Ritka rendes lányt találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
milyen mindenféle dologra gondolsz?
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Abban az esetben, ha nem desztillálnunk mindenben, amit szeretettel, szeretetbõl teszünk meg fog jelenni a konfúzió és zûrzavar.
én ezeket a dolgokat sokat fürkésztem, sokat vizsgálgattam, saját életemen kísérleteztem vele és a kívánt eredményt sosem hozta
én már nagyon hajlok arra, hogy ezt az egészet anno a "kóbor apácák megtévesztésére" kezdte el fújni valaki, és ezt mindenki átvette, és most mindenki ezt fújja
Hogy ez a szeretet izé, amit írsz, és amit mindenki fúj igaz-e vagy hamis, az mellékes dolog; a dolog megfelel a vágynak, megfelel a szükségletnek...
szeretem a rokonaimat, akiket nem azért szeretek, mert szabad akaratukból alakult ki a kapcsolat közöttünk, hanem mert a rokoni kapcsolat ezt eleve meghatározza, jobb esetben a "rendes" rokon jót akar nekem pusztán rokoni kapcsolatból
aztán van a baráti szeretet ami szintén arról szól, hogy jót akarok a másiknak
és van a szerelem ahol nemcsak hogy szeretem, hanem kívánom és a közelében érzem jól magam, mindent megosztok vele az élményeimet...
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
ki kever mit mivel?
az amit leírsz az kevés a szerelemhez pontosabban tartós kiegyensúlyozott párkapcsolathoz: pár hónapra elég és kész vége
majd figyeld meg
anyum van és szeretem... õ is engem mert a fia vagyok, amióta létezek kapcsolat van, de nem lakok vele... havonta látom (apuval ugyanez)
a hölgy akibe szerelmes vagyok pedig azért szeret mert jó együtt lennie velem és érzi, hogy szeretem és kényeztetem és ugyanazt érzem iránta mint õ irántam
te kevered a szerelem és szeretet dolgokat
hogy a te nyelveden beszéljek: nekem az a fontos, hogy egymásban egymást szeressük és ne azt amivé egymásért válunk<, esztergálódunk, forgácsolódunk>, esztergálódunk, forgácsolódunk>.
és mondom: nekem semmi kedvem a szélkergetéshez, mókuskerekezéshez
A szeretetproblémáidat pedig rendezd le magaddal egyszer s mindenkorra, és ne babusgató pótanyut keress a nõkben, szerelemben.
Igazából a keresés nem nagy kunszt és nagy eredményre sem vezet.
A nagy dolog: a találás, ami viszont már nincs az ember hatáskörében, és nem lehet eldöntéssel találni... hiába döntöd el, hogy most keresel.
Ez nem egyenlõ a tétlen sültgalamb várással hiába tûnik annak.
Az ilyen ellenérvvel itt nincs mit tenni.
van akinek annyira fontos, hogy mindent megtesz érte bármit, és akárhányszor összetöri nem un bele, hogy újat vegyen... nem veszi el a kedvét... mondhatni a boldogságának fontos tényezõje amiért semmi más miatt nem mond le
Tudom, hogy messze nem azonos a példám ha az autót a szerelmünkkel kicseréljük a példámban és mobilitást a szerelemmel, az összetörést a szakítással, a vásárlást a kompromisszumkötéssel, de lehet könnyebb elképzelni mit értek az alatt:
hogy nekem a szerelem(hogy szerethessek és szeressenek) fontosabb, mint az hogy egyedül legyek, és az az érték, ha valakinek örömöt okozhatok
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Én is úgy értelmeztem hogy ha egyedül jobb,akkor azt választod,és nem gond,és vársz egy megfelelõ minõségû kapcsolatra. Bocsánat ha nem fogalmaztam világosan,hogy értsd.
Csak hozzászoktam hogy általában akikkel beszélek fél szavakból is megértjük egymást.:-)
Go Jeff Go!!!!
- nagyon tetszik neked amit írtam
- és a felét sem sikerült még mindig megérteni
Az, hogy "Ha egyedül jobb nekem mint az adott emberrel, akkor én az egyedüllétet fogom választani, és meghalok egyedül - nem gond." nem azt jelenti, hogy a kizárólagos egyedüllét mellett döntöttem, hanem egy bizonyos minõségû kapcsolat mellett.
Ha ezzel az egy hozzászólásoddal publikáltad volna magad,mindjárt máshogyan reagál mindenki aki itt felszólalt.
És az utolsó mondatod is helytálló,mert mindneki maga dönti el hogyan megy a falnak!Vagy tanul belõle,vagy sem ez már egyéni dolog.
Szép volt!!!
Go Jeff Go!!!!
