000 rangpont
    G8->G9 - 4500 rangpont
    G9->G10 - 5000 rangpont
    G10->P - 5500 rangpont

Tehát ha egy nagy szintűnek negatív rangja van az a lélekkő tanulástól is lehetséges. A negatív rang hátrányait a régebbi hozzászólásomban megtaláljátok (tárgyeldobási esélyek negatív rangban)
  • N3o
    Na akkor a kért információ kicsit kiterjesztve részletesebben.

Ha egy képességed M szintre vált 17-20között valamikor, utána azt sima készség könyvel tudod fejleszteni M1-ről M2-re 1 könyv kell M2-ről M3-ra 3 könyv...stb mindíg annyi sikeres könyv olvasás kell a következő szinthez mint az aktuális szint. M10-nél még nem vált G-re csak miután elolvastál 10 sikeres könyvet akkor lenne "M11" de ekkor vált át G-re (olyan már nincs hogy M7-M10 között válthat át G-re) A sima könyv-ek szintán az M szint tanulásához kellenek. Egy példa: Nekem a sárkány lövésem váltott nemrégen M7-re. Utána elolvastam a sima natúr készségkönyvet akkor kiírta, hogy már csak 6 kell M8-ra. Utána vettek nekem 100k-ért egy sárkány lövés könyvet, elolvastam és utána már csak 5 könyv kellett M8-ra. Tehát a könyv-ek arra jók hogy egynap a készség könyvel együtt olvashatod. Akár egymás után a kettőt. Ha sikerül akkor 2-vel kevesebb kell már az adott szinthez. Az esélyeket pedig csak egyetlen egy dolog az item shop-os 2,5x-es tanulás javítja és az is csak a következő 1 könyvre érvényes.

Szóval a maximum M szint a 11 és itt automatán vált át G-re onnantól meg a G skillt lélekkővel tudod fejleszteni, ami pedig RANG pontba kerül. Következő hozzászólásban leírom, hogy melyik G-ről melyikre mennyi RANG-pontba kerül.
  • bigbigle
    én ugy tudom hogy ha sikeresen elolvasod akkor nagyobb eséllyel sikerül a kövi könyv.(de nem biztos)
  • Töltöttkáposzta
    Lenne gy elég érdekes kérdésem.
    Én szerintem már mindenki, vagy legalábbis a többség látott már olyan könyveket a boltba, hogy például: Villám karom könyv, Erős test könyv, stb.
    Na az lenne a kérdésem, hogy ezek mire vannak kitalálva.
    Mert ugyebár nem M-es skillek fejlesztésére van, arra ott vannak a készség könyvek, ezek csak sima könyvek.
    Pár ismerőstől hallottam egy pár lehetséges választ, leírnám most ide, válasszatok, melyik a helyes.:
    1. M-es képességet fejleszt, de úgy, hogy az kiolvasásakor biztos hogy jó lesz.
    2. G- skilleket fejleszt(ezt ki is zárnám mert azokra ott a Lélek kő.
    3. Ha egy skilled már elérte a maximum M-es fokozatot, vagyis az M10 et, akkor ezzel tudod továbbfejleszteni G-re.
    4. Egyéb...
  • Varikova
    viszont te magad írtad, hogy "ilyen ugye jelenleg még nem nagyon van" vagyis eléggé alacsonyak az átlagszintek, az a 7 eléggé sokat számít (főleg hogy 35-ös szinten már 2 M-es képesség is lehetséges, így az az alatt és a fölött lévőknél nagy a különbség)
    és mint mondtam, tudom, hogy etikátlan dolog, de 14:7 arányú céhcsatában akármennyire is etikátlan, a túlerő elnyomását már nem nagyon bírtuk...
  • ChaosTeam
    A lóról való harcolás war alatt ETIKÁTLAN, de NEM szabályellenes. Márpedig csak olyanért kaphatsz kitiltást, amit a szabályzat tilt.

Igazbából akkor lehetne használni a lovakat, ha "Warló háború lenne", vagyis mindenkinek kellen warlova, amiről tud támadni, de ilyen ugye jelenleg még nem nagyon van. Én azt hiszem, az ha valaki lóról támad háború alatt a saját "szintjét" minősíti....

Az meg, hogy te 7 szinttel nagyobb vagy magasabb szinteken nem sokat jelent, hiszen lehet pl. te 7 szinttel nagyobb vagy max M3-as skillekkel, míg az ellenfeled ( pl nem harcos, hanem sura vagy más egyéb, ahol a kk nem 600-900k, hanem csak 50-100k,) és neki már M9-M10 vagy G skillje van, akkor bizony simán elverhet téged.....
  • Varikova
    ma céhháborún egy elég furcsa dolgot hallottam. mégpedig azt, hogy a "warló miatt bannolhatnak" ha céhháborún használod. na már most kérdésem, hogy ebből mi igaz? mert szerintem ez egy óriási baromság, hisz mire való a warló, ha nem arra, hogy arról harcoljanak? én ezt mindenesetre megoldottam annyival, hogy a okoskodó személyt kispéciztem magamnak (gondolom nem kell ecsetelni mi történik akkor, ha valaki beszól egy nála 7 szinttel nagyobbnak aki ráadásul egy csatapaci tetején csücsül és azt számolgatja, mekkora távra kell leni ahhoz, hogy beakadjon az ellenfél). de azért gondoltam meg kérdezem a dolgot, mert én ilyet még a köbö fél éves pályafutásom során nem hallottam, pedig láttam már sok céhcsatát, sokban warpaciról gyepálták egymást, de azon kívül, hogy etikai okok miatt le nem hívták róla az illetőt nem nagyon hallottam (igen, tudom, hogy nem szép dolog kihasználni azt, hogy repkednek az emberek körülöttem, de ha 2x annyi az ellen mint mi gondolom érthető...)
  • Töltöttkáposzta
    Doboz bocsi és nem közvetlenül mellette hanem alul van és az egyik az egyik végében a másik a másikban :D
  • Töltöttkáposzta
    Lungsamra gondoltál?
    Az minden világnak azonos helyen van.
    Én egyet ismerek, azt a Sohan hegyről érheted el lent van az Öreg Dobod Papírokkal mellett
  • FGB
    Lugmas merre van?
    a pirosaktól
  • Töltöttkáposzta
    Privát szerver:
    Sokkal könnyebb a fejlődés, az árak nagyobbak, ám arányosan a saját pénzed is több, pl többet dobnak a mobok.
    Több értelmét nem látom ennek, és az egész kínai, szóval nem annyira jó.