2912
m2-logo.png

Hivatalos magyar Metin2 weboldal: www.metin2.hu
  • bigbigle
    pajzsból van még 21-es ,41-es és 61-es. sisakból 21-es 41-es (amit tudok).
    a karácsonyfa pedig sohan közepén van ha még van
  • pretorius07
    Mindjárt megnézem...az biztos,hogy van 42-es vértem,csak nem tudom sura e?
    a tps-t hol lehet megnézni?
    még lenne pár kérdésem: csatapajzs,és sisak csak egyféle van a játékban?
    ill, a zoknit hol kell kirakni?hol van karácsonyfa?egyáltalán van még?

köszi!
  • FGB
    Hát ha van ilyen 1000-2000-es 42-es sura vérted, ne add el én megveszem :D 10x többért mint a vegyes kereskedő akár többet is :D
  • N3o
    90k, az nem drága, de 10k-ért is van már lélekkő tekercs. Ha 50 cuccból akarsz kiszedni követ akkor 50 tekercsel kiszedheted. 1 cuccon is ahányszor csak akarod. Ha veszel 10-et akkor 10x. Hányas szintű vagy amúgy? Csak mert 50-60as szintig mindent sz.rt a vegyesbe kell adni, kivéve az esetlegesen 1000-1500-2000tps cuccokat. De pl egy 26os harcos vértet 2000tp-set nem igazán lehet eladni fél millánál többe. Én már az 1000-1500tp-s 34-es vérteket is dobom a vegyesbe. Nem szenvedek vele eladással.
  • pretorius07
    hi!
    Na akkor még egy kérdés,ill kettő:)
    Ezt a tekercset hányszor lehet használni?Mert igen drága: 90k, ha csak egyszer.akkor majd várok egy másik követ,amilyen kell nekem,az olcsóbb!!!

A másik,hogy hogyan lehet boltot nyitni?mert ma is dobott egy csomó nagy szintű cuccot,amit ugye nem igazán éri meg a kereskedőknek eladni:)
    Vettem a vegyescsajszinál azt a cuccot,ami kell a boltnyitáshoz,de tovább???
    Jó éjt mkinek!!!
  • pretorius07
    köszi a segitséget,remélem találok valahol ilyen tekercset,mert kell ez a kő,nem is volt olcsó:)
    Bár én még nem láttam ilyet sehol,de majd lesz,addig meg megleszek valahogy:)
  • Töltöttkáposzta
    Aha akkor a helyén szilánk keletkezik, de a kő megmarad a leltáradban.
  • N3o
    Viszont MINDEN követ kivesz. Ha egy fegyveredbe van 3 kő, de te csak a visszatérést akarod kivenni akkor ezt rá ne húzd meg kikapja mind a 3-mat.
  • Hurki
    Rosszul emlékszel, kiveszi, én már használtam párszor, kövek megmaradtak
  • FGB
    biztos hogy kiveszi én egyszer használtam, de mintha eltűnt volna a kavicsom... de lehet csak én emlékszem rosszul
  • RIZLA
    lélekkő tekercs igen, kiveszi a tárgybol a követ, ami megmarad, a helyén viszont szilánk keletkezik
  • Töltöttkáposzta
    Ennek mi is a neve? Lélekkő tekercs? Láttam már ilyet, de nem gondoltam hogy erre jó most ne nézzetek hülyének. Ha aktiválom vagy elhasználom akkor a kő megmarad vagy eltűnik csak nem lesz benne a cuccba?
  • RIZLA
    de ki lehet venni a köveket a fegyverböl, felszerelésből. ezt keresd (kb 10K)
  • pretorius07
    H!
    A visszatérés kövét nem lehet kivenni a fegyverből?
    Csatolta egyhez,de azt kinőttem,betenném egy jobba...Kösz a segitséget!
  • Töltöttkáposzta
    ESS ERRR IPSZILON(SRY) a félreolvasásért :)
    A kovács surára azt a Seon Peyongot vagy kit érted aki ott áll a völgy alján?
    Emlékezetem szerint a Dragon Ball-t azért tiltották be mert egy kisgyerek utánozni akarta őket hogy ugye repülnek, és kiugrott az ablakon...
    De én nem bánom hogy beszüntették eléggé nyomorék egy mese volt.
    A TOM ÉS JERRY PEDIG EGY VILÁGKLASSZIS, BEPERELEM A METRO GOLDWYN MAYERT HA BE MERIK SZÜNTETNI!!!!!
  • FGB
    aprópó nincs valakinek Gyöngy fülbevaló +7 vagy nagyobb, vagy gúnyolódó sisak +6 vagy nagyobb?
  • FGB
    de ha megnézed ő előbb informált mint te kérdeztél :P
  • N3o
    Látod csak visítani kell és egyből van információ. Így már minden világos. Ennyi :D
  • FGB
    amúgy van infó a karbantartásról itt
  • FGB
    Volt még egy jelenet, mikor Tom-ot kivasalta egy zongora akkor bedugta a hüvelyk ujját a szájába és fújt egy nagyot majd futott tovább. Ezt is kipróbálod? Meg nézném a jelenetet a Jutyúbon, akár csak a palacsinta sütőeset :D

