Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a múlt elõrevetíti a jövõbeli történéseket. Ha hibákat, okozatokat keres az ember, akkor azt max akkor teheti meg, ha a múltban keresgél...én mondjuk nem véletlen mentem emelt szintû törizni mindig is érdekelt az a dolog, ami már megtörtént, imádok nosztalgiázni és visszaemlékezni dolgokra...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

gercse
Attól, hogy nincs viszonzás az emberek részérõl, nem jelenti azt, hogy nem is lesz soha...

Én sem tudok okosat mondani, csak annyit, hogy azt csináld, ami elõre visz, amit te jónak látsz, és tudod, hogy elérheted vele a célod, ha mégsem megy, akkor tanulj belõle, és változtass.

A múlt pedig nem tartozik bele sem a jelenbe, sem a jövõbe. Mindenkinek van egy saját élete, amit eddig átélt, és jelenleg megél, de a tapasztalatszerzésen kívül nem érdemes idõt vesztegetni a múlton való rágódáson, elemzésen.

nem hiába mondják, hogy halálbiztos. Én ezen is agyaltam már úgy 17 éves koromban, hogy minek szenvedünk? minek élünk meg annyi pillanatot, ha úgyis a föld alatt, vagy elhamvasztva végezzük?! Senki se tudja mi lesz az élet után mindenesetre ennek okán, hogy felépítek valamit és az elvész ígyis úgyis ennek okán miért ne szakítsam meg elõbb az életem? és akkor nem szenvedek tovább, nem kellene az állandó találka az emberekkel, nem kellene a sok konfliktus, nem kellene átélni a szerettünk elvesztését, nem kellene dolgozni sem, enni sem, betegeskedni, öregedni csak örökké aludni...Persze az öngyilkossághoz is kell egyfajta bátorság, dehát az "élõ" ember, akinél minden rendben ezt természetesen betegesnek és elképzelhetetlennek tartja...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

