2912
-
FGB #1860 a céhe még meg van -
FGB #1859 Te januárban kezdted a WP surát, én 2009 februárban és ez már a második, tudom mi volt akkor egy WP sura és mi most. A penge akkor G-n +3x-el több volt mint most a többit már nem tudom, mert azt nem nagyon szoktam nézni. Most lehet jönni, hogy biztos rosszul építem a karit, hát nem, érdekes módon az orkoknál 8 szintel ezelőtt ugyan ennyi orkot tudtam egyszerre összehúzni, mint most. Ugyan azon felszereléssel kb 10-el ütök nagyobbat, pedig azóta VIT full és az INT is vagy 2000-el több. Ok ez be tudható a moob-ok erősítésének.
A harcosomat tegnap töröltem és hoztam létre újra, mert a Surával nem tudok most boldogulni, nem nagyon szed yangot, amit összeszed, az kell potira. Le kell cserélnem a teljes felszerelését. A harcos, amit töröltem 58-as volt, persze a felszerelését megtartottam. Tegnap 11-es szinten csata metineket vertem vele, úgy hogy csak 3-4 kis piros (kékből több kellet) poti kellett neki, ezzel majd meg keresem a Surám felszerelésére valót.
A kovácsról: tegnap 3 +0-s vértet tört be a kovács CH3-on egymás után, pedig elvileg 1% az esély a 0-ról 1-re való törésnek. És ezt mind háromszor egymás után, ennek mekkora az esélye??? -
patrik5200 #1858 vagy bannolták -
patrik5200 #1857 sztem kitörölte magát -
#1856 Azt láttam, hogy Kriszu eltünt a listárol, tudni mi lett vele? vagy csak találgatunk?
-
#1855 mondom én, nem kasztokat gyengítenek, mobokat erősítenek, ergo kollektív a szívás
UI: lassan 30 sikertelen olvasás zsinórban XD -
#1854 A kovácsról annyit, hogy a fejlesztés vissza lett véve kurvára drasztikusan. Mivel be lett téve a barlang, esnek cuccok méghozzá jók. Mindennek zuhan az ára és kovácsolás sikerességét visszavették. Továbbá sd2-ben minden íjászt kb a duplájára erősítettek. És végre a top10-ben lévő hackereket bannolták. Úgy látszik nem fizettek eleget a megfelelő illetőknek. Vagy csak az átutalás lassú, mind1 Kriszu hamarosan visszavásárolja magát némi Ft-ért ebben biztosak lehettek.
Asmo kijöttél már az alagútból? :D -
#1853 A sok IQ huszár, amúgy játék jó :D -
#1852 nekem nem az a szenvedés ahogy játszol, hanem az hogy mindig csak a rossz dolgokról mesélsz :D -
FL Zoli #1851 nem a kovács miatt hagytam abba..inkább mondjuk úgy hogy adtam a játéknak még 10% (vagy mennyi) esélyt -
#1850 az meg, hogy a kovács törik, na bumm, ezért 2 másodlagos cucc mindenből, ha elsődleges törik, tudj játszani -
#1849 Na akkor beleszólnék a harcos vs wp sura észélet futtatásba is. Nem tudom ki milyen karaktert visz, nekem van kettő 69-es test harcos, 52-es WP sura, harcost már lassan 8 hónapja viszem, először írok róla 1 kicsikét. Az utóbbi időben szinte minden 2. száguldása besül PvM-re, nem tudom miért, de 1 helyben toporog az ipse. SD2-ben lassan jó ha 1 csoporttal elbír (kényelmesen megy még neki a kettő, de anno lv 60-on 3-al is elbírt (ennyit a harcosok erősödéséről, azóta lett pár jó felszerelésem) Múltkor volt szerencsém pajzs nélkül ölni, 2 órán át nem tűnt fel, se poti fogyásba, se sebzésben (115 védelemről beszélünk)
Akkor kicsit a suráról is, januárban kezdtem, már 52-es, igaz már nem annyira játszok vele, várom a biológus küldiket. Az viszont feltűnt így lassan a 3. m táján (első elv penge, második félelem, majd most elv vért) hogy majdnem 2* annyi, ha nem 3* annyi csoporttal bír el a kicsike, mint anno test harcosom -.- (sárkány örvény 1, ujjazás 1, és igen lóról isteni). Lehet tényleg nem tudtok Surával játszani, lehet régen erősebb volt, de most se gyenge, sőt, egyedűl több orkok viszek, mint 2 54-56-os harcos, azok meg néha-néha leesnek a lóról, bátor ork óriástól rettegnek. Nekem mint laikusnak (6 hó harcos tapasztalat, 2 hó sura tapasztalat) az a benyomásom, hogy wp sura még mindig igen ütőképes PvM-re. Lehet én nem értek hozzá, de eddig csak lestek a harcosok, mit művelünk ismerőssel. Neki 53-as a surája, ork közepet (14-16 csoport, óriásokkal, bátrakkal teletűzdelve) egyedül viszi órákon át, harcosok güvedt szemekkel lesnek, lehet csak ér valamit még a wp sura.
