22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#5453 ok :| -
#5452 Figyuzd meg, hogy milyen mondatvégi irásjelet használtam! -
extramagascsaj #5451 honnan veszed, hogy nem az? -
#5450 Lehet önkritikát kéne gyakorolni?
Mitől látod te magad rendesnek? -
ba32107 #5449 :(
(:D) -
#5448 Sajnos nem. Pedig igazán működhetne így. -
#5447 Változnak a dolgok. :) -
#5446 Mondtam én olyat, hogy akarom, hogy bárki is megtaláljon? :D Nekem most jó így, ne is keressetek. :D -
#5445 Nekem úgy rémlik, az alapján, amit írtál, hogy már megtaláltak. -
#5444 ja csak ez nem úgy mükődik hogy akkor most itt valaki bemondja hogy ő meg rendes pasi,és akkor találkoztok és ennyi.ez kicsit bonyolultabb ennél. :|
nem is értem miért megy még a vita ezen -
#5443 Rendes lány vagyok, mégsem talál senki. :) -
#5442 Azért = Az -
#5441 Azért hogy valamiről nem tudsz, hogy valamit nem látsz az nem jelenti azt, hogy az nincs.
Én is éltem már párszor a háttérből hatás módszerével, és gyakorlatilag kimutathatatlan ha tudatosan nem figyelnek rá oda. -
#5440 az hogy magától történt-e vagy sem csak sejteni lehet :) -
#5439 Hasonlítani hasonlít, de a cikk tudatos ilyenné formálásról beszél, ami a valóságban történt, az meg magától történt. Kivéve a születésszabályozást, amire sajnálatos módon az emberek a mai napig nem tudták rávenni magukat.
Egyébként vége lehetne az OFF-nak, lassan visszatérhetnétek rá, hogy miért nem lehet rendes lányt találni. Pontosabban, hogy miért van belõlük kevesebb, mint amekkora a kereslet. -
#5438 Tönkre megy mindenki aki nem él tudatos életet.
Hogy a cikk mennyire OK vagy nem OK - nem tudom, nem is ennek eldöntésre linkeltem ide.
Minden esetre én korrelációt vélek felfedezni aközött ami napjainkban történik és a között ami abban az irományban van. -
CsőKujts #5437 Persze ez alkalmi nehzézdrog és folyamatos könnyű fogyasztását jelenti. Aki folyamatosan speeddel kokainnal és heroinnal tömi magát az naná hogy tönkremegy. -
CsőKujts #5436 Legalábbis a környezetemben épphogy a drogfogyasztók az erősek. Nekik van csomó pénzük szabadidejük szép életük. -
CsőKujts #5435 Hát csak a kábitószeres részt olvastam el. Az egy faszság... -
#5434 :) -
#5433 Nem csodálom, hogy anno azt akarta az előadó, hogy ennek a beszédnek ne maradjon nyoma. -
#5432 Két dugás közt egy pillanatra - egy (hosszabb) olvasmány csak úgy... -
ba32107 #5431 Azt hitte, hogy te is vedelsz és pletykálsz, tehát pont olyan vagy akiket ő megvet -
#5430 nemérdekes, hagyjuk -
#5429 Akkor mi volt a meglepődés tárgya? Valahol lemaradtam. -
extramagascsaj #5428 lemaradtam -
#5427 Ezt én mázlinak hívnám... -
ba32107 #5426 Biztos van. Ha el akar menni, bezárja egy ketrecbe -
#5425 Nem. Én hiszek a polihisztorokban is... Sőt... Csak aki semminek nem szentli az életét, az viszont az.
TOvábbá, aki valminek szentelte az életét, azt becsülni kell. Ennyi. -
#5424 értem én, de van-e neki olyanja, hogy saját akarat? -
#5423 fel van háborodva ha valahová el akarsz menni? -
#5422 Kicsit olyan mintha nem bízna benned. -
CsőKujts #5421 Nekem van legászabb csajom. Egésznap dolgozik mint egy robot. Sehova se kell vinni sőt még azon van felháborodva ha már én akarok menni. Semmire nem hagyja magát meghivni. Életemet simán rá merném bizni és még jól is néz ki és okos. -
#5420 értem én mindazt amit az utolsó hsz-ban idéztél és egyet is értek vele teljes mértékben..
viszont a magam részéről nem ezzel vitatkoztam..
had idézzem már az ominózus mondatot és akkor talán te is megérted:
"Én a közkönytárakban rohadtam, míg mások buliztak... Vagy van életed, vagy agyra gyúrsz. Persze lehetsz valamiféle korcs hybrid, de akkor egyikben sem leszel jó"
nem azt állította hoyg a munkája lesz korcs vagy hybrid, hanem maga az ember lesz az, akkor ha nem a tanulás vagy az élet közül választja az egyiket.. persze lehet csak én érzem a korcsot és a hybridet pejoratív jelzőnek ilyen aspektusban, de nekem az emberek iyletén minősítésével volt bajom.. miközben az emberiség nagy része nem pusztán "könyvmoly", hanem mondjuk gyereket is nevel ésvagy szórakozik is.. hmm vagyis mindenki korcs hybrid lenne csak azon kevesek nem akik ezt állítják?.. érdekes..
