22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    Jó hát igen, ezzel a látásmóddal így élik át a dolgot - ez tény.

Ám ha valakinek másmilyen van, még ha ezt elképzelni is nehéz, akkor annak másmilyen van s azzal teljesen más eredményre jut.

És én nyilván olyan barátnőt keresek akinek hasonló van.
    Nőknél az ilyen különben sem egy rossz tulajdonság, mert nekik aztán különösen hajlamuk van az [hipochonder] aggodalmaskodásra, sopánkodásra.

"Pascal mondja: élvezet a vihartól hányt sajkán ülni, ha tudjuk, hogy az elveszni nem fog; s nem ilyen-e annak élete, ki vészei között teljes bizodalommal emeli tekintetét ég felé? Ki a gondviselésben nem kételkedik, az előtt minden egyéb kétely elveszti kínzó fontosságát."
    (Eötvös József)
  • Dick Riddick
    A pénztelenség mindig stresszfaktor. Mindenkinél. Az más dolog hogy mennyire kompenzálja.
    A partnerrel is folyamatos súrlódáshoz vezet, és ez elkerülhetetlen. A stabil anyagi háttér a kapcsolaton is meg fog látszódni.
    Nem félek hogy "vadshoppingos" lesz belőlem. De egyáltalán.
    Majka... Ki azaz ember? :)
  • Dick Riddick
    Az nem éppen egy működő út. Persze kivételek mindig vannak.
  • minigirl
    Legalábbis úgy biztos nem, mint a valódi barátaim.
  • minigirl
    Olyan nincs. Aki a barátom, az a barátom. Aki meg egyszer a szerelmem volt, de megbántott, soha nem lesz a barátom.
  • norbre
    ok.. rendben.. kicsit elvetettem a sulykot és a hangnemet sem kellett volna.. elnézést mindenkitől..

tényleg nem a vitát folytatandó, egy kérdés mindösszesen, igérem nem fogok ezzel többet foglalkozni, csak azt gondolom kicsit eltávolodtunk a kezdeti kérdéstől

tényleg helyénvalónak tartjátok azt a kijelentést pusztán az alapán ha valaki nem egy területnek szenteli az életét, hogy akkor már korcs hybrid?

• Fantomlovag
    Az valahogy másodlagos. Akkor pl nem szoktak zokogni az emberek, ha valaki elköltözik külföldre. Akkor gratulálni szoktak. Max közlik hogy hiányozni fog az illető. PEdig bizonyos szempontból ugyanaz. Nem látják többet valseg. Jó, van e-mail, de az hosszú távon sosem működik, tehát nagyjából ugyanaz mintha meghallna az illető... CSak nem emlékeztet a halandóságra...
  • salsoul
    plusz, hogy a másik nélkül mi lesz most velük...
  • Fantomlovag
    Az eberek magukat siratják a temetéseken, mert eszükbe jut saját halandóságuk. Aki tényleg engem siratna, az ismert életemben, és tudja hogy nem ezt akarnám, ezért max némán elbúcsúzik.
  • salsoul
    Meg a romantikus filmeken is...
    Mert olyan megható... vagy mi a szösz.
  • salsoul
    #5395:
    Bennem ilyen - már - nem okoz stresszt mert sokszor volt, hogy nem volt aztán mindig lett mire igazán kellett.
    Tapasztalatom, hogy ha szarba is kerül az ember, az max nyakig ér, és mindig van kiút.

Nevezhetjük ezt isteni gondviselésnek is - sokak szerint baromság, szerintem/nekem műkődik.
    Minden esetre ha délibáb, ha nem: nyugodt életet biztosít minden körülmény közt.

Másrészről rájöttem arra, hogy a stressz nem hogy megoldani nem segíti a problémát, még keményen hátráltat is benne, ennél fogva semmi szükség nincsen rá... hess...

"Stabil anyagi háttér mellett tudsz csak igazán elég időt szakítani a partneredre"
    Akkor sem, mert akkor meg annak fenntartásán történő munkálkodástól nem lesz rá idő... Ez a huszonkettes.
    Vagy van rá valakinek ideje mindentől független, vagy nincs.
    Mint a tücsökdal élvezése...

Majd lesz egy kellemes lakásod, annyi berendezésed amennyit használasz, aztán majd még ez kellene még, meg az is jó lenne, meg amaz is ha már...
    Ez nem törvényszerű, de statisztika szerint gyakori.

