Metin 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

N3o
Káposzta 😄 Erõd nem erdõ 😊 Erdõ van most is 2 😊 És igen az erõdbe a várkapukon keresztül lehet "felmenni" 😊 A jégbarlang igen lélekbarlang, a jégföldes szörnyek vannak ott csak erõsebb kiadásba. (a bónusz megegyezik ellenük)

FGB, a hasonlat jó, és ezzel tisztában is voltam eddig is. Csak nyaggatni kell a GF-et. Némi információba nem halnak bele, abból nem lesz bevételi veszteségük. (van elég játékuk azért csesznek mindenre) Az nem kifogás, hogy nincs kész a map, mert félkészen nem igazán indítanak el semmit. UK-n is ott van minden, privátokon is ott van minden. (tudom a privát más) A céhtelkes kovács meg már rég esedékes. Kb 1 éve már, hogy megy a magyar metin (nemtudom pontosan csak sacc) Némi hangulatot csinálhatnának már.

Név: N3o | Szerver: Pegasus Kaszt: Sámán (sárkány) | Szint:75 Céh: JoeBoss

ChaosTeam
Ok kijavítalak 😄

A Helyesebb sorrend:
- A Játékot a Kóreai YMIR cég fejleszti. Õk tudnak új dolgokat belerakni, jelentõsebb módosításokat változtatni a játékban ( pl új map, új tárgy, új mob ...stb)
- A Játékot üzemeltetõ cég, a szerver tulajdonosa a Német GF. Õk azok, akik azért felelnek, hogy lehetõleg a játékok üzemeljenek. Kissebb hibákat javíthatnak, a nagyobbakra viszont a YMIR-re van szükség. A GF ha "kitalál" valami újítást, azt továbbítja a YMIR-nek, ezután vár, hogy a YMIR megcsinálja-e, ha igen kb. mikorra.
Az esetek 99,9%-ban a tervezett idõpont hónapokat, fél vagy akár teljes éveket is csúszhat.
- A GA ( SGA nem létezik..... ) vagyis jelenleg én kapok elsõk közt errõl információt a Team tagjai közül. Méghozzá egy Hivatalos Admin fórumon írják ki, ha valami nagyobb tervek vannak kilátásban - sõt a kissebbeket is, mint szerver frissítésekkor változó dolgok...stb. Ezek a hírek elsõ fázisban még csak az Adminoknak szólnak, tájékoztatás jelleggel. Ilyenkor a teamen belül senkinek sem adhatjuk tovább, se SGM-nek se GM-nek.

Ha elérkezik az a fázis, amikor az adott dolog már majdnem kész, akkor közlik hivatalosan a team tagjaival, ekkor tudják meg az SGM-ek, GM-ek is, hogy valamiféle változás lesz valószínûleg a játékban.

Ezen állapotában MÉG NINCS PONTOS IDÕPONT, maximum tervezett, hogy "az új dolog várhatóan feburár végéig fog bekerülni. Ezt általában eltolják 1-2 hónappal.

Majd amikor az új dolog a Teszt fázisba ér, akkor berakják egyik szerverre - ez mindig a Német szervert jelenti, ahol letesztelik jól mûködik-e, milyen hibák vannak ...stb. A hibáktól függõen esetleg ki is vehetik a játékból, amíg a problémát meg nem oldják. Ez az a rész, amikor a felhasználók megtudják, hogy lesz valami, mert látták a német , késõbb az angol metinen... de ilyenkor még nem tartunk a hivatalos tájékoztatás fázisban.

Amikor az adott újítás mûködõképes lesz, ekkor kapok engedélyt rá, hogy a fórum hírek részében hivatalosan is bejelentsem az új dolgot. Ilyenkorra van meg általában egy tervezett idõpont ( pl február 15.). Mivel tervezett, ezért elõfordulhat - sõt gyakran elõ is fordul, hogy ez az idõpont csúszik.

Ekkor kezdenek el sorra anyázni a kedves játékosok, hogy "arról volt szó, hogy.... akkor most mivan?" .

