22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#5293 A művészek is lehetnek ám sokfélék. Mellesleg ennek nem sok köze van az alkoholizásához. Sok agyas is iszik, mint a kefekötő, vagy magában, vagy spanokkal.
Van aki odabent keresi az igazságot és erre nincs szüksége a körülötte lévő világra, vagy a köznép zajos társadalmára, van aki nem keres semmit, hanem kimegy és él, ahogy Isten megteremtette. Utóbbiaknak van igazuk amúgy. :D (bárkitudja)
A művésznek meg téma kell és ehhez jól jön ha él is néha a témában odakint, csak soxor a kettő nem jön össze őnáluk sem... Van aki egész életében egy kolostorban szüttyedt és van aki mindent kipróbált, még Buddhát is megszégyenítő módon. Evvan. A művész nem feltétlenül intellektuális, nem az eszével alkot, nem feltétlen az IQ-jával tör előre, sokkal inkább az EQ ami dominál sokuknál. A belülről feltörő isteni szikra nem válogat ám. Van aki kottát sem tudott olvasni egész életében, mégis állva beszartak, ha meghallották énekelni pl. :D -
extramagascsaj #5292 "Tzitzám"
ha már így tegeződünk...
kiskorom óta a művészetekhez húz a szívem :D
mindig imádtam az irodalmat...megtanultam 2 hangszeren játszani, írok is, és még kéééépzeld olvasni is szoktam
most pl. én azért vagyok kevésbé intellektuális,mert eljárok emellett bulizni is? na nemár!
Akkor ez alapján szerintetek pl. Ady, Rimbaud, vagy szinte akármelyik híres művészt mondhatnám...egy senkiházi tróger volt,mert volt rendes szakmája is,meg eljárt iszogatni a spanjaival? -
#5291 A tudás valóban erősen mások fölé képes emelni (persze nem önmagában). Az ítélkezés egy más dolog. Én pl. nem ítélem el azokat akik nem az én fajtám, nem is igazán léteznek az én világomban, miért is tenném. -
#5290 Az alapjellemed egyféle, ez a lényeg. Olyan nincs, hogy egyik nap ilyen vagyok, másik nap olyan. Persze vannak szintek. Egy jó(rossz) pszihomókus a 3. kérdésénél megmondja milyen vagy etéren... -
#5289 "Ez a te bajod."
micsoda? hogy középszerűnek, hybridnek és korcsnak látjátok aki nem szakember, vagy nem csak egyetlen dologra koncentrál az élete során?
nem, ez nem az én bajom, ez az olyan emberek baja akik túlságosan magas lóról beszélnek, mert azt hiszik hogy a tudás mások fölé emeli őket és ezért már ítélkezhetnek is.. -
extramagascsaj #5288 vannak emberek,akik tehetségesebbek/okosabbak meg vannak akik nem
más a kapacitásunk is
most azért mert vki csak egy dologra tud koncentrálni,azért nem kell azt hinni,h mindenki ilyen -
extramagascsaj #5287 nem érthet mindenki mindenhez, ebben igazad van...de azért az túlzás,h csak egy dologhoz érthet! -
#5286 minél többhöz annál kevésbé jól egyhez a sok közül
minél kevesebbhez annál inkább jól egyhez a kevés közül -
extramagascsaj #5285 nem mindenhez,de több dologhoz igen :D -
extramagascsaj #5284 mindenki intro- és extrovertált egyszerre, csak az arányok különbözőek
-
#5283 #5274:
Dugni fog tudni.
De nem lesz jó szerető, családfő, családapa.
#5276:
Ez a te bajod.
----
Nem véletlen jár az ember orvoshoz, gyógyszeréhez, könyvelőhöz, jogászhoz, építészhez, informatikushoz, diabetikushoz, edzőhöz, nem véletelen hív különböző szerelőket, nem véletlen nem maga készít magának plazmatv-t, mosógépet, cipőt...
Mert nem érthet mindehez.
