22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
IXEMGabeo #19985 lelki dolgok megoldása végül is, nem annyira eget rengető, mert egy részben érzéketlen ember is képes élni, dehát nem a kívánt formában...Vigyázni kell, szerencsére az önkontrollt tudom tartani, hogy ne kerüljek alkohol vagy egyéb hatás alá...
ártalmas a számítógép, tudod, tudjuk, de, egyben tényleg segít az unalmas hétköznapok leküzdésében, és még olcsó is... -
pett3rson #19984 egyértelműen vannak problémáid és az is látszik, hogy ezt nincs kivel megbeszélned úgy igazán..nem mondom el senkinek elmondom hát mindenkinek..felhívod magadra a figyelmet, mert segítséget kérsz. Én észreveszem, de neked is részt kell benne venni. Az Ego-d egyelőre erősebb benned, azért, mert változás előtt állsz, új dolgokat fedeznél fel, az Ego nem szereti a változást, az ismeretlent, fél tőle. A félelem az ami meggátol minket, hogy változzunk. -
IXEMGabeo #19983 szerencsére nekem is voltak már sikereim, ha másoknak kellett tanácsot adnom, egyébként az Ezopusi mesék jók, általános iskolás koromban sokat olvastunk tőle, na meg La Fontaine-től, Benedek Elektől, Lázár Ervintől is...stb.. -
pett3rson #19982 Én nem bírtam meglenni nélküle, nagyon sok olyan alkalom volt régen mikor mindent háttérbe szorítottam csak hogy menjek még egy kört a versenypályákon...Én szenvedélybetegségre hajlamos alkat vagyok, nem szégyellem kijelenteni, mert ezzel már feloldok magamban egy gátat és megbocsájtok magamnak..ezáltal elindulok a változás és főleg a gyógyulás útján is.
mondok egy még szebbet: azzal leszel a legférfiasabb, de inkább legemberibb, ha megoldod a problémáidat és nem elfutsz előlük..ennél nagyobb elismerés nincs a világon... -
#19981 Az elsőn most jól elnevetgéltem magamban.
Nagyszerű életvezetési tanácsadó válna belőled. :D -
IXEMGabeo #19980 azért terelek, mert unom h én vagyok a téma, még ha nem idekanyarodunk is mindig, és engem kell olvasni állandóan, holott én meghallgatok itt bárkit és, ha tudok akkor tanácsot is adok... -
#19979 jajaja, a tűrőképesség, amiből végül hozzászokás lesz
végül annyit tenyészel a kanálisban, hogy a friss levegő lesz a büdös -
IXEMGabeo #19978 ja, nálam is a számítógépes játékok, de nálam egy úgymond unaloműzésnek indult, mondjuk ez akkor tekinthető szenvedélybetegségnek, ha nem bírsz meglenni nélkül, nos, ha engem elküldenének olyan helyre 1 hétre, ahol nincs szgép, eskü nem szenvednék, hanem élvezném is. Szeretem a PC-t, de azért, mert marha jól leköti az embert... Mondjuk korábban csak a tanulás és ez létezett számomra is, mint nálad...Nem hiszem, hogy te meg én szenvedélybetegek lennénk... -
pett3rson #19977 tudom, hogy mindig terelsz, homokba dugod a fejed stb. de ennek hosszú távon csakis Te fogod meginni a levét...mindent szeretetből mondok Neked, ha nem szeretnélek nem beszélnék hozzád... -
IXEMGabeo #19976 fejezzük be a témát, Anaid szeretett volna kicsit beszélgetni, kialszom magam és majd hétfőtől úgyis vár rám a munka meg a kondi...
Még tartom magam ne aggódj, fontos a megfelelő tűrőképesség;) -
pett3rson #19975 Nem tudom mennyit beszélgettél a szüleiddel a gyermekkorukról, de az első pár év nagyon meghatározó egy gyermek életében. Ahogy a tiédben és az enyémben is az volt, hiába nem emlékszem már rá, de azok az élmények, benyomások belénk égnek és tudat alatt vannak, de vannak. Most azt hiszed elnyomsz sok mindent, holott nem, Én is ugyanolyan szenvedélybeteg vagyok...vagy talán már csak voltam, mint az Apám, csak nem iszom, hanem számítógépes játékokkal játszom.
