22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#5613 nem árt, ha az ember azért tudja/megfigyeli, hogy mitől boldog mert így tudatosan tenni tud a boldogságáért és nem csak a szél fújja erre-arra
Egyébként önmagad szeretetével hogy állsz? Szereted önmagad? -
#5612 ezzel én is így vagyok :) -
extramagascsaj #5611 igen
ez is egy hibám :D
h ha vmivel nem értek egyet...képtelen vagyok befogni a pofám :/
persze amikor a szituáció engedi...csak akkor...van mikor ezt nem tehetem meg -
#5610 nem tudom hogy igazam van-e ez csak feltevés részemről :) és nyilván amikor élem az életem én sem elemzem magam folyton..
mellesleg te is beszálltál a vitába :) -
extramagascsaj #5609 biztosan igazad van
csak én feleslegesnek tartok ilyen elemi dolgokat agyonboncolni
vagy boldog vagyok vagy nem...tök mindegy,h ez a teljesség érzése e -
#5608 sztem meg több dologról beszélünk.. én nem azt mondom hogy akkor érezheted magad boldognak ha te a párod vagy a világ tökéletes.. én csak azt csak mondom hogy a boldogság érzése a teljesség érzése.. függetlenül attól hogy valóban van-e teljesség.. -
extramagascsaj #5607 másképp látjuk a dolgokat
#5604-re is igaz ez
nem idealizálom a dolgokat
ha csak a teljesség/tökéletesség tenne boldoggá...igen ritkán lennék boldog -
#5606 szerintem az érzés akkor is a teljesség érzéséből fakad.. lehet nem is a párod tökéletesnek látásából hanem mondjuk az adott pillanatot látod annak
van még boldogabb boldogság? szerintem nincs.. és ha nincs akkor az amitől boldognak érzed magad csak a legjobb lehet.. legalábbis annak érzed.. vagyis a teljesség érzése jár át.. -
#5605 szereted magad? -
#5604 sosem az a probléma, hogy valaki nem tökéletes
a probléma az amikor valaki nem törekszik a tökéletességre, s
a felfedett hiba korrigálásába nem kezd, ignorálja azt
A disznó hentesekkel körülvéve a szarban, az igaz gyöngyöt széttiporva, egy vödör mosléktól is boldog, s az orgazmusa 30 percig tart...
Nos? -
extramagascsaj #5603 nem elemzem a boldogságot
semmi sem tökéletes soha
egyszerűen boldog vagyok
olyankor is látom a másik hibáit...csak egyszerűen nem törődöm velük -
#5602 de amikor a boldogságot érzed úgy érzed hogy valami tökéletes, teljes nem? -
extramagascsaj #5601 én nem vagyok tökéletes...a volt pasijaim se...
ettől még boldog voltam -
#5600 nem teljesen.. a boldogság érzése a teljesség érzéséből fakad.. -
extramagascsaj #5599 ez hülyeség -
#5598 Tökéletesség és boldogság kéz a kézben jár.
Egymás elengedhetetlen feltételei.
A disznóknak a sárban is megvan a maguk "boldogsága". -
extramagascsaj #5597 nem azt mondtam,h beletörődni
más az,ha beletörődsz és más az h elfogadod h van
mindenki a maximumot akarja kihozni magából (majdnem mindenki)
ez alap...sztem
de nem a tökéletességre kell törekednünk,hanem a boldogságra
egy "tökéletesnek" kikiáltott ember is lehet bodogtalan -
Tökéletességre törekvő embernek kell lenni.
Arra is ugyan úgy kell(ene) törekedni, ha nem jobban mint az atomfegyverek, vagy számítógépek fejlesztésére.
(És akkor atomfegyverekre sem lenne már szükség.)
A harmadik bekezdés kapcsán.
Ez nem önzőség, de ha az is, akkor miért ne lehetne fordított inkább.
Hogy az emberek körülöttem az önzők.
Igazából azzal, hogy a régi kör megszűnik, egy új kör is születik.
Nem lesz magányos az ember, egyedül sem marad, csak kevesebb, de igazabb kapcsolatai lesznek.
A mennyiségi egyre háttérbe szorul, és a minőségi kerül előtérbe.