Nincs rá kapacitása egész egyszerűen. -
#5282 Kamu. -
#5281 igen.. és én magamon mindkettőt megfigyelem folyamatosan az életem folyamán, attól függően hoyg milyen hangulatban vagyok.. ha elmegyek a haverokkal bulizni, ismerősökkel túrázni, nyaralni stb akkor extrovertált vagyok.. és van olyan is amikor leginkább csak egyedül szeretek lenni, olvasni, elmélkedni.. -
#5280 Nem is azt írta. Hanem, hogy egy cégvezető aki szakmájában mindent elért, amit tudott, sikeres a munkájában. -
#5279 sikeres cégvezető != szakember, csak megsúgom -
#5278 Banyek, tisztában vagytok vele mit jelent az, hogy valaki intro-, avagy extrovertált?!? Először ennek kéne utánanézni... :D -
extramagascsaj #5277 na jah
van olyan cégvezető ismerősöm,aki a szakmájában mindent elért,amit tudott: sikeres a munkájában
és mellette a családjával is harmóniában él
attól,h vki csőlátású és csak egy dologra képes koncentrálni,attól még nem lesz vmiben jó! -
#5276 igen de kicsit olyan érzésem van az ilyen kijelentésekkel kapcsolatban hogy aki nem agysebész az már ne mis érdemli meg hogy éljen.. -
#5275 lehet sarkítok de a korcs és a hybrid jelzők sem túl árnyaltak, amivel szerintem a legtöbb embert jellemezted az alapján hogy általában az emberek nem szaktudósok hanem élnek is és olvasnak is.. -
extramagascsaj #5274 omg :D
na ne baszd már fel az agyam :D
akkor ha te jó tudós vagy és azt maxon nyomod akkor pl. dugni már nem is tudsz csak lagymatagon? :D:D:D
merthát akkor az már két dolog,amiben színvonalasan kellene teljesítened :D -
#5273 Ezért vannak középszerű semmiben sem jeleskedő átlagemberek, és vannak a tudományban vagy ebben-abban jeleskedők. -
#5272 LOL -
#5271 Az ember ha több lovon lovagol, az egyik lóról vagy másik(ak)ról vagy mindegyiről, de biztosan leesik. -
#5270 Sarkítasz. -
#5269 szerintem értem de cáfolj meg ha nem úgy látod.. azt állítod hogy két véglet van.. vagy intellektuális vagy és abban vagy jó, vagy haverok buli fanta és akkor "egyszerűbb" vagy..
"Vagy van életed, vagy agyra gyúrsz"
én meg azt mondom hogy attól hogy csak egy irányt hagysz az életednek, attól ugyanúgy lehet valaki egysíkú, mert lehet hogy könyvekből baromi okos lesz valaki az élettel kapcsolatban, ha a gyakorlatban nem tudja alkalmazni akkor mi haszna volt? és szerintem igen is jó ha valaki "korcs hybrid", vagyis nem egysíkúan, egy szemüvegen át (felhalmozott tudásanyag) tudja csak szemlélni a világot..
persze kellenek a gondolkodók is akik elméletben váltják meg a világot, de nem gondolom hogy pusztán attól hogy valaki így éli az életét, egyből kiemelt helyet foglalna el az emberek között.. -
#5268 Nem akarják érteni. -
#5267 Senki nem beszélt egy dologhoz értésről. Az más kérdés, hogy nem értitek miről beszélek. -
#5266 Senki nem tudhat egy dolgot maximálisan. Csak egy dologhoz érteni pedig egyenlő a szakbarbársággal. -
#5265 én meg élem az életet és közben olvasok és gondolkozom is.. valszeg egyikben sem vagyok maximálisan jó, de attól még senki nem roszabb, hoyg nem csak egy dolog érdekli.. és engem ez nem is zavar.. sokkal jobban örülök annak hoyg sokmindennel kapcsolatba kerülök így vagy úgy.. -
#5264 Tzitzabogár, ki beszélt itt képességről és hasonlókról?!?!? :D -
extramagascsaj #5263 nem :D
na mindegy...
nyugtassátok magatokat ezzel,h egy vmiben lehettek csak jók...
de azért gondoljatok bele,h egy képesség/készség több dologra is alkalmassá tesz
és ha ez az egy kitűnő,akkor azt felhasználva nem csak egy dologban lehetsz jó
és ha több ilyen van? -
#5262 Mit? Nóbeldíjas kutatók az MIT-n "ÉS" megnyerik az Olimpiát is 4 különböző számban?! Nem nézel kicsit túl sok amcsibroáf filmet-e??!?!? :DDD -
extramagascsaj #5261 vannak akik ezt megcáfolják... -
#5260 Nem. Olimpiát sem lehet nyerni fél gőzzel. Vagy beleadsz mindent és az eljövendő jövődet és életedet is feláldozod érte, vagy még abba a csapatba sem kerülsz bele, amelyik kimehet egyáltalán megérinteni a pálya salakját... Ilyen 1xű. Persze fodrászokra, sőt bolti eladókra is szükség van pl. a tecsóban... -
ba32107 #5259 Most ironizálsz ugye? Mert nekem nem jön át :) -
extramagascsaj #5258 kosaras naplója?:D
(mondjuk az kicsit szélsőséges) -
extramagascsaj #5257 -
extramagascsaj #5256 höh
csitt -
#5255 Láttad a Good Will Hunting című filmet? -
#5254 Ez bullshit. Én a közkönytárakban rohadtam, míg mások buliztak. Így nem lettünk egyformák, ez van. Vannak ŐK és vagyok ÉN. Ilyen 1xű. Nem lehetsz egyszerre erősen introvertált ÉS emelett erősen extrovertált is. Vagy van életed, vagy agyra gyúrsz. Persze lehetsz valamiféle korcs hybrid, de akkor egyikben sem leszel jó... :DDD