Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul
#11805, #11806
jogodban áll hülyének lenne - no problem
clio1616v
nem akarok megismerni senkit 100%osan nem ez a célja a párkapcsolatnak, hanem a folyamatos meglepetésokozás

és nem... magamat sem akarom megismerni, nem fogom magamat méregetni

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
ez nem igaz... egy embert csak annyira lehet megismerni amennyire érdekes annak akinek felkeltette az érdeklõdését, ha már nem az, akkor akinek már nem az, az nem akarja megismerni...

az ismerkedés függ attól, hogy a jelenlegi párkapcsolata mennyire elégíti ki az igényeit, érdekeit

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Hát igen, a "lebuktam"-fázis - bár én ezt eddig inkább magamon tapasztaltam, mint azokon a nõnemû egyéneken, akik néha engem méricskélnek.

Az utolsóval egyetértek, gyúrok is rá.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

salsoul
A nekem szóló részhez:
Valóban, a tettek alapján. Addig amíg a szemlélõ objektív, és láthatatlan a szemlélt számára.

Onnantól kezdve, hogy látható, megváltozik a szemlélt standard viselkedése.

Egy ember mindenki mást csak annyira tud megismerni amennyire valóban ismeri saját magát.
Ez igaz, de sokan csak a tetteid alapján tudnak "megismerni", és közülök csak nagyon kevésnek engeded, hogy közelebbrõl megismerhessenek. Az ember tényleg nem (mindig) olyan, amilyennek mások látják.

És igen, clio, vannak olyanok, akik azért szeretnek beléd, amilyennek látnak téged a tetteid, a viselkedésed alapján, de az az igazi, aki "belát mögéd", megismeri az igazi énedet, és abba szeret bele. Az elõbbi felszínességre alapozott, késõbb könnyen összedõlõ szerelem, a második viszont tartósabb, igaz szerelem - ha fogalmazhatok így.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

clio1616v
na akkor most egy fordulat következik?

salsoul
blablablaaaaaa

aközött ahogy élsz és aközött amit mondasz óriási szakadék tátong
clio1616v
tõlünk független körülményrõl van/volt szó... amihez adaptálódni kellett, ennek az az eredménye, hogy most nem vagyunk együtt

nem kellett semmit számba rágnia... a nyelvemen és az ajkaimon kívül 😊 mmm...

salsoul
"tudom hogy mit várhatok tõle"

még hogy tudtad mit várhatsz tõle...
salsoul
Te azt állítottad, hogy az idegsejtjeiddel ki tudod következtetni , abból amit érzel, látsz, szagolsz, tapintasz...

Semmit nem éreztél meg abból, hogy az említett körülmény a kezdetek óta fenállt, semmit.

A szádba kellett rágnia...
clio1616v
ja és itt most nem arról a lányról beszélek aki becsapott... - vagy magát csapta be inkább?...

clio1616v
nem meddõ, mert nagyon jó volt vele, de vannak körülmények amik meggátolják... meggátolták, hogy együtt lehessünk...

amennyiben ez a körülmény, amit nem részleteznék megszünne továbbra is együtt lehetnénk

clio1616v
de tudtam, ha az a körülmény bekövetkezik, ami be is következett akkor vége lesz a kapcsolatnak... tõlünk független körülményrõl van szó

salsoul
Szóval ha minden úgy lenne amint leírtad nem futnál eleve kudarcra ítélt meddõ köröket.
salsoul
Tudod clio ezek alapján egészen más eredményre kellett volna jutnod azzal a bizonyos elõzõ barátnõddel.

Akirõl bár elvileg tudtatd, hogy mit várhatsz tõle, még sem tudtad.
Akit hallottál, láttál, szagoltál, vele idõt töltöttél, bõrödön éreztél, miközben valójában semmit sem hallottál, láttál, szagoltál, éreztél belõle...
Viselkedését kikövetkeztetni nem tudtad, ideg sejteddel semmi valósat nem éreztél meg belõle.

Csak utólag, miután õ elmondta, hogy mivan...
clio1616v
én nem csak látom, hogy jó valami vagy valaki aki vagy aminek örülök, hanem egyenesen érzem:

hallom a fülemmel
látom a szememmel
érzem a bõrömmel a nyomását, a hõmérsékletét - közelségét
érzem az illatát az orrommal
érzem a vele töltött idõ hosszát

és mindekezbõl következtetek a viselkedésére... megérzem az idegsejtjeimmel, hogy hogyan fog reagálni a környezetének a változásaira

tudom hogy mit várhatok tõle

a szíveddel nem tudom mit akarsz csinálni azonkívül, hogy a véredet pumpálja a testedben, hogy a cukrok és fehérjék a megfelelõ sejtjeidhez eljussanak amikor szükség van rá...

szerintem te a szíves dolgok alatt a kedvességet érted amirõl már beszéltem, az pedig szerelem/szeretet nélkül nem mûködik

salsoul
Ez az öröm akkor van, mikor valamirõl szívvel és ésszel egyaránt tisztán látom, hogy Jó.
Mi váltja ki? A jó.
És ennek nincs sem utó- és mellékíze, nem követi másnaposság, fáradtság, levertség, fejfájás, bénultság, hiányérzet, csalódás, kiábrándultság.

