22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#6493 nyugi, neked nem lesznek ilyen gondjaid... -
#6492 Én is mondtam anno anyunak, hogy csípjen már fel valakit, mert megőrülök attól, hogy az én nyakamon csüng esténként. :)
Viszont azt ne engedd soha, hogy a(z eljövendő) párod beleszóljon a gyerekek nevelésébe. Különösen akkor, amikor elkezdenek nagyon lázadozni.
Ezt a szitut apám felesége próbálta eljátszani velem, és nagyon nem lett jó vége. -
Rundstedt17 #6491 amúgy elküldted volna a francba csak nagyon helyesen megsejtetted hogy teszt:D....sosem kezdenék gyerekes nővel. -
#6490 Érdekes, hogy nálunk egy idő után pont a gyerekek közölték velem, hogy anya neked is lehetne barátod...Kb 1-1,5 évvel a válás után. Szal nem tudom te hogy értetted, hogy megnehezítetted anyukád dolgát. Nálunk ilyen értelemben a gyerekek nem "ágálnak" ellene. Csak patt helyzetes a szitu... -
clio1616v #6489 konkrétan arról van szó, hogy semmilyen hátrányom nem származott abból, hogy hazudott nekem..
ezt már úgy fogom fel hogy ezzel nekem jót tett, hogy nem okozott kárt.. ez pedig szolgálja az érdekeimet.. mivel engem az érdekel, hogy ne bántsanak
-
clio1616v #6488 Na ez minden volt, de aminek szántad az nem jött össze... -
clio1616v #6487 engem most is tesztelnek.. éppen a türelmemet teszik próbára.. szerencsére nem állok hadilábon vele :) -
#6486 "na az ilyen hazugságokat szeretem, amit azért mondanak, hogy az én érdekeimet szolgálják.." - ez most pl. hogy szolgálta az érdekeidet? -
#6485 Úhh, sajnálom. Megnéztem a korodat és hát. Nem sok esélyed van. De azért sok sikert hogy talán mégis összefutsz egy olyannal aki beléd szeret és nem fogja őt más érdekelni. Gyerekeid megnőnek és már nem lesznek teher a hátadon. Hidd el, lesznek magányos óráid. De akkor belép valaki az életedbe :) így lesz, meglátod! -
clio1616v #6484 ennyi.. csak nem olvastam el mert hosszúnak tűnt -
#6483 Ez így van rendjén, mindenkiben bízni kell... hogy kiállja a próbát.
Minden mesében és mitológiában, és hagyományban, és titkos tanításban, és szent kövyvben szerepel a próbatétel, a belépő. -
#6482 Vagy az ember lesz a környezet ura, vagy a környzezet lesz az ember ura. Nincs más út. -
clio1616v #6481 alapból 100%-osan bízok mindenkiben.. viszont nagyon könnyen el lehet játszani :) -
clio1616v #6480 Ana... egy viszont biztos... a gyereked mindennél fontosabb... nincs az a pasi aki fontosabb lehet egy picit is... és ez egy nem gyerekes nőnél nem így van... ha nincs még gyereked akkor mindennél fontosabb a párod... és ha utána és ha születik gyereked utána akkor a párodnak is és neked is ugyanaz lesz a legfontosabb... és ha most a párodat keresed, akkor ebbe a mostani rendszeredbe nagyon ritka hogy egy pasi úgy tudjon belépni, hogy a gyermeked fontosabb lenne nálad..
reméled nem érted félre amit írtam.. -
#6479 így van
egyébként én azt mondtam volna a helyedben: "nem gond, nekem is van három" és akkor te is tesztelhetted volna ;) -
clio1616v #6478 egyik csaj például, megkérdezte több hét beszélgetés után, hogy mit szólnék, ha azt mondaná, hogy van egy gyereke..
megkérdeztem fiú vagy lány.. hány éves.. és hallhatom-e a hangját..
kicsit lepődött meg a csaj a reakciómon..
válasza az volt hogy fiú 3 éves és most nem mert az apukájánál van éppen.. és miért nem küldöm el a francba, azért mert eddig nem mondta el..
mondom azért mert fordított esetben nekem is bántaná az igazságérzetemet..
aztán elmondta, hogy nincs gyermeke..
na az ilyen hazugságokat szeretem, amit azért mondanak, hogy az én érdekeimet szolgálják.. -
#6477 Nem haragszom, csak kicsit sokmindent félreértenek...