A negyedik bekezdés kapcsán:
a hibákba való beletörődés is egy módszer, s ez is egy hiba
az ember nem tökéletes, de folyamatosan tökéletesíthető
ez a valódi alkímia, az aranycsinálás, az átlényegítés
egy életre szóló feladat/küldetés
Az okos ember tisztában van azzal, hogy mennyi mindent nem tud, és ezért folyamatosan gyarapítja tudását, egy percre sem ernyed.
A rezignált (vagy csak szimpla) beletörődés az élet dolgaiba poshadáshoz vezet. Lásd állóvíz... vagy Magyarország helyzete... -
extramagascsaj #5595 fail
nincs tökéletes ember! hogy is lehetne? mindenkinek más a jó!
nem kell mindent megváltoztatni...nem kell tökéletesnek lennie mindennek...minek hajszoljuk a lehetetlent?
Elég baj az,ha a barátaidat és a családodat is "leépíted".
Ez nem megoldás...ez az általad emlegetett "önáltatás". Ha nem tudod kezelni a helyzetet, hogy mások vagytok...nem tudsz közös nevezők nélkül szeretni, megérteni...az elég nagy baj.
Elég nagy gond,ha ilyen önző vagy...hogy csak a saját "utadra" gondolsz.
Talán ha kevésbé lennél önző és fenhéjázó, akkor több ember maradna melletted...és segítenének is az utad kitaposásában...és nem egyedül kellene szarakodnod vele.
#5588 és #5592 között mi az összefüggés? semmi
nem azért nem változom meg, mert más szereti a hibáimat
nincs tökéletes ember, nem is akarok az lenni
van amit el kell fogadni, meg kell tanulni vele élni, és előnyt kovácsolni belőle
az is HIBA ha nem ismerjük fel magunkban a hibákat, és ha azt hisszük, h nincsenek korlátaink
egy okos ember tisztában van a hibáival, és azzal,h nem tudhat mindent...egy buta meg hiszi,h minden tökéletes lehet, és ő mindent tud -
#5594 #5587:
A tökéletes ember az aki felismert hibáinak javításán dolgozik.
Ez vezet nemes emberhez, és az életben sikerekhez is (nem csak pénzügyi(!), hanem minden más tekintetben).
A sok-sok kudarc a siker előestéje.
A kudarcok a tanáraink.
És ha nem tanulunk (beletörődés), akkor osztálytismétlünk.
#5588:
Akkor nem téged szeret.
Egyébként erre utaltam azzal, hogy:
"vagy valami egyéb okért nem javítod: kötődsz hozzá sat."
Egy apró változtatás a fejben - előbb utóbb - megjelenik az életben, annak minden területén.
Az étrenben, a baráti körben, érdeklődési körben, értékrend változásában, az otthon berendezésében, öltözködésben sat.
Egy apró változás a jelenben, hatalmas változáshoz vezet a jövőben.
Ezt a golfosok jól tudják: mennyi minden múlik pár miliméteren és pár szögpercen...
Nekem is voltak pl bizonyos barátaim akiknek körét - tetszett vagy sem - el kellett hagynom, mert az én utam és az ő útjuk szétvált, és egyre inkább eltűnt a közös nevező.
És ugyan ez játszódik le éppen a nagyszüleimmel, szüleimmel is.
Ezen az utón nincs senki aki az ember kezét fogja, nincs senki aki az utat előre kitaposta volna nekünk.
#5589:
Jókat szólsz.
Az első bekezdés kapcsán az olyan emberek nem hiszem, hogy nagyon rosszul járnának.
Tudomásul kell venni, hogy a gyöngyöt nem érdemes a disznók közé vetni.
#5592:
Az #5588 fényében biztos ez? -
#5593 úgyszint
-
extramagascsaj #5592 hát én nem :D
én mindig a saját fejem után megyek :/ -
#5591 Az emberi jellem gyermeteg. Egy példamutató és hiteles személy kell neki, azt csodálni fogja és utánozni, bármit is csinál. Az igaz tanítással vagy szép gondolatokkal önmagában nem megy semmire, el kell adni, ez színtiszta marketing. :D Szomorú. -
#5590 Én vulkáni vagyok, elfojtom az érzelmeimet és a tiszta logikát részesítem előnyben. -
#5589 Részben igazad lehet, de szerintem alapjában véve vannak emberek, akik sokkal jobban tudnak értékelni dolgokat mint mások, jobban oda tudnak figyelni másokra és a legfontosabb, hogy valójában érdekli is őket a másik ember. Na az ilyen emberek járnak általában a legrosszabbul.