Én megtehetem, hogy olyan embert válasszak magam mellé akivel szinkronban vagyok. Benne van a pakliban, hogy ezzel ráfázok, de ez a ráfázás még kisebb ráfázás mint olyan emberrel együtt lenni akivel nem vagyok szinkronban.
És itt nem csak külsõségekrõl van szó, hogy ki hánykor kel, ki milyen melegen szereti a kávét, hanem alapvetõ életfilozófiai/szemléleti kérdésekrõl.
Ha egyedül jobb nekem mint az adott emberrel, akkor én az egyedüllétet fogom választani, és meghalok egyedül - nem gond.
Tapasztalatból tudom, hogy nincs felemelõbb érzés egy olyan emberi kapcsolatnál melyben nincs szükség kompromisszumra, s melyben nincs súrlódás vagy ha van is annak mértéke elhanyagolható, senkit sem amortizál. És ha én ebbõl indulok ki, és ilyet vagyok csak hajlandó látni a párkapcsolatomban, akkor ilyent vagyok csak hajlandó. Az én dolgom.
Tisztában vagyok azzal, hogy annak az esély, hogy a megfelelõ nõre rátalálok elég kicsi, ám az én életemben már nagyon sok minden történt, aminek ilyen vagy még kisebb esélye volt.
Semmi problémát nem látok abban, hogy nem pazarlom magam.
Az élet párkapcsolat nélkül is megy tovább, s ezt az idõt kihasználom alapozásra. Mind lelkileg, mind anyagilag.
A szerelem pedig: akármennyire jó érzés is, akár mennyire is jó benne bódulni, a problémákat, súrlódásokat meg nem oldja csak elfedi, a valóságot tisztán látni benne nehéz.
Amikor klappol a szerelem is és a valóság is, akkor és csak akkor jó - egyébként amortizál, és emészt az építés és gazdagítás helyett.
Én ezt így látom, és ameddig a gyakorlati élet másképp nem rendeli eszerint igazgatom életem.
Az ezzel kapcsolatos eddig még nem vizsgált gondolatokra nyitott vagyok.
Ilyet itt még nem kaptam. Amit itt kaptam azt már nagyon régen A-tól Z-ig Z-tõl A-ig többször átrágtam, és megvizsgáltam, újat nem mond, a gyakorlati életben azt nem hozza amit én keresek, és már nagyon unom.
Végezetül pedig ha a fentiek még nem lennének elegek: semmi kedvem, hangulatom, energiám magamat vagy a másik embert közvetlenül, vagy közvetetten esztergálni még szerelemben sem.
Mondhatod, hogy persze mert még Úgy nem voltam szerelmes.
Én erre azt mondom, hogy Úgy nem is akarok szerelmes lenni.
És ha úgy gondolod, hogy hülyeség amit most leírtam: jogodban áll, nekem pedig jogomban áll szerinted hülyének lennem, és fejjel mennem a falnak.
például a kávét már nem én fõzöm hanem a párom elkészíti mégha õ elõtte nem is kávézott akkor nekem ven egy jó 5 perces elõnyöm ami alatt például megengedem a fürdõvizet neki és nemzuhanyzással kezdem a napot hanem vele együtt fürdök... apró dolgok de annyira hozzá lehet szokni, hogy elsõre lehet összeférhetetlenségnek is tûnhet...
fogalmam nincs milyen jellegûek voltak a súrlódások, de ha szerelmes vagy akkor összecsiszolódás és együttmûködés alakul ki, mert nem fogsz az apróságokra koncentrálni ha melletted van akit szeretsz
ha kicsit tovább megyünk akkor valamilyen szintet kompromisszumot kötöttetek így is úgy is, mert most megállapodtatok, hogy nem éltek együtt, mert nem... és beszélgetési kapcsolat megmarad
elsõre úgy tûnt, hogy tényleg jó ötlet lesz együtt, szorosabban, aztán idõvel jöttek az alapvetõ eltérésbõl adódó súrlódások, amit kompromisszumokkal próbáltunk megoldani, aminek felrobbanás lett a vége, és miután beláttuk, hogy többet amortizáljuk, mint építjük egymást, útjainkat külön választottuk és azóta sokkal boldogabban élek én is és õ is. Idõnként jókat beszélgetünk, és ennyi.
Szóval nem jött be ez a kompromisszum dolog és nem is kellett volna forszírozni, és akkor még kevesebbet amortizáltuk volna egymást.
A tanulságot levontam, még egyszer ugyan ebbe a hibába nem lépek.
ennek a teoretikus elutasításnak semmi valóságalapja nincs...
