22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    ő milyen világról beszél ő?
  • salsoul
    A helyzet azonban minden valószínűség szerint még ennél is sokkal súlyosabb. Persze pontosan senki sem tudhatja, de aki esetleg sejtené, óvakodna beszélni róla. Arra a kérdésre pedig, hogy miért, azt kellene válaszolni: mert a jelent már a csirihau, vagy más féreg oly inkubációs idejének kell tekinteni, amikor a lény maga ugyan még nem él, de a létrehozásában közreműködő erők rendkívül érzékenyek s azt, aki az új lényt ócsárolja, elpusztítanák. Ami egészen természetes. Nem lehet büntetlenül a várandós szülők füle hallatára a még meg nem született gyermeket szidalmazni. Különösen akkor, ha a terhesség ideje oly hosszú volt, a lény alakja oly féltett titok és amikor a gyermek megszületésétől az emberiség oly rendkívül sokat vár.
  • IXEMGabeo
    érdekes, tulajdonképpen ez maga az ember amiről írtál...

Ha lehetne választani inkább Thomas Morus Utópiája a menő, unalmas, de eltudnék egy olyan világot képzelni, nekem tetszene:)
  • salsoul
    OFF

Ez az egész állatosdi nem más, mint a csirihau kitermelése, az embertelenné válás.

A csirihau józanságával igen meg van elégedve. Azt hiszi, hogy sikerült az életet tökéletesen leegyszerűsíteni a maga teljes realitására. Ez a valóság, a többi csak mellébeszélés. Ez a létezés kvintesszenciája, minden fölösleges szentimentalizmus nélkül. Ez az úgynevezett létért való küzdelem, mindenki csak magára gondol, magát biztosítja, önmagának szerez annyit, amennyit tud, mindegy, milyen áron és milyen úton. Ez az ésszerű, a józan, az okos, a praktikus. Aki mást mond, az csak saját érdekeit védi raffináltan és valami trükkel akarja ugyanazt. A csirihau az ilyesmin keresztüllát. Az élet alapvetően önző. A rend és az uralom arra lenne való, hogy egyesek a többi rovására jól élnek. Ezt megszüntették. Náluk nem lehet hazudni. Mindegyik amúgy is tudja a másikról, hogy zabálni akar, zabálni és párzani és horkolni, a többi tökéletesen érdektelen.
    Ez a csirihau. Ez a századokon át melengetett és némán táplált eszmény, a józan valóságérzék csodája, a fanatikus próféták monomániájában és az exakt tudósok kísérleti racionalizmusában közösen kiérlelt, most megszületésre váró új világtörténeti lény. Ez az emberben mint állatfajban való hitnek, a choc en retour-nak, az örvénybe való visszaszédülésnek édes diadala. Ez a puha bűvös álomnak és a kőkemény szükségszerűség realitásának tündöklő egysége, a várva várt boldogság és az utópiák nagy nyilvános érdeme. Erre készült az emberiség oly titokban, célját még önmaga előtt is letagadta, hogyha majd eléri, gyönyöre annál nagyobb legyen. Mialatt a szószékről morált és humanizmust, tökéletes embert és társadalmat, oly sok vallást és tudást hirdetett, legőszintébb szívbéli izgalmával erre gondolt és ez volt benne a valóság, amelytől úgy rettegett és amelyet oly szomjasan várt, amelytől irtózott és amelybe beleszédült. Ezzel fenyegette és ezzel kecsegtette magát, félelmetes duplán, sóvárogva, akarva és nem akarva, mert, amit az ember akar, azt eltaszítja, amit nem akar, azt magához vonzza. Most végre felszabadult. Ez a humánum már nagyon a terhére volt. Ostoba és korlátolt előíté1et, régi idők csökevénye, amely arra kötelezte, hogy legalább külsőségekben tisztességesen viselkedjék. Most már nem kell szégyenkeznie, ha dühében zabál és kéjesen marakodik, mindezt a létért való küzdelem jegyében, ha irigy és gonosz és pimasz és hazudik és vigyorog és vijjog és vérszomjas, ha lesből a másik torkát elharapja, ha a másik szemébe ganéjt ken és ha gennyes fekélyekben vájkál. Nincs többé gondja gátlásokra és az illemre, micsoda felszabadulás! Úgyis mindig ez volt a valóság. Hát nem voltunk mindig bestiák? Ember! – álnok hazugság, bigott képmutatás!
  • salsoul
    olyanok amilyenekről most nem fogsz megtudni semmit
  • IXEMGabeo
    gyerekek ti aztán termeltetek mi volt a téma? az elején valami bibliáról volt szó atya úristen:D
  • clio1616v
    mint amilyen például?
  • salsoul
    nyilván való jelekre
  • clio1616v
    mire alapozod?
  • HTS s3rg1nh00
    sokaknak még azzal nem sikerül...nem még anélkül
  • salsoul
    ebben az esetben mondhatjuk: igazad van
  • Pretorian
    A túlélésre gondolok, mint a létezés dinamikai alapelvére.
  • salsoul
    "De a célod alapvetően ugyanaz"