Kinézek az ablakon szemlélõdni, és van.
Látom a barátom, és van.
Látok ezt vagy azt, és van.
Vagyok, és van.
clio1616v
mondj egy példát a felfokozott tudatállapotú örömrõl, mikor érzed és mi váltja ki?

Az egzisztencia az elsõ<#eljen>

salsoul
Te lefokozott tudatállapotú örömökrõl beszélsz, én pedig felfokozott tudatállapotú örömökrõl beszélek. Ennyi.
A két rendszer/filozófia között nincs átjárás. Kinek ez tetszik, kinek az.

A te verziód csökkent agymûködést igényel, az én verzióm fokozott agymûködést igényel.

A te verziód nem tudja, hogy mivan, az én verzióm tisztában van azzal, hogy mivan.

A te verziód azért örül, mert most épp olyanja van ezért azért, az én verzióm pedig az olyanjától függetlenül örül.

clio1616v
az élet értelme, hogy jólérezd magad

ha vége a kapcsolatnak akkor ki kell tûzni egy célt... sokminden körülmény miatt lehet vége...

"amelyik körülmény alakítható azzal kompromisszumot kötök
amelyik nem alakítható ahhoz alkalmazkodok"

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

HTS s3rg1nh00
"nem fontos hogy egyél, hogy aludj, egyszóval hogy egzisztenciád legyen..."

szerintem azért ezek a dolgok is fontosak.a nõ is az,de nem az élet értelme,gondolj csak bele mi lesz ha egyszer vége lesz a kapcsolatnak...akkor is menni kell tovább

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

clio1616v
azt értsd meg, hogy a szerelem egy érzelmi állapot ami egy másik emberrõl kialakult kép hatására alakul ki benned

olyankor másképp érzékeled a környezetedet és más válik fontossá

nem fontos hogy egyél, hogy aludj, egyszóval hogy egzisztenciád legyen...

fontos, hogy vele legyél és érezzétek egymást vonzzátok egymást mindennel örömöt akartok okozni egymásnak, olyan dologgal is amit elõtte meg sem tettetek volna, most magatoktól tesztek egymásért

ez válik a céllá, ehhez is tapasztalat kell

csak akkor mûködik, ha kompromisszum van, nem egyoldalú...

te teljesen másról beszélsz... te emberek (férfi nõ közötti párkapcsolat) közötti érzelem nélküli kapcsolatról...

sokmindenrõl van már érzéstapasztalatom, de a szerelemnél semmi nem jobb ugyanis minden más érzésemre felerõsítõ hatással van

úgy képzeld el, hogy a szerelmi állapot alatt hallgatott zenéket ha újrahallgatom vagy bármilyen rá emlékeztetõ érzetet tapasztalok késõbb jó érzés fog el...

lehetsz te gerinces, ha egész életedben nem tapasztalod meg a szerelmet mert nem bírod... persze mindenki más etalonhoz viszonyít ezért el tudom képzelni hogy jó kedved van és boldog vagy...

de van egy olyan oldala, hogy amikor látod a szerelmes párokat, akkor nem tudod elképzelni mi abban a jó 😊

éreztél már olyan érzést, hogy annyira jó hogy fáj? és érzed, hogy nem bírod már elviselni például amikor átöleled a párod, vagy összekulcsoljátok a kezeiteket és enyhén megszorítjátok kölcsönösen... elviselhetetlenül jó érzés...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

salsoul
értsd meg, hogy én olyan vagyok amilyen vagyok

hogy más szemében milyen vagyok az más kérdés, más szemétõl függ, nem tõlem

Ha A-ba belerugok bunkó köcsög parasztnak fog tartani.
Ha B-nek segítek valamiben kedves segítõkész embernek fog tartani.
Ha C szerelmes belém, akkor õ olyannak lát amilyen képet rólam képzeleg.

Melyik ember vagyok én valójában?
Egyik sem és mindegyik.

