Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ACHTUNG
!!!Somló galuskát vennék nagy tételben!!!
ugyanitt keresünk még lézerkardot és tvpaprikát.

salsoul
miért nem?
clio1616v
ott hogy nem logikusak következik belõle

persze ha a beszélgetés célja az összefggéstelen topik kreálása akkor jó 😉

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

salsoul
és ha én erre azt mondom, hogy
"sosem a lányban csalódsz hanem a lányról alkotott képzelgéseidben"

akkor hol a hiba, miét nem jó ez az állítás?
clio1616v
"fõvágány... ha továbbgondolod a topik címét, abban is az van

Ritka... rendes lányt találni.. akibe csalódás nélkül lehetsz szerelmes"

szívesen...
Arra válaszoltam, hogy a kérdésem helytálló ebben a topikban, ami úgy hangzott, hogy voltál-e szerelmes, mivel a topik címe is azt taglalja, ha kicsit belegondolsz, hogy hogy az a lány ritka akibe úgy lehetsz szerelmes, hogy közben nem ér csalódás...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

salsoul
Akkor meséld el nekem másképpen fogalmazva légyszíves, hogy mire gondoltál egyértelmûen #11375-ben az adott mondat alatt, mert látod én ilyen sík hülye vagyok, és szánd meg a hülyét.
clio1616v
szerintem egyértelmû volt, csak egyszerûbb volt a rossz értelmût ráerõszakolnod...

nincs az a csaj aki el fogja viselni tõled a rosszindulatúságodat

ha meg engem tisztelsz meg vele, akkor értékelem az erõfeszítéseidet

salsoul
nálad még az Isten sem tudja hogy mi mire vonatkozik, sõt felteszem, hogy még te sem
clio1616v
igen, akibe szerelmes lehetsz arra vonatkozik a névmás, nem arra akiben csalódhatsz

salsoul
Egyébként éles elméd lenyûgöz.
salsoul
Megint nem tudom, hogy honnét vetted azt, hogy a maximalizmusomtól függene, hogy valaki szerelmes-e belém vagy sem...

A maximalizmusom abban a kérdésben döntõ, hogy foglalkozok-e olyan nõvel aki nincs sem rokonszenvvel, sem szerelemmel felém.

A maximalizmus annyit jelent, mint: minden tevékenységben a tökéletesre törekvõ elv és viselkedés.

Kompromisszum pedig annyit jelent, mint: kiegyezés, kölcsönös engedményeken alapuló egyzeség, megalkuvás, elvtelen visszavonulás konfliktusban, vitában

"a szerelemnek csak úgy, és akkor van értelme, ha beteljesedett vágyakozásról, kölcsönös vonzalomról van szó. Amennyiben a szerelem nem ilyen, úgy értelmetlen, és ennél fogva egyetlen ember sem érdemli meg, hogy ilyen megalázó helyzetben, tartósan megmaradjon!
Ezért – ha ilyen helyzetben vagyunk -, leghasznosabb, ha mindezt tudjuk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne olyan embert tüntessünk ki szerelmünkkel, aki nem méltó rá. A szerelmünkre való méltóság elsõ jele pedig, - a viszonzás!

Röviden fogalmazva: aki nem viszonozza szerelmünket, az nem is érdemes rá, így az egyoldalú szerelem nem csak értelmetlen, de jellegénél fogva arra is méltatlan, hogy megkínozza áldozatát."
salsoul
hogy néz ki, hogyan valósul meg egy ilyen összeférés konkrétan a gyakorlati példán a gyakorlati életbõl?
salsoul
akkor az abban a pillanatban, hogy kompromisszumot kötsz megszûnsz maximalistának lenni

bár mondjuk, ha úgy nézzük, hogy a kompromisszumkötésben vagy maximalista...
salsoul
#11375: "Ritka... rendes lányt találni.. akibe csalódás nélkül lehetsz szerelmes"
clio1616v
csak az nem függ a te maximalizmusodtól, hogy a lány belédszeret-e

clio1616v
nagyon hasonló helyzetben voltam már én is... és ide vonatkozik, hogyha valami felesleges, mert a lényegen nem változtat már akkor kompromisszumot kell kötni és nem tovább maximalistáskodni

clio1616v
igen mert nem vagy képes kötni... találóan megfogalmaztad

clio1616v
addig vagyok vagyok maximalista amíg jólesik és nem felesleges

egyszóval a maximalizmusommal is kompromisszumot kötök

clio1616v
sehol nem írtam, hogy a lányban csalódok

dragon11
Egyre jobban hiszek ennek a találó topiknak..^^ neve is találó..