ez nagyon nagyon nagyon nem biztos
  • Pretorian
    Áh, ha segghülye vagy, vagy éppen bebaszva fekszel fényes nappal a Ferenc körúti aluljáróban fél méteres szakállal, kannás borral a kezedben, vagy éppen az MTA elnökségi gyűlésén mondasz beszédet, igazából tök mindegy: a célod ugyanaz. Csak más/rossz megoldóképlettel dolgozol, vagy más/hibás a megoldandó egyenlet. De a célod alapvetően ugyanaz. Az, hogy sikerül-e elérned, vagy sem...az viszont tényleg függ attól, amit írtál.
  • bigapó
    konyak, a barbár :D
  • salsoul
    ez megint csak attól függ hogy az egyén milyen értelmi/szellemi kvalitások birtokában van
  • Pretorian
    A túlélésre, a folyamatos létezésre törekszünk, még akkor is, ha ezt valószínűleg sosem érhetjük el. Minden egyes akadály, gát, probléma amivel az élet szembeállít minket, elnyomó természetű, és a túlélés ellen hat.
  • salsoul
    nem állatias tulajdonsága van az embernek, hanem barbár
  • salsoul
    szerintem az állatok közé sem sorolható be
  • bigapó
    megfejelem:D

az ember az ember, csak több az állatias tulajdonsága, mint a növényes :)
  • clio1616v
    az ember is állat, mivel sem a gombák sem a növények közé nem sorolható be
  • bigapó
    lehet jobban járna mindenki :)
  • salsoul
    Paulo Coelho
  • clio1616v
    igen ezek a legelemibb szükségletek

az ennivaló és a szex... minden más luxus és előkövetelménye ezeknek, a valódi okok és a lényeg az előbbi kettő
  • salsoul
    akár fel is csaphatsz majomnak és felmászhatsz a fára, ha már ennyire állatvilágozol
  • bigapó
    nem tudom kitől van, nem néztem utána:

"... a szex, a fájdalom és a szerelem az emberi lét korlátait feszegető tapasztalatok. Csak az ismeri az életet, aki ismeri ezeket a határokat. Minden más felesleges időpocsékolás, unalmas ismételgetés, öregedés és halál, anélkül, hogy az ember megtudná, mit keres ezen a földön.""
  • bigapó
    ja, hát kérem ha erről beszélünk akkor igen, igazad van. aki hülye azt meglehet vezetni és elhiszi, hogy van turbo diéta és a Dallas-ban Bobby-t nem is lőtték le, csak azt álmodta Pamela :D

Azt hiszem erre jó kifejezés a disztingválás, azaz tudni kell különbséget tenni. Ezt csak többféle forrásból tudod helyesen megtenni, hiszen a média egy erősen torzított képet tud csak adni egy emberi lényről. Akkor durvább a helyzet, ha nincs megérve érzelmileg egy ilyen esetre és ő maga is elhiszi, hogy Ő jó és szép és ügyes és mindenki szereti, aztán mikor kiköpi a gépezet, akkor döbben rá,hogy lehet ez nem is így van. találunk rá példát, de az ilyen van ritkábban szerencsére.
    Nagy a felelősségük az ilyen embereknek, amit lehet jóra és rosszra is használni.

