2912
m2-logo.png

Hivatalos magyar Metin2 weboldal: www.metin2.hu
  • FrostBite
    Kösz az infókat!
    Elkezdtem a magyar metint, egyenlőre nem tapasztaltam negatívumot, bár ezen jót mosolyogtam. :) Az aquila szerveren kezdtem a karakterem, megpróbáltam elkerülni a "zsúfolt" szerókat.Nállam pozitívumnak számít, hogy a GF-es metin drop rate sokkal jobban be van állítva mint ahol ezelőtt játszottam, ott ugyan is jobb esetben negyed óra volt mire kiesett 1db quest item. Összességében eddig jó ez a magyar metin, bár így pár óra játék után nem merem kijelenteni, hogy itt fogok maradni, ez még a jövő zenéje.
  • ChaosTeam
    Magyar szerverre magyar nyelvű kliens van. Ha angolul akarsz metinezni, akkor valamelyik angol nyelvű szerverre menj, vagy az angliai vagy az új amerikai szerverre. Nem tudom ezeken a szervereken mi a helyzet, mert nem járok jelenleg, de sok magyar kispisti talán ott nincs.
  • ToCsEk
    Szerintem jobban jársz ha elkerülöd a magyar szervert, maradj com/us szerveren, kevesebb noob olcsóbb tárgyak stb.. bár 1 próbát meg ér, lehet hogy pont kifogsz egy értelmes társaságot.

• FrostBite
    Hello!
    Lenne 1-2 kérdésem.

1. Érdeklődnék, hogy a magyar metin klienst meglehet-e oldani, hogy angol legyen, mert ugye elég sokat játszottamezzel és ahogy olvasgattam a fórumot elég furcsának találom a fordítást.
    2. Még nem kezdtem el a GF-es metin-vel játszani, de érdeklődnék, hogy milyen a magyar illetve a külföldi közösség , tehát a chat nyugis, vagy folyamatosan megy a flood esetleg sokan zaklatnak pm-be stb..
    3. A külföldi metinen (kifejezetten UK-ra gondolok) is viszonylag sokan játszanak ?

Remélem érthetően fogalmaztam ^^ , esetleges helyesírási hibákért bocs. :D
  • N3o
    De igen. Viszont nézd meg. 19-en sem ad annyit mint M1-en, 20nál meg amúgy is urgik.
  • xido
    Tehát azt mondod,ha mondjuk az erős test 16on 110+védelem..17re 115+védelem és ugrik M1-re...de nem ugrik és 18 120+...19 125+..aztán lesz M1..akkor nem 130+ lesz,hanem 115+?:)Nem hiszem,hogy ennyire fix érték lenne mindhez rendelve,vagy igen?
  • ChaosTeam
    Ez butaság.. minden képesség szinthez 1 érték tartozik. Tökmind1, hogy 17-en vagy 18-on vagy 20-on vált át, attól még M1 lesz amihez 1 bizonyos érték tartozik.

Az amit te írtál egy mese, amit azok találtak ki, akiknek 20-ra váltott csak át és nem tudták már "javítani", mert 30 felett jöttek rá...
  • Hurki
    Ez urban legend, mind1 hányon ugrik be 17,18,19 után ugyan annyit ad M-en. És ha te tudsz várni 60+-ig 3m-es skillre akkor gratulálni tudok, az meg a másik, ha mind 20-on ugrik be, akkor nem nagyon kell majd neked 5m :D
  • ToCsEk
    nem hinném hogy kap + értéket hozzá, az viszton 100% hogy totális veszteség ha 20on vált be mert akkor nem sűrűn lesz 5p-s skilled :)
  • Drommó
    Nagyon sok embertől hallottam,hogy nem baj ha később vált át Mre a képesség.Gondolj bele: vkinek átvált 17nél Mre.De van akinek csak 20-on.17 en elkezdesz könyveket olvasni .Viszont akinek mondjuk 19en vált lehet,hogy annyi a sima test mint neked M2ön..Szerinted ki jár jobban?Szerintem az utóbbi ,mert neki sima normál készségen akkora a skill értéke mint akinek korábban váltott és M-es.Szóval 19es váltásnál az M-et is nagyobb értékkel kezdi el számolni mint pl 17es váltásnál.vagy rosszul gondolom?
  • szabii98
    tudom, ma újraosztom mert zavarja a csőröm.
  • Hurki
    azért az már 3 szint mínusz, 3-4. m-nél már észreveszed a dolgot....
  • szabii98
    Mind1 20 lett volna és váltott M1re :)
  • RIZLA
    Csak a szerencse. Ha nem múltál még el LvL30, akkor a nyanyánál vissza tudod állítani némi yang-ért, és újra megpróbálhatod.