csak erõs idegzetûeknek😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
tulajdonképpen sosem volt úgy túlzottan...ezt meg azt mondták gyerekkoromban csináljam ezt meg azt, tanuljak, maradjak otthon én meg eleget tettem az anyám kérésének kérdés és érzelmek nélkül aközben meg mindig volt valami tragédia, de ez mindenkinél ott lebeghet, egyszer úgyis átéli minden ember, csakhát bizonyos emberek, akik a mozgatórugók voltak elég rosszkor mentek el...a gyerekkor így is élvezhetõ volt, nem bámultak rád csúnyán az emberek, nem kellett annyi dologgal foglalkozni, nem volt ennyire eldeformálódva az ország, a fiatalság, és az értékrendek sem... nem volt unalom annak ellenére sem, hogy otthon voltam sokat, mert minden pillanatot élveztem akkoriban 1 nagy haverom volt, 2 hetente, ha találkoztam vele akkor mindig volt valami jó kis tevékenység, amit a játszóteren és egyéb helyeken ûzni tudtunk (bringa, focik és egyebek). Kamaszkor nagyrésze tömény unalom volt számomra, továbbra is próbáltam tanulni (mert éppen be volt adagolva nekem, hogy akkor leszek nagy ember, ha tanulok ehhez próbáltam tovább idomulni, mint egy gép, de semmi más nem volt fontos csak ez na meg persze a gépezés és ugyebár úgy 16 éves koromban úgy igazi haverom nem is volt szinte senki sem, egyedül voltam bezárva, mint a kisujjam, bulizni pl már akkor se vágyódtam el, mert az sosem volt az én világom, tehát én nem kezdtem el lázadozni, nem kezdtem el visszapofázni, mint a legtöbb átlagos kamaszgyerek én csak elvoltam és ugyanaz volt az az úgymond tudatos személyiségem volt, mint amit gyerekkoromtól kezdve tartottam...) Értékrendem, felfogásom mindig is a helyén volt, de késõbb rádöbbentem szomorúan konstatálva, hogy sem a túlzott maximalizmus (tökéletességre törekvés), sem az ún. értékrendjeim szart sem érnek egy olyan világban, ahol az ilyen túlzott áldott jószívû, érzékeny embereket eltapossák aztán jött egy katt és elkezdtem unni az egészet, nem változtam drasztikusan, de inkább felvettem a totálisan unott, pókerarc pofát és minden fél szememmel azon vagyok, hogy az embereket megfigyeljem mi vezérli õket, elkezdtem agyalni, filozofálni és egyebek...késõbb 18 éves koromtól már nyitottabb voltam hiszen onnantól, hogy nagykorú és elvileg cselekvõképes az ember onnantól már önmagára felel elviekben, nos onnantól legalább akkor mehettem el otthonról, amikor akartam és már nem volt megtiltva semmi sem, nyitottabb lettem (persze csak minimálisan), mindez hiába, mert azok a programok, amik mondjuk érdekelnek manapság nos mit tudom én egy billiárd a haverokkal az úgymond 3 havonta egyszeri alkalom az idõ hiánya miatt. Bulikba egyáltalán nem megyek, bár volt, hogy többször is elmentem, nem jött be és, ha hívnak akkor sem megyek, mert nem az én terepem...tánccal, a túlzott zajjal ki lehet kergetni a világból olyan helyeken még beszélgetni sem lehet egy jót, mint mondjuk egy jó kis pl. egy palancsintázóban, ami nyugodt nem füstös hely ugyanakkor a célnak megfelel...Zárkózottságom és az úgymond belsõ félelmem az emberek felé mindig is megvoltak alapból ez az, ami nem változott egyszerûen ilyen melankólikus, mélabús alak vagyok, aki nem tud a bõrébõl kibújni a körülmények ehhez még rá is segítettek...Ehhez vagyok szokva, ha szerepekkel kellene álarc mögé bújnom akkor egy ideiglenesen pozitív és poénkodó egyént tudnék hozni, amúgy nem preferálom azt, hogy az ember elbújik önmaga személyisége mögé. Mindig annak a híve voltam, hogy Add önmagad, és, ha leugatnak és kikezdenek le kell szarni nagyívben...Különbség annyi, gyerekkorban, ha bántottak mondjuk kussban voltam, most meg azért ész érvekkel elbánok a primitív egyénekkel...persze csak akkor, ha nem jön elõ ez a bizonyos ember fóbiám, vagy pánikroham, mert akkor nem tudok sajnos gondolkodni...

UI: Ja igen chhaya próbálkozni kell folyamatosan hallottam már ezeket a tanácsokat mindig, hogy NYISSAK és LEGYEK pozitív...folyton ezt kapom, ha meg is próbálkozom vele akkor sem jutok elõrébb, mert ezek a dolgok ideiglenesen mennek...Most, hogy ott van nekem a sportélet (egyetlen dolog kb, ami leköt és éltet a hétköznapokon kívül), így valamelyest egy általam központosított átlagos életmódom van talán...barátnõ dolog pedig a hagyható kategória, az megint más tészta, de ahogy mondtad más embernek is vannak problémái, csak éppen az a különbség, hogy régen szerettem segíteni az embereket lelkileg, mamár nem, mert a viszonzás nuku még akkor is, amikor nem is követelem ki...Vagy, ha kérek valamit nem családtagtól pl szart se kapok vissza...na errõl ennyit, kicsit sok lett, de most fel vagyok pörögve😊

bazdmeg, Neked hány reged van öcsém??