korábban már beszéltünk erről, hogy aki nem természetes azt észre fogod venni, hiszen olyan szerepben van ami nem illik hozzá, nem érzi jól magát benne - lehet, hogy azt hiszi, hogy ezzel menő lesz, de nem lesz hiteles és ez látszik -, az Ő "tánca" nem lesz meggyőző számodra, nem is kell foglalkoznod vele többet, majd rájön idővel, hogy mi a jobb neki.
  • mahalo
    ellenben van olyan eset amikor már a fajfentartás rovására megy a dolog de általános hülyítés miatt mégis terjed, szóval amikor a média elkezdi sulykolni az emberekbe a hülyeséget és már egyáltalán nem lesznek ettől szebbek, nem csak az én szememben hanem sok más emberében is. ezért is használom a mű kifejezést bár nem a legpontosabb mint mondtam. Szóval a természetességet már egyre inkább hanyagolják az emberek, mert nem divat...
  • clio1616v
    ennyi...

a lényeg az, hogy szex után is tudj mit kezdeni vele
  • clio1616v
    semmi baj... az vagyok ^^
  • bigapó
    nem tennék markáns határvonalat a "mű" és "nem-mű" hölgyek közé. egyszerűen olyan mint a húsbolt, aki szebben van kikészítve (pirosabb lámpa világít rá) azt fogod választani. Megint csak visszatérünk az állatvilághoz, alapvető ösztönöket ingerlünk ilyenkor. Pl. a madarak szép énekkel és színes tollakkal, tánccal hívják fel magukra a figyelmet és azt szeretnék bizonyítani, hogy az ő génjeik a jobbak. sorolhatnám tovább, de tudjuk miről beszélek. mi isezt az elvet követjük, csak nálunk már kiegészül az egyszerű "vágykielégítéssel", mi nem csak a fajfenntartás miatt szexelünk.

Na most, ha ezt nézzük, akkor mindenki csak szeretné magát eladni és ezzel nincs is gond. Van akinek a könnyű eset tetszik hosszú combokkal és van akinek a nehezebb prédára fáj a foga..szintén hosszú combokkal :D

megfelelő védekezésnél nem számít, hogy hány partnere volt a hölgynek...jó, hát bárcás kurva ne legyen, de tapasztalat nem árt :)
  • bigapó
    ejj, te kis perverz :D csak viccelek :)
  • clio1616v
    salsoul olyan dolgokról beszél ami elmélet és a valógságban nincs, ezért azt elhinni lehet csak, de tudni nem
  • clio1616v
    mélyebb -.- szerintem legyen inkább szűkebb az a dolog, ami összeköt
  • clio1616v
    ahhoz nem kell vallás, hogy felelősséget tudj vállalni magadért és másokért
  • mahalo
    még arra is gondoltam hogy ugye a mű lányokat (ez de hülye kifejezés de nem tudok jobbat) azért elég gyakran felszedik a pasik ha épp csak egy rövid távú kapcsolatot akarnak, pár éjszaka erejéig, aztán dobják. És emiatt ezek a lányok sok embernél megfordulnak mert ugye aki normális lányokat keres az hosszú távú kapcsolatot akar tehát kitart mellette.
  • salsoul
    az elsődleges lényeg: legyen valami mélyebb dolog ami összeköt
  • bigapó
    ahogy mondod, Ők vannak előtérben, de nekem a kirakat nem kell. nem mondom, hogy nincs köztük jó bőr, meg talán még okos is vagy legalábbis hozzám való akivel beszélgetni is tudok, közös téma stb., de helyre tettem már magam annyira az Életben, hogy tudjam mik a határaim. Ők nem tartoznak bele. Nekem a külső másodlagos, de persze fontos. Az a férfi aki egy kirakatbábút szeretne magának arról is megvan a véleményem. egyrészt ahogy tapasztaltam előbb-utóbb keres magának egy kevésbé kérkedő cicababát és inkább egy anyatípust választ aztán vagy megtartja előbbit szeretőnek vagy dobja, ha eléggé gerinces.
    Normális lányból van a több, csak azért tűnik kevésnek, mert Neked nem felel meg valamilyen okból. mint korábban mondtam, ha szereted Beethoven-t akkor neked egy operaénekes is normális lány lehet, míg egy Green Day-es punk-rock csaj már nem. de hát ezért élünk, hogy mindig reméljünk és megtaláljuk akit kerestünk :D
  • HTS s3rg1nh00
    ez pont mellé ment,az én vallásom a magunkért és másokért vállalt felelősséget (is) tanítja...ebből a szempontból szerintem jobb,mint a most lévő ateista emberek értékrendje(viszont ahogy a #15279-ben látod,szent nem vagyok,de a jó dolgokat átveszem)
  • salsoul
    főleg miután eleve maga a fordítás hibás, torz ;)

felelősséggel pedig mindenképp tartozol