salsoul
A kompromisszum pedig az, hogy engedek abból a maximalista feltételbõl, hogy neki is szerelmesnek kell lennie belém, és olyanokkal is foglalkozni kezdek akik nem szerelmesek belém.
salsoul
E téren az említett maximalizmus ott kezdõdik, hogy õ is szerelmes belém.

Egyébként nagyon egyszerû: ha nem szerelmes belém, akkor nem.
Felfogom, megértem, tovább lépek.
Nem szopatom magam egy olyan hölgyeménnyel aki nem szerelmes belém, aki számára érdektelen vagyok.
Tévedés, inkább a lányban csalódunk, mert nem felel meg a róla alkotott képzelgéseinknek <#hehe>

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

HTS s3rg1nh00
tényleg?akkor leírok egy esetet(velem történt meg,szóval nehéz belekötni abba,hogy a maximalizmus feladása helytelen döntés volt):
iszonyúan szerelmes voltam egy lányba,hosszú évekig.Õ már az elején sem akart semmi különöset tõlem,de én ezt valahogy nem értettem...aztán ahogy telt-múlt az idõ,rájött h.van azért bennem valami,de nem elég ahhoz,hogy szerelmes legyen belém.ezek után gondolod még mindig szeretnem kellene?szerintem nem...
(és azt zárójelben teszem hozzá,hogy _tényleg_ nagyon imádtam-vagy fogalmazzunk úgy,maximálisan-,csak nem kért belõle...)
én mindent megpróbáltam,de rá kellett döbbennem,hogy nem elég.Te mit tettél volna ebben a helyzetben?keresel mást,hogy ne fájjon tovább egyikõtöknek sem(kompromisszum),vagy pedig imádod tovább,hátha egyszer majd a tiéd lesz(maximalizmus)?még azt is hozzáfûzöm jól,hogy megfelelt volna az ízlésemnek,mindenben.
(*viszont azt sem mondtam,hogy mindig fel kell adni a maximalizmust a kompromisszumért)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

salsoul
röviden: nem fér össze

(nekem személy szerint a kompromisszum árt)
HTS s3rg1nh00
nagyon egyszerûen,van,amikor rájössz,hogy maximalizmussal csak magadnak ártasz,és olyankor a józan ész szerint tudsz kompromisszumot kötni.
(*józan ész nem mindenkinél ugyanaz természetesen,van,aki szereti magát tovább szopatni a maximalizmussal...)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

salsoul
sosem a lányban csalódsz hanem a lányról alkotott képzelgéseidben
salsoul
meséld még el légyszives, hogy konkrétan mit találsz logikátlannak
salsoul
clio soha nem volt szó arról, hogy könyvekbõl akarnám kiderteni, hogy milyen szerelmesnek lenni

egyébként kompromisszumizmus és a maximalizmus hogyan fér össze?
clio1616v
a logikátlan maszlagod nem is... eddig is a maximalizmusom miatt akartam csak megérteni, mit akarsz elérni vagy mit hitettek el veled

érdekes dologról lehet szó és az érdekes szót itt elsõsorban a mögöttes érdek miatt írtam

mindenesetre, ha egyszer nem voltál még szerelmes akkor valószínû ki akarod deríteni milyen lehet megérezni... és azért ahogy írták az önbizalomnövelõ angol szövegedben is tenni kellene érte valamit nem könyveket lapozni