De ezt mint mindent fel lehet ismerni és aztán változtatni rajta..Én legalábbis változtatok, mert nem látom jó útnak, nem jó élményeim vannak általa. Egy ideig az, de aztán rájövök, hogy azok nem valós élmények, csak tompítják a fájdalamt vagy éppen annak hiányát. -
#19974 "Ha valamire, akkor arra beszélnélek rá, hogy kösd fel magad." /Szinópéi Diogenész/
"A nyul menvén az úton, egy kert mellé juta. És békukucsála a kertbe és igen szép kékkáposztát láta ottan. És mind megkerülé a kertet a kerítés mentén, de sem rést, sem hágcsót nem talála, ahol bémehetne. Találá őtet a róka és megkérdé, mondván: Miért nem mégy bé a kertbe? Ihol la, melly igen szép kékkáposzta vagyon benne? Monda a nyul: Jól látám, de nem éri meg a fáradságot. Nem teszen jót az én gyomromnak, mert megcsömörleném tőle. Monda a róka: Imént én is így jártam. Mert szép szőlőgerezdeket találtam vala és én se mertem azokban enni. Merthogy éretlenek valának. Holott pedig a szegény róka örömest evett volna bennek. De nem ére fel oda, ahol azok lefüggnek vala." /Esopus/ -
pett3rson #19973 komolyan ajánlom figyelmedbe egy pszichológus felkeresését, Neked már olyan mérvű problémáid vannak amiket magad sem és a családod segítségével sem tudsz megoldani. egyáltalán nem szégyen ha külső segítséget kérsz, szerintem Én is fogok előbb-utóbb, bár mint tudod nekem most van kivel megosztani a gondom bajom és főleg az örömöm, de ettől függetlenül egy szakember tanácsa mindig jól jön, mert a hibák velünk élnek akkor is ha mi arról nem akarunk tudomást venni...
persze az orvos személye sem mindegy, hogy ki, nem biztos, hogy az első fog a legjobb lenni, de tényleg segítségre van szükséged Gabeo... -
IXEMGabeo #19972 most, hogy így belegondolok azt várom, hogy minél előbb leperegjen az életem valahogy... unom, de veszettül, kevés dolog érdekel... -
IXEMGabeo #19971 azt még észrevettem, hogy amikor véletlenül beindult a poénkodás nálam, ha volt olyan hangulati állapotom (fórumot leszámítva), akkor is nekem nem azt mondják, hogy pozitívan vagyok hülye, hanem csak egy fintort kaptam, hogy na ez hülye, ami nem érdekel, csak volt ilyen tesztem is mennyire vagyok jó a poénkodásban, hát nem állt jól, leálltam vele gyorsan. Ez persze megint nem félreértendő, mert ez nem szerepjáték volt, pusztán egy rövidke teszt...
Ezek után levontam 1-2 dolgot.
"Még nem született olyan ember, aki kétszer tudott volna első benyomást kelteni" -
#19970 persze csak a hsz legeleje szól neked, a többi Gabeonak -
#19969 ezzel egyet kell értsek, és mielőtt nekem esnél, semmivel nem vagyok jobb nálad, sőőőőt..., de nem csinálom ezt, amit Te...
tele vagyok én is hibákkal, de próbálok változtatni, alábbiakban mint kiderült semmi haszna eddig :D, de nem adom fel, folytatom tovább... -
IXEMGabeo #19968 minden OKÉ is csak úgy értendő, hogy elfelejtek minden negatív dolgot és köztes érzéketlen mivoltom működik olyankor. Természetesen az unalmas hétköznapokat valahogy, mint mindenki skip-elem, ha van valami, ami leköt akkor elvagyok és nem érdekel sok minden.
Lehetséges, hogy a nyugodt, csalódásoktól mentes életem unalmas, dehát én ezt szeretem ez az, ami úgymond megnyugtatja az idegrendszerem és ez az, amitől még jól elvagyok és elviselem az életet. -
#19967 Olyan vagy, mint egy nosztalgiázó, megkeseredett kisnyugdíjas.. -
IXEMGabeo #19966 nagyon nehéz szeretni önmagad, ha nem tudod már mi a szeretet. Amikor gyerek voltam mindent szerettem, élni, meséket nézni, azt is imádtam, amikor mindenki a kivánságaim leste, mindenki élt még, aki iránt tudtam érezni szeretetet, volt egy jó gyerekkori barátom, akivel minden dologban benne voltam az sincs már, vannak most is haverok, ismerősök, barátok, de nem olyan,mint gyerekkorban, mert akkor jobb fej voltam és volt bennem komolytalanság is. Mikor felnő az ember nagyívben leszarják kb ilyen az én esetem is. Nálam 16 éves korom óta van ez a világot leszarom és csak elemezgetek, filozofálok dolog és egyre több dologban csalódok, mert főleg a pénzsóvárság, meg a sok változás beszippantott mindent...nagyon hosszú és kényes téma nehezen viselem a változásokat, álmodozó is vagyok, mert a világot mindig utópiaként szerettem volna elképzelni, túlzottan realista is vagyok és mivel csupa negatív dolgot láttam, észleltem az elmúlt akár 5-6 évben emiatt még szarabbul érzem magam. Most mondjuk találtam elfoglaltságot, ha az megvan minden oké ez nem más, mint a SPORT, ami számomra az egyetlen megmaradt dolog, ami hasznos. -
#19965 Ismered önmagad, de nem szereted, azt írod...