• szabii98
    Hali!
    Befolyásolja valami hogy mikor lesz az Erős testem M1es?Már 18as és nemszeretném tovább vinni :/ inkább M1
  • Petterson62
    Igen, találtam a piacon, köszi a tippet...ajd gyüjtenem kell nyi yangot, merthogy 12 ezerért árulják....nekem csak 7 ezer van :))
  • RIZLA
    De! Elírtam véletlenül. SJ.
  • Petterson62
    A kari törlése sikerült, azt köszi.

Lehet hogy Sárkányjegy lesz az, de azt se kaptam amikor a harmadik karakteremet létrehoztam, a másik kettő pedig csak annyit kapott, hogy a pézsmaolajat meg tudtam venni vele. Sárkányjegyet lehet valahol igényelni, vagy venni, vagy szerezni valami módon?
  • ChaosTeam
    Nem Sárkányjegyet kapsz? Biztos Sárkány érmét?

És igen piacon árulják yangért is...
  • RIZLA
    Pedig 5 SÉ-t adnak az uj kariknak, gondolom a pacsuli miatt.
    @Petterson62: Weben ha belépsz(metin2.hu) ott megtalálod a karakter törléséhez a kódot
  • xido
    Azt a jelszót,amivel beregisztráltad azt az email címet,amin az a karid készült:)
    Szinte kizárt,hogy kaptál volna SÉ-t puszira új karinál,senki se kap,de piacon vannak aki árulnak pézsmát néha
  • Petterson62
    Köszi, sikerült (erre nem gondoltam, mondván, ha már van nyitva, minek nyissak mégegyet...)

Viszont lenne még két kérdésem
    1. Egy karit ki szeretnék törölni és egy jelszót kér. Oda milyen jelszót kell beírni?

2. Amikor az első két karimat gyártottam, akkor alapból adott sárkányérmét. Amikor a harmadikat, akkor nem adott. Ennek van valami oka? Ugyanis csak akkor tudom a pézsmaolajat megszerezni, ha van sárkányérmém.
  • xido
    mert ne a bolt raktárat nyisd,csak a sima raktárat:)
  • Petterson62
    Azzal nincs is gond, hiszen már 21-es szinten vagyok, tehát a raktárat már használtam, amikor a pacsulit fel kellett onnan vennem még a játék elején a fegyver kovácsnak. Meg is tudom nyitni a raktárat, látom hogy tök üres, de bele nem tudok semmit tenni.
  • Hurki
    6 nulla
  • RIZLA
    katt a raktáros bácsira, jelszót fog kérni. Az "alap" jelszavad 5 nulla, de ezt irja is.
  • Petterson62
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. A raktárba szeretnék betenni tárgyakat (íjat, páncélt), de hiába húzom rá a raktárra, nem marad ot. Így nem tudok semmit betenni oda. Van ennek valami trükkje, amit én nem tudok, vagy csak ügyetlen vagyok? Esetleg valami szinttől függ?