A másik variáció, hogy ezt az egészet felismeri magában az illető és elnyomja magában, magyarán flegmásodik, de nemcsak tetteiben, hanem érzelmeiben is. Aki idáig eljut, annak annyi egy életre.
Nagyon fontos, hogy soha nem szabad az embernek a sokszor túláradó érzelmeit elásni, és maximálisan hűnek kell lennie önmagához. Mert amennyire becsüli az ember magát, mások is annyira fogják becsülni őt, legalábbis azok, akik olyanok, mint ő maga. Csak ezekre a kapcsolatokra várni kell néha 10-20 évet is. És sajna nem a születéstől számítva.
Mielőtt még túlzottan idealistának vagy naívnak titulálna bárki, elárulom, hogy az életben CSAK a járatlan út ér valamit, az ha a saját életedet próbálod élni, úgy, amilyen TE VAGY. -
extramagascsaj #5588 az meg a másik,h amit lehet mi magunkban hibának tartunk...az más embernek épp tetszik...azt szereti bennünk -
extramagascsaj #5587 nincs tökéletes ember
néhány hibánk tesz minket azzá,amik vagyunk
és habár nem szeretjük őket...meg kell tanulnunk becsülni a hibáinkat is
mert ezek miatt rontunk el dolgokat...szerzünk rossz tapasztalatokat...és ezáltal fejlődik ki bennünk az,hogy valóban megtanuljuk értékelni dolgokat -
#5586 Az emberek is teljes mértékben törvényszerűségekhez kötődnek amiket szintén nem rúghatnak fel, csak ezek már nem fizikai törvényszerűségek. S ezeknek megismerésében, tudatosításában gyerekcipőben járunk.
Az ösztönöket nem elfolytani kell, hanem irányítani tudni és tudatosítani.
Vannak akik - tudatosan - a szívüket is meg tudják állítani, s újra el tudják indítani.
Minden hiba azon a ponton válik javíthatatlan hibává amikor javíthatatlannak bélyegzed és/vagy nincs akaratod a javításhoz, vagy valami egyéb okért nem javítod: kötődsz hozzá sat. -
Steve Q #5585 :D Pedig majdnem azokat is írni akartam. Pl. az arrogancia. Aki arrogáns, az aligha fog megváltozni - de valószínűbb, hogy sose. -
extramagascsaj #5584 na igen...meg alapvető jellemvonások...ilyenekre gondoltam -
Steve Q #5583 A fizika és a biológia 100%-ig törvényszerűségeken alapszik. Az emberek nem kötődnek teljes mértékben törvényszerűségekhez, fel tudják rúgni azokat, egy Föld felé zuhanó tárgy vagy egy Nap felé emelkedő növény aligha.
Ja, és hogy mi az, amit magunkban nem lehet kijavítani:
pl. alapvető ösztönök (max ideig-óráig lehet elfojtani őket) -
extramagascsaj #5582 túl sok van...hagyjuk :) -
#5581 mások hibájából tanulhat mindenki a legtöbbet - de ahogy gondolod -
extramagascsaj #5580 ez a topik ne az én hibáimról szóljon...ha lehet :D -
#5579 pl? -
extramagascsaj #5578 van amit nem lehet kijavítani -
#5577 #5575:
Nos, hová tart az a tárgy amit a Föld bármely pontján elejtünk?
Vagy hová nőnek, mi felé fordulnak a növények?
#5576:
Az embert az önjavítás képességével is megáldották
A kínokat az szüli ha a hibákat felismeri, de azok korrigálásába nem fog. -
extramagascsaj #5576 ha az ember igazán ismeri magát
akkor nem biztos h szereti is
mert akkor azt a sok hibát is látja,amit nem szeretne -
Steve Q #5575 Ha arra gondolsz, hogy pl. pár dolog, amit helyesnek vélünk, megegyezik mások álláspontjával, hogy szerintük is helyesek ugyanazok, attól még nem biztos, hogy ugyanazon központi igazságmag felé vonzódunk - lehet, hogy szimplán csak hasonlít az igazságérzetünk. A hasonlóság nem feltételez kétségtelenül azonosságot. -
#5574 Minden egy középpont felé gravitál.
Ezt hívják az abszolut igazságnak.