The Matrix has you...

az élet célja a halál, mindenkinek

az ad értelmet neki, hogy hogyan érzed magad közben, érzéseket, tapasztalatokat gyûjtesz gazdagodsz ezáltal

minden nap egy lehetõség, hogy jó érzéseket gyûjts 😊
chhaya
neked kell értelmet adnod az életednek

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

jól van clio, én azt mondom neked, hogy nagyon kevés dolog tud motiválni pontosan azért, mert az élet önmagában értelmetlen dolog és kevés dolog tud feldobni...

az még nem vitt elõre senkit, ha az motiválta, hogy vannak nála rosszabb emberek is és lehetne olyan is... ez nem vezet egészséges önértékeléshez
bocs, igazából nem is neked, hanem cliocska beszólására reagáltam volna ráadásul az 1. sort olvastam el kezdetben

chhaya
Ezt csak általánosságban írtam amúgy, sok emberre igaz. De látom te is magadra vetted.
Problémáid meg nem csak neked vannak, olykor mindenki próbál valami nyûgjébõl kimászni.
Kinek így, kinek úgy sikerül. Ki nyilvánosan sajnálja magát, más nem mutat semmit. Nem azt jelenti hogy nincs és soha nem is volt gondja... 😊

mégsem én vagyok, aki eliszom az agyam, ha szerelmi bánata van, mégsem én vagyok az, aki sír, ha fájdalom éri a való életben...teljesen kiegyensúlyozottan hozom az érzéketlen formám és nem omlok össze semmitõl sem...nem úgy, mint egyesek. A képességeimmel tisztában vagyok innentõl kezdve az, hogy itt miket panaszkodtam a múltban az már teljesen lényegtelen...megnézném, hogyha te átélted volna, azt, amit én korábban a húszon X év alatt miképp másztál volna ki belõle határtalan önkontrollal, úgy, hogy nem omlottam össze lelkileg ám, de töménytelen mennyiségû keserûség öntött el, amibõl fél éve próbálok kimászni és ismét "pozitívan vállvonogatva" kinevetni minden baromarcú embert...

Így már érthetõbb 😊 Na igen, ha a lányok nyavajognak, jajteszegény-mindjártmegölellek-ígyni, ha nekünk, akkor meg puhapöcsök vagyunk, ja meg "milyenférfiazilyen". 😄 Lassan úgy érzem, külön fórumot kéne ebbõl csinálni nõk és férfiak részére is, mert egymásnak úgy látszik kivétel nélkül cikik a problémáink 😊

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

chhaya
Divat manapság versenyt panaszkodni.
És általában az emberek meg szoktak lepõdni, ha valaki nem nyavalyog, hanem azt mondja, hogy neki éppen jó és jól érzi magát. 😄
És természetesen mindig a mázlinak tulajdonítják a másik jólétét. Sosem valami olyannak, amiért mondjuk megdolgozott vagy tényleg megérdemelt.

gercse
ezért jó, ha van az embernek egy jó barátja, akivel megdumálhat mindent

nem esne jobban, ha nem a panaszkodást nyomatnád?

milyen ember vagy, hogy névtelenül ontod a panaszt és utána, hogyan vagy képes büszkén(érzéketlen stabilként) odaállni más elé?
nekem konkrétan nincs is kivel megdumálnom, olykor azért írom ide le😄

muterommal sosem lelkizem, megszokta az érzéketlen mivoltom, haveri köröm pedig nincsen, de ha lenne is nem teregetnék ki magánéleti dolgokat. Így jobb névtelenül valahogy úgy, ahogy mondod...nincs is más igazából, dehát már egy ideje beláttam a panaszkodás nem jó úgyis leszarják😊 maximum elfojtom ezt is magamban és kész...

többiek úgy oldják meg ahogy akarják😊

Azért, mert a nõk egymás közt meg tudják ezt beszélni, van barátnõjük (barátként) vagy egy figyelmes Apukájuk, Anyukájuk akivel ezt meg tudják beszélni. A férfi meg úgy van kitalálva, hogy a környezete nem láthatja a gyengeségeit, nem beszélhet arról, hogy éppen most mi baja van, mert az nem "férfias", így általában a haveri körben beszélik ezt ki, de ugye ott sem mindent, azaz a mai modern kor szüli az ilyen fórumokat, topikokat, itt névtelenül megtehetjük.