Némileg jogosak voltak azon megjegyzések is, hogy (míg melóztam és tudtam spórolni is) miért nem "harcolok" pasiért, ha tetszik női praktikákat bevetve, bulizva, fodrász, egyebek, csak én inkább költöttem a gyerekekre, mint magamra. Évente egyszer mentem valahova, ennyit szántam rá, ennyit tartottam etikusnak anyaként. Természetesen jöttek sorba a lehülyézések, hogy mit várok? A herceget, hogy majd megáll a kapumban és ő keres meg? Csak félreértették, hogy mi fontos. Ennyi. Bennem meg gátlásokat ébresztettek fel. -
bcrics #6476 Nézd,én csak azt mondtam el amit gondolok és sajna személyes tapasztalatból beszélek,de ha téged evvel megbántottalak akkor Elnézést kérek:)
NYilván a nagy átlagról beszéltem,és durván sarkítva:).. de nagyjából vágom hogy mien helyzetben vagy és kitartást kívánok,sok olyan ember van aki már családra is vágyik és nemcsak kekszre ugyhogy,,izé:D..csak összefog jönni vmikor,
De tény hogy egyedülálló anyaként kijár minden tisztelet ugyhogy inkább 2x2 mint 4x4-
de asszem annál rosszab nem kell mint amikor belehajszolod a kedvesed olyan vmibe amit ő kurvár a nem szeretne,nem tudom hogy jött ez idő,,lehet a reggeli sült szalonna van rám ien hatással,,na béke. -
#6475 Hát, köszönöm a biztatást, de más a szitu. Nincs melóm, ergó pénzem sem, hogy "adjak magamra"(fodrász, divat..stb., bár ha lenne valszeg akkor is inkább a gyerekekre költeném), meg hogy bulizni menjek...A kör bezárult. Így módosítják az egyén helyzetét és korlátozzák a lehetőségeit minden téren a társadalom "elvárásai"...
Elfogadtam a helyzetemet, bár a "nő" néha még szeretne "kitörni" belőlem, az ember csodásan tud alkalmazkodni, ha a helyzete rákényszeríti. Ennyi. -
#6474 Kicsit zavaros lett, de remélem, érthető, hogy mit is akartam ezzel mondani... :) -
#6473 Szerintem ne add fel! :) Tudom, ne szóljak bele, honnan tudhatnám, hisz még csak kiscsikó vagyok, de az anyukámat fel tudom hozni példának. :)
47 volt, amikor elváltak, a nyakán egy 13 éves őrülttel (ez lennék én). Merthogy jóapám kijelentette, hogy nem is akar velem foglalkozni. De nem ez a lényeg.
Anyu egy évig nagyon ki volt borulva, és még csak meg sem könnyítettem a helyzetét. Aztán, amikor jobban lett, elkezdett velem és a barátnőivel eljárni bulizgatni. Már az első alkalommal megtalálta azt, aki neki megfelel. Kijelentette, hogy neki a gyereke(i) (mert van tesóm is, csak ő már akkor felnőtt volt) mindig is első helyen állnak, aztán jöhet a munka meg a pasi. Nevezzük nevén: Petinek hívják. Szóval, Peti azonnal felfogta, hogy anyu szívéhez rajtam keresztül vezet az út. S lám: a "mostohaapámat" jobban szeretem, mint a biológiait. Nem azért, mert megadott mindent, és igazi apaként viselkedett, hanem azért, mert nem szólt bele soha abba, hogy anyu hogyan nevel, és mit csinál. És már 8 éve boldogok.
Mindegy, nem is ez a lényeg, nem ezt akartam mondani, csak gondoltam nagyjából felvázolom a helyzetet.
Ezzel a sok baromsággal azt akartam mondani (nem tudom, te hány éves vagy, és hogy a gyereked hány éves), de nem szabad feladni, semmiképp. Ha nem élsz, akkor szép lassan be fogsz savanyodni, és az a gyerekednek sem lesz jó. (erre példának azt az egy évet tudom felhozni, amikor anyu még egyedül volt, és nem tért magához a válás után)
Tehát: HAJRÁ!!! :) -
#6472 Neked azért nehezebb mert ezt kell tudatosan bekalkulálni a feleknek a köv kapcsolatba:
"Hierarchia
A férfi és a nő szerelmének a gyümölcse a gyermek. Szintén van egy rejtett rend, mely támogatja a gyermekek egymás közti szeretetét: a rend a családi hierarchiában. A családi hierarchia az idő folyását követi, azaz, aki előbb jött, előrébb való, mint az, aki később jött.