El lehet gondolni mi lenne akkor, ha már az elején bejelentenénk, és lenne egy fél éves csúszás....
Azon mondjuk nem gondolkodtál el, hogy talán a GM, GA, SGA, azért nem tud ezekre a kérdésekre válaszolni, mert õk nekik más a feladat körük. Csak egy egyszerû példa hogy megértsd a felépítésekben lévõ tudás különbségeket:
Vegyünk egy áruházat:
- a tulajt csak az érdekli nyereséges legyen az üzlet, mással nem nagyon foglalkozik (ideális esetben).
- a vezetõ kitalálja kellene valami ütõs termék a jövõ hónapra (õ nem tudja mi de tudja mikorra)
- a beszerzõ körbenéz mit (õ tudja mit, mikorra, mennyiért, honnan)
- a raktáros (tudja mit vesz át, de nem tudja mennyi és mire és csak akkor tudja meg mikkor mikor már jön max. elõtte pár nap)
- az eladó csak, akkor értesül mikor kikerül a polcra (õ tudja mikorra és mennyi)

Hogy a példát be tudd építeni a metinbe:
- a beszerzõ: GF õk fejlesztenek, õk döntik le mikor mit tesznek be vesznek ki, mikor mit változtatnak meg.
- a raktáros: SGA õ a változás elõtt pár nappal értesül mi fog változni és ha kell végrehajtja a változást.
- az értékesítõ: GM õk ellenõrzik, nincs e baj a javítással, ezenkívül van más dolguk is, de nekik fogalmuk sincs mikor mi lesz!

Asmo javíts ki ha tévedtem volna a fentiekben.

Töltöttkáposzta
Erdõ? Én eddig nem hallottam erdõrõl hogy majd lenne.És a jégbarlang az szerintem Lélekbarlang. A kérdéseid között gondolom szerepel még az is hogy a Várkapuk mikor és mire lesznek jók.

Wake me up, I\'m living a nightmare I will not die (I will not die) I will survive

az embereket nem kell bemutatnod, azok alapba hülyék, nap mint nap "emberekkel" foglalkozom. Aki eg béna az ugy is fog valakit hibáztatni, ahelyett, hogy elõbb körbe olvasna kérdezne fórumokon, egyszerûbb másokat baszogatni (itt a játékban pl: titeket GM-eket). Ez mindig így volt és így is lesz. amit tehetsz az az max. hogy nem foglalkozol vele, vagy tönkretesz, ami meg lásd be nem éri meg. találj ki valamit az ilyenek ellen, pl mond nekik, amit keresel az ott van az orkszigeten a xy koordinátánál, ha elég hülye még el is megy megnézni 😄

Amúgy meg ha mindent megszüntetnénk amiben vannak hülyék, akkor mi maradna? Zárjuk be a földet is?? 😄

ChaosTeam
Ha a jövõ érdekel, akkor hívj fel egy jósnõt, van belõle pár, õ majd biztos tudja mikor mi lesz, hisz õ lát a jövõbe, mi viszont nem nagyon....

Én csak azt tudom, amit a GF közöl velünk, mást nem. Ha még a GF se tudja mi mikor lesz - akkor nekünk honnan kellene tudni? .....

FGB: te mit szólnál hozzá, ha nap mint nap néhány kedves ember mindenért téged okolna amirõl nem tehetsz, mindent tõled várna el, amire nincs is lehetõséget és miután a szabadidõ jelentõs részét ráfordítod valamire jön a MR. mindenntudó és közli, hogy te bizony semmit se csinálsz...

Lehet tényleg le kéne mondanom, és jönne valaki új a helyemre, aki remélem nem fog ennyire foglalkozni a játékosokkal, hanem csak az elõírásokal....

De az igazi megoldás inkább a magyar metin megszûntetése lenne. Mindenkinek 1 gonddal kevesebb...
N3o
"Szintlimit" bocs az elírásért.

Ja és tudom, kérdezzek/nézzek utána a német oldalakon. Nos ez itt magyar játék, tehát magyarul szeretném a válaszokat. Külföldi oldalakkal semmit nem érek.

N3o
Hiába is kérdeznék, úgy is a "hamarosan" meg a "nemtudjuk" választ kapnám. Mikor lesz jégbarlang? Hányas lesz a szinlimit? Eddig 65rõl volt szó, most már belejött a 75is. Továbbá, mikor lesznek erõdök, hogyan fognak mûködni, mi lesz a céljuk? 1 birodalom hány erõdöt építhet. Kik építhetik és hogyan? Mi kell majd hozzá? Mennyibe fognak kerülni? Mikor lesz a céhtelken a kõ kovács vagy mi a szösz ami majd a +5ös köveket fogja elkészíteni a +4-esekbõl....stb

Kérdésenként írjak a jegyrendszerbe? Meg is zavarodnának. Mivel egyszerre csak 1 kérdést lehet feltenni. Ez így kapásból 8-9 kérdés. És van még.