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
szóval éltél-e együtt valakivel? erre tudjuk a választ igen...
rokonnal éltél együtt?
ha igen akkor vége a kérdéseknek
ha nem akkor nõvel vagy férfival?
ha férfival akkor nem érdekel...
ha nõvel akkor meddig? (a meddig nem napokra pontosan elég ha kb. hónapra kerekítesz)
szóval akkor mirõl is beszélünk?
amirõl én beszélaek az nem egy kényszer, hanem egy kapcsolatban az esik jól 😊
mennyi ideig éltél együtt (kettesben) egy nõvel aki nem rokonod?
ha meg külön célod van akkor minek barátnõ? 😊
(most majdnem azt írtam, hogy lusta vagy kiverni?...)
amíg salsoullal egyetértesz azzal, hogy nem kompromisszumoskodunk, mert majd a bnõm jól komplementál és megtesz mindent helyettem is, addig ne csodálkozz ha kapsz magad mellé egy házicselédet, aki fõz mos takarít és annyival tesz meg többet érted mint anyud, hogy a szexuális igényeidet is kielégíti, jobb esetben nemcsak azért mert eltartod, hanem még szerelmes is beléd...
ha képtelen vagy a kompromisszumra akkor egy rabszolgád lesz aki ugyan szerelmes beléd, de felad mindent azért, hogy neked ne kelljen tenni semmit a kapcsolatért
Persze csak akkor ha szereted 😊
amikor megvettem az autómat a maximális elérhetõt választottam, ami 2 héten belül az enyém lett... kompromisszumról itt azért beszélhetünk mert magammal kellett kötnöm, fontos volt, hogy hamar meglegyen és a lehetõ legjobb persze hogy van nála jobb autó szebb is...
de nem fogok évekig dolgozni hogy majd legyen 3-4 év múlva egy kicsit jobb... elégedett vagyok vele maximálisan, vannak hibái amiket elfogadok
a párkapcsolat viszont nem így mûködik egy nagyon lényeges dologban különbözik, soha nem lesz a tiéd és ezért magától csinálja, amit csinál.. nem azért, mert te úgy akarod...
az akaratadtól független a viselkedése
Pl. ha egyedülállóként heti 3 alkalommal eljártál mondjuk úszni, akkor nem mondasz le errõl, nem csökkented az alkalmak számát azért, mert együtt vagy vkivel. Ha minden második héten elmentél billiárdozni vagy lan partyzni a haverokkal, elmész úgy is, hogy bnõd van. Ha zokniban alszol, zokniban fogsz aludni akkor is, ha bnõd van.. és ha kukásautót vezetsz és imádod a munkád, nem fogsz azon morfondírozni, hogy változtatni kéne, csak mert a bnõdnek ez nem tetszik.
A példád meg bõdületes nagy hülyeség. Az, hogy 6,5 mp alatt 100on lesz az autó csak egy kritérium, mellette még ott van az, hogy legyen benne klíma, kényelmes sportülések, jó legyen a hangja, kedvezõ fogyasztása, xenon lámpa, tolatóradar, cd táras rádió és így tovább és így tovább.. Aztán jönnek még ehhez a külsõ jegyek is, milyen nagy legyen az autó, milyen színû, milyen vonalvezetésû.. Ha ezek megvannak, akkor jön az, hogy szétnézek a választék között, felmérem a piacot és a lehetõségeket és kiválasztom azt, ami a lehetõ legközelebb áll az elképzeléseimhez. Mivel van jól körülírt ideálom, ezért a választás sokkal jobban fog sikerülni, mintha csak úgy mennék elképzelés nélkül autót venni.
Kompromisszum és/vagy adaptációs készség pedig nem szükségeltetik, mivel van választási lehetõségem, hogy olyat ne válasszak, ami nem felel meg az igényeimnek. A legtöbb nem is kompromisszumképes, azon egyszerû okból kifolyólag, hogy azért vannak meghatározva a kritériumok, hogy az illetõ annak megfeleljen, ha ezeket nem veszem figyelembe, csak hogy legyen mellettem vki, akkor saját magamat veszem semmibe, ami a legalja az emberi viselkedésnek.
Óh és azért azt se felejtsük el, hogy az emberi tulajdonságokat nem lehet így számszerüsíteni, mint a gyorsulást, de ha nagyon párhuzamot akarnék vonni a kettõ között, akkor úgy fogalmaznék, hogy kevesebb, mint 8 mp alatt legyen 100on az autó, de a lényeg, hogy ha odalépek, akkor lóduljon meg a gép és érezzem benne az erõt.
De ahhoz, hogy tudatosan kereshess párt (vagy akármi mást, pl. autót), elsõsorban önmagadat kell megismerned és akkor fogod tudni, hogy mit szeretnél és mit nem szeretnél a nõtõl (vagy akármi mástól). Önmagadat pedig soha nem fogod megismerni, ha egyik nõrõl repkedsz a másikra anélkül, hogy tudnád, miért is tetszettek meg neked, csak alkalmazkodsz és kompromisszumokat kötsz a kapcsolatért és közben nem alakul ki egy erõs személyiség benned..