Lehet Asmo most teszi be neked az új térképet csak hagyd már békin! :D
  • N3o
    Apropó kedd van és már 2 órája tart egy frissítés! Mi ez? Ki nézte be az órát? + A soron kívüli frissítést jelezni kell valahol! Legalább a fórumba aznap amikor nekiállnak, hogy az user tudja már, hogy mi a lófax van....

FGB a palacsinta sütő jó :D Teszteltem, túl lehet élni :)
  • FGB
    erre csak egyet tudok mondani neked, anno még ment a Dragon Ball sorozat egy tízen éves hülye gyerek kiment egy kamion elé hogy megállítsa Kame-hamé-val... szerinted sikerült neki? Azóta be tiltották a rajzfilmet. Bár szerintem a Tom és Jerryt is be kellene tiltani mielőtt még valami hülye gyerek pofán nem vág valakit palacsinta sütővel :DDD

Valamikor tavaly mikor elszaporodott a metinben a sok tizenéves egy másik fórumon (de lehet itt is) volt pár ötlet hogyan kellene kitiltani őket, de sajnos erre nincs megoldás.

A kezdetekkor mikor fejlődni akartam 18-26 közt csak elég volt elmenni MAP2 falú keleti bejáratához a hídhoz és mindig találtam pár játékost akikhez be lehetett kéretődni csoportba, mindössze csak egy szabály létezett: gyilkold a moob-okat ne csak potyázz! most ilyeneket nem látok sehol csak céhen belüli csoportokat, de azt is csak nagyon ritkán most többnyire a húzzál-al találkozom ezt elintézem egy HúúúZZZZZ-al:) érdekes mennyien nem értik a poént :D

a másik kedvencem az elszabadult árak, tegnap láttam éppen egy 0-ás FMS-t 1.500.000-ért, nekem van négy egy +2-es két +4-es és egy +6-os ezekért akkor mennyit kérjek, még jó hogy egyik sem eladó.
  • ChaosTeam
    Őszintén miért kellene megszűnnie? :D

Azért, mert amint látom túlságosan is függőséget okoz másoknál.... és jó sokan túl komolyan veszik az egész játékot, mintha ez lenne az életük....

Természetesen mindenkinek saját dolga, hogy mivel akarja eltölteni az idejét, mi okoz neki kikapcsolódást....

De mivel sok ember szereti és hónapok óta rendszeresen játszik vele és gyakorlatilag az "élete részévé vált" , így értelemszerűen nem kéne megszűnnie, mert ha megszűnne.... na akkor lenne itt a világvége :D

A kérdésedre a válasz pedig kb. ugyan ez. A játékban sokan elérhetik azt, amit talán az életben sosem... erősek lehetnek, jó harcos képességekkel ( nem csak a harcosokra gondolok....) jó cuccokkal, magas szinteken, esetleg saját céh vezetőjeként ...stb. Az agresszió meg mindenkiben benne van, és ez a játék a harcos jellegéből adódóan kihozza sokunkból... pláne amikor felidegesítenek dolgok - pl betöri a fegyvert a kovács, KS-elnek, direkt megölnek más birodalmiak ...stb.
  • Kalóz Pepi
    Te meg ne beszélj ülyeségeket.

Miért kellene megszűnnie?
    Egy rakás embőcnek szórakozást nyújt.
    A nyígás meg velejár.
  • Kalóz Pepi
    Jó regg.
    Előre szólok, h nem muszájos válaszolni....
    Észrevettem, h egyre több emberkén tör ki a metin-betgség.
    (Szükségtelen agresszió, önmagát istennek képzelés, stb).
    Sztetek miért van ez?
    Vagy bennem van a hiba?
    Spanolódok az összes színnel.
  • N3o
    Az a 2 npc már a játék eleje óta ott áll. Igen ott lesz majd az epic fegyver készítés, csak kell hozzá a barlangból hátulról a 90-95-ös ninja "mobok"-tól egy kis cetli + a 9les 65ös fegyver ami nem mind1 melyik :)
  • Hurki
    Minap ellátogattam ork földre, kovács sura (80-as fegyó, +5-ös kő)valamint a barlang őre már a mapon voltak...
  • Hurki
    Német wikire felkerült a lélek barlang/jég barlang is. Min szint 75-nek (küldetések közé is bekerült pár újítás)írja a legtöbb mob ellen ördög elleni erő kell. Fel hívja a figyelmet a mobok erejére, szal 3-4 G-s skill alatt kár próbálkozni, és elég jó dolgokat droppolnak majd bent...
  • FGB
    Én meg február 12.én regeltem és azóta játszogatok vele :D
  • ChaosTeam
    Február 11-én indult a metin2.hu játék.
  • N3o
    Káposzta :D Erőd nem erdő :) Erdő van most is 2 :) És igen az erődbe a várkapukon keresztül lehet "felmenni" :) A jégbarlang igen lélekbarlang, a jégföldes szörnyek vannak ott csak erősebb kiadásba. (a bónusz megegyezik ellenük)