#5396:
    Ám legyen. Izlések és...
    Nem a majkának volt/van vmi hasonló műsora a kúltévén?
  • Steve Q
    És ha valaki "A" lánynak először barátja, majd később a szerelme lesz?
  • Steve Q
    Akkor hogy neveznéd az olyan embert, aki alapból visszahúzódó, magánakvaló, de ha társaságba kerül, ott jófejnek tartják, sőt egy idő után jó és megbízható barátnak, akivel bármit meg lehet beszélni - mégis, sokszor az egyedüllétet részesíti előnyben?
  • Fantomlovag
    Naja. Mindíg is tudtam, hogy túl rendes vagyok. :D
  • Steve Q
    #5386, #5387
    Akár reméli, akár nem az ember, a temetések legalább 99%-án sírnak. A legszélhámosabb, az embereket testileg-lelkileg leginkább kihasználó, közmegvetésben részesülő embert is megsiratja legalább egyvalaki. Bárki lehet bizonyos emberek szemében "rendes".
  • autoszimulator
    aki megugatja a kutyákat
  • Dick Riddick
    Egy régi szabály: Ha a pasija akarsz lenni, ne legyél a barátja.
    Persze ha már a pasija vagy, akkor nem tiltja semmi.
  • Dick Riddick
    Mi ebben a baj?
    Legalább belevaló a csaj!
  • Dick Riddick
    Én értem mire gondol, és egyetértek vele.
    Ha nincs pénzed, az stresszt okoz, és az bizony kihat a kapcsolatodra is, akár akarod, akár nem. Stabil anyagi háttér mellett tudsz csak igazán elég időt szakítani a partneredre.
    És miért lenne baromság az, hogy csak annyi kell neki amennyire szüksége van? Én is ilyen vagyok. Nem vágyom villára, sem három hummerre a garázsban. Egy kellemes lakás, és annyi berendezés amennyit használok. Persze hogy veszek én is ezt-azt, de ettől nem lesz senki agyatlan "nekem minden kell" robot.
  • salsoul
    Te is... ivászat... meg hogy kivel s miként ?
  • chhaya #5393
    Mindkettő.
  • Fantomlovag
    Ez nem igaz. Amikor a puszta közepén vagy nincs egy filléred sem, és nem tudod honnan lesz holnap kajád, és a csillagos ég alatt kell aludnod, akkor is mennyei békével tud eltölteni a tücsökciripelés (Tapasztalat)
  • salsoul
    ott két leírás van... melyikből?
  • chhaya #5390
    A leírásból teljesen magamra ismertem, lol.
  • salsoul
    ez pusztán beállítottság/hangoltság kérdése
  • autoszimulator
    nem mondtam hogy a pénzt kell szeretni, de ha nincs pénzed, nem tudod annyira felhőtlenül és boldogan hallgatni a tücsökciripelést sem, hidd el nekem
  • Fantomlovag
    Szintén... Én sem akarom, hogy sírjon bárki a temetésemen.
  • salsoul
    Én remélem senki nem fog sírni a temetésemen.
    Vigadalmat fogok előírni.

Azt, hogy "alapvető dolog" nem én hoztam ellő.
    Egyébként egyetértek.
  • salsoul
    A tüncsökciripelés. Az bármikor boldoggá tud tenni.

A pénznek sosem lesz salsoulja. Kizárt.
    És a péznek szeretetje - nálam legalább is.
    Csak fordítva.

Azt meg majd csak figyeld meg...
  • Fantomlovag
    Azért bizonyos szinten igaz is lehet. Ha éhendöglesz, akkor nem sokat ér, hogy sokan sírnak a temetéseden.

Az "alapvető dolog" meg egy elég tág fogalom. Van akinek a Spártai 4 fal, és egy kis szalma a padlón esténként kenyér és víz, az alapvető szügséglet, van akinek egy villa antik bútorokkal baldahinnal, és a Gundel napi ajánlata.
  • autoszimulator
    aha, szerinted...
    mai világban, amikor mindenhez pénz kell, ha teljesen nullán vagy, napi megélhetésért küzdesz, kíváncsi vagyok, mi az, ami boldoggá tud tenni. semmi?

de csak hogy a stílusodhoz idomuljak:
    "ahogy egyre több alapvető megvan ismét egyre több alavető fog kelleni..."
    hogy ez mekkora oltári baromság
  • Fantomlovag
    Na igen. Az olyan lányoknál mindíg eltűnődök, hogy előtte kit mindenkit smárolhattak, és valahogy mindíg kedvem szegi a dolog...

Rendes láynt ismerek párat, több közülük barátom. Valahogy itt szoktam elcseszni. Összebarátkozom velük, és akkor már barát, baráttal meg nem jövünk össze. Ha meg nem barátkozni hanem egyebet próbálok, akkor meg a rendes láynok nagyrésze, mivel épp hogy nem olyanok...