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

salsoul
Hagyjuk clio, ne eröltessük a dolgot. Nem a te agyadnak való.
clio1616v
de miért beszélsz róla?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
fõvágány... ha továbbgondolod a topik címét, abban is az van

Ritka... rendes lányt találni.. akibe csalódás nélkül lehetsz szerelmes

salsoul
Ismétlem önmagam: én a folyamatos tanulásról beszélek.
salsoul
#11371:
az >>> ez

#11370:
olvasásra >>> olvasásról
clio1616v
hanem mirõl a tudományos irodalomról?

nekem úgy tûnt, hogy te érzésekrõl és gondolatokról olvasol, nem egzakt dolgokról

salsoul
az miféle mellékvágány?
salsoul
"az egy másik történet, hogy van aki azért olvas könyvet, mert egy már megtapasztalt eseményt jó újraélni azáltal, hogy valaki szépen újra körbeírja, mert emlékszik hogy milyen jó érzés volt és szinte újraéli azáltal, hogy olvas róla.. ha úgytetszik felidézi"

És ennek mi köze a folyamatos tanuláshoz?
Mondom én nem a szórakoztató és romantikus irodalomról beszélek, és nem a szórakozásbóli olvasásra.
clio1616v
voltál már szerelmes?

salsoul
Ki, könyörgöm, ki mondta, hogy könyvbõl tapasztalatot lehet szerezni, vagy könyvbõl lehet érezni egy csókot?

Ennyire sík hülye nem lehetsz már, hogy ilyeneket feltételezel...
clio1616v
Ott tévedsz, hogy azt hiszed én nem arról.

Elhiszem, hogy könnyebb mások tapasztalataiból élni.. de az még se olyan mintha te élnéd meg... a könyvekbõl csak tanulni lehet, de tapasztalatot szerezni nem elolvashatod 100x hogyan kell jól csókolni, de az érzést nem tudja leírni...

az egy másik történet, hogy van aki azért olvas könyvet, mert egy már megtapasztalt eseményt jó újraélni azáltal, hogy valaki szépen újra körbeírja, mert emlékszik hogy milyen jó érzés volt és szinte újraéli azáltal, hogy olvas róla.. ha úgytetszik felidézi

Az agykontrollos toborzószöveged végérõl lehagytad, hogy az ajtó melletti perselybe szíveskedjék bedobni az adományt...

salsoul
#11361, #11362, #11363, #11364:

Unless you try to do something beyond what you have already mastered, you will never grow.

You have the power to decide your future and don’t let time passes by without doing any thing new in your life.
Start reading, analyzing, searching, exploring and continue to do it even when you are in the old age.

The future is not some place we are going to, but one we are creating. The paths are not to be found, but made, and the activity of making them, changes both the maker and the destination.

Without sacrificing of our time we can’t expect result just pop into our mind/knowledge. We can’t wait and see for things to happen in our life, in fact we must do something in order to achieve something.

Nothing will happen until something move.
salsoul
Ott tévedsz clio, hogy én a folyamatos tanulásról beszélek 😉
clio1616v
chhaya aláírásából vett idézetet aktualizáltam csak 😊

Hehhe, erre tudod mit szoktak mondani, pláne ide erre a forumra illik: "Don't tell me to get a life! I'm a gamer so I have lots of lives." XD

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Kösz, de sajnos nem fõvárosi vagyok, most meg idõm sincs ilyenekkel foglalkozni, kisebb bajom is nagyobb annál sajnos... De majd komolyabban elkezdek foglalkozni a témával az biztos. Lehet hogy ez volt eddig a hiányzo láncszem amit kerestem.
A teszttel kapcsolatban:érdekes, és biztos hogy akiben már gyerekkorban megvan annyi sutnivalo hogy rájöjjön, a turelem hasznot hoz, nyilván rátermettebb ember válik.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

clio1616v
Attention. You have reached the end of the books. Now take them down and go get a life.

clio1616v
van benne értékes, nem giccses értéktelen

salsoul
salsoul
Országos Széchenyi Könyvtár >>> Keresés

és arra kell rákeresni, hogy érzelmi intelligencia