FGB, a hasonlat jó, és ezzel tisztában is voltam eddig is. Csak nyaggatni kell a GF-et. Némi információba nem halnak bele, abból nem lesz bevételi veszteségük. (van elég játékuk azért csesznek mindenre) Az nem kifogás, hogy nincs kész a map, mert félkészen nem igazán indítanak el semmit. UK-n is ott van minden, privátokon is ott van minden. (tudom a privát más) A céhtelkes kovács meg már rég esedékes. Kb 1 éve már, hogy megy a magyar metin (nemtudom pontosan csak sacc) Némi hangulatot csinálhatnának már.
  • ChaosTeam
    Ok kijavítalak :D

A Helyesebb sorrend:
    - A Játékot a Kóreai YMIR cég fejleszti. Ők tudnak új dolgokat belerakni, jelentősebb módosításokat változtatni a játékban ( pl új map, új tárgy, új mob ...stb)
    - A Játékot üzemeltető cég, a szerver tulajdonosa a Német GF. Ők azok, akik azért felelnek, hogy lehetőleg a játékok üzemeljenek. Kissebb hibákat javíthatnak, a nagyobbakra viszont a YMIR-re van szükség. A GF ha "kitalál" valami újítást, azt továbbítja a YMIR-nek, ezután vár, hogy a YMIR megcsinálja-e, ha igen kb. mikorra.
    Az esetek 99,9%-ban a tervezett időpont hónapokat, fél vagy akár teljes éveket is csúszhat.
    - A GA ( SGA nem létezik..... ) vagyis jelenleg én kapok elsők közt erről információt a Team tagjai közül. Méghozzá egy Hivatalos Admin fórumon írják ki, ha valami nagyobb tervek vannak kilátásban - sőt a kissebbeket is, mint szerver frissítésekkor változó dolgok...stb. Ezek a hírek első fázisban még csak az Adminoknak szólnak, tájékoztatás jelleggel. Ilyenkor a teamen belül senkinek sem adhatjuk tovább, se SGM-nek se GM-nek.

Ha elérkezik az a fázis, amikor az adott dolog már majdnem kész, akkor közlik hivatalosan a team tagjaival, ekkor tudják meg az SGM-ek, GM-ek is, hogy valamiféle változás lesz valószínűleg a játékban.

Ezen állapotában MÉG NINCS PONTOS IDŐPONT, maximum tervezett, hogy "az új dolog várhatóan feburár végéig fog bekerülni. Ezt általában eltolják 1-2 hónappal.

Majd amikor az új dolog a Teszt fázisba ér, akkor berakják egyik szerverre - ez mindig a Német szervert jelenti, ahol letesztelik jól működik-e, milyen hibák vannak ...stb. A hibáktól függően esetleg ki is vehetik a játékból, amíg a problémát meg nem oldják. Ez az a rész, amikor a felhasználók megtudják, hogy lesz valami, mert látták a német , később az angol metinen... de ilyenkor még nem tartunk a hivatalos tájékoztatás fázisban.

Amikor az adott újítás működőképes lesz, ekkor kapok engedélyt rá, hogy a fórum hírek részében hivatalosan is bejelentsem az új dolgot. Ilyenkorra van meg általában egy tervezett időpont ( pl február 15.). Mivel tervezett, ezért előfordulhat - sőt gyakran elő is fordul, hogy ez az időpont csúszik.

Ekkor kezdenek el sorra anyázni a kedves játékosok, hogy "arról volt szó, hogy.... akkor most mivan?" .