A családban a szülők korábban ott voltak, mint a gyermekek. Az ő egymás iránti szerelmük alapította a családot, és ez a szeretet korábbi, mint a gyermekeik iránti szeretet. Némely családban a gyermekek mindkét szülő teljes figyelmét lekötik, és így a szülők elsődlegesen és elsőrangúan nem egy pár többé, hanem elsődlegesen és elsőrangúan szülők, és gyermekeik általában szenvednek.
Ha a szülők egymás iránti szerelme megőrzi az elsőrangúságot, a gyermekek általában nagyon otthonosan érzik magukat és elégedettek. Az ilyen családokban az apa burkoltan azt mondja gyermekeinek: „Olyannak látlak benneteket, amilyenek vagytok, de anyátokat is látom bennetek, és rajtatok keresztül még jobban szeretem és tisztelem őt”.
És az anya azt mondja gyermekeinek: “Olyannak látlak titeket, amilyenek vagytok, és ha rátok nézek, ez arra emlékeztet engem, hogy mennyire szeretem és tisztelem az apátokat, mert bennetek őt is látom”.
A szülők pedig egymásnak ezt mondják: „Ha a gyermekeinkre nézek, jobban szeretlek és tisztellek, mint valaha”. Így a szülők gyermekeik iránti szeretete az egymás iránti szerelmük folytatása lesz, de az egymás iránti szerelmük elsőbbséget élvez, a gyermekek pedig szabadnak érezhetik magukat.
Sok család ma már második vagy harmadik a sorban. Például ha a férfinek és a nőnek megelőzőleg már voltak kapcsolataik, és gyermekeket hoznak az új kapcsolatba. Mi ilyenkor a sorrend?
A szülők előbb voltak szülei gyermekeiknek, mint hogy egymásra találtak. A gyermekeik iránti szeretetük nem a férfiként és nőként megélt szerelmük folytatása, mivel szülők voltak már azelőtt, hogy egy pár lettek volna.
Az ilyen helyzetekben az új partnernek el kell ismernie, hogy a gyermek iránti szeretet előbb volt, mint az új kapcsolat, és a legnagyobb szeretet és a legnagyobb kötődés a gyermek felé áramlik, és a gyermekben pedig természetesen az első partner felé is. Csakis a lánc végén áramlik a szeretet és a kötődés az új partnerhez. Ha mindkét fél el tudja fogadni a szeretet ilyetén hierarchiáját, akkor szerelmük kivirágzik.
De ha az új pár valamelyik tagja azt mondja: „Előrébb való vagyok, mint a gyermeked”, akkor kockáztatja a szerelmüket, amely így nem tarthat ki sokáig.
Ha egy pár gyermekeket hoz az új kapcsolatukba, és lesznek közös gyermekeik is, a sorrend így alakul: először voltak szülei az eredeti gyermekeknek, aztán egy pár, majd szülei a közös gyermekeknek. Azok a párok, akik elfogadják az időnek ezt a természetes sorrendjét és ennek fontosságát, elkerülhetnek egy csomó konfliktust a kapcsolatukban."
A te falállásodban ha egy férfivel elsők akartok lenni egymásnak, vagy külön ő neked... akkor az nem fog működni. És mindenki olyan kapcsolatot keres amiben elsők lesznek egymásnak. -
#6471 A valódi helyzet sajna az, hogy az élet minden területén hátrányt jelent és az ember-lánya egy idő után belefárad a szélmalomharcba...
Munka kapcsán is többször megjegyezték, hogy fogjam be a számat és tűrjek, mivel helyzetemből adódóan nem szívesen alkalmaznának, barátság terén is sok ilyen megjegyzés volt, torkig vagyok velük. Ennyi. A felelősség ugye az enyém, a teher az enyém, de nehogy már könnyítettek volna rajta. A válások többségében a nőnél marad a gyerek, gyerekek, mégis nehezítenek a dolgon. Én ezt nagyon igazságtalannak tartom. Sok területen pl. támogatást, kedvezményt kap a munkáltató, ha pályakezdőt alkalmaz, ha tartósan munkanélkülit...stb. A magamfajta meg küzködhet, de ha felelősségről van szó, hatalmas lelki nyugalommal lehet rám ( az egyedülálló szülőkre) mutogatni? Hiba van a rajzzal, ha még barátkozás területen is ilyen előítéletektől terhes a megítélés...Köszönöm én nem kérek belőle.... -
#6470 Nincs. Válás óta nem is volt. Nem tudom, olvastok-e más topicot ezen a fórumon, de mivel más topicban leírtam már, hogy ez a helyzet, azaz egyedülálló elvált, háromgyerekes nő vagyok. Kicsit magamra vettem az alábbi megjegyzést.Bocsesz...