Ja és köszönöm a válaszokat.

androidus.freeblog.hu

Persze, a sikertelenség százaléka nem bug, hanem feature, ezért is említettem a játékos frusztrációt. Ezeket a dolgokat lehetne másképp is csinálni, például ha mondjuk van 10% esély, hogy valami sikerüljön, akkor ha holnaptól tízszer annyiba kerülne ugyanaz, de minden esetben sikerülne, akkor pont ugyanannyira lenne nehéz, mégis tudná az ember, hogy ha összegyûjtötte azt a nem kevés pénzt, akkor meglesz, és nem csak egy töréstesztet csinál 😉

androidus.freeblog.hu

most jut eszembe egyszer találkoztam GM-el mikor bedobta a sárkányt, akkor kettõ is volt. az jó kis muri volt 😄 igaz nem keveset laggolt szegény szerver.

Nem tudom, de mintha egy kicsit mostanában morcos lennél, elég sokszor úgy írsz mintha mindenkit lekezelnél. Ha problémád van rendezd, engem nem érdekel mi a bajod, de kezd zavarni a közönyösséged. Ha belefáradtál a GA-ba akkor vagy vegyél ki szabit vagy mondj fel. Ha egy másik fórumon már kérdeztek 1000-szer valamit és itt is megkérdik, akkor válaszd külön a két fórumot... Nem megbántani akarlak, és nem is beszólni, de ha már GA vagy akkor viselkedj és így úgy.
Amúgy én még egy GM-el nem találkoztam még, pedig nem ma kezdtem a Metint, bár ha látnám se foglalkoznék vele, nekem nincs vele dolgom, õ nem ad küldit 😊

Köszi a segitséget,keresni fogom a cuccokat!!!
ChaosTeam
Én semmit nem csinálok 😊

Te csak tudod 😊

De tudod mit? Ha ennyire okos vagy, akkor hajrá irány a CoMa, írd meg neki, hogy én semmit se csinálok, a GM-ek meg nem válaszolgatnak a kérdéseidre, hanem elküldenek a jegyrendszerbe bizonyos kérdésekkel kapcsolatban, ami elõ is van írva nekik és te szegény világ közepe sajnos csak egy sablon választ kapsz a roppant egyedi és mással soha elõ nem forduló problámáidra....

Majd szólj, ha szeretnéd, hogy felébresszenek és rájöjj nem csak te vagy a világon...
N3o
Gyöngy nyakláncból amekkorát csak bírsz csinálni vagy venni. Nekem +9-es van az 22% varázs sebességet és +4 intelligenciát ad. Ehhez van 3 gyöngy rakva így összesen 30% varázs sebesség és 7 intelligencia. Aztán ami neked kell majd az a 47-es extázis cipõ, minél nagyobb, mert ez ad még varázs sebességet. Ha tudsz sokat bónuszoltatni érdemes a vértbe próbálgatni mivel abban elõfordulhat varázs sebesség. Fegyverbe +3-mas +4-es visszatérés kõ szintén jól jöhet.
Én a sárkány lövést toltam elõször, nagyon nem bántam meg. Most G1 és kevesebbet sebez mint az m8-as ordításom, viszont míg az ordítás 1x megy el, a lövés 2x. Durván a 152-es varázs sebességemmel (nagyon kevéske sajnos, több kellene) 5-6mp alatt feltölt. Az ordítás olyan 16-17.

Most igazából az int-et szeretném úgymond maximalizálni. 139 a plafon. De ha a mostani 112-met fel tudom tolni 120ig már meg leszek elégedve.

RIZLA
visszatérés kövével például, és az ékszerek, cipõk szintjének emelésével a tulajdonságuk is növekszik.

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

Hello!!
Nem régóta játszom ezzel a játékkal,azóta megcsináltam a második karimat is,mert az elsõ sámánomat igen elszúrtam😊
Most már jól osztogatom a pontokat,képességeket,ahogy a nagykönyvben Írva vagyon😊
Namármost nekem egy sárkánysámánom van,hiába,ilyen a támadó szellem,és nem tehetek róla,de a sárkány ordÍtás jön be leginkább...Bár sokan Írták,hogy a sárkánylövés jobb lehet.
Csak az a fránya töltési idõ nem tetszik nekem ebben a skillben,nagyon lassú az a 20 sec...
Az lenne a kérdésem,hogy milyen felszerelésekkel lehet a varázssebességet növelni,töltési idõt csökkenteni?
Megköszönném,ha ezeket összefoglalná vki,az alacsonyabb szintektõl kezdve( kb. 20-tól...)
Köszi mégegyszer! Üdv mkinek,és boldog új évet!
Töltöttkáposzta
Helyesírási hibákért felelõsséget nem vállalok.