Előre is köszi annak, aki segít.
  • N3o
    Bukta, életkor: 14 alatt. Kizárólag 18 év felettiek jelentkezhetnek GM-nek. Ott vannak a feltételek a fórumon.
  • RIZLA
    Vízöntő
    Életkor: 14 alatt
    Neme: fiú
    Város: Jászapáti

Teljes név: Zsemberi Gábor
    MSN azonosító: [email protected]
  • Töltöttkáposzta
    JB a kis barátunk szerintem úgy érti a kérdését, hogy pl a szerókon mikor írja azt, hogy FULL. DDmt2-n anno még amikor játszottam, kín szenvedés volt fellépni, mert állandóan fullon volt.

Globagábor neked meg csak annyit, hogy ha megmondod a korodat, megmutatom hol kell jelentkezni.
  • Globagábor
    cs!
    hol lehet gm-nek jelentkezni???
  • FickDeineStory
    igen ez a privát szerverek esetében aszem mindenhol ígyvan, de ahogy én tudom minden játékba van egy limit, hogy egyszerveren mennyi játékos lehet maximum míg egy FPS multijába kb 32 a max addig egy MMO-ba lehet fent 1, 2 vagy 3 ezer játékos is egy szerveren és tulajdon képpen erre a limitre gondoltam.
  • N3o
    szerk: A 10,000 privát szervert csak hasra ütésből írtam, lehet, hogy több lehet hogy kevesebb.

A szerver terheltségnél meg szvsz így variálnak. Legalább is így célszerű és logikus. De függ a szerver hálózati szolgáltatóitól is, nem csak magától a "vas"-tól. Ezt kihagytam, márpedig ez fontos.
  • N3o
    Világ szerte, hogy mennyien játszanak aktívan, ezt senki sem tudja neked megmondani soha az életben. Hogy a GameForge által üzemeltetett metin2 játékaiban, országonként mennyi az átlag azt a GF-től kérdezd (ők biztosan logolják a statisztikákat). A világról meg csak annyit, hogy van legalább 10,000 féle privát szerver, az alap koreai metin2 10,000féle átszerkesztésével. Mind magánkézben van nagyjából, tehát erről sorba kérdezgesd végig a magyar privát szervereket (a külföldiekről nem is beszélve)

Továbbá a szervernek nem befogadóképessége hanem terheltségi szintje van. Az épp aktuális online játékosoké. Ha a szerver a legforgalmasabb időszakban huzamosan eléri a maximális terheltségi szintjét, olyankor szokták lezárni, hogy ez a terheltség ne nőjön akkorára ami már szoftveres illetve ezzel együtt hardveres részét is károsíthatja. (ergo nem kellene non stop csúcson járatni a szerókat) utána dobálgatnak ki emberkéket, emberkék törölgetnek, és miután ez a legforgalmasabb időszaki terhelés csökken újra nyitják.
  • FickDeineStory
    sziasztok lenne két kérdésem!

Ismerősökkel régebben feljött beszélgetés közben a metin2 és azon belül, hogy mennyien játszhatnak vele világ szerte aktívan. Erről van valami adatotok?

Illetve egy kérdés ami csak engem érdekel mekkora a szerverek befogadó képessége?
  • N3o
    Egen... Zárolva is lett az első ilyen téma miatta. Nem tudom mit szenved, mert ha 98-as lett volna, és csak 1-2 napon múlt volna, hogy elérje ő is a 99-et, de QQ érte volna el előbb, akkor megérteném a mérgelődését, de még neki 5 szint... Iszonytosan ***-ra sok az még.
  • Drommó
    Gratula QQRIQQ-nak:)
    Mindenesetre sejtettem ,hogy a kékek majd gutaütést kapnak,látszik is a fórumon Kory kínlódása.
  • N3o
    Megvan, feltolta ördögűzővel :D
  • RIZLA
    Nos P-re nem, de csak G-re kellett és az megvan. A vezetés még G5, de ha az úgy is marad, akkor sem számít...
    ezek szerint mégis csak meglett az a bizonyos skill neki.... szép volt QQ!!! :)
  • RIZLA
    1 QQRIQ 99 0

ahogy nézem, már mindegy...marad az a skill, ahogy volt.
    am... NAGY GRAT Neki!!!