Egy szó, mint száz a "kész" test harcost is (fórumokon olvastam) szépen lebutították, lassan PvM-re kuka (állandó száguldás besülés). Valaki felhozta még a kk olvasási rátát, hogy ilyen-olyan. Ez szerintem pusztán üzletpolitika, hogy vegyél ördögűzőt. Harcosom kezdet óta olyan rosszul olvas, mint a sura (20-25kk kellett M2-es aurához :S).
Szóval az emelje a hangját a surák ellen, aki más kasztot is próbált, nem a surákat gyengítik, mobokat erősítik -.- és ezt megmondja a sura, harcos, sámán, ninja is.
Tocsek: ha neked szenvedés, ahogy játszok :P, kk-kat rosszul olvassa, dropp elég tűrhető kesztyűvel, ne akarj GF szerón a óra alatt 120m-et farmolni :P -
#1848 ennyi ;) :D -
FL Zoli #1847 tavaly tavasszal játszottam én is a magyar metinen, áprilisban olyat játszottam, hogy ha a 8 as fms emet felhúzza a kovács, akkor maradok ha nem, nem:) gameforge játékoktól azóta távol tartom magam.
2 hete játszok az USn, gondoltam kipróbálom, nem rosz tényleg egész sok event van. 1-20 ig kb félóra míg felfejlődsz, kicsit begyorsították:)
Amúgy attól hogy US néven fut attól még a játékosok 75%-a Kelet-európai, főleg román -
#1846 én gondolkoztam hogy hun indítok egyet, de látom ahogy tesóm szenved rajta.. (69es harcos, ~53as kardsurát nyomja most) de letettem róla :/
elég szánalmas, hogy a nagy és rettenthetetlen gf team mindent 0% körüli arányra rak... az egész a nagy lehúzásról szól, semmi másról... vicc a az egész hogy egy rohadt m-es skillnek minimum 30-40 könyv kell hogy 1 szintet váltson...
nagyon kiváncsi vagyok hogy mennyire buttítottak le mindent, azokat a bizonyos server fileokat nagyon megnézném...
mondjuk elég jókat szoktunk röhögni amikor olvassa fórumot és a sok hozzáértő olyanokat ír amit ők sem hisznek el, és nekünk "hozzáértőknek" aki ezért nem a "csökkent értelműségű"-ekhez tartozunk, akarják bemesélni a faszságaikat, és ezek alól a nagy és rettenthetetlen gm team SEM kivétel... -
FGB #1845 talán egyszer ha meg unom a GF bánaságát, és még érdekel a Metin, lehet meg nézem az US szervert.
De us-en is csak ugy tudnak rendet tartani, ha mindig van GM jelenlét, gondolom ott sokkal nagyobb Team-mel dolgoznak.
Káposzta: lehet igazad van.
persze vannak olyanok akik költenek SÉ-re pedig nem harcosok, én is majdnem költöttem, de aztán még sem, amit nem is bántam meg. És addig nem is leszek hajlandó költeni amíg egy szánalmas karaktert ennyire favorizálnak. Ennyi erővel a többit ki is vehetnék, akkor nem lenne annyi gondjuk. Igaz a játék onnantól egy kalap ratyi lenne, de a gf-nek kényelmesebb lenne.
Persze azok akik csak most kezdik el a játékot nem tudják, mért mondják sokan "gyengített karakterek", mert ők nem voltak ott mikor a játék indult. És nekem jöhet a GA, hogy a magyarok ilyen meg olyan szarok, mert mindenért csak sírnak, de lehet bele kellene gondolnia a gf-et talán nem is ok nélkül szidják a játékosok.. mikor minden szerda este azon kell gondolkodnom, na ma mennyi szörnyet merjek összehúzni és mennyivel több potit vegyek ugyanarra az útra.