és mégegyszer mondanám.. ehez a mondatnak így semmi köze nem volt a szaktudáshoz.. élet vs agyragyúrás.. szerintem a szaktudás nem zárja ki azt hogy az embernek élete is legyen..
viszont tényleg nem akarnám már tovább megtölteni a fórumot ezzel a vitával és nincs is kedvem ezen tovább lovagolni de ha mégis késztetést érzel a válaszra akkor inkább már privátban, vagy könyvelj el segghülyénél kevesebbnek ahogy jónak látod.. -
#5419 Az még sosem biztos! -
#5418 Arról, igen. -
#5417 Bocs, hogy csalódást okoztam. -
#5416 Hühh nem arról volt szó, hogy ezeknél a témáknál magadra maradsz? Én is, ezt akartam kifejezni. -
#5415 "Nem tudom" >>> "Nem tudod" -
#5414 Nem tudom ezt meg érteni nem akarod vagy?
Én egy segg hülye ember vagyok és értem...
Elsőre megértettem mikor ez tanította több írás is, és kétség nélkül igazat adtam neki.
Itt az egyik. Talán neked is segít belátni, hogy nem maga az ember középszerű, korcs, hybrid ettől, hanem az a MUNKA lesz az amit végez.
"Nem a sok kéz, de az ügyes kéz festi az évrajzi képet, készíti az órát, erőművet sat. De még kapálni s kivált kaszálni se tud száz ügyetlen kéz annyit s úgy, mint ötven gyakorlott. S ebbűl az következik: hogy a munkafelosztás, mint ki-ki tudja már, emeli az emberi fő tehetségit lehető legmagasb tökéletességre. Természetes, hogy az, ki mindég eggyel foglalatos, azt ügyesebben tudja vinni, mint az, ki húsz tárgyban munkás. Ha húsz embert képzelünk, hol mindegyik mindennap félcipőt varrni, félívnyit leírni, két beretvát élesítni, egy táncleckét adni, félóráig vashámorban dolgozni, két beteg után látni s több effélét tudna, képzelhetni-e józanon azt, hogy ezen húsz ember, ily módon annyit s oly tökéletesen tudjon végbevinni, mintha egyike óraműves, másika hámoros, táncmester sat. lenne kirekesztőleg? S ezen progresszió szoros tudományi igazsággal még nagyobb osztalékra vitethetik, mint minden manufaktúrában vitetik is – s ezek tökéletessége a munka lehető legnagyobb felosztásán alapul. Azon ideális árkádiai életmód, hogy minden a háznál készüljön, nem századunkra illő többé, s az, ki mindenhez tud egy kicsinyt, jól közönségesen semmihez sem ért.
A háztartás igen kicsinyben országláshoz hasonlítható. Ha az elsőben a vadásznak főzni, kocsisnak fagyaltat készítni, szakácsnak nyargalni, cukrásznak vasalni, szobatisztítónak beretválni sat. kellene, mily következést lehetne várni? S mindennek sarkalatja, a morale pondus, mily hasztalanul volna rakva? S országlásban nagyobb-kisebb mértékben szinte mindég így vesz el a nemzet legfőbb ereje. S vizsgálja szeme s esze szerint ki-ki őszintén ezt vitatásomban, igazam van-e vagy sem.
Mennyivel számosb jó és tökéletes építőmester, fegyvergyártó, ács, tímár, asztalos sat. van egy országban, annál rövidebb idő alatt s így kevésb időveszteséggel fognak erős építvények, jó fegyverek s bútorok sat. előállíttatni, s azon mestereknek öszveleg ügyessége vagy inkább azon lelki mennyiség, mely mindezen tárgyak körül úgyszólván a teremtő erő, határozza el egy nemzetnek a többiek közt ebbéli feljebb vagy alantabb létét. A gazdák kisebb vagy mélyebb tudománya mérlege az ország földművelési erejének. A vezérek több, kevésb józan tanultsága s ügyessége pedig a nemzet támadó vagy védő erejének skálája. Végre a kormányozó, birtokosak s így lefelé minden lakos, a magok álláspontjokra alkalmas tulajdonok könnyebb vagy nehezebb súlya, az egész valódi erejének vagy várható kifejlődhetésének staterája,* szóval: a közintelligentia – értelmesség – azon jel, melynél fogvást a bölcs a nemzeteket mázsálja. S az mennél nagyobb, annál kevesebbet szorul másokra, s így annál függetlenebb, szabadabb s erősb a nemzet."
(Széchenyi István: Hitel - részlet)