22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • clio1616v
    ez nem igaz, ez nem az oka, de még csak nem is az okozata, amit leírtál az a Napban létrejövő folyamatok következménye, nem ugyanaz!!!

Ha oka lenne a Nap sütésének akkor az az lehetne például, hogy a növények tudjanak fotoszintetizálni, vagy hogy a Föld felmelegedjen. DE!!! Ilyenről szó nincs.
  • norbre
    a Nap azért "süt" mert fizikai/kémiai folyamatok kölcsönhatásaként különböző hullámhosszokon sugároz, pl fényt is meg UV-t is.. ez az oka hogy "süt" a Nap
  • clio1616v
    Attól még hogy valamit látunk az nem biztos hogy van.
  • clio1616v
    Azok a dolgok történnek okkal amelyeknek van okozója (szándékosság) ezt az akarattal rendelkező élőlények tudják megtenni.

Az hogy a Nap süt annak nincs oka ilyen értelemben, természetesen előfeltétele van, de oka nincs.
  • salsoul
    Az, hogy még nem fejtettük meg a kérdést még nem jelenti azt, hogy nincs válasz!

Attól, hogy valamit - még - nem látunk, még nem jelenti azt, hogy az nincs.
  • norbre
    de akkor másképp.. mondj egy konkrét példát mondjuk a változásra.. valaminek a megváltozására aminek nincs kiváltó oka..
  • norbre
    ha így fogalmazod meg akkor a változást mint fogalmat mondod és nem mint történést.. az nem ugyanaz..
    "Mi váltja ki a végtelent?".. bocs de ennek a mondatnak semmi értelme :)

mármint mire nincs válasz?
  • Kojiro
    Ezt jól megmagyaráztad, de én nem egy változásra gondoltam, hanem a "változás"-ra magára. A világon mindig minden változik és mindig is változott és változni is fog, gyakorlatilag a végtelennel egyenértékü.
    Mi váltja ki a végtelent? :)

Csak feltettél egy kérdést, amire nincs válasz és meg akartalak viccelni.
  • salsoul
    az a helyzeten nem változtat

1+1=2

ha belátod, ha nem
    ha egyetértesz, ha nem
  • norbre
    a változást is kiváltja valami
  • Kojiro
    A "Változás" maga
  • norbre
    mondj egy történést aminek nincs oka..
  • clio1616v
    nem értek vele egyet
  • salsoul
    és felelőse is
  • norbre
    oka mindennek van
  • clio1616v
    Nem olyan biztos az hogy mindennek van felelőse=oka.
  • salsoul
    Ismét köszönöm a trónra emelést
  • salsoul
    Azt akartam mondani, hogy sokak nem maguk hoznak önálló felelősségteljes döntéseket, s így ha problémáik vannak akkor nem azt mondjok, hogy igen, rossz döntést hoztam, hanem azt, hogy átvertek, megvezettek, palira vettek, az ujság írta, a tv mondta, és ők a felelősek mindenért.

Így nem a trendekre kell hivatkozni a lenti példában, hanem azt kell(ene) mondani, hogy akkor azt szerettem volna, és azt tettem.
    Hogy akkor ez volt a divatos, a "húzó ágazat" az teljesen független kérdés.

Ennyi.
  • clio1616v
    neem áá :)
  • minigirl
    :D
    Vannak olyan trendinek mondott zenék, amiket én is hallgatok, de nem ám azért, mert az a trendni, hanem azért, mert tényleg bejön. :) De én is jócskán kilógok az átlagból, olyan zenekarokért tudok rajongásig lenni, amit sokan nem is ismernek. :)
  • extramagascsaj
    unod?
  • clio1616v
    Vannak olyan emberek, akik más kreativitását és eszét haszálják ki, arra, hogy elhintve bizonytalan értelmű mondatokat azt higyjék róluk, hogy nagyon okosak, közben meg csak a mások jóhiszemüségére hagyatkoznak.
  • clio1616v
    szerinted ha érteném megkérdeztem volna, vagy csak okoskodsz és ránk bízod találjuk ki milyen okosságot akartál sejtetni...
  • extramagascsaj
    mivan?!
  • salsoul
    szerinted?
  • clio1616v
    Milyen felelősség?
  • salsoul
    Én csak azért jegyzetem meg azt amit mert a személyes felelősséget mindenki lepasszolja...

És a katolikusokkal, terndekkel, divatokkal akarja elvitetni a balhét...
  • clio1616v
    csak hogy a témához is írjak, tehát nem az a ritka, hogy rendes lányt találsz hanem ha az a ritkarendes lány téged is ritkarendesnek talál
  • norbre
    gondolkodj el rajta hogy vitatkozom-e :)
  • Steve Q
    Na, hol van az a fekete lyuk? =)
  • clio1616v
    tipikusan az a dolog amit úgy magyarázol ahogy csak tetszik...
    gondolkodjatok el van-e értelme vitatkozni rajta
  • norbre
    vigyázzunk mert ha trendYség a nemtrendYség , akkor ez fekete lik keletkezéséhez vezet és a világegyetem elnyeli önmagát
  • Steve Q
    Szóval 22-es csapdája, kivéve, ha mindenki saját akaratából kifolyólag, minden befolyástól mentesen ítéli el a "menőzést" :D
  • clio1616v
    igen már trendi letojni hogy mi trendi
  • Steve Q
    Ezek szerint aránylag megnyugodhatunk, itt mindenki letojja a trendiséget :)
  • ba32107
    Csatlakozom
  • Steve Q
    Dehogynem!
  • norbre
    én ezzel vagyok hasonrokongondolat :)
  • extramagascsaj
    engem még ennyire sem érdekel :D
    nem érdekel,h vmi trendinek számít, vagy nem...
    az a ruha trendi amit hordok vagy nem...le van kakkantva :D
    direkt nem trendinek lenni? na ezt is lekakkantom
    a lényeg h jól érezzem magam ahogy vagyok,nem?
  • Sanyix
    ja ez jó lenne, mindig NEM trendi voltam, direkt (zenénél is kicsit idegesít ha olyan tetszik ami trendi :D de ez ritka szerencsére, mert nem mainstream az izlésem :), és ott vannak a "tredyek"), igazából hányok a trendiektől, nem sírnék a trendiek után :)
    Bár jönne az új brutálnagy gazdasági válság, mert a mai gazdaság fele, a trendekre épül.