Az az igazság, hogy jópár alább leírt vélemény miatt már nem is nagyon keresgélek. Utálok eleve hátránnyal indulni, akkor jobb egyedül, mint küszködni és bizonygatni, hogy ezek a dolgok csak előítéletek és cseppet sem igazak... -
#6469 Van most valakid? -
#6468 A másik oldalról nézve: nem csodálom, hogy nem jutott eszedbe, hogy az elvált gyerekes nők pont az ilyenfajta előitéletek miatt bátortalanodnak el...Nem ez a szándékuk, de sokan ezt feltételezték róluk és ez gáz érzés...
Én spec elvált vagyok és gyerekes. Ne tudd meg, hogy kaptam ám olyat, hogy el akarnám tartatni magam meg a gyerekeket egy pasival, meg hogy keressek gazdag mukit, meg hogy akadály az ismerkedésben a gyerekek, nem lehet mellettük "szabadabb" életet élni, egyebek. Jó pár emberben fel sem merül, hogy ugyanolyan érző nők, mint a fiatalok...Fájó kicsit, de természetes, hogy aki nem járt még ilyen cipőben nem érti...Ennyi.
Kicsit próbáld meg erről az oldalról megnézni a kérdést...Már ha érdekel az igazság....Nem mindenki olyan amilyennek te vázoltad...Mégis előítéletekkel kell megküzdenie, akkor is, ha nem akarja és nem ilyenek a szándékai. Bennem pl. gátlásokat okoztak az ilyen lehúzó megjegyzések. Pont hogy nem akarok senki nyakába akaszkodni, főleg nem gyerekekkel együtt, de tény hogy vannak, nem tagadom le, sosem tagadtam..Tényleg ennyi... -
#6467 "nah jó,mindegyik lány rendes,csak meg kell őket ismerni,és szeretni őket,nem nagy dolog:)" -
bcrics #6466 és ez most hogy jött ide?:DD..
egyébként cumami,,na az a szopás nem a hepatitisz.
aki nem tudná miről van szó -
#6465 Az emberek is olyanok mint a Tacoma híd... Szépek és jók amig nem jön valami (váratlan akár) ami komoly próbára nem teszi őket... -
#6464 Az igazság és a tapasztalat az, hogy minden rendszer legyen az fizikai, kémiai, emberi sat akármi: az stresszelve, helyzetbe hozva mutatja meg a valódi arcát, hogy mi is ő és mire képes.
Egy híd is, egy ember is... Hiába szép és jó elméletben és békeidőben, nyugiban...
A másik stresszelése, felidegelése és kiakasztása, majd az ezekre adott válaszok vizsgálata nélkül nem lenne szabad pl házasságot kötni...
(egy mai tapasztalás szintén ebben erősített meg) -
bcrics #6463 pontosan,,x ideje fűzöd a csajt és mégsem tűnt fel hogy nem kellesz neki?..
szóval ez inkább olyan hogy lihegsz csaj nyakába és ő nem tud lerázni .. és nem feltétlenül z a sazr akivel viszont elmen t,,te nem jöttél be neki ennyi. -
#6462 szerintem azért ez nem ilyen egyszerű!
azért rossz látni amikor "udvarolsz" egy lánynak már x ideje, erre jön 1 "kivagyokénvagyok" srác és hirtelen jobban tetszik a lánynak (és az a szomorú hogy nem feltétlenül pozitív benyomás miatt is...gyk. bunkó stb... "de néha azért rendes" ) -
clio1616v #6461 így van.. -
bcrics #6460 nah jó,mindegyik lány rendes,csak meg kell őket ismerni,és szeretni őket,nem nagy dolog:)
Csak idáig el kell jutni. -
clio1616v #6459 van még más lehetőség is...
és akkor mivan ha az alábbiakban felsoroltak vagy felnemsoroltak közül valamelyikbe beletartozik?
Csak a 18 éves szűzlányok lehetnek "rendesek"? -
bcrics #6458 Az ilyen lányokról szokott utólag kiderülni hogy:
a.,Gyereke van és apát keres neki
b.,Elvált vagy válófélben
c.,ronda szegény
d.,beteg vagy,
-
#6457 Még az is lehet hogy egyszer újra szerelmes leszek... -
#6456 Valamelyik nap végre találkoztam egy rendes lánnyal. Tényleg. Akad, de ritka ;) -
#6455 megbeszéltük -
bcrics #6454 legközellebb ha iennel találkozol a tel.számát léci kérd el és passzold át nekem jóh:D
1 trippert még kibírok:P