Wake me up, I\'m living a nightmare I will not die (I will not die) I will survive

Töltöttkáposzta
Én nem vagyok valami nagy GM/GA szakértõ, de szerintem(és ezt most nem nyalizásból) Asmodeus igen is teszi a dolgát, csak nem nyilvánosan , ergo nem is látod. Ha a GM-ek és a GA minden kezdõnem megadná a kérdésekre a választ, akkor már egybõl mindenki szuper okos lenne, és nem lennének kezdõk, és nem lenne értelme a jegyrendszernek. A GM-ek nem tanítómesterek.

Töltöttkáposzta
A kovács rontása, a kk olvasása és a lovászinas rontása nem bug.
Ha minden sikerülne gondolj bele mindenki 99-es 30-as(max) lóval, csilli villi cuccokkal rohangálna. El lennénk kényeztetve. Jó a majmok a falba mennek de ha van egy kis eszed is, akkor veszed a fáradságot és arrébb csalogatod õket ennyi az egész. És ahogy Varikova nagyon helyesen mondta már születésünktõl bennünk van a küzdeni akarás.

N3o
Ha valaki sokat kérdez tõled azonnal számíthat chat bann-ra egy fél órára. Ha meg nem, elküldöd hogy írjon a jegyrendszerbe, ahonnan a kérdésére egy szabvány választ kap, aminek persze semmi köze a kérdéshez 😊

N3o
A GM-ekre mondtam nem rád. Igazából te semmit sem csinálsz. Jobb is.

ChaosTeam
Kifejtenéd az "elfogultság"-ra tett célzásodat?

Érdekelne mióta és miért is vagyok és kivel elfogult?
N3o
Még valami. Igazából ami itt a legnagyobb baj azok a GM-ek (tisztelet a kivételnek) és a drágalátos GA-nk. Elfogultságból csillagos ötöst lehet adni jó párnak. A segítõkészségük közelít a nullához (itt is tisztelet a kevés kivételnek) Továbbá mint a fehér holló. Én egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor találkoztam GM-el az elmúlt 1 év alatt...

N3o
Többnyire én is már csak a társaság miatt vagyok itt. A céhtársaimmal skype-on folyamatosan beszélgetünk, amikor leülök metinezni elõtte már reflex szerûen a skype-ot nyitom meg elsõnek. Az meg, hogy betöri a cuccokat csak pech. Van, mikor nekem is mindent tör a kovács. De ezért vannak a céhes kovácsok. Én úgy vettem észre, hogy az a 10% igen is sokat számít. (Tömeg cuccot olcsót persze nem oda viszek) igaz drágán nyomja de nekem a 65ös fegyóimat 4db +3-masból a saját fegyver kovácsunk 3db +6-ost csinált. (zsinórba húztam) Sokba került de megérte. A könyvek meg hál isten mivel sámán vagyok nem sokba kerülnek 😊

Varikova
az emberben születésétõl fogva benne van a küzdeni akarás. sok embert ismerek akik azt mondták, sziasztok, abbahagyom a játékot, ez a k***** kovács megint eltörte a cuccom. a legtöbb mégis visszajön, önfejû konokságból hogy a kovács csak azért sem fog vele kicseszni. egyszerûen már nem csak a mobokkal küzdünk hanem az NPC-kel is. talán ezért. hogy bebizonyítsuk, velünk nem tud egy idióta program elbánni.
nekem meg egyébként azét, mivel van egy céhem, tetszik a társaság, összetartás és már csak miattuk sem hagyom abba.

Sziasztok! Lenne egy közvélemény-kutatás jellegû kérdésem hozzátok. Barátom csábítására kipróbáltam ezt a játékot, és nem értem. Pontosabban nem értelek benneteket. Engem rettentõen zavar az igénytelensége, a bugossága, és a kifejezetten a játékos frusztrálására törekvõ megoldásai. Mégis azt látom, hogy komoly tömegek nyomják lelkesen. Feltételezem, hogy itt is vannak lelkes játékosok. Szóval a kérdés az, hogy titeket nem zavar az, hogy mondjuk a 10-ik fms-t töri el a kovács 2-es szintnél? Vagy hogy nyolcadszor közli a lovászinas, hogy nem sikerült? Vagy x-edik könyv tûnik el, amit százezrekért vásároltatok? Vagy hogy a majom hajítók folyton eltûnnek a falban? Nem sorolom, nyolc képernyõnyit tele tudnék írni. Szóval a kérdés az, hogy miért pont ez a játék? Megtisztelnétek, ha mondanátok valami okot.

androidus.freeblog.hu

N3o
Remélem sose. Jó ez így. Sõt még sokan is vagyunk, bannolhatnának egy pár száz reget.