Ok, innentől nem használom a "kispista" játékosokra, helyette majd a csökkent értelműségűt használom :) és akkor nincs harag. -
#1844 #1842 nah jah, ez gáz lehet :) de ha együtt játszol nem magyar serveren magyar emberekkel akkor nincs szükség a külföldiekre :) shopban ott van minden :) a többi meg :D
chat-on folyó beszélgetéseket meg pár hónap alatt meg lehet szokni :)
#1843 lehet igazad van, de ezt valaki elindította, és mindenki átvette, szóval kb lehetetlen már megváltoztatni ezt az egész szidás kérdést.. -
#1843 FGB nem biztos hogy csak a harcos költ SÉ-re és biztos is vagyok benne mert pl anno még amikor magyar szeróztam() Sura voltam és én is költöttem.
Na mindegy nem ez a fő problémám.
Hanem az hogy marhára idegesít ez a "kispisti" kifejezés ugyanis a Pista az egy rendes név és tegyük fel van egy olyan metines akinek a rendes neve Kis István a neve mekkora szívás már neki hogy az ő neve jelentése "idióta" és a többi lenéző szó.
Ezen változtatni kéne szerintem nem tudom ti hogy álltok hozzá -
FGB #1842 egy dolgot nem írtam le amit még akartam mondani.
Az egy dolog, hogy a wiki-ből ki tudom szedni a küldetéseket, de a játékosokkal már nem tudnám megértetni magam, ami egyközösségi játékban igen csak gáz. -
FGB #1841 Hát nekem az kellene, hogy a Surát a helyére rakja a GF.. a többivel nincs bajom, a sok majom idiótával nem foglalkozom.
Hát igen a P szero az jó kis móka, de hamar meglehet unni, én nem akarok hálózatot üzemelni, csak azért csinálom, mert kíváncsi vagyok mit tud a KardSura, ha nem gyengítik agyon, hogy a sok nyomi tudjon érvényesülni egy szánalmas karakterrel...
de ami tény ég és föld a saját surám a GF surához képest, nincs gyengítve és nem is erősítettem rajta, direkt hagytam mindent alapon, és igen a testharcos egy kalap ratyi, csak közepes szintig használható onnan kuka, max. jó metint ütni meg medálra, másra nemigazán.
Bár nem igazán nem értem a GF-nek mért éri meg a többi karaktert helyére tenni, és nem gyengítéssel! Ha csak abból indulok ki hogy a játék 80%-a harcos a maradék 20% egyéb karakter. Nem tudom a játékosok hány %-a költ SÉ-re, de tegyük fel, hogy minden szerveren van 40 ezer játékos az ugye 240.000.- tegyük fel a játékosok 80%-a harcos (192e) ennek a 80%-nak a 60%-a költ SÉ-re (115e).
A többi kaszt 20% (48e) nem költ SÉ-re mert nem éri meg, minek költsön egy gyenge karira, DE ha a GF venné a fáradságot és mondjuk minden karaktert úgy állítana be ahogy azt a YMIR (remélem jól írtam) beállított, és maradna a mostani arány, akkor az a 20% játékos is elkezdene SÉ-re költeni (többek közt én is), ha maradunk az előző aránynál akkor ez círka 30e játékost jelentene.
De lehet csak bennem van a hiba, a jelek szerint a GF szarik erre az 48e emberre, pedig ha belegondolna ez akkor is 20%-os bevétel növekedés lenne, de biztos nem egy profitorientált csapatrol van szó a GF esetében…
Na mindegy egy szó mint száz, nem a Metin-el van probléma, hanem sokkal inkább az üzemeltető hozzá állásával. Az us szervert más üzemelteti nekik más a játékosokhoz való hozzá állásuk, ők törödnek velül a GF nem… Ez van… idővel, majd megváltozik, csak az a kérdés mikor. -
#1840 igazad van, ezért is írtam hogy kell 2-3év hun-nak is..
kemény ám már lvl21es ^^
aki játszott már p szerveren, az tudja hogy harcost nem éri meg csinálni, mert elve semmit nem ér pvm-ben, ráadásul kk-jai is a csillagokat verik :)
nekem is volt p serverem, sőt most is van, csak javítgatom azért nem megy még :)
amúgy meg az angol dolgokkal semmi gond sincs :)
tiszta alap dolgok vannak benne, én soha nem tanultam angol mégis meg értem, de ha mégsem ott a wiki.. :)
igazán nincs vele semmi gond :)
és itt tényleg nincsenek kispistik :) folyamatosan vannak fent moderátorok és rendet vágnak mindenhol, nem úgy mint a "nyomi" magyar szerveren...
de akinek az kell játszon csak tovább hun-on -
FGB #1839 12-es kard sura biztos nagyon kemény lehet us-en...