The Matrix has you...

mindenkinél van okosabb és/vagy több tapasztalattal rendelkezõ

így el tud érni olyan dolgokat, amit kérés nélkül kap meg
Az okos nõk is szoktak teperni, ha szükségét érzik 😊

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Én erre visszakérdeznék: "és alávalóbbnak érzed magad nálam?" 😄

az okos nõ attól vonzó, hogy teperni kell érte
gercse
Én is mindig ezt hangoztatom, de eddig mindhiába 😊
Mindig kapok ilyen válaszokat, hogy "de hát én vagyok a nõ"...általában itt inkább elhallgatok...😊

Pedig egyenjogúság van. Teperjenek a nõk is, ne csak mindig a hímnemûek 😊

gercse
Általában véve több férfi jár ide mint nõ.

Egyébként meg szerintem egyértelmû,
a legtöbb esetben a férfinek kell kezdeményezni egy nõnél, ahhoz pedig önbizalom kell.

Úgy õszintén megkérdezném: miért jár ide több önbizalomhiányos férfi, mint nõ?

chhaya
az enyém lent, lehet azért írogatok most ide ennyit. 😄
na jóccakát, korán lesz reggel.
írjatok holnapig sok-sok értelmes dolgot, legyen mit olvasgatnom este. 😄

tudom, tudom. olyan ez, mint a bioritmus, hol fent hol lent van 😊

The Matrix has you...

chhaya
néha kell a megerõsítés.
nem árt az ismétlés, biztos ami biztos. 😊

no hát akkor, látod, hogy 2 hsz-ben is meg lehet ezt beszélni? 😉

jó, tudom Én, hogy kell a szófecsérlés, csak már sok volt. kicsit elfáradtam bele 😊

The Matrix has you...

chhaya
azt. és meg is érdemli. 😄

az had ne az Én problémám legyen már 😉 azt hiszem Veled is beszélgettünk már az Univerzum törvényérõl, azaz mindenki azt kapja amilyen 😉

The Matrix has you...

szerintem cliocska nem arra gondolt mennyire tudsz a lányokkal jól elbeszélgetni, mert ahhoz nem kell nagy dolog, igazságszerint a meghódításuk melós feladat és amihez nekem pl nincs jelenleg türelmem és bátorságom se mivel a csalódást mindennél hátrébb tolom, ezért nem is vállalok efféle kockázatokat...

chhaya
csak sokan nem csinálnak semmit, hanem csak kifogásokat gyártanak, hogy miért nem megy és miért nem sikerülne amúgyse és jajszegények.

azt már vettük, az önbizalom megvolt 😊 most a másik oldalt is megjegyeztem. de értem a célzást, nem azt akartam kifejezni, hogy ne is próbáljuk meg a lehetetlent, sõt, pont azt kell megcélozni, így fejlõdhetünk a legjobban, csak szerintem hülyeség itt bizonygatni, hogy most kinek mekkora töke van és különben is nekem zöldebb...
csinálni kell, ebben van igaza Clio-nak, a többi már, hogy hogyan kezded és éred azt el, az meg rád tartozik.

The Matrix has you...

gergely1991
"Szóval odamehetsz Te egy jó csajhoz hatalmas Önbizalommal, ha annak az egyednek Te éppen nem jössz be, úgy le fog törni Téged, mint a bilifüle 😄"

Ha pedig nem próbálod akkor cseszheted.😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
"bátrak, mert próbálkoznak. viszont kellõképpen mellõzik a következetességet így az önbizalmukat nem képesek megszerezni a már már gátlásos próbálkozásaikkal"
Ha rám (is) gondolt, azért csak van önbizalmam a iskolai idõk többségét a lányokkal töltöm(mivel az osztályteremben akkoriban megtelt a terem). Így kitudok alakítani kapcsolatot közöttük csak egy jó kezdés vagy lökés kell hozzá és meg van rá az esély bármire(persze attól függõen).

