22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#5493 Ímádom, ahogy állandóan trónra emeltek és valami minden és mindenki felett állónak tekintetek.
"A sokasággal, tudva van, úgy boldogul az ember, ha mindenét dicséri s csudálja; ki igazat mond, hibáit felfedezi s dorgálja, az sohasem kedveltje, mert hiúságát sérti s önfelsőbbségét érezteti. Elcsábítni könnyű, s ahhoz csak hízelkedés kell, mely alig lehet oly durva s a valóval oly ellenkező, hogy mégis sokan szívesen ne nyelnék el s meg ne emésztenék. Ezen álpénz becse nagy a világon ...
... célunk nem az, hogy számos úgynevezett jóakarókat s barátokat szerezzünk, kik egy nap egekbe emelni, másnap pedig sárral lennének hajlandók bennünket hajigálni, amint ti. hiúságoknak kedvezünk vagy ellenezünk, hanem hogy használjunk. S azért igazat fogunk mondani mindenkor és mindenütt, akár tessék, akár nem. Az igazi barátság szent kötelessége hízelkedéssel soha nem él; a meg nem romlott magyar pedig az egyenes bátor szót becsülni tudja..."
És még egyszer mini: akkor is lázadj, és tiltakozz amikor valaki ugyan azon alapon és ugyan abból a szemszögből tömjénez, védelmez téged, mint amin a kritikát mondja. Mert az alap mindkét esetben ugyan olyan jó, vagy ugyan olyan rossz, és ezáltal az is amit ráépítettek.
Egyenlő mérce. -
Steve Q #5492 Netán a topic témájánál? :) -
#5491 Akkor...öööö... Hol is tartottunk? -
#5490 eddig olyan jó volt olvasgatni a topikot, most meg már oldalakon keresztul ez megy...
kanyarodjunk vissza inkább :) -
#5489 Neked is kéne egy olyan barát, mint az enyém. Neki olyan szintű rálátása van a dolgokra, hogy eldobom tőle néha az agyam. :)
Pl, a legutóbb is közölte, hogy ez a kapcsolat nem lesz hosszú életű, és hogy sokat fogok sírni. Rendszeresen közli velem a tényeket, én meg mindig elhajtom a búsba, hogy "áhh, ez most majd más lesz". Aztán mindig kiderül, hogy a kedves barátomnak volt igaza.
És amikor elkezdenék siránkozni, hogy "a szemétje ugyanúgy átvágott, mint a többi", nem kezdi el ecsetelni, hogy a delikvens tényleg milyen szemét disznó, hanem inkább azt mondja el, hogy én mire nem figyeltem a rózsaszín ködtől.
Persze néha jól esne némi kegyes hazugság arról, hogy igenis, szemét volt a pasi, de csak akkor kapom meg, amikor megkérem rá. Akkor mindig tudom, hogy hazudik, hogy azt mondja, amit hallani akarok. Persze ezt csak akkor teszi meg, amikor már elmondta az én hibáimat, őszintén. :) Szerintem ez nagyon jó, mert ha az az ember vágja a képembe, hogy mit rontottam el, akiben 100%ig megbízom, és aki a lehető legjobban ismer, és akit tényleg feltétel nélkül szeretek, akkor (bár nehezen), de igazat adok neki. :) -
#5488 Nemtom pontosan mit értesz a szolidaritás alatt... de a legtöbb esetben, ha valami probléma adódik az illetőnél, akkor csak vigasztalják s minden létező külső körülményt és másik embert szidnak... csak az nem jut soha eszükbe, hogy abban az illetőben is van hiba, s hogy esetleg meg is kellene neki mondani, hogy legközelebb ne rontsa el ugyanazt. Nekem erre van/lenne igényem, de ha csak kritikamentes sablonvigasztalásokat hallok, akkor nem jutok előbbre, s legközelebb is elkövetem ugyanazt a hibát, felmerül ugyanaz a probléma. -
#5487 Valahogy mindig eléri, hogy róla szóljon. :D -
#5486 ne róla szóljon már a topik... -
#5485 A magasztos gondolataid által kialakult vitába pedig nem vagyok hajlandó belebonyolódni, márpedig azért nem, mert helyenként teljesen más a világszemléletünk, és valószínűnek tartom, hogy ezt képtelenek lennénk közelíteni. S ily módon feleslegesnek tartom még azt is, hogy felhúzzam magam azon, hogy mindenkit lenézel. -
#5484 Kinek vannak problémái, s ki panaszkodik? Ha rám gondolsz, közlöm: kijelentést tettem az életem folyamáról, ami bármily meglepő is legyen: néhány embert érdekel itt is. :) -
#5483 semmi gond -
#5482 Egyik kedvenc idézetem:
"Sohase fojts vissza, ne hallgass el magad előtt semmit, ami a saját gondolatod ellenében gondolható!" /Nietzsche/ -
Szerintem az a férfias dolog, ha valaki hajlandó időnként revíziót majd revideálást végezni magán, és nem egy makacs idióta.