Ergo logikus lenne változtatni, hogy szerethető legyél önmagad számára is.
Amikor viszont más segíteni akar ebben és tanácsot ad, akkor védekezőállást veszel fel és falat építesz.
Hol a logika???
-
IXEMGabeo #19964 kicsit elegem lett, meg is akartak már engem változtatni, de én hajthatatlan voltam, meguntam a sok erőszakos embert körülöttem ezért lehet azt mondani, hogy beépítettem egy falat magam köré, hogy senki ne zavarja meg a nyugalmam... -
IXEMGabeo #19963 ismerem önmagam, csak nem szeretem. Régóta nem érzek én már semmit se... Igazság szerint tudat alatt van ez is az emberben, hogy szeressék, hisz a Maslow piramis 3. lépcsőfoka, szeretet iránti igény, de én ezt elég rég elvesztettem és már anyámon kivül nincs senki akire e téren számíthatnék, magányhoz eleve hozzászoktam, az évek során érzéketlen lettem, látom milyenek az emberek körülöttem, ill. milyenek voltak sulis időszakaimban, látom mennyire megváltoztak az értékrendek.
Sok mindenkinek segítettem már, főleg tanácsokkal, sok mindenkivel közvetlen és kedves voltam, de nem értékeltek sokra sosem, majdhogynem levegő voltam mindig is, jelentéktelen alak, és keveset kaptam cserébe, mondjuk nem is volt mit elvárni mivel sosem szerettem volna semmit se. Fontos az egyéni érdek, az a minimum, ha segítek mondjuk valakinek akkor ne húzzon le a mélybe mikor kezet nyújtok neki, hanem egyszerűen köszönje meg, hogy felhúztam, ez lenne a normális. -
IXEMGabeo #19962 és persze diszkrét, mert az sosem vezet eredményre, ha a legrosszabb pillanatban kinyitjuk a szánkat. Jó dolog az őszinteség, de mindig lehetetlen kivitelezni, aki azt mondja, hogy MINDIG őszinte, az hazudik, mert minden ember tudat alatti félelemből hazudik és kibeszéli a másikat, csakhogy ne legyen baj belőle. Tudomány is bizonyítja ösztönből és biztonság iránti érzetből húzódik meg az ember olykor... -
IXEMGabeo #19961 miféle másolásról beszélsz? mindkét szülőm talpraállt a nehéz időkben és szerették önmagukat, amikor nehéz idők voltak a faternak nem sikerült, alkesz lett és meg is halt, viszont akkora önbizalma és pofája volt, hogy csakúgy minden második ember utálta.