Mindegy. Rájödtem, hogy jobb nem próbálkozni. Ráhagyom a dolgot a karmára, sorsra istenkre, istenre, világszellmre, természetre... Nevezze mindenhogy aki akarja. A lényeg, hogy nem keresek, csak nem zárkózom el attól, hogy megtaláljanak. :)
  • salsoul
    "ha nincs pénz, akkor szeretet is hiába való"
    hogy ez mekkora oltári baromság - már ha nem a konzum-szeretetről van szó

"csak az alapvető dolgokat megteremteni magam körül"
    ez meg még nagyobb
    ahogy egyre több alapvető megvan ismét egyre több alavető fog kelleni...
  • autoszimulator
    teljesen egyet értek, nekem sem sok barátom van, de velük úgy vagyok, mint te is.
    Persze az is hozzátartozik, hogy ha nincs pénz, akkor szeretet is hiába való, akkor sem lesz jó minden, ilyen ez a világ. De van egy középút is, amit én is megpróbálok járni, nem akarok én milliárdos lenni, csak az alapvető dolgokat megteremteni magam körül, de azt úgy, hogy közben másra is maradjon idő, a tanulás, s később majd a munka mellett is.

Na de a témához is szólva, szerintem igen is vannak ilyen lányok, többet is ismerek, de aki normális csajt akar megismerni, az bizony ne a diszkóban kell hogy kezdje itt az első az olyan lánnyal, akit már 10 perc ismeretség után smárolva búcsúztat, hogy majd holnap rád csörgök...
  • Fantomlovag
    Valahogy ez is lenyűgöz... Sokan hajtogatják, hogy csak az számít hány barátod meg ismerősöd van, mennyire kedvelnek. Valahol ez legalább olyan szélsőséges mint az anyagiak hajszolása... A népszerűség hajszolásza... Van aki szerint akkor vagy szar ember, ha nem keresel évi 100 millát, mások szerint akkor ha nem jön el 100 a házibulidra. Valahol ugyanannak a szélsőségnek érzem más köntösben.

Én úgy vagyok vele, hogy ismerősöm, sőt cimborám rengeteg van. Barátom igen kevés, de értük tűzbe tenném a kezem, és többükről tudom hogy ők is értem. Barátomnak azt tekintem, aki amellett, hogy kedvel, stb. a fejemhez vágja mikor hülye vagyok, aki elmondja ha hülyeséget csináltam, aki leszíd ha hibázom, és aki együtt örül velem amikor valami sikerül. Viszont ha valaki megsértődik azon, hogy elmondom neki a véleményem valamiről, és az számára nem pozitív, és ezért nem áll lvelem többet szóba (előfordult) akkor az sosem volt barát.
  • Fantomlovag
    A legjobb a nem ítélkezésben, hogy kijelented, hogy aki ilyen nézeteket vall (kvázi nem érte egyet), az nem tarthatja magát tanultnak és inteligensnek. És soha ne döntsön emberek felől, ezzel kvázi azt mondod, hogy a hatalmat, az olyan ideológiájú embereknek kell adni amilyen Te is vagy... Érdekes, érdekes.

(Persze most bizonyára kijavít valaki, hogy félreértettem...)
  • salsoul
    Most őszintén: hol, mikor, mely mondatommal helyeztem én előtérbe az anyagiakat?

Az nem érdekel, hogy mennyire vagyok népszerű az emberek körében, s kinek mennyire sértem a hiúságát.
    Üldözök minden humanista hazugságot, őszintétlenséget, gerinctelenséget.

"Az igazi barátság szent kötelessége hízelkedéssel soha nem él; a meg nem romlott magyar pedig az egyenes bátor szót becsülni tudja."
  • bcrics
    hát még mien ritka 2 rendes lányt megszeretgetni,1xre
    közben az élet nagy kérdéseit vitatva hogy a tyúk volt előbb vagy a tojás
  • bcrics
    pffffff:D
  • autoszimulator
    hm, eléggé előtérbe helyezed az anyagiakat, de aztán ha belegondolsz, a pénz önmagában micsoda? mit ér a pénz? vehetsz mercit, plazmatévét, amit csak meglátsz, de ha mindezt egyedül kell használnod, barátok, család nélkül, akkor bizony annyit sem érnek mint egy crt vagy egy kispolski...

Azt meg tipikusan azok az emberek hajtják, hogy az emberi kapcsolatok feleslegesek, csak tanulni kell, és dolgozni, akiknek nem sikerül kiépíteni épkézláb kapcsolatokat.

De ha már emberi kapcsolatok, az internetes közösségekben is alakulnak ki kapcsolatok, bár azok mások, mint a való életben, mert sokan megjátsszák magukat, mert az internet mögé bújva könnyű arcoskodni, okoskodni google-val a jobb oldaladon, stb.. Például ha most ezt a fórumot nézzük, és a hozzászólásokat, akkor nekem rólad az jön le, hogy egy kiállhatatlan, kötekedő ember vagy, aki megpróbálja a fellengzős szövegével, a másikat lenézve hajtani az igazát. Ettől függetlenül lehet, hogy a valóságban meg tök hétköznapi ember vagy, jó munkával, sok ismerőssel.