És be tudja látni, hogy ha tévedett.
[ehhez személyemnek, írásaimnak semmi köze, miattam sosem kell ilyet tenni - általánosságban írtam] -
extramagascsaj #5480 akkor én kérek elnézést -
extramagascsaj #5479 ön nyert -
#5478 Nem gondolom hogy meg kellene védeni Sault, de csak annyit fűznék hozzá hogy bármennyire is vitatkoztam vele korábban biz kérdésekben, bennem igenis elindított valami olyat a kérdéseivel és meglátásaival aminek kapcsán bizony néhány dolgot át kell értékeljek magammal és a világgal kapcsolatban, és ezért (bármennyire is nem férfias dolog) de valahol hálás vagyok neki.. uh a magam részéről örülök hogy ide "irkál" -
#5477 őő akkor közgáz? Fő a változatosság, lány vagy bölcsész, vagy közgázos :)
ritkaság a kivétel. -
#5476 majd elmúlik... :D -
ba32107 #5475 Milyen screenshotot küldött? A ti beszélgetéseteket? -
Ónozó Imothep #5474 "Ritka rendes lányt találni"
Lehet, de nekem sikerült.. Immáron 4 hónapja..:) -
#5473 #5471:
Ismételten: hipochonderségetekről nem tehetek.
Ezzel a stílusommal egyébként sosem volt még gond amikor tömjénezni kellett.
Mikor valakiről kedvezően nyilatkozok, sosem vádolnak alaptalansággal, pedig az alapja annak is... ugyan olyan "stabil".
Akadékoskodok...
Őszintén elmondom mit gondolok, anélkül, hogy a népszerűségi indexemet félteném.
A lavina egy szimpla kérdésfelvetéssel indult, amire "betéptetek".
#5472:
Teremészetemtől fogva már kezdetektől életre szóló mély kapcsolatot keresek, és ehhez megfelelő és vevő partnert még nem találtam.
E kérdésben pedig kompromisszumot kötni nem vagyok hajlandó. -
extramagascsaj #5472 egyébként pedig: kérdésre kérdéssel felelsz, vagy semmitmondó választ nyögsz be...
miért is?
szégyenled vagy talán nem is ismered fel a valóságodat? -
extramagascsaj #5471 na látod...most is lenéző vagy
honnan veszed h egymást áltatljuk?
honnan veszed,h rajtad kívül másnak nincsen semmilyen kapcsolata?hogy nem rendes? mindennel és mindenkivel kapcsolatban csak akadékoskodni tudsz?
szted ez egy vonzó tulajdonság? ez egy rendes ember jellemvonása amiről te papolsz? nézz már magadba! szőrszálhasogató vagy, és azon élvezkedsz, hogy másokat "kioktatsz" (aminek általában nincs is értelme...) szted ez nem szánalmas? -
#5470 szerintem vedd lazábbra a kérdést
rajtad kivülálló dolgokkal úgysem tudsz mit tenni,
s azokat megerőszakolni nem célszerű -
#5469 ohh, sajnálaom, hogy nem veszek részt abban, ahogy egymást áltatjátok -
extramagascsaj #5468 azért mert kisarkítod a dolgokat, és egyedülállóan ocsmány módon mindenkit kategorizálsz, elítélsz és lenézel...ezért unszimpatikusak a válaszaid
akik ezt a topikot látogatják általában véve hasonló problémákkal küzdenek vagy küzdöttek...mi itt tök szépen elbeszélgetünk...és nem kötözködni meg okoskodni járunk ide, hanem max gondolatokat cserélünk adott témán belül a tapasztalataink megosztásával, amivel talán tudunk segíteni egy kicsit a másiknak
vagy min. szolidaritást vállalunk egymással
itt te vagy kisebbségben,úgyh ha nem tetszik neked vmi...akkor azt hiszem jobb ha te teszed meg,h kiveszed a topikot a favoritjaid közül -
#5467 na jó de ez azért bánt eléggé :\ eddigsem voltak jó kapcsolataim, azok sem hosszúak, most meg ez rátett egy lapáttal, pedig már nagyon ott vagyok hogy elegem van mindenből -
#5466 mert írhatnékom van
egyébként ha zavar, hogy bizonyos kérdéseitekre unszimpatikus válasz érkezik akkor miért írkáltok ide...? -
extramagascsaj #5465 az érdekelne, h ha te ilyen kibaszott okos, és tökéletes vagy...és mindent tudsz...mi a lófaszért nekünk osztod itt az "észt", és miért nem a pároddal vagy, vagy csinálsz vmi értelmesebbet? :D -
#5464 Én mindig hálát adok az égnek, hogy nem hoz össze olyan emberekkel akikkel amúgy sem illenék őssze, s amúgy sem lenne gyümölcsöző a kapcsolat. De ez én vagyok. -
#5463 #5455:
Csak nem hipochonder valaki?