Tudod én sose voltam ennyire megosztó, mint a 2 szülőm. Én már gyerekkoromban sem akartam lenni, mint ők, ezért lettem a komoly mintagyerek, aki gondolkozni próbál, racionalista és megfontolt szinte mindig...tehát nem tudom miféle másolásról beszélsz -
#19960 Petteronnak csak részben van igaza sztem. Ha te nem tudod becsülni é szeretni magad, hogy várhatod el, hogy más megtegye? Hogy várhatod el mástól, hogy szeressen, ha te aki a legtöbb ideje együtt élsz magaddal és elméletileg a legjobban kellene ismerd magad nem teszed?:-) -
pett3rson #19959 de a legjobb az egészben, hogy ezt felismered és ha már tudod hol van benned a hiba, akkor azt ki is tudod javítani, de ezt csak Te tudod megtenni, senki más. És ettől csak jobb lehetsz és mindenképpen pozitív visszajelzések fognak érni. Nem kell félreérteni, most is jó ember vagy, de mint mindenki, Te is rendelkezel hibákkal, ez ahogy írtad már pár hsz-el előbb, a szűk családi köröd másolásából adódik...mint mindenki másnál ebben a szép világban. -
IXEMGabeo #19958 nincs bajom, ha elemzel, csak kissé furcsa volt, hogy minden második HSZ-emet régebbről elő kerested, és folyamatosan csesztettél azzal, hogy saját magamnak mondok ellent, holott ez nem feltétlen volt igaz. Maximum 1-2x a véleményem változtattam meg, egy adott dologról...ez bosszantott csak -
IXEMGabeo #19957 ez az, mit érek én azzal, ha bogaras vagyok? és mondjuk saját magam képzelem másnak, külön gondolkodásúnak ettől még nem fogok előrébb menni...Pettersonnak van igaza, régebben is téma volt, nem szeretném visszahozni, én valahol nem szeretem magamat és az életet sem, így tényleg nehéz... -
#19956 Mondjak vmit? Klassz, ha egy hapsi bátor. Ha őszinte vagy bátor vagy. Ne siránkozz, nincs miért. Kevés ember mer őszinte lenni, ha az ellenkező nemmel beszélget, főleg eleinte. -
#19955 Most nem értelek. Én ne elemezgesselek, te viszont elemzed magad, hogy illenek-e rád ezek a tulajdonságok? Mi a gond az elemzéssel? Nem mindegy, hogy KI?:-):-)
Ne is legyen benned extra minek? Minek lennél különleges? Az összes statisztikai adat szerint az emberek hosszű távon az átlagoat szeretik a legjobban, mert maguk is azok. A különleges cak ideig-óráig érdeke. Szerinted tévednek? -
pett3rson #19954 pont ezért nem nyitnak feléd a Nők, mert elhiszed magadról ezt a sok baromságot amit összeírtál. minden egyes ember különleges, nincs egyforma és mindenki értékes, valaki majd megtalálja benned mi az ami értékes és Te is meg fogsz lepődni mennyi minden van benned amit lehet szeretni...csak hagyd magad és elsősorban Önmagaddal légy békében, fogadd el magad, szeresd magad...ha magadat sem tudod, akkor mást hogyan tudnál? -
IXEMGabeo #19953 cseszheti az az ember ezeket, aki túlzottan komoly és érzéketlen a még idegen lányok előtt kissé...az eléggé unalmasnak tűnik a szemükben tudod, hiába hiszem magam különlegesnek semmi extra nincs bennem, amiért egy nő belém tudna szeretni... -
IXEMGabeo #19952 érdekes nálam sosem értékelték azt, ha kedves és őszinte vagyok... viszont úgymond önbizalmam nem nagyon volt úgy alapból, sztem most sincs, könnyen elvesztem a saját magamba vetett hitet, időlegesen van, de nők előtt eltűnik...önismeret, abszolút tudom miféle tulajdonságokkal rendelkezem, csak éppen ezt mások nem értékelik...
vagy pedig arról van szó, hogy rossz közegbe születtem, és Pest eléggé mérgezett város e téren... -
#19951 Vannak akiknek igen, Ilyenről is hallottam, de nem álatlánosítanék. -
#19950 Ész - jó ha van
Erő - nem annyira fontos (modern gépek vannak)
céltudatosság, határozottság - nem kell mindig mindent keresztülvinni tűzön-vizen át, néha a kompromisszumkészség, célok módosítása jobban beválik
humor - jó ha van, de nemárt, ha lehet komolyan is beszélni
önbizalom - ha egészséges, klassz
Önismeret, kompromisszumkészség, ész, önálló gondolkodás, egyéniség, őszinteség, kedvesség...én inkább ilyemiket sorolnék fel.Kifejtem bővebben, vagy helyből vitázunk róla? -
#19949 Minthogy beleesek ebbe a korosztályba, muszáj cáfolnom -
IXEMGabeo #19948 jöhet, de kikérem magamnak, hogy én női magazinokat olvasok:D:D én, csak, amit mások elvártak a környezetemben, akikkel találkozzak az alapján állítottam ezt máskülönben honnan szedtem volna? ilyen a világ én csak megfigyelek...;) természetesen az örök szabály az, hogy mindenki más -
#19947 Hogy mi fontos a nőknek globálisan azt nem tudom. Véleményt írhatok nőként: a sajátomat, ami egyezik pár nőtársaméval. Ennyi. -
IXEMGabeo #19946 bocsánat elfelejtettem:D 21. századi nyelven szólva a 18-30 as korosztálynak a pénz, kocsi és a lakás a legfontosabb elnézést:)