El lehet gondolni mi lenne akkor, ha már az elején bejelentenénk, és lenne egy fél éves csúszás....
  • FGB
    Azon mondjuk nem gondolkodtál el, hogy talán a GM, GA, SGA, azért nem tud ezekre a kérdésekre válaszolni, mert ők nekik más a feladat körük. Csak egy egyszerű példa hogy megértsd a felépítésekben lévő tudás különbségeket:
    Vegyünk egy áruházat:
    - a tulajt csak az érdekli nyereséges legyen az üzlet, mással nem nagyon foglalkozik (ideális esetben).
    - a vezető kitalálja kellene valami ütős termék a jövő hónapra (ő nem tudja mi de tudja mikorra)
    - a beszerző körbenéz mit (ő tudja mit, mikorra, mennyiért, honnan)
    - a raktáros (tudja mit vesz át, de nem tudja mennyi és mire és csak akkor tudja meg mikkor mikor már jön max. előtte pár nap)
    - az eladó csak, akkor értesül mikor kikerül a polcra (ő tudja mikorra és mennyi)

Hogy a példát be tudd építeni a metinbe:
    - a beszerző: GF ők fejlesztenek, ők döntik le mikor mit tesznek be vesznek ki, mikor mit változtatnak meg.
    - a raktáros: SGA ő a változás előtt pár nappal értesül mi fog változni és ha kell végrehajtja a változást.
    - az értékesítő: GM ők ellenőrzik, nincs e baj a javítással, ezenkívül van más dolguk is, de nekik fogalmuk sincs mikor mi lesz!

Asmo javíts ki ha tévedtem volna a fentiekben.
  • Töltöttkáposzta
    Erdő? Én eddig nem hallottam erdőről hogy majd lenne.És a jégbarlang az szerintem Lélekbarlang. A kérdéseid között gondolom szerepel még az is hogy a Várkapuk mikor és mire lesznek jók.
  • FGB
    az embereket nem kell bemutatnod, azok alapba hülyék, nap mint nap "emberekkel" foglalkozom. Aki eg béna az ugy is fog valakit hibáztatni, ahelyett, hogy előbb körbe olvasna kérdezne fórumokon, egyszerűbb másokat baszogatni (itt a játékban pl: titeket GM-eket). Ez mindig így volt és így is lesz. amit tehetsz az az max. hogy nem foglalkozol vele, vagy tönkretesz, ami meg lásd be nem éri meg. találj ki valamit az ilyenek ellen, pl mond nekik, amit keresel az ott van az orkszigeten a xy koordinátánál, ha elég hülye még el is megy megnézni :D

Amúgy meg ha mindent megszüntetnénk amiben vannak hülyék, akkor mi maradna? Zárjuk be a földet is?? :D
  • ChaosTeam
    Ha a jövő érdekel, akkor hívj fel egy jósnőt, van belőle pár, ő majd biztos tudja mikor mi lesz, hisz ő lát a jövőbe, mi viszont nem nagyon....

Én csak azt tudom, amit a GF közöl velünk, mást nem. Ha még a GF se tudja mi mikor lesz - akkor nekünk honnan kellene tudni? .....

FGB: te mit szólnál hozzá, ha nap mint nap néhány kedves ember mindenért téged okolna amiről nem tehetsz, mindent tőled várna el, amire nincs is lehetőséget és miután a szabadidő jelentős részét ráfordítod valamire jön a MR. mindenntudó és közli, hogy te bizony semmit se csinálsz...

Lehet tényleg le kéne mondanom, és jönne valaki új a helyemre, aki remélem nem fog ennyire foglalkozni a játékosokkal, hanem csak az előírásokal....

De az igazi megoldás inkább a magyar metin megszűntetése lenne. Mindenkinek 1 gonddal kevesebb...
  • N3o
    "Szintlimit" bocs az elírásért.

Ja és tudom, kérdezzek/nézzek utána a német oldalakon. Nos ez itt magyar játék, tehát magyarul szeretném a válaszokat. Külföldi oldalakkal semmit nem érek.
  • N3o
    Hiába is kérdeznék, úgy is a "hamarosan" meg a "nemtudjuk" választ kapnám. Mikor lesz jégbarlang? Hányas lesz a szinlimit? Eddig 65ről volt szó, most már belejött a 75is. Továbbá, mikor lesznek erődök, hogyan fognak működni, mi lesz a céljuk? 1 birodalom hány erődöt építhet. Kik építhetik és hogyan? Mi kell majd hozzá? Mennyibe fognak kerülni? Mikor lesz a céhtelken a kő kovács vagy mi a szösz ami majd a +5ös köveket fogja elkészíteni a +4-esekből....stb

Kérdésenként írjak a jegyrendszerbe? Meg is zavarodnának. Mivel egyszerre csak 1 kérdést lehet feltenni. Ez így kapásból 8-9 kérdés. És van még.
  • Androidus
    Ja és köszönöm a válaszokat.
  • Androidus
    Persze, a sikertelenség százaléka nem bug, hanem feature, ezért is említettem a játékos frusztrációt. Ezeket a dolgokat lehetne másképp is csinálni, például ha mondjuk van 10% esély, hogy valami sikerüljön, akkor ha holnaptól tízszer annyiba kerülne ugyanaz, de minden esetben sikerülne, akkor pont ugyanannyira lenne nehéz, mégis tudná az ember, hogy ha összegyűjtötte azt a nem kevés pénzt, akkor meglesz, és nem csak egy töréstesztet csinál ;)