Nos, nem nekem vannak problémáim,
és nem én panaszkodok, hogy oh... nincs partnerem, pedig olyh rendes vagyok... és mégis...
A stabil embereknek nem okoz problémát a kérdésdömpingem, mert tisztában vannak magukkal... s nem mellébeszéléssel terelik a témát.
És nem dagonyáznak a szarban, mert az végül is mégis talán finom csokipuding reméljük.
Nem menekülnek a kritika, szatíra elől, nem is üldözik azt.
Hogy ki rendes meg ki nem.
Ez egyrészt teljesen relatív - hogy kinek mi a rendes.
Hogy sarkosítsak: akinek nyalom a seggét (hiúságát) az mindenkor rendes, sőt kiváló embernek fog tartani, még akkor is ha más emberekkel bunkó tahó paraszt vagyok. A más emberek meg bunkó tahó parasztnak miközben amaz rendesnek.
Na most rendes vagyok vagy sem?
És hiába vagy rendes, barátod (kegyes hazudó? és elfogult?) szemében, meg saját (önáltató?) szemedben, ha egy partner jelölt szemében mégsem leszel az. Szívás.
#5457, #5458:
Ahogy mondják: [alkalmazott] ésszel még a favágó is több.
Mikor világra jövünk, mindent meg kell tanulnunk, szépen sorban. És amit tanulunk, azt folyamatosan tökéletesíteni kell. És nem magunk találunk fel mindent nulláról, hanem mindenfél segítséget veszünk igénybe az adott témában jeleskedőktől.
És ez épp így igaz a szerelemre/szeretetre is. Abban is lehet félműveltnek, dilettánsnak lenni.
Hajjaj...
Hibás alapokon a legcsodálatosabb, legnagyobb gondossággal, rengeteg erőforrással épült épület is mint kártyavár omlik össze egy kis fuvallattól.
Lehet kísérletezgetni, de ésszel, és önáltatás nélkül még a tervező/építő is sikeresebb/több. -
#5462 hm. felvettem egy lányt msnre, mondom majd beszélgetek vele, egy suliba járunk, ok. haverom is felvette, mondta is nekem, ok. elköszön a csaj, mondom havernak hogy hát ez lelépett. kérdezi haverom hogy ki, mondom a csaj. aztmondja neki fentvan, és küldi a screenshotot. hát most önbizalomhiány a maximumon, és szétbasz az ideg, ok. -
extramagascsaj #5461 én is majdnem bölcsész lettem...csak másképp alakult -
#5460 :)
Valami ilyesmi nálam is, csak nem művészet, hanem vallásfilozófia. :) -
extramagascsaj #5459 hehe
én meg felemás vagyok :D
igazi művészlélek aki két lábbal áll a földön :D na ezt add össze :D -
#5458 Egyetértek! :)
Hiába vagyok bölcsésztanonc, nem viszem túlzásba a dolgokat, én inkább megpróbálok élni is egy kicsit. :) -
extramagascsaj #5457 a meg a másik,h a sok filozofálgatás, és elemzés helyett néha célszerűbb élni...és tapasztalatokat szerezni...nem pedig okoskodni -
#5456 Mindenki magam dönti el, hogy milyennek lát. A legtöbb ismerősöm szerint rendes vagyok. Talán, ha vennéd a fáradtságot, és folyamatos kérdésdömping helyett elkezdenéd megismerni az embereket, esetleg te is rájönnél, ki rendes, ki nem. Az a hozzáállásod, hogy mindent és mindenkit megkérdőjelezel, nem vall stabil önismeretre. :) Tehát, mi lenne, ha először mégiscsak magadat elemeznéd, helyettem...? :) -
extramagascsaj #5455 általában a kérdésben az ember sugallja, hogy ő maga mire gondol... -
#5454 túl könnyű volna