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

hmm, nem is tudom. olvasgattam itt egész nap a topikot és jókat mosolyogtam, hogy a semmirõl hogy elbírtok beszélgetni 😊
mit szedtek, kérnék szépen Én is 😄

egyébként megint általános igazságokról beszélhetünk - csak, hogy belepofázzak én is -, tömegben ez x%-ban igaz, de mindig vannak kivételek, sõt azoknál is lesznek eltérõ esetek akikre egyébként igaz az például,hogy Önbizalommal teltek. Megmondom miért: mert a másik tábor képviselõi homogének ugyan, de különbözõ igényekkel és vágyakkal teltek. Mármint azok ugyanazok (család, biztonság, szeretet stb.), de ezek megélése és Önmaguk ismerete, hogy éppen mibõl mennyi és mikor és hogyan, az minden pillanatban változik. Még egy személynél is változhat, hát még többnél.
Szóval odamehetsz Te egy jó csajhoz hatalmas Önbizalommal, ha annak az egyednek Te éppen nem jössz be, úgy le fog törni Téged, mint a bilifüle 😄

A folytatást már nem írom le, arra jöjjön rá mindenki maga, de mint mindig, most is itt van a kutya elásva, a pillanat utáni lét...

The Matrix has you...

sz4bolcs
Miben téved?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

gergely1991
Megmondom õszintén: Tévedsz.

gergely1991
Szerinted érdekli?😄

chhaya
tudom

chhaya...

õ a "szeretett" cliocskád csaja😊

így van, ami nem a tapasztalatból fakad, az olyan mint ha légvárat építenél

nézd meg IXEM és gergely fórumozó viselkedését és döntsd el, hogy a lányokhoz való hozzáállásukat a tapasztalatból fakadó magabiztosság eredménye, vagy annak hiánya teszi gátolttá?

bátrak, mert próbálkoznak. viszont kellõképpen mellõzik a következetességet így az önbizalmukat nem képesek megszerezni a már már gátlásos próbálkozásaikkal

mitõl várják a változást, ha a hozzáállás megegyezik

önbizalom megléte = magabiztosság - ez egy kialakult állapot, ami egy adott helyzetre áll fenn

pl: lehet, hogy fagyit már magabiztosan, önbizalomtól telve kéri a pultoskislánytól, mert már 100-szor kért és tudja, hogy kell kérni, hogy az minden igényt kielégítsen, de egy menetes csavar megvásárlásakor zavarba jön és bizonytalan, mert elõször teszi
vegicsek
szerintem pedig amit te mondasz az a tapasztalatból fakadó magabiztosság

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

ez így van

tudsz mondani egy célt, aminek párkapcsolat az elõfeltétele, vagy egy problémát aminek a megoldása?
az önbizalmat kevered a bátorsággal...

az önbizalom megléte az egy kialakult állapot, amit esetleg megelõz egy szándékos bátorság(kockáztatás) vagy egy sikeres véletlen tapasztalat(fejetlenség)

az hogy késõbb az önbizalmadon felbuzdulva bátrabban vágsz bele egy új tapasztalatszerzésbe az igaz
Az önbizalomhiány mégis elég "népszerû" népbetegség manapság. Fõleg, hogy mekkora üzleteket csinálnak belõle.

vegicsek
Hát, ez részben ígyvan. De az önbizalom valójában azt jelenti, hogy bele mersz vágni egy ismeretlen dologba, és hiszel benne, hogy helytállsz.
Ez a fajta magabiztosság kell egy párkapcsolathoz, különben:
-betegesen féltények leszel
-sebezhetõ leszel
-sértõdékeny leszel
-teljes mértékben kiszolgáltatod magad a másik félnek

Egyrészt esélye sincs kialakulni egyészséges kapcsolatnak ahol az egyik fél ilyen, ha mégis, akkor pedig hamar vége lesz.

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.