És ne kanyarodjunk el túlságosan a #11774-tõl.
A szeretet/szerelem gerinc azaz tartás nélkül csak rothadó korrupció.
clio1616v
értsd meg kérlek... te olyan vagy amilyennek mások látnak...
Te nem látod magad semilyennek... reagálsz a környezetetdre ezt látják mások attól függõen, hogy mennyi idõt töltenek veled kevésvé vagy jobban ismerik a viselkedésedet... attól függõen, hogy mennyit mondasz el a gondolataidból ismerik a gondolataidat jobban vagy kevésbé jobban...

vagy hogyan gondoltad, hogy téged megismer valaki 1-2 nap alatt varázsütésre?

lehetetlen átadni azt az információt ami még meg sem történt veled, hogy akkor majd hogy fogsz reagálni az esetleges környezeted változásaira...

salsoul
nem, nem olyan amilyennek mások látják
mások kialakítanak egy képet valakirõl, aztán ráakasztják ezt a képet, hogy az õ
clio1616v
honnét tudná máshonnét, hogy milyen vagy?

mindenki olyan amilyennek mások látják 😊

salsoul
Akkor az menjen a **************
clio1616v
Tévedsz... aki belédszeret az abba szeret bele, amilyennek lát az alapján, ahogy viselkedsz a környezeted változásaira

krisztianp16
Háát sajnos ritka rendes lányt találni nehéz, de én meg találtam😊Remélem össze jön vele, téleg szeretem😊

Idioták kiméljenek!!! :)

salsoul
Tudod aki beléd szeret, az nem abba szeretett bele akivé õmiatta változni fogsz, hanem abba aki te önmagad önmagadért vagy.

Mi ebben a körben amirõl beszéltem egymást egymásért hibástul mindenestül szeretjük, becsüljük. És nem azért mert egymás kedvébe csúszunk mászunk...
clio1616v
az oké... de nekem nem az a célom, hogy nem egy inert kapcsolatban, elszeparált szektában éljek szerelem nélkül...

nem szeretem a hibátlan embereket akik soha nem hibáznak, fõleg nem, ha csak õk látják így

szeretek hibázni... szeretem ha megbocsátják a hibáimat, mert én is szívesen teszem ezt másokért és magamért

szeretek megváltozni azért akit szeretek, mert aki viszont szeret õ is megváltozik értem és nem kér tõlem olyat, hogy úgy változzak meg ami nekem hátrányos vagy rossz... és én sem tõle 😊

salsoul
Képzeld el clio, nekem egy olyan társasághoz van szerencsém amiben mindenki alpjáraton kölcsönösen jól érzi magát, és amiben mindenkinek az intakt másik teszik, és nem az a másik aki valami mássá válik valaki kedvéért hogy annak kedvét elnyerhesse, mert egyébként nem nyerné el.
clio1616v
ez nem muszáj kérdése.. kedvességé annál inkább...

clio1616v
mert ha mástól elvárom, hogy változzon meg a kedvemért, akkor jogosan várja el õ is hogy ugyanolyan mértékben változzak én is az õ kedvéért

többet soha nem várok el...

salsoul
Mert már csak elvbõl... ha kell ha nem...
Miért kötsz kompromisszumot azzal, ami változtatható?
clio1616v
😊

salsoul
nagyon helyes, hogy magadról, mûködésedrõl beszélsz
clio1616v
pontosan így van... ki kell tapasztalni mi az ami megváltoztatható, és mennyire

norbre
persze.. minden megismeréshez idõ kell így amíg az ember nem ismeri kellõképpen magát addig inkább alkalmazkodik a körülményekhez, aztán egyre kevésbé

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

clio1616v
ehhez kell a tapasztalat...

kevés tapasztalattal lehet nagyobb kompromisszumot kötsz mint kellene, ez lehet a maximalizmus miatt is és/vagy a biztonságérzeted megtartása miatt is

norbre
úgyértem a körülményeket nem iktathatod ki, uh persze hatással vannak rád az életedre.. de nem mindegy hogy mindig a legkönnyebb utat választod-e

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
akkor már nem a körülmények alakítanak szerintem

clio1616v
nincs különbség, a körülménytõl függõen teszed ezt vagy azt...

amelyik körülmény alakítható azzal kompromisszumot kötök
amelyik nem alakítható ahhoz alkalmazkodok

norbre
asszem egyet kell értsek.. én most leginkább "a" uh muszáj változtatnom..

salsoul
#11758 <#nezze>
clio1616v
"ha az ember változtatni akar a neki megfelelõkön, akkor azt saját magának megváltoztatásával tudja elérni"

salsoul
Clio egyébként szerinted mi a különbség a) és b) között?

a) valakit a körülmények alakítanak
b) valaki a körülményeit alakítja