Sajnos a GF semmilyen kaszttal nem nagyon foglalkozik csak a harcossal, mivel a játékosok 80-85% harcos, ergó ezt a kasztot "kell" nyomniuk. a többi kaszt ezért háttérbe szorul, és mivel a maradék három kasztot folyton gyengítik, így ezeket a kasztokat használok nem nagyon vesznek SÉ-t, ebből kifolyólag a GF nem törődik a többi kaszttal, mert nincs belőle bevétele. így lesz ebből egy ördögi kör.
Az us szerver nem tom mióta üzemel, de gyanítom nem mostanában ünnepelte az első évét. így jóval kiforrottabb kevesebb benne a hiba, és persze nincsenek fordítás alatt lévő helyszínek, küldetések, amiket még tesztelni is kell. szerintem majd kb 3-4 év múlva hasonlítsd össze a mostani us szervert az akkori hu szerverrel, talán kb az lesz reális összehasonlítási alap. -
FGB #1838 hát az US szerver egy picit régebb óta üzemel mint a HU. az us szerveren lehet nincs annyi kispista (idiota). én nem tudok angolul ahogy nagyon sokan még rajtam kívül, így felőlem akár milyen "király" az us szerver, ha abból egy szót sem értek nekem az egy nulla. Lehet sok magyar is játszik ott, de csak gondolj bele mindig meg kellene kérdeznem mit kell csinálni most, és ha oda jön valaki aki csak kérdez valamit, mire kiírom, lefordítom gugliban és vissza írok neki. persze ha még jól is fordítana, mily élvezetes is lehet így az us szerver...
De én tudok egy sokkal jobb szervert, otthon szórakozásból készítettem magamnak és páromnak egy P szerot, átváltoztunk zöld sárkánnyá és azzal gyilkoltuk a szörnyeket, na ezzel porig aláztam az us szerot :P -
#1837 metin2.us szerver hun gf szervert porrá alázza :D nagyon durva :D
lvl12 kardsura :D -
bulitka #1836 nekem is le let már 2 acom tiltva a a semiért de nem om miiért tiltják le az acomamt -
#1835 felezd el a szinteket, sacc/kb -
#1834 nem olyan erősek az átkozottak.
De kb ua. szint kell ahhoz hogy dobjanak 30 as fegyókat mint az arahanozáshoz?(lv25-30) -
FGB #1833 a regelt e-mail címedre, kell kapnod egy mailt, miért lett tiltva felhasználód -
bigbigle #1832 valami más ötlet ahhoz hogy megkapjam a naplóoldalas küldetést? -
#1831 Big-nél a pont. 30as fegyverek. Aztán tudni kell mit hányas karival tudsz ütni, na meg még kell hozzá 1-2 cucc. -
#1830 és az összes többi kérdezőnek válasz itt -
bigbigle #1829 az átkozottak is dobnak állítólag 30-as fegyókat meg még más cuccokat de ez nem tapasztalat mert nekem még nem esett egyikkel se -
bulitka #1828 helsosztok miért tiltják le a felhasználomat amikor semit se csináltam csak öltem meg ,most is +olom a fegyomat és felhasználo letiltva az miért van??? -
#1827 Mire vannak az átkozott állatok de télleg?
Annyit tudok h 5szög pajzsot azok dobnak de többet nem tok.
Max privátba leírhatnád.
Az ékkő darab cuccok fejlesztéséhez kell. -
#1826 kinek mi a kk nem olvasási rekordja, nekem zsinórban kb 30-at rontotta el ma (40-45kk-ból M4-es még csak a skill :S) -
#1825 és mire:)
sokan nem olvassák ezt a fórumot...:)))
nekem megmondhatnád
az ékkő darab mire jó?
nekem a csoki még csak 5 kék italt adott :( háromszor
ha csinálok még 1 karaktert (hogy is kell?) akkor a régivel tudnak tárgyakat cserélni?
-
#1824 És sokan nem tudják mire vannak az átkozottak :) Hála istennek :) -
#1823 Egyszer használatos.
Imhán mobok vannak, amiket lehet ölni (kb, mint map1, csak átkozottakba) -
#1822 ja, még..az Imha terület mire jó? -
#1821 hi
a sárkánytekercs csak 1 használatra alkalmas v többre is?