Töltöttkáposzta
Pegasus server mikor lesz nyitva?

Töltöttkáposzta
Ha igaz az az információ amit a fórumon olvastam akkor az elõzõ kérdésemre NEM kérek választ 😊

Töltöttkáposzta
Ötleteket kérnék Kard Surához!
Hogy osszam el a skilleket és mire rakjak a legtöbbet(Vit,Int,Erõ,Ügy)
Elõre is köszönöm.

Erre a kérdésre már elég sokszor leírtam itt és máshol is a megoldást, most nincs kedvem újra megírni így nézd meg a #1310-es hozzászólást.

N3o
És utána néznél/kérdeznél? Rohadtul jól esne.

ChaosTeam
Nem tudom a zászló méreteket sõt azt se, hogy mûködik-e egyáltalán ....
win7 re feltetem a metint
de azt irja ki hogy: a Windows nme tugya elérni a megadott eszköszt,elérési utat vagy fájlt.Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel.
valaki segicsen lécci
Töltöttkáposzta
Na és az enyémre? Lómedál?

N3o
HÚÚÚÚÚÚ ezzz pofás válasz volt vaze. Jólesett mindenkinek szerintem. Ha még nem utálnak most majd fognak bazz... Végülis ilyen az élet... :X

Na de az én kérdésemre a válasz? Zászló? Méretek?...stb 😊

ChaosTeam
Mert már csak ilyen az élet...
Asmodeus, az miért van, hogy ha valaki visszaszól a GM-nek, azt bannolják, viszont azt, aki átmegy waron a folyón (nem városban indul), olyan gyorsan üt, hogy nem látjuk, csak a 700-as kritás sebzéseket elég gyorsan, ütés közben lefagyaszt, rángat össze vissza, 2 mp alatt végigfut az arénán, és 1 war közben a skilljét feltolja simáról G-re, azt nem??? Gondolok itt az Aquilla szerveren játszó RapStarS tagokra(Kaszika, 60WATTosNeon és SlashMaster)...
Egész télen lesz a hóesés vagy szilveszter után vége?

A sarlót és a kalapácsot felváltja a fagyi és a galamb. Aki nem nyal, repül.

Varikova
remélem nem zavar a címsora a topicnak:
"FIGYELEM! Minden SZERDÁN 10-12 óra között Rendszeres heti karbantartás!"

N3o
21db sikeres sima ÁTVÁLTOZÁS könyvet kell olvasni. 21-re átvált M1-re utána kell 11 sikeres HALADÓ átváltozás könyvet tanulni. Ott átvált G1-re és utána még 11 sikeres PROFI átváltozás könyv és átváltt P-re Annyi az extra hogy P-n már egy átváltozó gömbbel 30percig átváltozva maradsz. (ha meg nem halsz közbe) A többi szinten csak 10perc az átváltozási idõ.

elolvastam az átváltozás könyvet. ott van a képiknél az átváltozás.de azt hogy kell használni?

leált a draco szerver 😞

N3o
Asmo, egy gyors kérdés. Zászló és Jel feltöltés. Jel az stimm, 16x12px bemásolni a többi mellé metin mappa aztán be lehet rakni és már látszódik is a céh név elõtt. Zászló feltöltés? ?x?px ? Hova kell rakni...stb Mivel a céh telken van zászló, gondolom ott fog megjelenni, de a méreteket és a maximális megengedettet is kb-ra kérném szépem.

Valakinek van eladó könnyû majom növénye? Akinek van megtalál pegán ch1en szoktam lenni a nevem Shynoku

A sarlót és a kalapácsot felváltja a fagyi és a galamb. Aki nem nyal, repül.

RIZLA
ez látod jo kérdés..... én a 17-es küldit már vagy 20 szor megcsináltam, de eddig még nem volt jo neki :S kezd elegem lenni 😞

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

Töltöttkáposzta
30 as vagyok, 1 es a lovam de már lenne vagy 6 os de nem fogadja el egyik lómedált se!
Már vagy 20 szor megpróbáltam de nem viszi fel 2 es re a kib*szott ku*va lovászinas!
Így hiába akarok 35 ön warlovat még 99en se lesz meg!
Miért van ez?

RIZLA
file://localhost/C:/Program%20Files/Metin2_HU/screenshot/1229_145853.jpg akarsz róla beszélni.....?! 😄

Töltöttkáposzta
eddig Skydecket nem láttam komolyan most láttam elõször azért volt furcsa. 😊